Nesiowata Posted February 24, 2021 Posted February 24, 2021 2 minuty temu, Ewa Marta napisał: Tak, tylko trzeba zaczekać, żeby w to uwierzyl. Szybko dojdzie do tego! Musi tylko upewnić się, że to stała zmiana i nikt go już nigdzie nie zamknie. 1 Quote
Alaskan malamutte Posted February 24, 2021 Posted February 24, 2021 26 minut temu, beataczl napisał: :( zalekniony pies bardzo,zdezorientowany teraz dodatkowo..chyba bedzie duzo pracy z Nim dla anecik wrazliwy,niesmialy piesek..takiemu trudniej wszedzie Chesterek nie jest psem zalęknionym, do pracy. Po tylu latach w schronisku ma prawo być zdezorientowany. zmienił mu się cały świat. Obcy ludzie wsadzili do samochodu, wywieźli..Zmieniły się zapachy, miejsce, otoczenie....On po prostu musi poznać i zaakceptować to nowe... Jeden pies szybciej się otwiera, drugi potrzebuje troszkę więcej czasu... Z Chesterkiem pojechały pieski z tego samego boksu, to na pewno jest plusem. Ja wierzę, że za kilka, może kilkanaście dni będziemy tu wszystkie oglądały pięknego Chesterka z uśmiechem na pysiu... 2 1 Quote
Ewa Marta Posted February 24, 2021 Author Posted February 24, 2021 Chester podobnie jak Szaman nie zjadł karmy. To piesuś, który chyba dopiero poznaje dobry dotyk ludzkiej ręki, bo dosyć niepewnie reaguje na głaskanie i dotykanie. nie ma w nim żadnej agresji, nie ma żadnych widocznych blizn, co według mnie oznacza, że jak była zadyma w boksie, to trzymał się z boku. Na smyczy nie umie chodzić i będzie się tego uczył. Najważniejsze, że podchodzi do Anety. Rano jeszcze niezbyt pewny, wolał schować się w domku, a teraz już sobie maszeruje na dworze i sami zobaczcie pojawił się zupełnie inny wyraz pyszczka, oczy jakby żywsze. Aż mi się łzy pokazały jak zobaczyłam te zdjęcia. Chesterek potrzebuje chwili, ale będzie wspaniałym materiałem na najlepszego przyjaciela:) Ja jestem ugotowana, jak patrzę w te jego piękne i mądre oczy:) No i ogonek podnosi się do góry:) 5 Quote
beataczl Posted February 24, 2021 Posted February 24, 2021 o rany...psa nam podmienili!!!! szok. ostatnia fotka wymiata :) Quote
Alaskan malamutte Posted February 24, 2021 Posted February 24, 2021 1 minutę temu, beataczl napisał: o rany...psa nam podmienili!!!! ostatnia fotka wymiata :) A to dopiero pierwszy dzień!! Cudny, cudny Chesterek 1 1 Quote
Ewa Marta Posted February 24, 2021 Author Posted February 24, 2021 59 minut temu, Aska7 napisał: Cudny wytrzeszcz : ) 59 minut temu, Alaskan malamutte napisał: A nie mówiłam??? 57 minut temu, beataczl napisał: o rany...psa nam podmienili!!!! szok. ostatnia fotka wymiata :) 55 minut temu, Alaskan malamutte napisał: A to dopiero pierwszy dzień!! Cudny, cudny Chesterek Wielka radość widzieć go tak zmienionego, prawda? Jestem taka szczęśliwa, że Isiak zwróciła na niego uwagę i że udało się go zabrać. Znajdziemy mu najlepszy dom pod słońcem, w którym będzie bardzo kochany i rozpieszczany:) Jesteśmy Wam z Ellig bardzo wdzięczne za wsparcie finansowe, za obecność i wspólną radość, że los tego cudnego chłopaka się zmienia:) Nie mogę być tu stale, bo dużo czasu poświęcam mojej bardzo chorej suni, ale czytam ze wzruszeniem wasze wpisy i wiem, że cieszycie się tak samo mocno jak my:) Żeby nie było tak słodko - cala trójka wydala z siebie robale w kale. Nie chcę myśleć o tamtych, które zostały w schronie, bo oszaleję. Quote
limonka80 Posted February 24, 2021 Posted February 24, 2021 20 minut temu, Ewa Marta napisał: Wiedziałam że tak będzie. Już jest łobuzerski wyraz pyszczka :-)) Quote
