Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

silke no zupelnie sie zmienila:loveu:.Nie wiem czy to zdjecie suni na trawie nie zostalo zrobione wlasnie rok temu zaraz po oddaniu jej przez tego "wlasciciela":angryy: strasznie chudo na nim wyglada:(

mam jego nazwisko na umowie chyba.
tz mi powiedzial.Sprawdze potem.

Sunia nie jest wychudzona nic z tych rzeczy.W schronie w katowicach jest ok;)
z tym ze psychika suni jest bardzo dleikatna ze tak powiem.
Tzreba byc ostroznym i spokojnym przy niej bo wystarczy ze glosniej sie ktos zasmiej to sie boi.Przynajmniej wczoraj bylo tak.dzis powiem szczerze jest lepiej.
Sunia ma inne oczka i jest wesolutka.

a Kacperek wie ze sunia moze znalezc dom...ale do dziecka to nie dociera.Niby wie ale nie wyobraza sobie pewnie rozstania.

a dzis byla ostra debata nad imieniem:-D najrozniejsze wymyslal Kacper wilma,witch,daisy i jeszcze najrozniejsze bajkowe imiona :lol:

• Replies 443
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To cudowne móc patrzeć jak sunia jest szczęśliwa i jak zaczyna ufać człowiekowi na nowo:multi: Jak dobrze, że znalazłaś tej pięknej suni tak wspaniały domek, nieważne czy DT czy DS, w tej chwili sunia jest taka szczęśliwa:loveu:Normalnie aż sie popłakałam

Posted

ihabe nio sie udalo.Dziekuje znowu za wsparcie uparcie :-D
Jak ja pierwszy raz zobaczylam-na zdjeciu to to no nie wiem co napisac wstrzasnela mna.Tak przerazony pies.Ona jest taka ulegla.Nikt tego od niej nie oczekuje przeciwnie.
Jej poprzedniemu wlascicielowi nie powiem co bym zrobila:angryy:

przeciez jak ona sie posiusiala przy wyciaganiu z boksu to sie rozmazgajowalam...:-(

bardzo ciesze sie jej szczesciem.ale tak bardzo bardzo.Wiele dla mnie sunia znaczy -Lajla :lol: nie wiem skad on to imionko wytrzasnal.:lol:

Posted

Lajla to bardzo ładne imię, mnie się bardzo podoba, super chłopak;-)
To takie wspaniałe. że Lajla nic nie znaczyła dla tylu osob a jednak znalazła Ciebie , dla Której była i jest ważna. Śpieszmy się pomagać tym psinkom, gdyż w wieku przypadkach możemy się spóźnić. Musimy naprawiać to co inni z naszej rasy niszczą, a robią to perfekcyjnie, więc my musimy okazać się lepsi.
Dzięki Wam wszystkim dogomaniakom swiat widziany oczami zwierząt jest piękny i chce się żyć! Czasami jednak chęci to za mało, serce mi dzis krwawi gdyż Tuptuś odszedl za TM:-(:-(:-(.

Posted

[quote name='ihabe']Lajla to bardzo ładne imię, mnie się bardzo podoba, super chłopak;-)
To takie wspaniałe. że Lajla nic nie znaczyła dla tylu osob a jednak znalazła Ciebie , dla Której była i jest ważna. Śpieszmy się pomagać tym psinkom, gdyż w wieku przypadkach możemy się spóźnić. Musimy naprawiać to co inni z naszej rasy niszczą, a robią to perfekcyjnie, więc my musimy okazać się lepsi.
Dzięki Wam wszystkim dogomaniakom swiat widziany oczami zwierząt jest piękny i chce się żyć! Czasami jednak chęci to za mało, serce mi dzis krwawi gdyż Tuptuś odszedl za TM:-(:-(:-(.

ihabe pieknie to napisalas:-( Lajla jest teraz wazna dla wielu osob.
Byloby pieknie gdyby cos nagle uderzylo w serca ludzi i kazdy piesek ze schroniska zaczal cos dla kogos znaczyc i zostal stamtad zabrany.Zeby mozna bylo zamknac bezpowrotnie schroniska.
straszna to utopia...:-(

Masz racje sa zli..ba nawet okrutni ludzie ale sa tez "anioly" ktorych tu nie brakuje.

tez placze po Tupptusiu.Sledzilam jego losy:-( wszystko szlo w dobra strony jednak stalo sie najgorsze.Najsmutniejsze jest to ,ze nie zaznal prawdziwego domu:placz: ["]
ale tu trzeba zakasac rekawy i pomagac dalej...

