Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tola usiłowała dodzwonić sie do Ciebie Majga,ale byłas po za zasięgiem> Więc wet .powiedział ze nie ma potrzeby robić zdjęcia ,bo nawet jeśli to bylo złamanie to juz się zrosło .Pies jest po wypadku więc ,jest obolały i pewnie dlatego tak sie zachowuje .Jest jak stwierdził pod jego opieką i co trzeba robi .
Dyplomatycznie ,ale jednak nie zgodził się na Rtg.

więc trzeba mu szukać na gwałt domu ,bo jak powiemy ze mamy dla niego dom to nie bedzie miał wyjścia.

Posted

funia napisał(a):
Tola usiłowała dodzwonić sie do Ciebie Majga,ale byłas po za zasięgiem (...).

Już rozmawiałyśmy. Jestem załamana. Wet opowiada brednie. Po wypadku równie dobrze mógł nastąpić wewnętrzny uraz, dlatego mała może nie chcieć przyjmować pokarmów. Ograniczenie pomocy psu do nawadniania to okrucieństwo, jeśli za tym nie idzie diagnostyka i inna forma ratowania biedactwa.

Posted

Dorothy napisał(a):
moge jej zalatwic miejce u mojego weta, ale to bardzo daleko :-(

Dorotko, to wszystko niunia ma znacznie bliżej. O ile wiem problem tkwi w niechęci wypuszczenia jej poza schron, by ktokolwiek ją zbadał!

Posted

majqa napisał(a):
Dorotko, to wszystko niunia ma znacznie bliżej. O ile wiem problem tkwi w niechęci wypuszczenia jej poza schron, by ktokolwiek ją zbadał!

ale pisaly ze do adopcji by ja wydal. Wiec bym ja wyadoptowala i wziela do leznicy na diagnostyke i lecznie z hotelikiem na pare dni. Tylko ja sie boje ze a/nie ma kto jechac z nia,bo daleko
b/jak znioslaby podroz?

Posted

Doroty ,rozumie ze trzeba by było Ci ja przywieżć ??/>CZy zostałaby u Ciebie po badaniach ,czy trzeba by było ją zabierac do nas z powrotem .Napisz dokładnie gdzie miałaby jechać

Posted

Bielsko-Biala
ja nie przyjade, mam 5 koni ktorymi sama sie opiekuje, nie mam nawet zmiennika zeby tu pobyl, pomijajac psy i koty ktore tez mam.

mysle ze zalatwilabym w lecznicy miejsce, tylko trzeba by zbierac kase na nia, ale to da sie zrobic. Zdiagnozowali by, no i leczyli. Jak troche podlecza moge zabrac do siebie, tylko wolalabym miec ja zaszczepiona na wirusowki bo koncem stycznia mialam tu 3 dni szczenie z parwo. o prawda krotko i ryzyko male, ale na zimnie dmucham. Decyzje o szczepieniu wyda lekarz po diagnozie..
Jesli uznacie ze to ma sens jutro bede dzwonic do weta

naprwade nie ma nikogo kto bylby blizej i podjal sie tego samego? Nie musialaby tyle jechac...

Posted

[quote name='funia']Czekamy na odpowiedz osoby z Zamościa ,która miala wziąć ją do siebie
Prosiłam wczoraj Tolę, by dopilnować tej odpowiedzi na TAK/ NIE, w tym znaczeniu, że gdyby pan nie zadzwonił, byście dziewczyny same zadzwoniły do niego, przeprosiły za ten rodzaj natręctwa i naświetliły powagę sytuacji. Jestem bardzo zmartwiona stanem suni, jaki przedstawiła mi Tola.
Jeśli nie Zamość (bo odpowiedź będzie negatywna) to piorunem przewóz w inne miejsce. Uważam, że tej małej zegar przyspieszył.

Jeśli Ci ludzie nie wyrażą woli pomocy, macie jakąś inną opcję?

Napiszcie do mariee, czy jest w stanie pomóc w przetarciu szlaku do najbliższej, poleconej przez nią kliniki. Emilka deklarowała pomoc. Jestem pewna, że inni dogomaniacy również zechcą dopomóc w kosztach (na tę okoliczność zmienicie wtedy - Boże broń nie wydaję polecenia tylko podpowiadam - tytuł wątku).

Posted

dzwoniłam przed chwila do weta powiedział ,ze sunia umarła:placz: .Jestem w szoku ,twierdził ze wszystko jest pod kontrola .jak zapytałam o to ze dlaczego nie zrobił mu wcześniej badań to stwierdził ze nie wybudziłaby mu sie z narkozy ........KU .WA JA JUZ MAM TEGO DOSC ,JA JUZ TEGO WIĘCEJ NIE ZNIOSĘ .

