Jump to content
Dogomania

Szczeniorki mają DS :)) Ich mama Diana - też :)) Ogromne dzięki wszystkim za pomoc! :*

Recommended Posts

Posted

Dianka w nocy zjadła suchą  karmę. ♡ Z rana dostała mała puszkę mokrej i miskę suchej. Z mokrej karmy zostały jej po jednej małej i dużej puszce. 

Maluchy rozrabiają :) 

• Like 2
Posted
Biblioteczka. Na operację Duszka. - Page 2 - Zakończone - Dogomania
zapraszam z calej duszy bazarek jeszcze trwa dla kilku biedunkow
 kilka zestawow wielkich, roznosci fantuskowo
 dla mamuni z dzidziami tez jest do kupienia zestaw roznosci
byl dla Finki a pozniej dla terierka bidunia...zmienilam na mamunie z dzieciaczkami
Posted
1 godzinę temu, Tyśka) napisał:

Dianka w nocy zjadła suchą  karmę. ♡ Z rana dostała mała puszkę mokrej i miskę suchej. Z mokrej karmy zostały jej po jednej małej i dużej puszce. 

Maluchy rozrabiają :) 

Hurraaa! No to jest wiadomość! Kobieta poszerza horyzonty kulinarne! :) Na kiedy przyjdzie karma od Toli? Chyba już za chwilę?

• Like 1
Posted
10 minut temu, Tyśka) napisał:

Dzisiaj Pani Marzenka znalazła ogromnego kleszcza na Diance :( Na szczęście apetyt jest. Suchą zjada, ale jak się jej wymiesza z mokrą. 

Tysiu, koniecznie poproś, aby p. Marzenka bacznie obserwowała Diankę....Przy babeszji liczą się godziny....a ona osłabiona, po porodzie...

Ostatnio rozmawiałam z hodowcą, której suka karmiąca poczuła się gorzej i okazało się, że ma babeszjozę...W porę zauważona, już jest ok..ale niestety dzieci karmić już nie może...na szczęście jej szczeniaki maja 9 tygodni.

Posted
4 minuty temu, Tyśka) napisał:

Pani Marzenka jest bardzo wrażliwą osobą, obserwuje, o wszystkim informuje - ale uwrażliwię. Czy mamusie karmiące można czymś zabezpieczyć od kleszczy? Teraz jest sezon.

No właśnie nie bardzo....z tego co mi mówiła hodowczyni, nie mogla podać simparicy, bała się o ciążę..krople tez nie wchodzą w grę ani obroża, bo szczeniaki mogą się podtruć...

Ja pomyślałam o naturalnych metodach, np napar z czystka, czy sok z aloesa. Stosowałam u swojego poprzedniego malamutka chorowitka Kazanka [*]

Posted
11 godzin temu, agat21 napisał:

Hurraaa! No to jest wiadomość! Kobieta poszerza horyzonty kulinarne! 🙂 Na kiedy przyjdzie karma od Toli? Chyba już za chwilę?

Mam nadzieję, że za chwilę, już wysłana, mam powiadomienie.

Posted
16 minut temu, Tola napisał:

Mam nadzieję, że za chwilę, już wysłana, mam powiadomienie.

To dobrze, bo maluchy są glodomorami, widać że zainteresowane już innym jedzonkiem. ;) One prawdopodobnie mają bliżej 4 tygodni, nieźle się rozwinęły odkąd mamusia je porządnie. A Dianka nie nadąża z karmieniem, najwyższy czas powolutku wprowadzać pokarm stały.

Podkłady też jeszcze nie przyszły, mimo że termin doręczenia miał być we wtorek. A dopiero dzisiaj sprzedawca nadał kuriera. Na szczęście podkłady podarowane przez Martę z Biłgoraja jeszcze są, pani Marzenka oszczędza, ma jeszcze z 10, mówi że starczy na około 2 dni. Pralka chodzi stale. 

Posted

Super, że tyle nas tu już jest i taka pomoc się dzieje. Sytuacja rodzinki jest tak różna niż jeszcze kilka dni temu! Ktoś wyrzucił te psie życia na poniewierkę, a tu - figa! Poniewierki nie będzie! :D 

• Like 2
Posted
2 godziny temu, Tyśka) napisał:

Dobrze 🙂 Dziękuję, choć znając oszczędność dziewczyn to będą prać.

Lepiej wyrzucić. Szkoda wody, prądu i środków do prania.

Posted
Dnia 20.09.2021 o 19:55, Tola napisał:

Tysiu, to poproszę Cię o pomoc - krótką historię suni, ( gdzie znaleziona, orientacyjny wiek) - taki wzruszający zarys tekstu, resztę dołożę. Nie mam kiedy szukać tego na poprzednich wątkach:(

Na pw poleciał zarys opisu :) Mam nadzieję, że coś się z tego nada. 

Posted

Maluchy wczoraj dostały surowe mięsko, bo nie mogły się najeść, kręciły się, marudziły :( Pani Marzenka popytała czy mogą zjeść i popołudniem podała ociupinkę mielonego mięsa z indyka. Jadły aż uszy się trzęsły, a po zjedzeniu w końcu płacze ustały i padły szczęśliwe. 
Obyło się bez rewolucji żołądkowych, więc dzisiaj dostały drugą malusią porcję. 
Pani Marzenka nie może doczekać się musików dla maluchów, bo najwyższy czas.

Wczoraj tak wsuwały:

• Like 3