mari23 Posted May 7, 2021 Posted May 7, 2021 14 godzin temu, Poker napisał: 250 zł było na zamojskie psy ogólnie. Może niech Tola zdecyduje ile na którego piesia. Wizyta w niedzielę o 12. Pomyślałam , że jak wizyta wypadnie pomyślnie, to może ci chętni są zmotoryzowani i mogliby zabrać ze sobą chętnych na Lili. Oba domki mieszkają na tym samym osiedlu. 2 ulice od siebie. byłoby wspaniale :) 12 godzin temu, Nadziejka napisał: Dobrze sie dzieje sciskamy caluni czas oj, dobrze! Ściskajmy kciuki ile sił !!! Quote
Tola Posted May 7, 2021 Author Posted May 7, 2021 7 godzin temu, Ellig napisał: Trzymam mocno kciuki! Trzymajmy i odliczajmy dni do wizyty;) Quote
Poker Posted May 9, 2021 Posted May 9, 2021 Dałam ciała ,że dopiero piszę. Przepraszam . Wizyta u Cynki wypadła pomyślnie. Para chętna na nią sympatyczna, pozbierana i dobrze przygotowana do przemyślanej adopcji. Sunia praktycznie nie będzie zostawała sama, bo oboje państwo pracują zdalnie. Pani zawsze. Udzieliłyśmy z Mruczką sporo porad, zaraz wyślę im na mejl porady Sowy, które częściowo też omówiłam. Państwo nie są zmotoryzowani ,ale mają załatwiony transport i chcą się wybrać po sunię w tym tygodniu. Bardzo się cieszę, że Mruczka była ze mną. Z pewnością da sobie radę na wizytach. Może pójdziemy , jak będzie chciała , na jeszcze jedną czy dwie wizyty. 4 Quote
Mruczka Posted May 9, 2021 Posted May 9, 2021 6 minut temu, Poker napisał: Wizyta u Cynki wypadła pomyślnie. Para chętna na nią sympatyczna, pozbierana i dobrze przygotowana do przemyślanej adopcji. Sunia praktycznie nie będzie zostawała sama, bo oboje państwo pracują zdalnie. Pani zawsze. Udzieliłyśmy z Mruczką sporo porad, zaraz wyślę im na mejl porady Sowy, które częściowo też omówiłam. Państwo nie są zmotoryzowani ,ale mają załatwiony transport i chcą się wybrać po sunię w tym tygodniu. Bardzo się cieszę, że Mruczka była ze mną. Z pewnością da sobie radę na wizytach. Może pójdziemy , jak będzie chciała , na jeszcze jedną czy dwie wizyty. Tak właśnie :). Wygląda na to, że Cynce będzie tam dobrze. Dziękuję Poker za tę wizytę - zobaczyłam, na ile rzeczy trzeba zwrócić uwagę, ile i jakich pytań zadać no i w ogóle, jak taka wizyta powinna wyglądać. Jestem do dyspozycji przy kolejnych, bo jeszcze wiele powinnam się nauczyć. Jedynie, że wolałabym znać chociaż trochę pieska, o którego ludzie się starają, żeby móc o nim opowiedzieć, ale rozumiem, że to rzadko jest możliwe. 1 Quote
szafirka Posted May 9, 2021 Posted May 9, 2021 Cieszę się, że mamy podobne odczucia co do Państwa i że Cynka może powoli się pakować. Mruczka, Poker i inni wizytatorzy zazwyczaj dzwonią do hoteliku, czy opiekuna przed wizytą, aby porozmawiać o danym psiaku. Quote
Poker Posted May 9, 2021 Posted May 9, 2021 Tym razem nie zadzwoniłam, bo ludzie byli w hoteliku i poznali sunię. Quote
Tola Posted May 9, 2021 Author Posted May 9, 2021 4 godziny temu, Poker napisał: Dałam ciała ,że dopiero piszę. Przepraszam . Wizyta u Cynki wypadła pomyślnie. Para chętna na nią sympatyczna, pozbierana i dobrze przygotowana do przemyślanej adopcji. Sunia praktycznie nie będzie zostawała sama, bo oboje państwo pracują zdalnie. Pani zawsze. Udzieliłyśmy z Mruczką sporo porad, zaraz wyślę im na mejl porady Sowy, które częściowo też omówiłam. Państwo nie są zmotoryzowani ,ale mają załatwiony transport i chcą się wybrać po sunię w tym tygodniu. Bardzo się cieszę, że Mruczka była ze mną. Z pewnością da sobie radę na wizytach. Może pójdziemy , jak będzie chciała , na jeszcze jedną czy dwie wizyty. 3 godziny temu, Mruczka napisał: Tak właśnie :). Wygląda na to, że Cynce będzie tam dobrze. Dziękuję Poker za tę wizytę - zobaczyłam, na ile rzeczy trzeba zwrócić uwagę, ile i jakich pytań zadać no i w ogóle, jak taka wizyta powinna wyglądać. Jestem do dyspozycji przy kolejnych, bo jeszcze wiele powinnam się nauczyć. Jedynie, że wolałabym znać chociaż trochę pieska, o którego ludzie się starają, żeby móc o nim opowiedzieć, ale rozumiem, że to rzadko jest możliwe. A więc Cynka ma dom Pięknie dziękuję z wizytę Dzwoniłam do młodych, też bardzo się cieszą, wybierają się na zakupy dla Cynki. Rozmawiałam też o ewentualnym wspólnym transporcie Lili i Cynki, ale wszystko zależy od dnia, w którym szafirek będzie jechał z Lili do Wrocławia. Jestem w kontakcie z Hanią. 1 Quote
Poker Posted May 10, 2021 Posted May 10, 2021 Można młodym zasugerować wspólne spacery. Mieszkają od siebie 5 minut drogi spacerem. A sunie będą się znały. Może ułatwi to aklimatyzację do nowego miejsca. Quote
mari23 Posted May 10, 2021 Posted May 10, 2021 1 godzinę temu, Poker napisał: Można młodym zasugerować wspólne spacery. Mieszkają od siebie 5 minut drogi spacerem. A sunie będą się znały. Może ułatwi to aklimatyzację do nowego miejsca. Doskonały pomysł i oby młodzi się dogadali ze wspólnymi spacerami :) Quote
Tola Posted May 10, 2021 Author Posted May 10, 2021 12 godzin temu, Poker napisał: Można młodym zasugerować wspólne spacery. Mieszkają od siebie 5 minut drogi spacerem. A sunie będą się znały. Może ułatwi to aklimatyzację do nowego miejsca. 10 godzin temu, mari23 napisał: Doskonały pomysł i oby młodzi się dogadali ze wspólnymi spacerami :) Na pewno zasugeruję to rodzinie Cynki:) 1 Quote
Tola Posted May 12, 2021 Author Posted May 12, 2021 Cynka jedzie do swojego domu pod koniec tyg. młodzi chcą przygotować wyprawkę:) 2 Quote
Onaa Posted May 12, 2021 Posted May 12, 2021 Powodzenia Cyneczko :)!. Państwo Lili chętni na wspólne spacerki obu suń. Quote
szafirka Posted May 13, 2021 Posted May 13, 2021 Cynka zaczyna coraz bardziej rządzić, przestaje też się bawić, a bardziej rozgania towarzystwo. Kiedy jest głaskana, a inny pies podejdzie, to stroszy się i powarkuje. Nie wiem, czy ucieszy się ze spacerów z Lili, jeśli będzie miała ludzi tylko dla siebie może stać się w ogóle zaborcza. https://youtu.be/AOvVDS77W2w Quote
Mruczka Posted May 13, 2021 Posted May 13, 2021 Rzeczywiście, wyraźnie kontroluje zabawę. Ale cóż to za dzielny piesek na 3 łapkach? Jak sobie świetnie radzi, jak pięknie się bawi! Quote
szafirka Posted May 13, 2021 Posted May 13, 2021 Na filmiku są nawet dwa trójłapki :) Wszystkie, które do nas przychodzą, lub u nas stają się trójłapkami świetnie radzą sobie nie tylko w zabawie, ale w chodzeniu po schodach, czy wskakiwaniu na kanapę :))) 1 Quote
mari23 Posted May 13, 2021 Posted May 13, 2021 5 godzin temu, szafirka napisał: Na filmiku są nawet dwa trójłapki :) Wszystkie, które do nas przychodzą, lub u nas stają się trójłapkami świetnie radzą sobie nie tylko w zabawie, ale w chodzeniu po schodach, czy wskakiwaniu na kanapę :))) Podziwiałam te trójlapki na wątku Adinka już, jak one sobie świetnie radzą i jak radośnie się bawią :) Quote
Recommended Posts