Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Na ocalenie czeka we wrocławskim Schronisku ok. 6-8 letnia sunia - "Księżniczka Lili".
Jest ciepłą, miłą sunią, zapatrzoną w człowieka jak w obraz.
Księżniczka jest niewielka.
Boi się gwałtownych ruchów - napewno wiele w życiu przeszła.
Ona wie, ze nie ma szans konkurowac z mlodszymi i ladniejszymi od siebie..
ona juz nie wierzy.. ale my pragniemy wierzyć....

jej numer schroniskowy to: 26/09

Sunia trafiła do schroniska sczenna...jej dzieciątka musiały odejść...:-(:-(:-(
Ocalmy tą słodką istotke, to psie istnienie!

tak opisuje Sunieczke Agnieszka Visenna:
"Bylysmy dzisiaj z ta sunieczka na spacerku.
Jest wspaniala,milutka, ciepla,
w glowie jej tylko przytulanko i mizianko.
Nie interesowala sie wcale dworem i spacerem,
cala uwage skupiala na mnie, skakala na mnie i wgramalala sie na kolanka.
Jest cudownym zwierzeciem i zasluguje na druga szanse..."

Ciemna noc, duszy krzyk
oczy płaczą choć nie ronią łez
nie mam szans, wiary brak
oto czeka na miłość psi wrak
starsze nóżki - mało sił..
gwałtowny ruch - zapadnę się..
Błagam - nie bij mnie!
Pragnę kochać, chodź nikt nie pokocha mnie
dobrze to wiem
Ty również przecież nie chcesz mnie
Umrę tu - tu moje serce pęknie..
zabije mnie żal,ból i tęsknota..

kontakt: 608 082 308 - po godzinie 18
lub 792 333 938
[email protected]

PROSIMY O JAK NAJWIĘCEJ OGŁOSZEŃ, O ALLEGRO!!

• Replies 186
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Poker napisał(a):
biedna suńka :-(
a tekst taki sierceszczypatielnyj:placz:

jest literówka, chyba ma być choć, zamiast chodź.

już poprawione...

Posted

kikou napisał(a):
zdaje mi się że na jakims wątku Agniesia nie pisała że chwilowo ma wyłączony telefon.....a w allegro chyba jest numer do Niej....

dałam więc namiary takie jak są na początku wątku

Posted

cudownie! z Twoja pomoca na pewno uda sie pomoc malenkiej....:loveu:

Kochane Dziewczyny do porzadnych ogloszen Ksiezniczki konieczne sa lepsze i wiecej zdiecia... ja niestety nie mam ani jednej jej fotki:shake:

Posted

Wobec tego jestem zdania (chyba, że go nie podzielacie to piszcie) żeby chwilkę się wstrzymać z ogłaszaniem, póki nie będziemy dysponować ciut większym wyborem fotek?

Posted

Tak bardzo marzy o ludzkim cieple. Księżniczka Lili.

Nazwano ją Księżniczką. Czy ma urodę ślicznotek rodem z bajek? To rzecz względna, ponoć o gustach się nie dyskutuje. Prawdziwe piękno tkwi w jej wnętrzu. Ona rzeczywiście ma to "coś", co przesądza o fakcie, że nie sposób przejść obok obojętnie. Magnetyzującym spojrzeniem brązu swych oczu przykuwa uwagę. Dostojna, pełna promieniejącego ciepła, wpatrzona w człowieka jak w bóstwo, około 7 letnia, smuklutka Lili. Wiszący u jej szyjki numer schroniskowy winien zostać zamieniony na połyskującą obróżkę z danymi adresowymi człowieka, jej człowieka... Ta chwila jeszcze nie nastąpiła. Tym, co dotąd jej zaoferowano, była obojętność, odrzucenie, ból samotności i zdrady. Strach suni przed gwałtownymi ruchami również ma swoją przyczynę. To chyba lepiej, że nie została poznana. Na przeszłość, złą przeszłość Księżniczki, nie sposób wpłynąć. W ludzkich rękach jest tylko jej przyszłość. Być może jakimś zrządzeniem losu pojawi się ktoś, kto wyleje ostatnią kroplę goryczy z przepełnionej nią czary biedactwa, a powstałą pustkę napełni nektarem miłości i ambrozją współczucia. Lili trafiła do schroniska szczenna. Nie dane jej było, niestety, ucieszyć się magią matczynych uczuć. Pozbawiono ją dzieci ale nie pozbawiono wiary w lepsze jutro, choć ta wiara słabnie
z każdym dniem. Niech podła rzeczywistość biedactwa nie stanie się chlebem powszednim po kres jego dni. Ten uroczy drobiażdżek czeka na swego wybawiciela. Oby ten się nie spóźnił...

Osoby zainteresowane losem sunieczki proszone
są o kontakt, dzwoniąc na numer 0-792333938 lub pisząc
na adres mailowy [email protected]

Posted

dziękuje Majeczqo....

tak mi szkoda tej suni....że chociaż zakrawa to na absurd boje sie zajrzec sama na zalozony watek....szczegolenie dlatego ze nawet nie mam jednego jej zdiecia....a teraz jestem znowu poza domem i dośc dlugo nie mam szansy wpasc do schroniska.......

jak tylko pojawi sie jakaś fotka zrobie jej allegro.....

błagam potem dziewczyny o milion ogłoszeń...
te smutne oczka nie dają mi spokoju....

a wczoraj we wrocławskim schronisku akurat zagryziono inną taką przestraszoną sunieczke....

Posted

Kasiu porozmawiaj z innymi dziewczynami, poproś (choćby przez PW) o zrobienie suni zdjątek, przy okazji ich bycia w schronie. Ty sama wiesz najlepiej, do której z nich uderzyć.

• 2 weeks later...
Posted

Jeszcze odrobina cierpliwości i będą Kasiu obiecane zdjęcia .
Mała ma się dobrze - byłam u niej dzisiaj.
Wyciągałyśmy z Justynką suczki z trzech boksów do zdjęć , zaczęłyśmy od 36
potem 37 - no i przyszła kolej na boks 38 czyli na Księzniczkę i cholera jasna:angryy: padła bateria w aparacie ... myślałam ,że mnie szlag trafi !
Ale jutro będa fotki !