Moli@ Posted March 8, 2020 Posted March 8, 2020 Dnia 2.03.2020 o 00:34, Poker napisał: Potwierdzam tylko muszę się spytać co i jak z formalnościami. Z tego co pamiętam to trzeba wziąć fakturę przelewową . Poczytałam na wątku AS. Koniecznie na fakturze musi być imię suczki i sterylizacja , a nie usługa weterynaryjna. Razem z fakturą trzeba wysłać kwestionariusz pobrany na wątku AS. Wypada uprzedzić weta prze zabiegiem , że faktura będzie przelewowa. Dokumenty chyba trzeba wysłać na adres Fundacji Ostatnia szansa, ale jeszcze się dopytam. Kwestionariusz wydrukowałam. Czy Rudzia załapie się na akcję sterylizacyjną? Do jakiej sumy pokryte zostaną koszty? Czy fakturę i zgłoszenie wysyłamy na adres fundacji z kwestionariusza "Akcja sterylizacyjna"? Potrzebny będzie nick z dogo osoby zgłaszającej i dane (imię, nazwisko). Czy osoba zgłaszająca jest deklarowiczem? W poniedziałek pokarzemy się w lecznicy... Koszt zabiegu sterylizacji / kastracji około 350zł Quote
Poker Posted March 8, 2020 Posted March 8, 2020 Jestem deklarowiczką od wielu lat. Wpisz mój nick. Resztę mam nadzieję ,że wytłumaczy elik. Dokumenty wysyła się na adres fundacji ,ale chyba jest w tej chwili jakieś zamieszanie z adresem. Quote
Moli@ Posted March 8, 2020 Posted March 8, 2020 46 minut temu, Poker napisał: Jestem deklarowiczką od wielu lat. Wpisz mój nick. Resztę mam nadzieję ,że wytłumaczy elik. Dokumenty wysyła się na adres fundacji ,ale chyba jest w tej chwili jakieś zamieszanie z adresem. OK Quote
agat21 Posted March 8, 2020 Posted March 8, 2020 Bardzo ładna i przyjaźnie wyglądająca sunia. Taka prawdziwa przyjaciółka :) 1 Quote
Moli@ Posted March 9, 2020 Posted March 9, 2020 11 godzin temu, agat21 napisał: Bardzo ładna i przyjaźnie wyglądająca sunia. Taka prawdziwa przyjaciółka :) Ładna, inteligentna ale nie dla każdego. Ktoś kupił pinczerkę nie mając bladego pojęcia o rasie! suczka okazała się inteligentniejsza od opiekuna i wylądowała na polu :( 2 Quote
Aska7 Posted March 9, 2020 Posted March 9, 2020 1 godzinę temu, Moli@ napisał: suczka okazała się inteligentniejsza od opiekuna To wcale nie takie rzadkie : / Quote
Moli@ Posted March 9, 2020 Posted March 9, 2020 Rudzia / Fifi pozdrawia :) Dziś Fifi obejrzy wetka która zajmuje się suczkami w ciąży...itp (cieczka) 1 Quote
seramarias Posted March 9, 2020 Author Posted March 9, 2020 1 godzinę temu, Moli@ napisał: Rudzia / Fifi pozdrawia :) Dziś Fifi obejrzy wetka która zajmuje się suczkami w ciąży...itp (cieczka) Czy przy okazji wizyty, wiewióra będzie szczepiona i powtórnie odrobaczona? Suńka jest śliczna, ale widać jeszcze u niej niepewność, no chyba, że to aparat tak na nią działa. Quote
Moli@ Posted March 9, 2020 Posted March 9, 2020 49 minut temu, seramarias napisał: Czy przy okazji wizyty, wiewióra będzie szczepiona i powtórnie odrobaczona? Suńka jest śliczna, ale widać jeszcze u niej niepewność, no chyba, że to aparat tak na nią działa. Odrobaczenie ma wyznaczone na 15 marca (upewnię się) Bardziej niż szczepienie interesuje mnie kiedy można będzie wykonać sterylizację...czy zdążymy przed cieczką. Oczywiście że jeszcze niepewna... , do aparatu nie jest przyzwyczajona a dodatkowo boi się wyciągniętej w swoim kierunku ręki (możliwe że była bita). Ktoś młodemu psu pozwolił na dużo - wskakiwanie na meble (regały, pułki, ławy, stoły, parapety...itp), ściąga / zrzuca rzeczy - ubrania, koce, kołdry z foteli, kanap, na razie nie gryzie ale wszystko przed nami. Z parapetu musiałam zdjąć sadzonki. Muszę pilnować żeby okna były pozamykane gdy wychodzę. Usiłuję oduczyć bo będą problemy z adopcją. Quote
