Jump to content
Dogomania

Czarny kolor i uśmiech na pysiu szansą na wyjście ze schronu, kociaki - wszyscy w nowych domach :)

Recommended Posts

Posted
Dnia 2.11.2020 o 08:13, Tyśka) napisał:

Zaglądam do Solara, wierzę że wkrótce znajdzie swój dom (chyba, że już przez weekend znalazł?)

Negro jest w nowym domu. Dom został sprawdzony, dojechał tam w poniedziałek pod wieczór.  Dziś będe dzwonic do jego nowego pana, bo są rózne problemy i problemiki, których u nas nie było, np tendecncje do dominacji, nietolerowanie innych psów. Sa to kweste, których wczesniej absolutnie nie przejawiał. jestesmy w stałym kontakcie. Mają się umówić z behawiorystą na spotkanie. Nie wiem, co się podziało, że z psa, który tu wszystkich ludzi i psy kochał i akceptował, zmienił się w nietolerującego innych psów. 

Dnia 2.11.2020 o 10:29, Nadziejka napisał:

Psinuniu sciskam tulam za wszystko 

Niechaj sie spelni doemk najnajlepszy

Jagu wpisz prosze w rozliczonko bazarkowe pieniazki

Pozdrawiam serdecznie

Już wpisuję, przepraszam, że wczesniej dałam tylko info tu, w tekscie. Jednak mam tak malo mozliwości zaglądania na dogo, że nie ogarnęłam wszystkiego. Już uzupełniam.

Posted
2 godziny temu, Jaaga napisał:

Negro jest w nowym domu. Dom został sprawdzony, dojechał tam w poniedziałek pod wieczór.  Dziś będe dzwonic do jego nowego pana, bo są rózne problemy i problemiki, których u nas nie było, np tendecncje do dominacji, nietolerowanie innych psów. Sa to kweste, których wczesniej absolutnie nie przejawiał. jestesmy w stałym kontakcie. Mają się umówić z behawiorystą na spotkanie. Nie wiem, co się podziało, że z psa, który tu wszystkich ludzi i psy kochał i akceptował, zmienił się w nietolerującego innych psów.

Jasny gwint :( nie za dobre wieści. Przykro mi bardzo :( baba go zepsuła :( zmiany przerosły- za dużo zmian w tak krótkim czasie....Trzymam kciuki, żeby tym razem się ułożyło na dobre i złe..

Posted

Szkoda mi Negro. Zapowiadał się na wspaniałego psa. Faktycznie, pobyt u tej poprzedniej rodziny, miał fatalny wpływ na jego zachowanie. Teraz znowu trzeba czasu i sporo pracy, zeby to naprawić. Mam nadzieję, ze obecny opiekun poradzi sobie z tym i nie odda znowu psa.

Posted
Dnia 4.11.2020 o 20:29, Havanka napisał:

Szkoda mi Negro. Zapowiadał się na wspaniałego psa. Faktycznie, pobyt u tej poprzedniej rodziny, miał fatalny wpływ na jego zachowanie. Teraz znowu trzeba czasu i sporo pracy, zeby to naprawić. Mam nadzieję, ze obecny opiekun poradzi sobie z tym i nie odda znowu psa.

Też mam taką nadzieje, są te nowe problemy, ale widzę że chłopak sobie jakoś z Negro radzi. Powiedział, że jest bardzo inteligentny. Mam nadzieję, że Negro tam juz znajdzie swój dom. Bardzo długo rozmawialismy, przekonywał mnie, że nie jest najgorzej, ale w tle w ciągu rozmowy iles razy słyszałam " nie wolno", skierowane do Negro. Mam nadzieje, że chęci i zapał dadzą rade problemom.

Mam stale zapytania o niego, proszę wiec osoby, które robiły ogłoszenia, żeby wstawiły za niego inne psiaki w potrzebie, o których wiecie. Najpierw myslałam o Barytonie, ale w jego obecnej sytuacji raczej szybko nie zapowiada się na szukanie domu. Szkoda więc czekać i marnowac wyróznienia.

Posted
9 godzin temu, Jaaga napisał:

Też mam taką nadzieje, są te nowe problemy, ale widzę że chłopak sobie jakoś z Negro radzi. Powiedział, że jest bardzo inteligentny. Mam nadzieję, że Negro tam juz znajdzie swój dom. Bardzo długo rozmawialismy, przekonywał mnie, że nie jest najgorzej, ale w tle w ciągu rozmowy iles razy słyszałam " nie wolno", skierowane do Negro. Mam nadzieje, że chęci i zapał dadzą rade problemom.

Mam stale zapytania o niego, proszę wiec osoby, które robiły ogłoszenia, żeby wstawiły za niego inne psiaki w potrzebie, o których wiecie. Najpierw myslałam o Barytonie, ale w jego obecnej sytuacji raczej szybko nie zapowiada się na szukanie domu. Szkoda więc czekać i marnowac wyróznienia.

właśnie miałam pytać co robić z wyróżnieniem....Jesli bym mogła to wyróznienie u siebie przerobie na psaode mnie z przytuliska który trafił do nas po śmierci właściciela, to pilna adopcja.

