Iv_ Posted April 20, 2021 Posted April 20, 2021 4 godziny temu, Isiak napisał: U nas sporo go widziałam na nieużytkach, jak wędrowałam z psami. Ale to lata temu było. Nie wiem, czy obecnie jeszcze ocalał. Wtedy pełno jeszcze było rumianku, czerwonej koniczyny, babki okrągłolistnej, krwawnika, wrotyczu, chabrów łąkowych, chrzanu. Teraz nie widzę nic :( Tylko pokrzywy ocalały i mniszki. Nawet o wrotycz trudno w najbliższej okolicy. Pojedyncze egzemplarze w zeszłym roku jeszcze przy łączce rosły, ale w tym roku już chyba będzie tam robiony parking :( Niestety degradacja środowiska postępuje błyskawicznie :/ Quote
Iv_ Posted April 20, 2021 Posted April 20, 2021 Melduję, że kwiatki są u mnie całe i zdrowe :) Jutro jadą na swoje nowe siedlisko ;) Oneczka, dziękuję bardzo za super bazarek i śliczne rośliny! :) Quote
ona03 Posted April 20, 2021 Author Posted April 20, 2021 3 godziny temu, mari23 napisał: Dotarły, część już nawet rośnie, tylko kolejna burza wypędziła mnie z ogródka :) Super :) Mnie tez burza wygoniła z grzędy :))) 1 Quote
ona03 Posted April 20, 2021 Author Posted April 20, 2021 43 minuty temu, Iv_ napisał: Melduję, że kwiatki są u mnie całe i zdrowe :) Jutro jadą na swoje nowe siedlisko ;) Oneczka, dziękuję bardzo za super bazarek i śliczne rośliny! :) Takie całkiem nowe, w głuszy ??? Ja dziękuję za coroczne zakupy :)))) Quote
ona03 Posted April 20, 2021 Author Posted April 20, 2021 Mamy wpłaty :) bukowa, Iv_, kiyoshi, uxmal, mari23, Nesiowata pięknie dziękujemy z Lolusiem 1 Quote
mila-ada Posted April 20, 2021 Posted April 20, 2021 Dnia 14.04.2021 o 10:58, NikaEla napisał: Można prosić o podliczenie mnie i Nika Ela? Quote
Iv_ Posted April 21, 2021 Posted April 21, 2021 9 godzin temu, ona03 napisał: Takie całkiem nowe, w głuszy ??? Ja dziękuję za coroczne zakupy :)))) Całkiem nowe, w głuszy ;) Będzie im tam dobrze :)) Quote
ona03 Posted April 21, 2021 Author Posted April 21, 2021 8 godzin temu, mila-ada napisał: Można prosić o podliczenie mnie i Nika Ela? Oczywiście, że można, z wysyłką czekam na rozkwitnięcie cebulic, bez tego nie rozróżnię kolorów. A one zaczarowane... 1 godzinę temu, Iv_ napisał: Całkiem nowe, w głuszy ;) Będzie im tam dobrze :)) Ale masz fajnie :)))) 58 minut temu, Malgoska napisał: hop :)))) 13 minut temu, alex260503 napisał: Dzień dobry:) Witaj alexiu :))) lecisz, zaraz będzie u Ciebie :)))) Instrukcja otwarcia u Isiak :))) Quote
ona03 Posted April 21, 2021 Author Posted April 21, 2021 1 godzinę temu, Poker napisał: Dobrego dnia kwiatuszki Bardzo dobrego na grzędach :))) Będę wieczorkiem, rządźcie tu dobrze :)))) Quote
lunarmermaid Posted April 21, 2021 Posted April 21, 2021 Mnie również można podliczyć i wysłać. Quote
NikaEla Posted April 21, 2021 Posted April 21, 2021 4 godziny temu, ona03 napisał: Oczywiście, że można, z wysyłką czekam na rozkwitnięcie cebulic, bez tego nie rozróżnię kolorów. A one zaczarowane.. Zapłaciłam i cierpliwie czekam na zaczarowane sadzonki Quote
Iv_ Posted April 21, 2021 Posted April 21, 2021 Malinki i agrest posadziłam :) Ale przyszła burza i muszę poczekać z sądzeniem reszty :/ Quote
