Jump to content
Dogomania

Szczeniorki mają DS :)) Ich mama Diana - też :)) Ogromne dzięki wszystkim za pomoc! :*

Recommended Posts

Posted
Dnia 15.11.2021 o 09:11, Mruczka napisał:

Wow nie ma, ale nie mogę powiedzieć, że to nie jest dobry dom dla psa. Jeśli chodzi o Dropsa, to tutaj na pewno byłby problem z kosztem transportu, a co jeszcze mi przeszkadzało (ale to już jest mój fioł), to non stop włączony podczas wizyty telewizor, dość głośno, tak, że trudno było mi się skupić na rozmowie. Nie wiem, czy u psa również nie powodowałoby to dyskomfortu. Poza tym wszystko ok.

Mruczko, przede wszystkim ślicznie dziękuję za szybki odzew i wizytę kwiat-ruchomy-obrazek-0087

Ja bardzo poważnie biorę pod uwagę spostrzeżenia i odczucia osoby wizytującej. 

Lepiej chyba nie mieć wątpliwości...

• Like 1
Posted

Wow nie ma, ale nie mogę powiedzieć, że to nie jest dobry dom dla psa. Jeśli chodzi o Dropsa, to tutaj na pewno byłby problem z kosztem transportu, a co jeszcze mi przeszkadzało (ale to już jest mój fioł), to non stop włączony podczas wizyty telewizor, dość głośno, tak, że trudno było mi się skupić na rozmowie. Nie wiem, czy u psa również nie powodowałoby to dyskomfortu. Poza tym wszystko ok.

A rodzina byłaby zainteresowana 5,5 miesięcznym szczeniakiem w typie owczarka niemieckiego? Psiak urodził się w  norze, nie zaznał normalnego życia. Od sierpnia tkwi w hoteliku kojcowym-psiarni, wcześniej przebywał w kojcu na działce u kogoś. Inteligentny, energiczny, nieokrzesany, ale uroczy i ogromnie go żal, że całe życie spędza w kojcu, z dala od człowieka. Raz znalazł dom, ale po tygodniu wrócił, bo ludzie mysleli, że szczeniak nie gryzie i nie skacze z taką siłą, przerosło ich to.

Posted
Dnia 15.11.2021 o 09:35, Tyśka) napisał:

A rodzina byłaby zainteresowana 5,5 miesięcznym szczeniakiem w typie owczarka niemieckiego? Psiak urodził się w  norze, nie zaznał normalnego życia. Od sierpnia tkwi w hoteliku kojcowym-psiarni, wcześniej przebywał w kojcu na działce u kogoś. Inteligentny, energiczny, nieokrzesany, ale uroczy i ogromnie go żal, że całe życie spędza w kojcu, z dala od człowieka. Raz znalazł dom, ale po tygodniu wrócił, bo ludzie mysleli, że szczeniak nie gryzie i nie skacze z taką siłą, przerosło ich to.

Tysiu, myślę że ich tez przerośnie..pan ma problemy z kręgosłupem..nie wyobrażam sobie skaczącego po nim ok 20 kg szczeniaka. Poza tym tutaj problemem jest tez pokrycie kosztów transportu..nie wiem skąd jest ten szczeniak od Ciebie...

Posted

Ja też tego nie znoszę, jak w trakcie rozmowy telewizor jest kolejnym uczestnikiem. Dla mnie to zwykły przejaw braku kultury.

• Like 1
  • Upvote 2
Posted
Dnia 15.11.2021 o 10:34, Alaskan malamutte napisał:

Dzisiejszy sms:

"Czy to ogłoszenie aktualne?

Jakie ogłoszenie?

O tego psa

A, o tego, to nieaktualne"

😁😁😁

Słusznie.

Posted
Dnia 15.11.2021 o 09:47, Alaskan malamutte napisał:

Tysiu, myślę że ich tez przerośnie..pan ma problemy z kręgosłupem..nie wyobrażam sobie skaczącego po nim ok 20 kg szczeniaka. Poza tym tutaj problemem jest tez pokrycie kosztów transportu..nie wiem skąd jest ten szczeniak od Ciebie...

Dobrze, rozumiem. 🙂 Nie wiedziałam o problemach pana.

Dnia 15.11.2021 o 10:34, Alaskan malamutte napisał:

Dzisiejszy sms:

"Czy to ogłoszenie aktualne?

Jakie ogłoszenie?

O tego psa

A, o tego, to nieaktualne"

O ludu...

Posted

Pani Airy-Milusi omyłkowo zadzwoniła do mojej Znajomej, której rodzice zawozili suczkę do DS. Znajoma nie omieszkała zapytać jak malutka się miewa. Pani nie może Airy się nachwalić. Szybko się zaklimatyzowala i nie sprawia najmniejszych problemów. Jest bardzo grzeczna, dobra i miła. Kiedy znajoma zapytała czy czasami Milusia rozkręca sie na tyle, aby dać w kość i czy wstępuje w nią diabełek to Pani powiedziała, że nawet nie wie czy ona umiałaby tak się rozkręcić, bo ona nawet jak szaleje po spacerku to jest taka miła i dobra poprostu ❤️😉 

• Upvote 1
Posted
Dnia 15.11.2021 o 13:48, Tyśka) napisał:

