Nesiowata Posted April 29, 2020 Posted April 29, 2020 Szczęśliwej drogi dla psiaków i kierowcy! Quote
Anula Posted April 29, 2020 Posted April 29, 2020 3 godziny temu, Gabi79 napisał: O której mniej więcej psiaki wyruszają? P.Piotr ma do mnie zajechać około 16,taką informację dostałam wczoraj od Hani.Jak dojadą do mnie dam znać. Trzymam kciuki za bezpieczną jazdę. Quote
Bogusik Posted April 29, 2020 Posted April 29, 2020 1 godzinę temu, ewu napisał: Piotr za pół godziny ma być w schronisku. Dziękuję Basiu za wiadomość,że psiaczki już wyjechały :) Quote
szafirka Posted April 29, 2020 Posted April 29, 2020 Tobiś już ruszył w podróż, około 15.30 pokaże się Anuli i przed 17 powinien zawitać do hoteliku. 1 Quote
Anula Posted April 29, 2020 Posted April 29, 2020 Miałam takie szczęście,że poznałam osobiście psiaczki.Właśnie P.Piotr już pojechał z nimi do domku. Tobiś to miodzik,szalenie przyjazny psiak.Jest bardzo miły i kontaktowy.Ogonek w górze i machanie.Polizał mnie po ręce.Normalnie cudeńko.Jestem przekonana,że Tobiś będzie domagał się pieszczot i tego nie powinno mu zabraknąć.Jednym słowem jestem zauroczona Tobisiem.Ogromnie się cieszę,że udało się pomóc właśnie jemu. Pieniążki przekazałam za transport. Zdjęcia byle jakie bo Tobiś jest ciemnym psiaczkiem. 1 1 Quote
Nadziejka Posted April 29, 2020 Posted April 29, 2020 Tobisiu cudny ciesze ogromnie cala dusza Niechaj i Twoja dusza odzyje skoncza wszelkie zmutki strach ogromny Niechaj ktos pokocha i bedzie Twoimi oczami na zawsze Tobisniu 1 1 Quote
Havanka Posted April 29, 2020 Posted April 29, 2020 Jeśli dobrze widzę, to Tobiś ma chyba zaćmę, która upośledza mu widzenie. Quote
Livka Posted April 29, 2020 Author Posted April 29, 2020 Dziękuję Anulko za te informacje i fotki. Bardzo się cieszę, że niedługo będą na miejscu. Te nowinki o Tobisiu są jak miód na moje serce, taka byłam dzisiaj nerwowa w pracy, co chwilkę podglądałam w telefonie. Dziękuję ewu za pierwsze info. Teraz czekam na spokojnie na wieści i fotki od szafirki. Przyglądałam się oczkom Tobisia na zdjęciach ze schronu i też odniosłam wrażenie, że to może być zaćma. No cóż poczekajmy na to co powie specjalista. Bardzo się cieszę i bardzo wszystkim dziękuję :) Quote
Anula Posted April 29, 2020 Posted April 29, 2020 33 minuty temu, Nadziejka napisał: Tobisiu cudny ciesze ogromnie cala dusza Niechaj i Twoja dusza odzyje skoncza wszelkie zmutki strach ogromny Niechaj ktos pokocha i bedzie Twoimi oczami na zawsze Tobisniu Pięknie to Nadziejko napisałaś.Niech się spełni.Musi się spełnić bo to cudowny psiak jest. 1 Quote
Livka Posted April 29, 2020 Author Posted April 29, 2020 Dostałam pierwsze fotki Tobisia od szafirki - chudziaczek z niego :( ale słodki :) Quote
Nadziejka Posted April 29, 2020 Posted April 29, 2020 matuszku matuszku ... serce drzy i placze matuszeczku kokany dziewczyny a zobaczcie prosze jak bedziecie u weta czy z cycusiem wszystko dobrze Quote