Ewa Marta Posted February 24, 2021 Author Posted February 24, 2021 2 minuty temu, limonka80 napisał: Wiedziałam że tak będzie. Już jest łobuzerski wyraz pyszczka :-)) Ale to naprawdę wzruszające widzieć taką przemianę:) Quote
limonka80 Posted February 24, 2021 Posted February 24, 2021 4 minuty temu, Ewa Marta napisał: Ale to naprawdę wzruszające widzieć taką przemianę:) Bardzo :-) znów się śmieję sama do siebie i znów koleżanka zza biurka dziwnie mi się przygląda.... Ale się cieszę z Chestera, jeśli ma choć w połowie tak fajny charakter jak jest piękny, to znajdzie dom jeszcze szybciej niż Quatro. Quote
Ewa Marta Posted February 24, 2021 Author Posted February 24, 2021 7 minut temu, limonka80 napisał: Bardzo :-) znów się śmieję sama do siebie i znów koleżanka zza biurka dziwnie mi się przygląda.... Ale się cieszę z Chestera, jeśli ma choć w połowie tak fajny charakter jak jest piękny, to znajdzie dom jeszcze szybciej niż Quatro. Też się cieszę jak głupia i już chyba dziesiąty raz oglądam zdjęcia:) Quote
Alaskan malamutte Posted February 24, 2021 Posted February 24, 2021 Przed chwilą, Ewa Marta napisał: Też się cieszę jak głupia i już chyba dziesiąty raz oglądam zdjęcia:) No to witam w klubie!!:-)) Quote
beataczl Posted February 24, 2021 Posted February 24, 2021 44 minuty temu, limonka80 napisał: Wiedziałam że tak będzie. Już jest łobuzerski wyraz pyszczka :-)) hmm... co by tu zbroic.... na powitanie?? i zeby na mnie nie bylo! hihi ;) a serio -jestem dalej w szoku, pozytywnym takim Quote
Nesiowata Posted February 24, 2021 Posted February 24, 2021 Oglądam,oglądam...I wydaje mi się, że przez noc ktoś zamienił psa! Fizycznie niby ten sam ale psychicznie? Quote
limonka80 Posted February 24, 2021 Posted February 24, 2021 2 minuty temu, beataczl napisał: hmm... co by tu zbroic.... na powitanie?? i zeby na mnie nie bylo! hihi ;) Tak, to dokładnie taka mina :-) Mój pies ma często taką samą... Quote
Ellig Posted February 24, 2021 Posted February 24, 2021 Ha, ha dla mnie Chester ma taki wzrok jakby sie bardzo dziwił, co to, co to? Quote
Onaa Posted February 24, 2021 Posted February 24, 2021 Faktycznie inny piesio :D - ogonek w górze uszka w górze, świat nie jest taki zły. Quote
Ellig Posted February 24, 2021 Posted February 24, 2021 Jeszcze kilka zdjęć kochanego Chestera, z minuty na minutę sie zmienia. 2 Quote
Ewa Marta Posted February 24, 2021 Author Posted February 24, 2021 One nie znają karmy, Chester zjadł bardzo mało, część wypluwal. Aneta zacznie dodawać mu trochę puszki Animondy. Nie mogę się na niego napatrzec, cudowny jest!!! Quote
beataczl Posted February 24, 2021 Posted February 24, 2021 slodki Klapouszek... teraz widze ta zielona obrozke :) co One jedza w takim razie w schronie..Ktos wie Quote
Ellig Posted February 24, 2021 Posted February 24, 2021 16 minut temu, Ewa Marta napisał: One nie znają karmy, Chester zjadł bardzo mało, część wypluwal. Aneta zacznie dodawać mu trochę puszki Animondy. Nie mogę się na niego napatrzec, cudowny jest!!! Tak cudowny! 12 minut temu, beataczl napisał: slodki Klapouszek... teraz widze ta zielona obrozke :) co One jedza w takim razie w schronie..Ktos wie No własnie, ciekawe co jadły ? Quote
Alaskan malamutte Posted February 24, 2021 Posted February 24, 2021 49 minut temu, Ellig napisał: No własnie, ciekawe co jadły ? Może lepiej nie pytaj?? :-((( Quote
Recommended Posts