Brzmi dobrze to co piszesz o tym Panu. Jakieś problemy są zawsze po adopcji, trzeba się dopasować/ poznać, grunt to się nie poddawać...

Posted
23 godziny temu, Sowa napisał:

A powiedział psu, co ma zrobić, kiedy już usłyszał "nie wolno"? Mają jakiegoś sensownego trenera w okolicy?

Ma swojego szkoleniowca, bo proponowałam mu pomoc z szukaniem, ale powiedział, że spróbują z tym swoim. Miał wczesniej owczarka niemieckiego i trudnego beagla. Oba psiaki juz odeszły, jednak doświadczenie z trudnymi psami pewnie pozostało. Ponoć nowa pani dobrze sobie radzi z Negro, bo jest bardziej zdecydowana, konsekwentna i nie zwraca uwagi na maślane spojrzenie psa.

14 godzin temu, kiyoshi napisał:

właśnie miałam pytać co robić z wyróżnieniem....Jesli bym mogła to wyróznienie u siebie przerobie na psaode mnie z przytuliska który trafił do nas po śmierci właściciela, to pilna adopcja.

Brzmi dobrze to co piszesz o tym Panu. Jakieś problemy są zawsze po adopcji, trzeba się dopasować/ poznać, grunt to się nie poddawać...

Rób proszę wedle potrzeby. Mi Tola wysłała link do ogłoszenia suczek z Zamościa, ale nie miałam kiedy stąd skopiować fotek z wątku, więc zamieniłam ogłoszenie na pilnie potrzebującą domu chociaz tymczasowego sunię od Ewu.

• Upvote 1
  • Jaaga changed the title to Czarny kolor i uśmiech na pysiu szansą na wyjście ze schronu, kociaki - wszyscy w nowych domach :)
  • 2 weeks later...
Posted

Chciałam wstawić faktury i rozliczyć  watek, ale nie wchodzą mi tu, więc muszę czekac na pomoc Toli. Wysłałam do Zea wszystkie faktury. 

Tolu proszę jeszcze o potwierdzenie wpłaty na ZEA 200 zł, jakie przelałam na fundacyjne konto od Helli i 30 zł które wpłaciła Isiak.

Do rozliczenia z mojej strony jest bazarek Nadziejki 105 zł :z tych pieniędzy wydałam 12,70 zł na wyróznienie miesieczne ogłoszenia Solara, potem zamieniłam je na potrzebującą pilnie domu sunię od Evu ( info na wątku "maleństw"). Zostało więc 92,30 zł. które w uzgodnieniu z Nadziejką sa przeznaczone na Amely. 

Posted

IMG_20201105_114940.jpg

Ksieciuiu Najnajnajpiekniejszego Zdrowenkowego Wszelkiego Kochany ❤    

• Like 1
Posted

Chciałam potwierdzić zwrot od ZEA za fakturę na jedzenie, obrożę i szelki, dziękuję. Na 1 stronie jest cale rozliczenie. Wszystko jest już rozliczone. U mnie zostały nadziejkowe 92,30 zł z bazarku, które przejdą mam nadzieję, ze juz wkrótce, na niewidomą Amely.

Bardzo wszystkim dziekuję za pomoc, obecność na wątku. Dzieki temu udało się wspólnie pomoc kolejnym trzem istnieniom.

Posted
Dnia 22.11.2020 o 10:50, Jaaga napisał:

Chciałam wstawić faktury i rozliczyć  watek, ale nie wchodzą mi tu, więc muszę czekac na pomoc Toli. Wysłałam do Zea wszystkie faktury. 

Tolu proszę jeszcze o potwierdzenie wpłaty na ZEA 200 zł, jakie przelałam na fundacyjne konto od Helli i 30 zł które wpłaciła Isiak.

Do rozliczenia z mojej strony jest bazarek Nadziejki 105 zł :z tych pieniędzy wydałam 12,70 zł na wyróznienie miesieczne ogłoszenia Solara, potem zamieniłam je na potrzebującą pilnie domu sunię od Evu ( info na wątku "maleństw"). Zostało więc 92,30 zł. które w uzgodnieniu z Nadziejką sa przeznaczone na Amely. 

Potwierdzam wpłaty:

200 zł od helli (30.10)

Isiak - 30zł (13.10) (czy to Aldona?)

Faktura opłacona

solar.jpg

Posted
14 godzin temu, Tola napisał:

Przepraszam, ze dopiero teraz potwierdzam, nie było mnie prawie 3 tyg,. na forum

Dziękuję za potwierdzenie. Nie przepraszaj, dobrze, że jesteście juz zdrowi. Wszystko więc potwierdzone i rozliczone.

• 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 4 months later...
Posted

Dzieki Tolu za wstawienie fotek. Jest rewelacyjny. Bardzo dlugo walczyli z lambliami, ale teraz jest już zdrowy, super błyszczący i nie ma sensacji pokarmowych. Trafiła mu sie ekstra rodzina. Pani nie mogła się go nachwalić.

• Like 1
  • Upvote 1
  • 3 months later...