Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
3 minuty temu, ewu napisał:

Tyśka co z terierkiem? Czy nadal jest u tego człowieka? 

Mysia cudownie:)

Niestety tak. Awaryjnie trafi do Pani Marzenki, ale nie wiadomo jeszcze kiedy. Wszystko jest dogrywane. Założę mu wątek na dniach, ale mam teraz pracowity czas. 

Posted
5 minut temu, Tyśka) napisał:

Niestety tak. Awaryjnie trafi do Pani Marzenki, ale nie wiadomo jeszcze kiedy. Wszystko jest dogrywane. Założę mu wątek na dniach, ale mam teraz pracowity czas. 

Ale facet już wie, ze piesek będzie zabrany i nie zrobi mu krzywdy?

Posted
Dnia 12.09.2021 o 08:32, malagos napisał:

Z tego wszystkiego - tyle się dzieje! - i adopcja Kapsla, i wieści z domu jasnego dużego psa Maksa, wczorajszy mały zjazd rocznika studiów u nas - że mam pytania takie:

1. kiedy Mysia ma kolejne odrobaczenie/odpchlenie? Simparika była podana 2 sierpnia, czy ona nie działa miesiąc?.....

2. jak z tym czipem i rejestracją - kto ma wpisać, pani Kasia czy Mazowszanka?

Dnia 12.09.2021 o 11:02, malagos napisał:

Już.

Właśnie zamknęłam bramę za Mysią i jej nowa rodziną. Odniosłam dobre wrażenie - i pani Kasia, i jej córka Zuzia ( i pan jako kierowca) bardzo sympatyczni, rozdawali smaczki wszystkim psiakom, a oczywiście stado mało im na głowę z wdzięczności nie weszło (nawet koty przyszly popatrzeć :)

I tak, jak wczoraj Mysia obszczekiwała naszych gości, zwłaszcza panów, dziś nawet nie pisnęła, tylko rozradowany pyszczek i ogonek w ruchu. Czyżby czuła, że to jej rodzina?

Szybka herbatka i ciasto, podpisanie umowy i moje "10 przykazań". Dałam wyprawkę jedzeniową, i Mysiakowy dobytek. Pani Kasia miała przygotowaną taką podróżną torbę dla psa, ale poradziłam wziąć ją na kolana i zobaczyć, jak będzie w podróży. Dałam też dwie smyczki połączone ze sobą na drogę i na potem, bo panie miały tylko tę smycz na szpulce - nie lubię tego jakoś.... 

4 godziny temu, malagos napisał:

Zdjęcia jeszcze wczorajszego wieczora:

W drodze:

a9eca65b75aa.jpg

0612904ca4fd.jpg

496e64037c59.jpg

2afc8bcc0b6c.jpg

Balloon Flying To The Sky.Graphic Illustration In Pencil Drawing Stock  Image - Image of love, cardboard: 50237653

Posted

Wpisałam dane nowej właścicielki Myszki do bazy Safe Animal. Jakby co imię można zmienić.

Niestety, trzeba płacić za każdym razem. Teraz kosztuje to 45 zł.

Wysyłam Ci Tyśka na PW numer czipa, żebyś sobie sprawdziła oraz zdjęcie transakcji internetowej.

Posted
3 minuty temu, Mazowszanka13 napisał:

Wpisałam dane nowej właścicielki Myszki do bazy Safe Animal. Jakby co imię można zmienić.

Wysyłam Ci Tyśka na PW numer czipa, żebyś sobie sprawdziła oraz zdjęcie transakcji internetowej.

Dziękuję Ci za zachipowanie Myszki. Za chwilę zwrócę Ci pieniądze. :)

• Like 1
Posted
16 godzin temu, Tyśka) napisał:

Dziękuję Ci za zachipowanie Myszki. Za chwilę zwrócę Ci pieniądze. :)

Zwrócone, później podeślę potwierdzenie przelewu i zaktualizuję finanse.

Przepraszam za SPAM, ale szukam wizytatora dla innego psiaczka, nie mogę znaleźć nikogo... 05-090 Słomin, woj. mazowieckie. Ktoś mógłby pomóc?

Posted
18 godzin temu, Mazowszanka13 napisał:

Przelew zwrotny za rejestrację chipa zrobiony :) Proszę, potwierdź jak zaksięguje się na Twoim koncie. :)
zwrot.jpg.893781c8309aeb21667afad21267957f.jpg

STAN KONTA Myszki w dn. 15.09.2021: +432,50 zł

Kochani, jeśli pozwolicie to chciałabym pieniądze po Mysi zamrozić na jakieś 2 tygodnie i później przeznaczyć dla Terrierka, który przez właściciela został skazany na śmierć. Na dniach ma trafić do awaryjnego DT, nadal szukam dla niego pomocy, hoteliku itd. Będzie trzeba go wykastrować i znając życie odrobaczyć i zaszczepić. TUTAJ jego wątek. Zapraszam.

Posted
Dnia 13.09.2021 o 15:00, ewu napisał:

Tyśka co z terierkiem? Czy nadal jest u tego człowieka? 

Terrierek  ma być odebrany. Boję się co to za czort,  ale mam nadzieję,  że będzie ok. 

Kto jeszcze nie był to serdecznie zapraszam na jego wątek, link w podpisie.

Posted
Dnia 15.09.2021 o 14:57, Tyśka) napisał:

STAN KONTA Myszki w dn. 15.09.2021: +432,50 zł

Kochani, jeśli pozwolicie to chciałabym pieniądze po Mysi zamrozić na jakieś 2 tygodnie i później przeznaczyć dla Terrierka, który przez właściciela został skazany na śmierć. Na dniach ma trafić do awaryjnego DT, nadal szukam dla niego pomocy, hoteliku itd. Będzie trzeba go wykastrować i znając życie odrobaczyć i zaszczepić. TUTAJ jego wątek. Zapraszam.

Przepraszam za moją zmienność, ale pojawiła się nowa sytuacja i chciałabym przeznaczyć spadek po Myszce dla psiej rodzinki (na razie nie mają wątku, wspóldzielą z Finką która znalazła DS, link w podpisie - ale agat21 ma założyć im osobny), która dzisiaj awaryjnie trafiła do cudownej osoby na DT. 6 maluchów rozrabiaków i dzielna mamuśka. Na razie chciałabym przeznaczyć dla nich połowę spadku, czyli 216,50zł, resztę zamrozić. Mam nadzieję, że nie będziecie mieć mi tego za złe. Zamówię jeszcze dzisiaj rodzince podkłady, bo schodzą jak szalone...

• Like 2
Posted
32 minuty temu, Tyśka) napisał:

Przepraszam za moją zmienność, ale pojawiła się nowa sytuacja i chciałabym przeznaczyć spadek po Myszce dla psiej rodzinki (na razie nie mają wątku, wspóldzielą z Finką która znalazła DS, link w podpisie - ale agat21 ma założyć im osobny), która dzisiaj awaryjnie trafiła do cudownej osoby na DT. 6 maluchów rozrabiaków i dzielna mamuśka. Na razie chciałabym przeznaczyć dla nich połowę spadku, czyli 216,50zł, resztę zamrozić. Mam nadzieję, że nie będziecie mieć mi tego za złe. Zamówię jeszcze dzisiaj rodzince podkłady, bo schodzą jak szalone...

Zamówiłam 100 szt. podkładów - 122,40. Rodzince w spadku po Mysi zostało +94,10zł. W przyszłym tygodniu szczepienie. Tutaj podesłałam potwierdzenie: