elik Posted December 28, 2020 Posted December 28, 2020 5 godzin temu, Anula napisał: Czuję,że DS zajmie się Milo i poprawi się jego sytuacja zdrowotna. Jakie są zalecenia z dzisiejszej wizyty? Jestem tego pewna, że Pani Ewa zrobi wszystko, co tylko się da, żeby poprawić stan zdrowia Milo. Co do zaleceń z dzisiejszej wizyty, to wiem tyle, co już napisałam. Nie byłam do końca z uwagi na obostrzenia związane z koronawirusem - ograniczona ilość osób na konkretnej powierzchni. Będę w kontakcie z Panią Ewą i będę dowiadywać się o stan zdrowia Milo. 1 Quote
Tyśka) Posted December 28, 2020 Posted December 28, 2020 Cudownie. Oby Milo cieszył się zdrowiem i szczęściem w nowym domu :) elik, wspaniała robota! 2 Quote
elik Posted December 28, 2020 Posted December 28, 2020 3 godziny temu, Tyśka) napisał: Cudownie. Oby Milo cieszył się zdrowiem i szczęściem w nowym domu :) elik, wspaniała robota! Wasze informacje, porady medyczne, obecność na wątku były dla mnie wielkim wsparciem. Bez tego rozleciałabym się z nerwów na tysiąc kawałków :) Dzięki :) W jedności siła. To nasze wspólne osiągnięcie Quote
Poker Posted December 28, 2020 Posted December 28, 2020 elik, Dt i Ds , wszyscy są niesamowici. Piesio miał niebywałe szczęście. Oby jego stan zdrowia się poprawił na tyle, by mógł nacieszyć się dobrym życiem. 3 Quote
elik Posted December 28, 2020 Posted December 28, 2020 11 minut temu, Poker napisał: elik, Dt i Ds , wszyscy są niesamowici. I Dogomaniacy! Quote
elik Posted December 28, 2020 Posted December 28, 2020 12 minut temu, Poker napisał: Piesio miał niebywałe szczęście. Oby jego stan zdrowia poprawił na tyle, by mógł nacieszyć się dobrym życiem. To naprawdę taki gwiazdkowy domek :) Obecnie to moje największe marzenie, żeby Miluś wyzdrowiał na tyle, żeby jeszcze wiele lat mógł cieszyć się życiem . Pieski wielkości Milo dożywają nawet 18, 20 lat i tego mu życzę. 2 1 Quote
ewu Posted December 29, 2020 Author Posted December 29, 2020 9 godzin temu, elik napisał: To naprawdę taki gwiazdkowy domek :) Obecnie to moje największe marzenie, żeby Miluś wyzdrowiał na tyle, żeby jeszcze wiele lat mógł cieszyć się życiem . Pieski wielkości Milo dożywają nawet 18, 20 lat i tego mu życzę.Elu Elu to wszystko to naprawdę jakieś cuda. Milo ma dom, trafil tam z domu tymczasowego. Cuda, cuda... Trudno się nie wzruszyć. Ja zawsze mówię, że masz chody gdzieś wyżej :) 1 Quote
ewu Posted December 29, 2020 Author Posted December 29, 2020 Najważniejsze żeby wyzdrowiał. Po stanach zapalnych trzustki trzeba przejść na karmę o obniżonej zawartości tłuszczu. Maksymalnie 7%. Quote
ewu Posted December 29, 2020 Author Posted December 29, 2020 Na moje konto wpłynęły pieniądze że Stowarzyszenia. Elu czy przekazać je Tobie? Quote
elik Posted December 29, 2020 Posted December 29, 2020 1 godzinę temu, ewu napisał: Elu to wszystko to naprawdę jakieś cuda. Milo ma dom, trafil tam z domu tymczasowego. Cuda, cuda... Trudno się nie wzruszyć. Ja zawsze mówię, że masz chody gdzieś wyżej :) Może cud Basiu, ale to nie ja, tylko św. Franciszek, do którego modliłam się żarliwie, co wszystkim polecam. Do tego jeszcze załapał się na domek śleputek Tobiaszek, dla którego dzisiaj jest wizyta w potencjalnym DS w Kluczach - dom z ogrodem u pani emerytki z suczką i dwoma kotkami :) Quote
elik Posted December 29, 2020 Posted December 29, 2020 1 godzinę temu, ewu napisał: Najważniejsze żeby wyzdrowiał. Po stanach zapalnych trzustki trzeba przejść na karmę o obniżonej zawartości tłuszczu. Maksymalnie 7%. Pani Ewa ma doświadczenie w opiekowaniu się pieskami, a w dodatku "słucha się" weta, co jest bardzo ważne w przypadku pieska tak chorego jak Milo. Quote
elik Posted December 29, 2020 Posted December 29, 2020 1 godzinę temu, ewu napisał: Na moje konto wpłynęły pieniądze że Stowarzyszenia. Elu czy przekazać je Tobie? Basieńko, jak przez cały ten czas pracowałam na zwiększonych obrotach i zupełnie nie istniały dla mnie sprawy nie związane ze zdrowiem i domem Milo. Wiem, że coś tam proponowałam, ale w tej chwili nawet nie pamiętam co. Teraz mam zgryz z kasą na operację Saruni, muszę zapłacić 350,00 zł do 31.12. Nie mam już z czego założyć, bo mój Alfik ostatnio też wyjął mi masę kasy z konta. Chwilę odsapnę, sprawdzę, co już się zadziałało z kasą i odpowiem, ale Ty Basiu dostałaś kasę ze Stowarzyszenia mari23, jako zwrot za to, co przelałaś na moje konto, gdy trzeba było kupić Milo szelki i zapłacić za fryzjera. Teraz przypomniało mi się, że miałam dostać na meila fakturę i zdjęcia Milo, ale nie dostałam. Muszę się upomnieć. Quote
mari23 Posted December 29, 2020 Posted December 29, 2020 Dnia 20.12.2020 o 23:23, elik napisał: Ale się namotało z tą kasą :) :) Jeśli mari23 przeleje całą kwotę 372,00 zł na konto Basi,to ja nadal będę na minusie 165,90 zł. Basia musiałaby tą kwotę przelać na moje konto. Pytanie do mari23, czy można byłoby podzielić kwotę za badania i część 206,10 zł przelać na konto Basi, a pozostałą kwotę czyli 165,90 zł na moje konto. Rozliczenie u Basi wyglądałoby wtedy tak: Przychody 300,00 - Anula np 19.12.2020 165,90 - Stowarzyszenie np 23.12. = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = 465,90 zł Wydatki: 350,00 - elik 17.12. = = = = = = = = = = = = = = 350,00 zł Saldo 465,90 - 350,00 = = = = = = = = 114,10 zł Na koncie Basi zostałoby 114,10 zł na wszelki wypadek, gdyby zaszła potrzeba zakupu bez faktury. Dalsze wpłaty dla Milo dobrze byłoby przelewać na konto Stowarzyszenia, które z naszych wpłat będzie finansować dalsze badania Milo. Namiary są na I. stronie wątku. Tak to zostało przelane :) 114,10 zł jest "zapasu" na koncie Basi. Quote
Anula Posted December 29, 2020 Posted December 29, 2020 Może ja pomogę,Ewu ze swoich pieniążków przelała do elik 350zł na pierwsze wydatki Milo.Ja od Czesterka przelałam do ewu 300zł.Ewu jest na minusie 50zł.Reszta pieniążków wydatków nie wiem. Quote
elik Posted December 29, 2020 Posted December 29, 2020 Dnia 16.12.2020 o 18:44, Poker napisał: Z mojego bazarku ju z też jest 300 zł. Dnia 16.12.2020 o 19:45, mari23 napisał: I ze Staruszkowej Skarpety przyznana pomoc 200 złotych. Trzeba zakupić wszystko czego Milo potrzebuje, może pieniążki przelać na konto osoby, która zrobi zakupy, zapłaci za weta itp. Bez sensu wpłacać na konto stowarzyszenia, potem przelewać "okrężną drogą - faktura-zwrot, te wydatki są dość pilne. Musimy uporządkować finanse Milo :) Bardzo proszę o informację czy powyższe kwoty trafiły na konto Stowarzyszenia Help Animals? Quote
elik Posted December 29, 2020 Posted December 29, 2020 1 godzinę temu, Anula napisał: Może ja pomogę,Ewu ze swoich pieniążków przelała do elik 350zł na pierwsze wydatki Milo.Ja od Czesterka przelałam do ewu 300zł.Ewu jest na minusie 50zł.Reszta pieniążków wydatków nie wiem. Bardzo dziękuję Anulko :) Basia dostała jeszcze przelew ze Stowarzyszenia H.A. w kwocie 206,10 zł i jest na plusie :) Zaraz zrobię zestawienie wpłat i wypłat z konta Basi. Wybacz Basiu, że obrabiam Twoje konto :) Quote