Gabi79 Posted April 29, 2020 Posted April 29, 2020 Cudowny Tobiś, taka poczciwinka. Czy wiadomo, jak długo był w schronisku? Chudzinek, już nie mogę się doczekać, aż odżyje i wypięknieje 1 Quote
szafirka Posted April 29, 2020 Posted April 29, 2020 Tobi przywitał mnie merdającym ogonkiem, jednak ważniejsze dla niego było poznanie terenu - obszedł, obwąchał, kilka razy noskiem natknął się na płotek, ale też kilka razy ominął lampki solarne. Zrobił duże siku i rzadką kupę, mam nadzieję, że to stresowa. Tobiś wypił sporo wody i zjadł kolację. W książeczce wpisany jest wiek 12 lat i szczepienie na wściekliznę. Mamy czip do wszczepienia. Jutro pojedziemy na wycieczkę do weterynarza, zajrzymy mu też w ząbki, nie wiem, czy nie będzie potrzebna mokra karma, Tobi jest strasznie chudy. Na grzbiecie widoczne wyłysienie. Jutro będziemy wiedzieć więcej. Livka, chyba razem wstawiałyśmy zdjęcia :) Weszłam na wątek, zobaczyłam, że nie ma, to rozpoczęłam operację. Quote
Livka Posted April 29, 2020 Author Posted April 29, 2020 Chyba tak - nic się nie stało, usunę, Twoje ładniejsze bo większe ;) Poczekamy do jutra na przegląd weterynaryjny i zobaczymy co dalej. Trzeba chłopaczka podtuczyć bo same kosteczki i sierść w opłakanym stanie Quote
Gabi79 Posted April 29, 2020 Posted April 29, 2020 3 minuty temu, szafirka napisał: Tobi przywitał mnie merdającym ogonkiem, jednak ważniejsze dla niego było poznanie terenu - obszedł, obwąchał, kilka razy noskiem natknął się na płotek, ale też kilka razy ominął lampki solarne. Zrobił duże siku i rzadką kupę, mam nadzieję, że to stresowa. Tobiś wypił sporo wody i zjadł kolację. W książeczce wpisany jest wiek 12 lat i szczepienie na wściekliznę. Mamy czip do wszczepienia. Jutro pojedziemy na wycieczkę do weterynarza, zajrzymy mu też w ząbki, nie wiem, czy nie będzie potrzebna mokra karma, Tobi jest strasznie chudy. Na grzbiecie widoczne wyłysienie. Jutro będziemy wiedzieć więcej. Livka, chyba razem wstawiałyśmy zdjęcia :) Weszłam na wątek, zobaczyłam, że nie ma, to rozpoczęłam operację. Haniu, niestety wiele psiaków z M. ma lamblię, oby Tobiś nie miał. Nie wiem, co na to Livka, ale może warto zbadać kał pod tym kątem Quote
Livka Posted April 29, 2020 Author Posted April 29, 2020 3 minuty temu, Gabi79 napisał: Haniu, niestety wiele psiaków z M. ma lamblię, oby Tobiś nie miał. Nie wiem, co na to Livka, ale może warto zbadać kał pod tym kątem Już rozmawiałyśmy z Hanią na temat badań. Tobiś będzie miał wszystko co tylko mu potrzeba. Quote
szafirka Posted April 29, 2020 Posted April 29, 2020 Szczepienie jest z kwietnia tego roku, więc pewnie dużo wcześniej nie przybył do schronu. Myślę, że badanie kału to dobry pomysł. 1 Quote
Livka Posted April 29, 2020 Author Posted April 29, 2020 Ewu powiedziała, że data szczepienia jest zazwyczaj datą przyjęcia do schroniska. Jestem za badaniem kału. 1 Quote
Gabi79 Posted April 29, 2020 Posted April 29, 2020 6 minut temu, Livka napisał: Już rozmawiałyśmy z Hanią na temat badań. Tobiś będzie miał wszystko co tylko mu potrzeba. Wspaniale Quote
Recommended Posts