Jump to content
Dogomania

Mam na imię Fuks:) Okazało się, że jestem starszym niewidomym pieskiem, a nie suczką i teraz zaczynam nowe życie u dogomaniaczki:)

Recommended Posts

Posted
5 godzin temu, elik napisał:

Sonia tego samego  🙂    Nie wiadomo co lepsze, brak apetytu, czy zbyt duży apetyt?

Wg mnie jednak apetyt, wiem, co przeżywam teraz z niejedzącą Zulką.

Posted
23 minuty temu, Tola napisał:

Wg mnie jednak apetyt, wiem, co przeżywam teraz z niejedzącą Zulką.

Zakosztowałam i tego i tamtego i jednak nie wiem co lepsze  🙂  Najlepiej, gdy apetyt jest umiarkowany  🙂  

Posted

Apetyt to genialna motywacja do szkolenia, wychowywania itd. :) Jednak wolę psa  bardzo żernego, nawet jeśli oznacza to spacery szlakami chleba, kości i innej smacznej kupy;).

Posted
3 godziny temu, Nesiowata napisał:

Nawet nie zauważyłam kiedy minął nam miesiąc wspólnego życia. Teraz Fuksio to pies perłą gębą - dziś nawet odszczekiwał się Lali.

Tym szczekaniem oznajmia, że ma dom i swoje prawa;)

• Like 1
Posted
6 godzin temu, Nesiowata napisał:

Nawet nie zauważyłam kiedy minął nam miesiąc wspólnego życia. Teraz Fuksio to pies perłą gębą - dziś nawet odszczekiwał się Lali.

♥ Tatty Teddy ♥ | Teddy bear images, Teddy pictures, Teddy bear drawing

Posted
20 godzin temu, Nesiowata napisał:

Pewniak czuje że jest u siebie - we własnym domu można się odszczekiwać :-))

• Like 1
Posted

Dziś znów chłopak wciągnął śniadanie nie oglądając się na resztę (która nawet nie zauważyła, że jest jedzenie). Poganiał mnie przez cały czas, nie mógł zrozumieć jak mogę w pierwszej kolejności dać kotom To on jest głodny, reszta może czekać. I tak jest codziennie. Nie może się przyzwyczaić, że zawsze  kotom daje wcześniej.

Posted
56 minut temu, Nesiowata napisał:

Nie może się przyzwyczaić, że zawsze  kotom daje wcześniej.

No bo jakżesz można kotom dawać pierwszeństwo przed głodnym bardzo Fuksem???

Posted
1 godzinę temu, elik napisał:

No bo jakżesz można kotom dawać pierwszeństwo przed głodnym bardzo Fuksem???

Mam swoje przyzwyczajenia i nie mam zamiaru ich zmieniać. Fuks będzie musiał pogodzić się z tym.

• Upvote 1
Posted
32 minuty temu, Nadziejka napisał:
 Ciocia kochana z bazareczku  zakonczonego poslalam dzisiaj 65 zl

Serdeczne dzięki Nadziejko - potwierdzę jak tylko dolecą. Fuksio kłania się bardzo, bardzo nisko.                                                                                                                                                                                                                                                       

Posted
26 minut temu, Nesiowata napisał:

Serdeczne dzięki Nadziejko - potwierdzę jak tylko dolecą. Fuksio kłania się bardzo, bardzo nisko.       k                                                                                                                                                                                                                                                

Niepubliczne Przedszkole Pluszowy Miś

Pozdrawiam pozdrawiam tulam calunia druzynke i Ciocie
 a na nowy tez zapraszam sercem

Posted
1 godzinę temu, Nesiowata napisał:

Mam swoje przyzwyczajenia i nie mam zamiaru ich zmieniać. Fuks będzie musiał pogodzić się z tym.

No nie wiem, nie wiem, czy Fuksio to zaaprobuje    755984343_zastanawiasi.gif.a902e9191650f8506c52b3d8bfcc74cc.gif

Posted
1 godzinę temu, elik napisał:

No nie wiem, nie wiem, czy Fuksio to zaaprobuje    755984343_zastanawiasi.gif.a902e9191650f8506c52b3d8bfcc74cc.gif

Nie będzie miał wyjścia - co najwyżej pogimnastykuje się trochę i w końcu doczeka jedzenia.

Posted

Fuks dziś czekał na śniadanie, jak zwykle, ale nie był zbyt natarczywy. Może przyzwyczaja się powoli? Zjadł oczywiście z prędkością rakiety kosmicznej ale jedzenia szuka cały czas. On chyba nigdy nie będzie naprawdę syty. A może to już taki typ?

Posted
15 godzin temu, Nesiowata napisał:

Fuks dziś czekał na śniadanie, jak zwykle, ale nie był zbyt natarczywy. Może przyzwyczaja się powoli? Zjadł oczywiście z prędkością rakiety kosmicznej ale jedzenia szuka cały czas. On chyba nigdy nie będzie naprawdę syty. A może to już taki typ?

4 godziny temu, Nesiowata napisał:

Przed chwilą umówiłam chłopaka na czyszczenie zębów. Tak więc Fuks 12 października ma się na godzinę 9  zameldować w gabinecie.

Hearts - Jitter.Bug.Girl, exploding , deco , heart , blue , gif - PicMix        Sciskuniam mocno mocno za Fuksiątko

Posted
Dnia 1.10.2021 o 07:50, Nesiowata napisał:

Niestety tak może już mu zostać. Mój Figaro przez pierwsze lata za jedzenie dałby się pokroić. Teraz czasem już wybrzydza, bo po co ma jeść coś mniej smacznego jak może jeść wyłącznie najsmaczniejsze, ale zdobycze trawnikowe są zawsze najcenniejsze. Nie mam do niego pretensji, pamiętam jak zagłodzonego go znalazłam. 

• Like 1
Posted

Fuks, już po śniadaniu, zadowolony z życia ułożył się do snu. Faktycznie - jedzenie jest jego priorytetem. Ale już jest dużo spokojniejszy kiedy przygotowuję jedzenie dla kotów a on musi czekać.