elik Posted August 19, 2022 Posted August 19, 2022 Coś poszło nie tak z tą operacją 😭 Bez śledziony psiaki całkiem dobrze sobie radzą. Biedny Imbirek 😭 Quote
aagataa8 Posted August 19, 2022 Author Posted August 19, 2022 Dnia 19.08.2022 o 17:25, elik napisał: Coś poszło nie tak z tą operacją 😭 Bez śledziony psiaki całkiem dobrze sobie radzą. Biedny Imbirek 😭 Najprawdopodobniej dostał krwotoku wewnętrznego (tak myślę), stąd te wymioty krwią w agonii 😭 Imbirek pozostanie moim wyrzutem sumienia do końca życia 💔💔 Gdybym nie zrobiła tej operacji jeszcze by żył 😭 Gdyby ten lekarz powiedział choć słowo, że trzeba otworzyć spowrotem, bo nie wiadomo co się dzieje, przecież bym zapłaciła 😭 A tak odszedł dusząc się własną krwią... A ja sama, nie wiedziałam czy jechać czy go ratować... Jeszcze jak ostatnia sierota próbowałam go reanimować zatrzymując się na przystanku autobusowym 😭😭😭 Quote
elik Posted August 19, 2022 Posted August 19, 2022 Dnia 19.08.2022 o 17:30, aagataa8 napisał: Najprawdopodobniej dostał krwotoku wewnętrznego (tak myślę), stąd te wymioty krwią w agonii 😭 Imbirek pozostanie moim wyrzutem sumienia do końca życia 💔💔 Gdybym nie zrobiła tej operacji jeszcze by żył 😭 Gdyby ten lekarz powiedział choć słowo, że trzeba otworzyć spowrotem, bo nie wiadomo co się dzieje, przecież bym zapłaciła 😭 A tak odszedł dusząc się własną krwią... A ja sama, nie wiedziałam czy jechać czy go ratować... Jeszcze jak ostatnia sierota próbowałam go reanimować zatrzymując się na przystanku autobusowym 😭😭😭 Nie masz powodów do wyrzutów sumienia. Zrobiłaś wszystko, co zalecił wet. My nie wiemy co zrobić, żeby pomóc/uratować zwierzaka. To wet jest w pełni odpowiedzialny za to co zrobił Imbirkowi. Niestety jest coraz więcej konowałów całkowicie pozbawionych empatii, a nie lekarzy i to zarówno zwierzęcych, jak i ludzkich. Ja straciłam moją najukochańszą sunię przez konowała, któremu zaufałam. Quote
aagataa8 Posted August 19, 2022 Author Posted August 19, 2022 Dnia 19.08.2022 o 17:42, elik napisał: Nie masz powodów do wyrzutów sumienia. Zrobiłaś wszystko, co zalecił wet. My nie wiemy co zrobić, żeby pomóc/uratować zwierzaka. To wet jest w pełni odpowiedzialny za to co zrobił Imbirkowi. Niestety jest coraz więcej konowałów całkowicie pozbawionych empatii, a nie lekarzy i to zarówno zwierzęcych, jak i ludzkich. Ja straciłam moją najukochańszą sunię przez konowała, któremu zaufałam. Bardzo mi przykro 🖤💔😥 I dziękuję za słowa wsparcia... 1 Quote
agat21 Posted August 19, 2022 Posted August 19, 2022 Aga, nie miej wyrzutów sumienia, skąd miałaś wiedzieć jak działać w takim przypadku? Lekarz go zabił. I na jego sumienie spada życie tego psiaczka. Chociaż pytanie czy wszyscy weci aby je mają? ☹ 1 Quote
elik Posted August 19, 2022 Posted August 19, 2022 Dnia 19.08.2022 o 18:05, agat21 napisał: Chociaż pytanie czy wszyscy weci aby je mają? ☹ Powiedziałabym, że to nie pytanie, a raczej stwierdzenie stanu faktycznego. Quote
aagataa8 Posted October 2, 2022 Author Posted October 2, 2022 Dnia 19.08.2022 o 18:05, agat21 napisał: Aga, nie miej wyrzutów sumienia, skąd miałaś wiedzieć jak działać w takim przypadku? Lekarz go zabił. I na jego sumienie spada życie tego psiaczka. Chociaż pytanie czy wszyscy weci aby je mają? ☹ Ale wiesz jak to jest😥 Takie odejścia zostają z Tobą na zawsze💔🥺 Dnia 19.08.2022 o 18:11, elik napisał: Powiedziałabym, że to nie pytanie, a raczej stwierdzenie stanu faktycznego. To chyba prawda🥺 Quote
aagataa8 Posted October 2, 2022 Author Posted October 2, 2022 Aktualności: 1. Dzieci wracając ze szkoły znalazły na totalnym pustkowiu sunię szczeniaka🥺 Zabrały ją do siebie i była u nich jakiś czas, ale bałam się, że wydadzą byle komu i zabrałam ją do siebie- szukam domu. Pianka (bo tak ją nazwały dzieciaki) ma ok. 3 miesiące, jest odrobaczona (już dwukrotnie), zabezpieczona od ektopasożytów i po pierwszym szczepieniu od chorób zakaźnych. Będzie raczej niskopodłogowym pieskiem. Uwielbia się bawić - typowy szczeniak😅 2. W międzyczasie udało mi się odłowić jednego kociaka ze stada bezdomnych kotów. Miał koci katar, wyleczony i już w ds☺️ 3. Mam jeszcze u siebie kociczkę (z tego samego stadka). Też leczona była na kk, w przyszły weekend jedzie do domku stałego w Krakowie😅 3 1 Quote
agat21 Posted October 2, 2022 Posted October 2, 2022 Masz dużą skuteczność w znajdywaniu domów swoim podopiecznym 🙂 Gratulacje! 🤗 Sunieczka prześliczna, też życzę szybkiego i dobrego domu 👍 1 Quote
aagataa8 Posted January 2, 2023 Author Posted January 2, 2023 Dnia 2.10.2022 o 14:46, agat21 napisał: Masz dużą skuteczność w znajdywaniu domów swoim podopiecznym 🙂 Gratulacje! 🤗 Sunieczka prześliczna, też życzę szybkiego i dobrego domu 👍 No niestety, adopcje strasznie stanęły 🥺 Max/Krokus siedzi w hotelu już prawie 10 miesięcy 😥 Pianka też nie znalazła domu, póki co🥺 Wrzucę wieczorem jej nowe zdjęcia ☺️ Dnia 2.10.2022 o 16:18, Tyśka) napisał: Ta Pianka przecudna!!! Przepadłam:) Śliczna jest! I cały czas szuka domu🥺 Dnia 22.12.2022 o 21:28, Nadziejka napisał: ❤️ Z opóźnieniem Ewuniu, więc teraz to już życzę Ci Szczęśliwego Nowego Roku❤️❤️❤️ Dnia 22.12.2022 o 21:57, Nesiowata napisał: Dnia 31.12.2022 o 20:43, Nesiowata napisał: Szczęśliwego Nowego Roku❤️❤️❤️ Quote
aagataa8 Posted January 2, 2023 Author Posted January 2, 2023 Poszukiwany dom stały❗❗❗ Pianka to ok. 5- miesięczna sunia, która została znaleziona na wsi przez dzieci wracające ze szkoły... Sunia na chwilę obecną została odrobaczona, zaszczepiona dwukrotnie od chorób zakaźnych oraz zachipowana. Pianka jest typowym psim dzieckiem - uwielbia się bawić, przytulać. Stosunek do innych psów i kotów - pozytywny. Sunia przebywa w gminie Orońsko (woj. mazowieckie, powiat szydłowiecki). Sunia będzie z mniejszych psiaków, zapowiada się na mieszańca jamnika ☺️ Obowiązuje podpisanie umowy adopcyjnej. Przyszły właściciel zostanie zobowiązany do kastracji Pianki w odpowiednim czasie. Więcej informacji pod nr telefonu: 503576210- jeżeli nie odbieram, proszę o SMS o treści Pianka, napewno oddzwonię. Luna w typie teriera szuka domu❗❗❗ Luna to 2-letnia sunia, która została znaleziona w deszczowy, zimny poranek na jednej z podradomskich wsi... Z masą kleszczy, wychudzona i potężnie śmierdząca szambem🥺 Przeszła babeszjozę, teraz już w pełni zdrowa szuka Domu i swoich Ludzi na resztę życia ❤️ Jest radosną, bardzo przytulaśną suczką. Pięknie spaceruje na smyczy i dzielnie chodzi po schodach. Lunka jest grzeczna, przy odpowiedniej liczbie spacerów w domu zachowuje czystość. Jest tolerancyjna w stosunku do innych psiaków. Sunia jest na bieżąco odrobaczana, posiada komplet szczepień. Jest zaczipowana. Obowiązuje procedura adopcyjna. Przyszły opiekun zostanie zobowiązany do kastracji suni. Luna przebywa w domu tymczasowym w Starachowicach (woj. świętokrzyskie). Kontakt w sprawie adopcji pod numerem telefonu: 503-576-210 (jeżeli nie odbieram, proszę o SMS o treści Luna- napewno oddzwonię). Krokus- czarne złotko traci nadzieję na znalezienie domu😥 Pewnego zimowego dnia pojawiłem się znikąd na jednej z podradomskich wsi, zabezpieczony przez grupę osób prywatnych, trafiłem do domu tymczasowego w okolicach Grójca (woj. mazowieckie). Jestem radosnym, pełnym energii psiakiem, który uwielbia zabawę i bardzo potrzebuję kontaktu z człowiekiem. Mam ok.1,5 roku, jestem odrobaczony, na bieżąco zabezpieczany od ektopasożytów, posiadam komplet szczepień. Jestem zachipowany. Ważę ok. 20 kg. Szczególnie nadam się jako pies - towarzysz osób aktywnych. Bardzo szybko się uczę, współpracuję z człowiekiem. Kocham ludzi, z suczkami się dogadamy, ciężej idzie mi z samcami. Wymagania: wizyta przedadopcyjna, podpisanie umowy adopcyjnej i ewentualna wizyta poadopcyjna. Przyszły właściciel zostanie zobowiązany do kastracji mnie. Kontakt: 503-576-210 (jeżeli nie odbieram, proszę o SMS o treści Krokus- napewno oddzwonię). 1 Quote
aagataa8 Posted January 2, 2023 Author Posted January 2, 2023 W powyższym poście psy aktualnie do adopcji... Ponadto mam kocurka do adopcji, młody. Tylko troszkę potrzebuje czasu żeby zaufać 🥺 Liczę na noworoczny cud 🙏 Do adopcji kocurek Krewetka, młodziutki i pełen wigoru😉 Krewetka przyszedł pewnego jesiennego dnia do artystów z Centrum Rzeźby w Orońsku i za wszelką cenę szukał miejsca gdzie mógłby zostać🥺 Początkowo bardzo nieufny w stosunku do ludzi, nauczył się że koegzystencja z dwunożnymi może przynieść korzyści... Do dnia dzisiejszego stroni od dotyku, lecz chętnie i namiętnie sam się przymila ☺️ Kocurek jest typowym przedstawicielem swojego gatunku, który zapewne urodził się na wolności... Kiciuś potrafi korzystać z kuwety, odrobaczony, zaszczepiony, zaczipowany. W najbliższym czasie zostanie wykastrowany. Testy fiv/felv- negatywne. Jest pogodnym, pełnym chęci do zabawy młodym kotem. Do innych zrównoważonych kotów- stosunek pozytywny, psy budzą lęk (lecz i to można wypracować). Krewetka obecnie przebywa w domu tymczasowym w gminie Orońsko (woj. mazowieckie). Do dobrego domku istnieje opcja transportu do Łodzi 😅 Poszukiwany dom stały, w pełni niewychodzący. Obowiązuje procedura adopcyjna! Więcej informacji pod numerem telefonu: 503576210. Jeśli nie odbieram, proszę o SMS- napewno oddzwonię. Quote
Poker Posted January 2, 2023 Posted January 2, 2023 Zróbcie ogłoszenie Lunie na Wrocław. Dziwię się, że jeszcze nie ma domku. 1 Quote
aagataa8 Posted January 2, 2023 Author Posted January 2, 2023 Dnia 2.01.2023 o 18:23, Poker napisał: Zróbcie ogłoszenie Linie na Wrocław. Dziwię się, że jeszcze nie ma domku. Przed weekendem będę ponawiać ogłoszenia, to dam i na Wrocław. Dziękuję ❤️ Ona jest naprawdę meeega- zachowuje czystość, po schodach chodzi... Grzeczna i sprawia wrażenie, że mieszkała w domu😥 Quote
Poker Posted January 2, 2023 Posted January 2, 2023 Jak się zgłosi chętny z Wrocławia, to w razie potrzeby mogę zrobić wizytę przed adopcyjną. 1 Quote
agat21 Posted January 2, 2023 Posted January 2, 2023 Piękne zwierzaki - i psy i kocik, ale to prawda, że z adopcjami coraz gorzej. Trudne czasy dla zwierząt zmienią się w jeszcze trudniejsze. Z drugiej strony nie można tracić nadziei, bo tym bardziej trzeba im pomagać teraz. I jeśli teraz ktoś decyduje się na adopcję, to może właśnie robi to rozsądnie i przemyślanie, a nie z impulsu albo żeby mieć pretekst ro wyjścia z domu w czasie lock downu w covidzie. Wierzę, że znajdą fajne domy - takie na dobre i złe. 1 Quote
Tyśka) Posted January 2, 2023 Posted January 2, 2023 Jak to Pianka nie ma jeszcze domu? 😮 Cudna... Quote
Olena84 Posted February 3, 2023 Posted February 3, 2023 Dnia 2.01.2023 o 18:17, aagataa8 napisał: Haha ale mina, super kot! Quote
aagataa8 Posted February 3, 2023 Author Posted February 3, 2023 Dnia 2.01.2023 o 19:13, Poker napisał: Jak się zgłosi chętny z Wrocławia, to w razie potrzeby mogę zrobić wizytę przed adopcyjną. Hmmm, sprawa się skomplikowała - dom tymczasowy koniecznie chce zostać domem stałym ❤️ Dnia 2.01.2023 o 21:16, agat21 napisał: Piękne zwierzaki - i psy i kocik, ale to prawda, że z adopcjami coraz gorzej. Trudne czasy dla zwierząt zmienią się w jeszcze trudniejsze. Z drugiej strony nie można tracić nadziei, bo tym bardziej trzeba im pomagać teraz. I jeśli teraz ktoś decyduje się na adopcję, to może właśnie robi to rozsądnie i przemyślanie, a nie z impulsu albo żeby mieć pretekst ro wyjścia z domu w czasie lock downu w covidzie. Wierzę, że znajdą fajne domy - takie na dobre i złe. Też głęboko w to wierzę! Trzeba dalej działać 💪✊ Dnia 2.01.2023 o 21:29, Tyśka) napisał: Jak to Pianka nie ma jeszcze domu? 😮 Cudna... Już teraz ma☺️ Pojechała do cudownego domku do Krakowa 🥰 Dnia 3.02.2023 o 10:18, Olena84 napisał: Haha ale mina, super kot! 😅😅 Quote
agat21 Posted February 3, 2023 Posted February 3, 2023 Bardzo się cieszę, że tak wspaniale adopcje Wam idą! 😃👍 Jesteście bardzo skuteczne 🤩 Quote
Poker Posted February 3, 2023 Posted February 3, 2023 Dnia 3.02.2023 o 11:12, aagataa8 napisał: Hmmm, sprawa się skomplikowała - dom tymczasowy koniecznie chce zostać domem stałym ❤️ Oby więcej takich komplikacji 1 Quote
Recommended Posts