mari23 Posted December 29, 2020 Posted December 29, 2020 13 minut temu, elik napisał: Musimy uporządkować finanse Milo :) Bardzo proszę o informację czy powyższe kwoty trafiły na konto Stowarzyszenia Help Animals? Wszystkie wpłaty dla Milo podane są w poście rozliczeniowym na bieżąco. Ani z bazarku, ani ze Skarpety jeszcze nie było przelewu, choć pomoc przyznana. Wysłałam nr konta do skarbnika Skarpety - asikowskiej, ale jeszcze nie odczytała wiadomości, ma ostatnio trudny czas i rzadko bywa na dogo. ps. Jeżeli pieniążki przyszły dzisiaj - wyciąg bankowy dostanę po północy :) Quote
Poker Posted December 29, 2020 Posted December 29, 2020 O psia kość. Czy ja przelałam kasę z bazarku? Muszę sprawdzić. Quote
elik Posted December 29, 2020 Posted December 29, 2020 Dnia 20.12.2020 o 23:23, elik napisał: Ale się namotało z tą kasą :) :) Jeśli mari23 przeleje całą kwotę 372,00 zł na konto Basi,to ja nadal będę na minusie 165,90 zł. Basia musiałaby tą kwotę przelać na moje konto. Pytanie do mari23, czy można byłoby podzielić kwotę za badania i część 206,10 zł przelać na konto Basi, a pozostałą kwotę czyli 165,90 zł na moje konto. Rozliczenie u Basi wyglądałoby wtedy tak: Przychody 300,00 - Anula np 19.12.2020 165,90 - Stowarzyszenie np 23.12. = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = 465,90 zł Wydatki: 350,00 - elik 17.12. = = = = = = = = = = = = = = 350,00 zł Saldo 465,90 - 350,00 = = = = = = = = 114,10 zł Na koncie Basi zostałoby 114,10 zł na wszelki wypadek, gdyby zaszła potrzeba zakupu bez faktury. Dalsze wpłaty dla Milo dobrze byłoby przelewać na konto Stowarzyszenia, które z naszych wpłat będzie finansować dalsze badania Milo. Namiary są na I. stronie wątku. 1 godzinę temu, mari23 napisał: Tak to zostało przelane :) 114,10 zł jest "zapasu" na koncie Basi. Moje zestawienie wpłat na konto Basi było teoretyczne, no z wyjątkiem wpłaty Anuli. W sumie na konto Basi została przelana kwota 506,10 zł. Quote
elik Posted December 29, 2020 Posted December 29, 2020 3 godziny temu, ewu napisał: Na moje konto wpłynęły pieniądze że Stowarzyszenia. Elu czy przekazać je Tobie? Nie Basieńko, nie na moje, tylko na konto Stowarzyszenia mari23, ale jeszcze poczekaj, aż ustalimy ostatecznie jaka to ma być kwota. EDIT Basiu, czy zgadzasz się z powyższym zestawieniem ? Jeśli tak, to proszę przelej taką kwotę na konto, z którego dostałaś 206,10 zł. Jeśli coś źle policzyłam, to przepraszam, nie wszystkie operacje finansowe są mi znane. Sprostuj proszę moje wyliczenia. Quote
mari23 Posted December 29, 2020 Posted December 29, 2020 2 godziny temu, elik napisał: Nie Basieńko, nie na moje, tylko na konto Stowarzyszenia mari23, ale jeszcze poczekaj, aż ustalimy ostatecznie jaka to ma być kwota. EDIT Basiu, czy zgadzasz się z powyższym zestawieniem ? Jeśli tak, to proszę przelej taką kwotę na konto, z którego dostałaś 206,10 zł. Jeśli coś źle policzyłam, to przepraszam, nie wszystkie operacje finansowe są mi znane. Sprostuj proszę moje wyliczenia. Tą różnicę niech Basia przeleje na konto elik, Stowarzyszenie już ją wydało ( za fakturę 372zł ). Ponowne przelanie tej kwoty na SHA spowoduje konieczność kolejnych faktur, bez sensu te same pieniądze 2 razy wydawać, niech Basia przeleje na konto elik, nawet pieniądze z bazarku mogłyby pójść bezpośrednio na konto elik, bo to ona wydała gotówkę. Czy ma sens "koło" zrobione przez konto stowarzyszenia? Elik potrzebuje zwrotu pieniędzy jak najszybciej, a te "okrężne" operacje finansowe tylko skomplikują i opóźnią otrzymanie zwrotu. Mimo, iż zostały wystawione faktury, nie ma potrzeby ich księgowania, jeśli zostały zapłacone ze środków prywatnych i zwrot też będzie ze środków prywatnych ( z bazarku i od Basi).Księgowane są tylko faktury zapłacone z konta stowarzyszenia i te, za które dokonywane były zwroty, tu zapłaciła elik i można zwrócić jej bezpośrednio za te wydatki, z pominięciem stowarzyszenia. Nawet pomoc ze Skarpety można by było też na konto elik przekierować, dopóki asikowska przelewu nie zrobiła, bo wydatki poniosła elik, nie stowarzyszenie. Będzie prościej i szybciej :) Quote
elik Posted December 29, 2020 Posted December 29, 2020 43 minuty temu, mari23 napisał: Tą różnicę niech Basia przeleje na konto elik, Stowarzyszenie już ją wydało ( za fakturę 372zł ). Ponowne przelanie tej kwoty na SHA spowoduje konieczność kolejnych faktur, bez sensu te same pieniądze 2 razy wydawać, niech Basia przeleje na konto elik, nawet pieniądze z bazarku mogłyby pójść bezpośrednio na konto elik, bo to ona wydała gotówkę. Czy ma sens "koło" zrobione przez konto stowarzyszenia? Elik potrzebuje zwrotu pieniędzy jak najszybciej, a te "okrężne" operacje finansowe tylko skomplikują i opóźnią otrzymanie zwrotu. Mimo, iż zostały wystawione faktury, nie ma potrzeby ich księgowania, jeśli zostały zapłacone ze środków prywatnych i zwrot też będzie ze środków prywatnych ( z bazarku i od Basi).Księgowane są tylko faktury zapłacone z konta stowarzyszenia i te, za które dokonywane były zwroty, tu zapłaciła elik i można zwrócić jej bezpośrednio za te wydatki, z pominięciem stowarzyszenia. Nawet pomoc ze Skarpety można by było też na konto elik przekierować, dopóki asikowska przelewu nie zrobiła, bo wydatki poniosła elik, nie stowarzyszenie. Będzie prościej i szybciej :) Jeszcze mała korekta. Tak to jest, gdy nie prowadzi się finansów na bieżąco, ale wszystko odbywało się w takim napięciu i tempie, że nie myślałam o rozliczeniach :) Marysiu kochana, ja zapłaciłam tylko za groomera+szelki i za dwie wizyty u wetów - za pierwszą w Zdrowy Zwierzak -372,00 zł i za wizytę w niedziele w Arce 300,00 zł. I tylko tą kwotę poproszę przelać na moje konto. Poker, jeśli mogę prosić, to na PW podam namiary na konto. Mogę? Resztę wpłat proszę wpłacać na konto Stowarzyszenia, bo jeszcze będą spływać na e-mail Stowarzyszenia faktury od Zdrowy Zwierzak m.in. za wizytę DT, gdy Milo dostał biegunkę. Quote
mari23 Posted December 29, 2020 Posted December 29, 2020 1 minutę temu, elik napisał: Jeszcze mała korekta. Tak to jest, gdy nie prowadzi się finansów na bieżąco, ale wszystko odbyło się w takim napięciu, że nie myślałam o rozliczeniach :) Marysiu kochana, ja zapłaciłam tylko za groomera+szelki i za dwie wizyty u wetów - za pierwszą w Zdrowy Zwierzak -372,00 zł i za wizytę w niedziele w Arce 300,00 zł. I tylko tą kwotę poproszę przelać na moje konto. Poker, jeśli mogę prosić, to na PW podam namiary na konto. Mogę? Resztę wpłat proszę wpłacać na konto Stowarzyszenia, bo jeszcze będą spływać na e-mail Stowarzyszenia faktury od Zdrowy Zwierzak m.in. za wizytę DT, gdy Milo dostał biegunkę. Zapomniałam, że te faktury będą płatne przelewem z konta stowarzyszenia, bo wet zgodził się na faktury przelewowe. Z deklaracji będzie jeszcze 30 zł od Alaskan, napisała sms, że wpłaci, jak tylko znajdzie czas ( smutne bardzo sprawy rodzinne :( ) Quote
elik Posted December 29, 2020 Posted December 29, 2020 Poniżej wszystkie faktury, za które zapłaciłam z własnych funduszy. Dzisiaj dostałam wreszcie (po przypomnieniu się) fakturę od groomera na kwotę 143,90 zł. Faktura za wizytę w Przychodni Zdrowy Zwierzak na kwotę 372,00 zł Faktura za wizytę w niedzielę w Arce na kwotę 300,00 zł. Faktycznie bez sensu byłoby przelewanie tej kwoty na konto Stowarzyszenia, a Stowarzyszenie na moje konto. 1 Quote
Poker Posted December 29, 2020 Posted December 29, 2020 Z mojego bazarku uzbierały się 393 zł. Na które konto mam przelać? Quote
Recommended Posts