Posted

Nie jestem, poprostu nie jestem w stanie z siebie wydusić nic...pustka i bezsilność. Przepraszam sunieczko, że się spóźniliśmy z pomocą... :placz:

Posted

:placz::placz::placz:
Wszyscy tu chcielismy pomóc.
Ale jak to robić, skoro teraz i wet schroniskowy odrzuca pomoc?
Dd 2 tyg było wiadomo, ze sunia nie chce jesc.
Sunia powinna byc najpierw zdiagnozowana, potem leczona; taka jest chyba kolejność.
Żegnaj sunieczko:placz:
Koniec męczarni.

Posted

Szlak mnie trafi,widziałam ją wczoraj bardzo źle oddychała dusiła się po prostu już lepiej jak by ją uśpił to by się tak nie męczyła,nie jesteśmy lekarzami,a od początku wiedzieliśmy że jest źle:-( dajmy maleńkiej jakieś imię ,może- Ajla

Posted

k.... mać do szału mnie doprowadza to schronisko,ten wet miał być lepszy,wszyscy mieli nadzieje że będzie pomagał,a tu du...ile psów tam musi umrzeć w męczarniach zanim miasto coś zrobi!!!!!!!!

• 1 month later...
Posted

to schronisko moi drodzy to nie miejsce pomocy psom, nie miejsce gdzie ludzie ktorzy chca psom pomoc mogą sie skupic i wspólnymi siłami coś zdziałac...to nie miejsce dla ludzi dobrej woli....to miejsce to czysta polityka...nic więcej...
każdy kryje siebie nawzajem i nic nie mozna zyskać bo psy są tam dla nich najmniej ważne...najważniejszy jest święty spokój...i to chcą uzyskać...święty spokój jaki mieli pare lat temu...jedyne co muszą teraz zrobić to nas wszytskich zniechęcić:shake:
zamosc to dziura zabita dechami gdzie ktos moze prowadzic schronisko jak umieralnie dla psow nie mając za grosz chęci wspolpracy z kimkolwiek komu naprawde na psich losach zalezy i nikogo to nie obchodzi...nikogo z władz...bo władza ma to w d...pie...:angryy::angryy::angryy:

Posted

to może jednak wypadałoby zawiadomić media - napisać do szanownych przyszłych eurodeputowanych / teraz jest walka o głosy, więc może akurat.....:diabloti::diabloti: - trzeba po prostu być chamskim!!!!!/ bo dobroć to widzę mają głęboko w duuu.........ie.

Posted

wet sam sobie dołek kopie:angryy:

Dostał ode mnie kiedys kredyt zaufania i przewalił, na całej lini przewalił:shake:

młody, z rozwijającą się dopiero praktyką, powinno mu zależeć na opini, a juz takie nieetyczne zachowania, eh
Myślał, że jak przyjdzie do schronu, to będzie dorywcza robota. Nie zarobi, ale się też nie narobi. A tu trzeba dokonywać wyborów, trudnych wyborów, a nie tańczyć jak dupek kiero zagra.
Przede wszytskim działanie na szkodę zwierząt i krycie czyiś pleców, zwłaszcza złych pleców hańbi porządnego człowieka.

Takie zachowanie Panie kolego jest niegodne lekarza weterynarii!

Powinniście jako organizacja napisać skarge na weta do jego Izby z kopią do Wojewódzkiego lekarza, na jego nieetyczne zachowanie.

Posted

wprawdzie to już jutro - ale kurcze w Zamościu zaczynają się debaty - może organizacje zadałyby parę niewygodnych pytań na temat schroniska??/ będą zapewne media. Korzystajcie dziewczyny!!

Zakład Politologii Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej w Zamościu wraz ze Studenckim Kołem Stosunków Międzynarodowych PWSZ w Zamościu organizują w dniu 19 maja br. debatę kandydatów na europarlamentarzystów z okręgu lubelskiego. Tematem przewodnim spotkania będzie "Lubelszczyzna w Parlamencie Europejskim - możliwości dla regionu".

Do udziału w przedsięwzięciu zaproszono przedstawicieli wszystkich 10 komitetów wyborczych zarejestrowanych w województwie lubelskim. Spotkanie będzie miało charakter otwarty dla wszystkich chętnych chcących poznać zarówno przyszłych eurodeputowanych z Lubelszczyzny, jak i ich programy wyborcze. W programie przewidziano m. in. wystąpienie przedstawiciela Delegatury Krajowego Biura Wyborczego nt. obowiązującej ordynacji wyborczej, możliwość krótkiej prezentacji poszczególnych komitetów oraz dyskusję z możliwością zadawania pytań.

Debata odbędzie się w dniu 19.05.2009 r. w Sali Consulatus zamojskiego Ratusza, w godzinach 11.00 - 14.00.

Posted

Dzieki dziewczyny, ze jestescie z nami.
Mnie ta sytuacja dołuje strasznie.
Najgorza jest bezsilnosc; to straszne ze w takim miescie jak Zamosc nie ma do kogo zwrócic sie o pomoc:angryy: