themagda Posted June 25, 2020 Posted June 25, 2020 No a ja pędzę do weta bo Bambisia ma całe oczy spuchnięte i łzawi , nic nie widzi bo spuchły całkiem , a ja juz w wielkim strachu Quote
themagda Posted June 25, 2020 Posted June 25, 2020 Pimpeta i Blusia to mają zęby no jak po tej hodowli ruszające sie i podchodzą ropą czasem jak nagryzie tym zębem to odskakuje z piskiem . Inne pieski zęby poczyściam a te dwie to najpierw miałam wazniejsze sprawy szczeniak zmumifikowany w brzuchu i Pimpeta ropomaciicze potem druga operacja bo jej się szwy rozeszły i zroiła przepuklina więc zęby poszły na dalszy plan ale juz czekać dalej nie mogę. zwłaszcz Pimpeta jak otwiera paszczęke to wszystkie zęby aż czarne tylko kły o dziwo ma białe. Ja tylko Gusię dostałam z tej hodowli z czystymi zębami bo była jeszcze prawie szczeniakiem po pierwszej cieczce a inne to pozal się Boże od razu musiałam czyscić Bonia to miała tak śmierdzący pysk ze sie do niej trudno było zbliżyc bo powalało a Lali musieli wszystkie zęby wyrwać oprócz 5 z tyłu i jeden kieł z przodu zoastał tak miała popsute , nie wiem czy Pimpeta i Blusia nie bedzie też mocno szczerbata po tym zabiegu, no lecę z Bambisia do weta . Quote
elik Posted June 25, 2020 Author Posted June 25, 2020 7 godzin temu, Radek napisał: Już wróciły:) A nie mówiłam :) Wiem, wiem, najgorsze zołzy tak mówią, ale ja w dobrym tego słowa znaczeniou :) 1 Quote
elik Posted June 25, 2020 Author Posted June 25, 2020 4 godziny temu, Aldrumka napisał: Dzień dobry Nawet bardzo, bo jeszcze nie padało :) Quote
elik Posted June 25, 2020 Author Posted June 25, 2020 3 godziny temu, bakusiowa napisał: Poproszę cegiełkę za 20 zł. Ooooo co za radość :) Nareszcie ktoś się ulitował na psiurklami :) Witam, witam i serdecznie dziękuję za pomoc psiaczkom Pędzę zanotować Quote
elik Posted June 25, 2020 Author Posted June 25, 2020 2 godziny temu, themagda napisał: No a ja pędzę do weta bo Bambisia ma całe oczy spuchnięte i łzawi , nic nie widzi bo spuchły całkiem , a ja juz w wielkim strachu Biedna Bambusia. Leć i powiedz potem co się dzieje. Quote
Radek Posted June 25, 2020 Posted June 25, 2020 56 minut temu, elik napisał: Nawet bardzo, bo jeszcze nie padało :) I dalej nie pada. Przynajmniej u mnie. 1 Quote
themagda Posted June 25, 2020 Posted June 25, 2020 Bambisia już lepiej dostała zastrzyk i kropelki , wygladała jak zaba a teraz oki Quote
themagda Posted June 25, 2020 Posted June 25, 2020 Jejku same cegiełki a ciuchów nikt nie chce , niezniszczone i całkiem fajne Quote
elik Posted June 25, 2020 Author Posted June 25, 2020 4 godziny temu, Radek napisał: I dalej nie pada. Przynajmniej u mnie. Za to u mnie lunęło i to całkiem zdrowo. Grzmotnęło też razy kilka więc moje psianki grzeczne, jakby ich nie było. Puściłam im muzyczkę i widać było, że po chwili wyluzowane, leżały spokojnie, bez stresu. Bardzo pomocna jest ta muzyczka. Kilka razy walnęło całkiem blisko, a one nie spanikowały. Quote
elik Posted June 25, 2020 Author Posted June 25, 2020 49 minut temu, themagda napisał: Jejku same cegiełki a ciuchów nikt nie chce , niezniszczone i całkiem fajne Madzia ciesz się, a nie narzekaj, że ciuchów nikt nie chce :) Quote
elik Posted June 25, 2020 Author Posted June 25, 2020 52 minuty temu, themagda napisał: Bambisia już lepiej dostała zastrzyk i kropelki , wygladała jak zaba a teraz oki A co to było? Quote
Radek Posted June 25, 2020 Posted June 25, 2020 1 godzinę temu, themagda napisał: Jejku same cegiełki a ciuchów nikt nie chce , niezniszczone i całkiem fajne Jakoś nic nie znalazłem dla siebie;) 58 minut temu, elik napisał: Za to u mnie lunęło i to całkiem zdrowo. Grzmotnęło też razy kilka więc moje psianki grzeczne, jakby ich nie było. Puściłam im muzyczkę i widać było, że po chwili wyluzowane, leżały spokojnie, bez stresu. Bardzo pomocna jest ta muzyczka. Kilka razy walnęło całkiem blisko, a one nie spanikowały. Jak ja się cieszę, że moje łapy się nie boją burzy. Nasza poprzednia sunia bardzo przeżywała nie tylko burzę, ale nawet silną wichurę, czy ulewę. Quote
elik Posted June 25, 2020 Author Posted June 25, 2020 33 minuty temu, Radek napisał: Jakoś nic nie znalazłem dla siebie;) Jak ja się cieszę, że moje łapy się nie boją burzy. Nasza poprzednia sunia bardzo przeżywała nie tylko burzę, ale nawet silną wichurę, czy ulewę. Moje psiaczki wyczuwają burzę i już zanim się zacznie szukają musiej dziury. Wiatr i ulewa bębniąca o dach, to też powód do strachu :( Quote
themagda Posted June 25, 2020 Posted June 25, 2020 1 godzinę temu, elik napisał: A co to było? zastrzyk nie wiem a kropelki nazywaja się floxal nie znam sie na rzeczy grunt ze jest o niebo lepiej. Quote
themagda Posted June 25, 2020 Posted June 25, 2020 Moje maluszki nawet nie zwracaja uwagi ze gdzies walą pioruny nawet blisko . Miałam kiedys yorkę co sie bała jak ktos klepnał sie po kolanech lub klasnął w ręce wszystkiego sie bała , jak robiłam biżuterię to jak się tnie szczypcami drut to tak troszke trzaśnie to ona mnie obsrewowała jak brałam kombinerki, czy szczyce okrągłe do zawijania to siedziała i patrzyła a jak siegnełam po szczyce tnące to biegiem pod wannnę sie chowała . a jaka dobra była w rozróznianiu narzędzi nigdy się nie myliła uciekała na młotek i te szczypce. No są strachliwe pieski czasem nawet bardzo. Teraz mam szczescie że wszystkie olewaja burze , petardy, straż pozarną jak wyje ,czy karetkę, Quote
Isiak Posted June 25, 2020 Posted June 25, 2020 Podniosę. Fotki butów zrobiłam, wysłać na maila? 1 Quote
Radek Posted June 26, 2020 Posted June 26, 2020 8 godzin temu, elik napisał: Moje psiaczki wyczuwają burzę i już zanim się zacznie szukają musiej dziury. Wiatr i ulewa bębniąca o dach, to też powód do strachu :( Jakbym widział naszą kochaną Saruśkę. Miała dokładnie tak samo. 1 Quote
elik Posted June 26, 2020 Author Posted June 26, 2020 10 godzin temu, themagda napisał: zastrzyk nie wiem a kropelki nazywaja się floxal nie znam sie na rzeczy grunt ze jest o niebo lepiej. To nie zapytałaś weta co to jest i czym spowodowane, żeby ewentualnie tego unikać, jeśli to możliwe? Quote
elik Posted June 26, 2020 Author Posted June 26, 2020 9 godzin temu, Isiak napisał: Podniosę. Fotki butów zrobiłam, wysłać na maila? Bardzo Cię proszę i napisz także jaki to rozmiar i czy ze skóry. Soreczki, ja nie pamiętam które to były buty :( Quote
Recommended Posts