seramarias Posted March 9, 2020 Author Posted March 9, 2020 11 minut temu, Moli@ napisał: Odrobaczenie ma wyznaczone na 15 marca (upewnię się) Bardziej niż szczepienie interesuje mnie kiedy można będzie wykonać sterylizację...czy zdążymy przed cieczką. Oczywiście że jeszcze niepewna... , do aparatu nie jest przyzwyczajona a dodatkowo boi się wyciągniętej w swoim kierunku ręki (możliwe że była bita). Biedna sunia, cieszę się że trafiła do Ciebie. Ja ekspertem od cieczki nie jestem, moja jedyna sunia jest sterylizowana, a tak zawsze samce były... Tak tylko myślę sobie, czy spadek zainteresowania Szagusia naszą Fifi nie wskazuje, że suczka jest po ciecze. No dziś pewnie się dowiemy. Moli@ ja absolutnie nie naciskam na szczepienie, spytałam , bo muszę zabezpieczyć dla niej środki, a chciałabym możliwie szybko Ci zwrócić. Wiem, że masz duże stado, a to generuje potężne środki. Quote
Moli@ Posted March 9, 2020 Posted March 9, 2020 1 minutę temu, seramarias napisał: Biedna sunia, cieszę się że trafiła do Ciebie. Ja ekspertem od cieczki nie jestem, moja jedyna sunia jest sterylizowana, a tak zawsze samce były... Tak tylko myślę sobie, czy spadek zainteresowania Szagusia naszą Fifi nie wskazuje, że suczka jest po ciecze. No dziś pewnie się dowiemy. Moli@ ja absolutnie nie naciskam na szczepienie, spytałam , bo muszę zabezpieczyć dla niej środki, a chciałabym możliwie szybko Ci zwrócić. Wiem, że masz duże stado, a to generuje potężne środki. Ustawia się....ogon w bok :( Może dziś wetka ustali kolejność działań. Quote
seramarias Posted March 9, 2020 Author Posted March 9, 2020 No to czekamy na opinię wetki . Dla mnie najważniejsze jest, że suczka jest bezpieczna, zaopiekowana. W najgorszym wypadku sterylka będzie ciut później. Moli@ pisałaś jakiś czas temu o adresatce,nie wiem czy coś zostało ustalone. Na wątku nie widziałam, ale mogło mi umknąć... Nie wiem, czy Ci takie rozwiązanie pasuje, ale może zakup jej adresatkę, a ja Ci zwrócę za nią. Quote
Moli@ Posted March 9, 2020 Posted March 9, 2020 Wziernikowaniem stwierdzono pogrubienie błony śluzowej pochwy, lekkie wyniesienie błony śluzowej. W cytologii liczne komórki badazlne, parabazalne i pośrednie, pojedyńcze krwinki czerwone , pojedyńcze skupiska bakterii. Obraz błony śluzowej i cytologii są równoznaczne z bardzo wczesnym początkiem PROESTRUS. Zalecana sterylizacja 1,5 - 2 miesięcy po zakończeniu cieczki... - początek maja. Drugie odrobaczenie - 15 marzec 1 1 Quote
seramarias Posted March 9, 2020 Author Posted March 9, 2020 Poszedł przelew 137 zł, zwrot za weta. Quote
Moli@ Posted March 9, 2020 Posted March 9, 2020 1 minutę temu, seramarias napisał: Poszedł przelew 137 zł, zwrot za weta. Dzięki :) Karta informacyjna czytelna? Quote
seramarias Posted March 9, 2020 Author Posted March 9, 2020 Z telefonu nic nie widać, przy powiększeniu rozmazuje się :( Quote
Moli@ Posted March 9, 2020 Posted March 9, 2020 4 minuty temu, seramarias napisał: Z telefonu nic nie widać, przy powiększeniu rozmazuje się :( przepisałam powtórzę zdjęcie Quote
seramarias Posted March 9, 2020 Author Posted March 9, 2020 Moja córka zauroczona Promyczkiem :) Quote
Moli@ Posted March 9, 2020 Posted March 9, 2020 1 minutę temu, seramarias napisał: Moja córka zauroczona Promyczkiem :) To myśl pozytywnie ,) Quote
Moli@ Posted March 10, 2020 Posted March 10, 2020 https://allegro.pl/oferta/identyfikator-adresowka-stal-nierdzewna-grawer-5132149028?reco_id=ad5fb430-6274-11ea-8e5a-246e9680b6a8&sid=041047f9c36843e364ecb91b45c568a2755aa386fe7e14ee7421a14291fbf951 identyfikator dla Fifi - metalowe małe kółeczko z imieniem i numerem telefonu - 9,99 zł przy okazji zamawiamy 3 dla naszych psów, plastikowe nie przeżyły zabaw Quote
Recommended Posts