Isiak Posted April 21, 2021 Posted April 21, 2021 Roślinki posadzone do doniczek :) Paczkomat mam tuż obok bloku, jak przyszedł SMS, to od razu poleciałam po paczuchę :) Teraz jeszcze czekam na alex, aż przyjedzie po swoje skarby :) Quote
uxmal Posted April 21, 2021 Posted April 21, 2021 37 minut temu, Isiak napisał: Roślinki posadzone do doniczek :) Paczkomat mam tuż obok bloku, jak przyszedł SMS, to od razu poleciałam po paczuchę :) Teraz jeszcze czekam na alex, aż przyjedzie po swoje skarby :) ;) mamy chyba podobne warunki "ogrodowe" Czy możesz napisać co kupiłaś dla siebie. Quote
Isiak Posted April 21, 2021 Posted April 21, 2021 1 godzinę temu, uxmal napisał: ;) mamy chyba podobne warunki "ogrodowe" Czy możesz napisać co kupiłaś dla siebie. Kupiłam na bazarku z doniczkowymi, ale z powodu niskich temperatur Oneczka wysłała dopiero teraz, razem z roślinkami alex. Kupiłam sansewierię cylindryczną, begonię, papirus, roicissus, grudniki, miniaturowy skrzydłokwiat i zielistkę. Same doniczkowe do domu. 1 Quote
ona03 Posted April 21, 2021 Author Posted April 21, 2021 21 godzin temu, mila-ada napisał: Można prosić o podliczenie mnie i Nika Ela? Może na tutaj wstaw fotki :))))))))) Poproszę wszystkie ogrodniczki o fotki "moich" kfffiatuszków w Waszych ogródkach :))) Quote
ona03 Posted April 21, 2021 Author Posted April 21, 2021 10 godzin temu, lunarmermaid napisał: Mnie również można podliczyć i wysłać. Się podliczyło :)))) 8 godzin temu, NikaEla napisał: Zapłaciłam i cierpliwie czekam na zaczarowane sadzonki I dotarło, we wtorek czary mary dotrze :))) 7 godzin temu, Iv_ napisał: Malinki i agrest posadziłam :) Ale przyszła burza i muszę poczekać z sądzeniem reszty :/ Tak sama sobie przyszła ??? :))) 5 godzin temu, Iv_ napisał: Wszystkie roślinki posadzone! :))) Porządna ogrodniczka z Ciebie :))) 2 godziny temu, Isiak napisał: Roślinki posadzone do doniczek :) Paczkomat mam tuż obok bloku, jak przyszedł SMS, to od razu poleciałam po paczuchę :) Teraz jeszcze czekam na alex, aż przyjedzie po swoje skarby :) Dobrze, że nie stałaś pod paczkomatem :))) I tachałaś taka pakę na piętro ??? Jak zielistka, cała ? Ona całą drogę się huśtała :))) Quote
Isiak Posted April 21, 2021 Posted April 21, 2021 Zielistce odłamała się łodyżka z "dziećmi", ale maluchy wstawiłam na razie do wody :) Quote
ona03 Posted April 21, 2021 Author Posted April 21, 2021 Są nowe wpłaty, pięknie dziękujemy :))) Mila-ada, b-b, maarit, NikaEla pięknie dziękujemy :))) Quote
ona03 Posted April 21, 2021 Author Posted April 21, 2021 Przed chwilą, Isiak napisał: Zielistce odłamała się łodyżka z "dziećmi", ale maluchy wstawiłam na razie do wody :) To się nahuśtały :)))), dobrze, że można je odratować :))) Quote
mari23 Posted April 21, 2021 Posted April 21, 2021 8 godzin temu, NikaEla napisał: Zapłaciłam i cierpliwie czekam na zaczarowane sadzonki sadzonki są nie tylko zaczarowane...one są wspaniale i bezpiecznie zapakowane. Wiele lat zamawiam wysyłkowo różne roślinki ale nigdy nie dostałam tak porządnie i bezpiecznie zapakowanych roślin, choć to przecież firmy specjalizujące się w sprzedaży wysyłkowej. Dostałam dzisiaj dary po zmarłym psie, jest paczka psich pieluszek - rozmiar 6... czy przydadzą się Lolusiowi? Chętnie wyślę :) Quote
Recommended Posts