Pani Airy-Milusi omyłkowo zadzwoniła do mojej Znajomej, której rodzice zawozili suczkę do DS. Znajoma nie omieszkała zapytać jak malutka się miewa. Pani nie może Airy się nachwalić. Szybko się zaklimatyzowala i nie sprawia najmniejszych problemów. Jest bardzo grzeczna, dobra i miła. Kiedy znajoma zapytała czy czasami Milusia rozkręca sie na tyle, aby dać w kość i czy wstępuje w nią diabełek to Pani powiedziała, że nawet nie wie czy ona umiałaby tak się rozkręcić, bo ona nawet jak szaleje po spacerku to jest taka miła i dobra poprostu ❤️😉 

Ha, za to Aurunia rozrabia aż miło! Śladu po nieśmiałej psince, która do nas przyjechała już nie ma. Gryzie jak szalona, biega, robi fikołki i sama już nie wie, jak jeszcze dokazywać. Tylko na spacerach jest przycykana, ale pewnie wkrótce i to się zmieni 🙃.

• Like 4
  • Upvote 1
Posted
Dnia 15.11.2021 o 13:48, Tyśka) napisał:

Dnia 15.11.2021 o 14:42, Mruczka napisał:

Ha, za to Aurunia rozrabia aż miło! Śladu po nieśmiałej psince, która do nas przyjechała już nie ma. Gryzie jak szalona, biega, robi fikołki i sama już nie wie, jak jeszcze dokazywać. Tylko na spacerach jest przycykana, ale pewnie wkrótce i to się zmieni 🙃.

ʕ •́؈•̀ ₎♥ Tatty Teddy | Teddy pictures, Tatty teddy, Teddy bear images

Posted

Miałam dzisiaj telefon o Dropsa z Wrocławia. Bardzo młodzi ludzie, pani II rok studiów, pan też chyba studiuje, do tego gra w klubie muzycznym. Mieszkanie, w którym mieszkają to część tego klubu....

Zapytałam o finanse, bo przecież utrzymanie szczeniaka kosztuje...Pani odpowiedziała, że rodzice pomogą, bo ich o to pytała...

Aby nie urazić, przekonywałam, że to nie jest dobry pomysł na ten moment, adopcja szczeniaka to wielka odpowiedzialność i koszty..

No i ten klub muzyczny...Nie dałyśmy Dropsa do domu, gdzie gra głośno telewizor, tym bardziej nie damy, gdzie gra muzyka po nocach... 

• Like 1
  • Upvote 1
Posted
Dnia 8.11.2021 o 17:27, Tola napisał:

Karma dla rodzinki zamówiona

woje zamówienie

Artykuł

Suma z VAT

Josera FamilyPlus - 15 kg      

Nr artykułu 494984.1

1x 143,80 PLN

143,80 PLN

Lukullus Junior 6 x 800 g - Serca indycze z jagnięciną      

Nr artykułu 773717.0

3x 44,80 PLN

134,40 PLN

Lukullus Junior 6 x 800 g - Drób z dziczyzną (bez zbóż)      

Nr artykułu 773717.1

3x 44,80 PLN

134,40 PLN

Suma z VAT

412,60 PLN

Karma dotarła wczoraj, w imieniu Rodzinki i p. Marzenki dziękuję ❤️ 

Niestety, p. Marzenka zgłosiła mi, że Dianka wymiotuje po suchej karmie, chyba ją połyka w całości zamiast gryźć 😞 Namaczanej nie zje, po gotowanym ma rewolucje żołądkowe. A większe krokieciki chyba odpadają, dopóki Ada z Dropsem są przy Diance 😞 

Posted
Dnia 16.11.2021 o 17:03, Poker napisał:

A co dostawała gotowanego? Może kurczaka albo kaszę jęczmienną i stąd rewolucje.

Na początku dostawała coś delikatnego, ale niestety nie pamiętam co. Musiałabym przekopać wątek.

Posted

Na początku Dianka jadła mokrą karmę Lukullusa wymieszaną z ryżem. Suchej na początku nie chciała. Ale chyba potem się przekonała. To była Josera Family. Cały czas dostaje taką?

Posted
Dnia 16.11.2021 o 18:56, agat21 napisał:

Na początku Dianka jadła mokrą karmę Lukullusa wymieszaną z ryżem. Suchej na początku nie chciała. Ale chyba potem się przekonała. To była Josera Family. Cały czas dostaje taką?

Tak, dostaje taką jak Smoki. Josera ma malutkie kuleczki. Dianka chyba połyka w całości, potem wymiotuje - ale to od niedawna, wcześniej p. Marzenka nie zgłaszała problemów.

Posted
Dnia 16.11.2021 o 19:05, agat21 napisał:

O rany co się mogło stać? 😞

Ostatnio (w ub. tygodniu) miała mieszane z mokrą, jak już karma się kończyła. Poprosiłam, aby nie mieszać, bo mokra z suchą inaczej się trawią (w innym tempie), wymieszane bardzo obciążają żołądek. Może na nowo musi się ustabilizować, teraz znowu dostaje oddzielnie. Wygląda na to, że Dianka ma wrażliwy żołądek i każdą zmianę źle znosi.

Posted

Sms od pani Małgosi,  pańci Almy:

Alma ma się świetnie. Wczoraj miała 3 szczepienie.

Dużo śpi, ale jak już wstanie to się wiele dzieje dzieje, istne szaleństwo:)

Bardzo ją kochamy:)

-1249526330440715075.jpg

• Like 3
  • Upvote 1