...... Maciaszku dobrze ze Lajla trafila do schroniska...wygladala fatalnie po przyniesieniu do schronu:-oco za gnoj!
Lajluniu kochana!
jutro znowu poleze do malej.Ucaluje ja od was wszystkich:lol:

:loveu::loveu::loveu:

Posted

:loveu:...chwileńkę mnie nie było ,a tu takie zmiany!!!! Radość...radość:lol::lol::lol:

LAJLA...prześliczne imię!Maleńka właśnie tak się nazywa! A któż to odkrył???:lol:
Zmieniaj się maleńka...zmieniaj...wywal już obawy...Obawa została w schronisku...teraz odkrywa się Lajla!:loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

zuzlikowo nio szybko sie udalo Lajli :-D
Mam nadzieje ze z dnia na dzien bedzie ubozszsza o jakąś obawe ;)

Przejde sie do malej wieczorem bo jest na dzialeczce teraz.

aaaa aimie Lajla odkry kuzynek maly ;) nie mam pojecia z jakiej to bajki:razz::evil_lol:

Posted

:cunao::iloveyou:hurra toz ta sunka pieknie usmiechnieta:loveu::multi: jakby nie ta sama , alez radosc cioteczkiii:loveu::Rose::smilecol::painting: to jest cudzik Olenko normalnie cudzik ta ciocia i ten domek ! Oby Was szczescie nigdy nie opuszczalo , radosci wiele i zdrowenka zycze :loveu::multi: alez wiesci cuuudne!

Posted

zuzlikowa nio imionko pierwsza klasa:evil_lol: wyglaskam Lajlusie dzis lub jutro;):loveu:

ewoooooo gonzalessssss dziekujemy :evil_lol: no to ci radoszka:-D
Lajla za jakies pol godzinki wroci z dzialeczki;)wybiegana lalunia.

Jutro porobie malej ogloszenia.

Posted

Witajcie ponownie :multi: Troszkę mnie tu nie było, bo z Dogo same problemy miałam :angryy: Ale dziś na szczęście nie mam na co narzekać :eviltong:

Widzę, że misja "Obawa" udała się :multi: z czego serce moje bardzo się cieszy :loveu: Widzę także, że nasza czarnulka nowe imię zyskała :cool3: Lajla - zgadza się ??? ;)

Faktycznie, sunia wydaje się być większa na tych nowych zdjęciach, no nawet taka całkiem spora :cool3:

Wspaniale jest czytać, że dzięki Tobie Ola szalona i cioci Twojej, sunia znalazła swój ciepły kąt i teraz może być szczęśliwa :loveu:

Właśnie wysłałam jej obiecane 10 zł ;)

Uściski dla czarnej Lajli od mrocznego MyrkuraDagura :lol:

Posted

Witaj Myrkurze najmrocznieszy!mroczna Lajla także cie pozdrawia:-D
ano akcja Obawa udala sie.:multi:
no i zgadza sie Lajla;)

Dzeki ci bardzo za przelewik!

[SIZE="2"]Dzisiaj Lajla mnie odwiedziła;)
Szalała i biegała jak torpeda po calym domu:-D
No i najlepsze ma prawie zawsze postawione uszy:crazyeye: slicznie to wygląda:-o wczesniej ze strachu tulila...w dzien zabrania ze schronu miala stulone...

Byłyśmy tez na długim spacerku ;)ładnie chodzi na smyczce,powarkuje na niektore psy i sie jezy gdy chca do nas podejsc... a jak podejda to piszczy:evil_lol:

Poszłam z nia na ogrodzone trawiaste boisko szkolne i pobiegała sobie Lajlunia:-D
siadlam sobie na trawce a ona biegała wokol mnie niezmordowanie :-D
no i straszna z niej pieszczocha ciagle by sie glaskala.

Skacze i przybija łapki do dłoni :evil_lol: robi stojke:cool3:

Ciocie odwiedzila znajoma z 2 letnia dziewczynka i Ljala je obszczekiwala nieziemsko:-o

Kiedy wyszłąm podobno pół godziny piszczała za mna i drapała drzwi:-o

Jest przepiękna.MArtwa soerść wyczesana- widać teraz jasny podszerstek(?)

Pochłonela wielkie swinskie ucho w krotka chwile:-o

a tu zdjatka :

Lajlisko na moim wyrsku :

pychol w popołudniowym słońcu

siesta

Lajla pozdrawia i buziaki soczyste śle Wam!

Posted

i jeszcze troche...:

trochu jak miniaturka jakiegos łowczara tu wyszła...ale to malizna jest :-D
tylko wyszla taka przypakowana:-D

stojące uszyska

Posted

Maciaszku no ona chyba mutuje:look3::nerwy::shocked!::scared::shiny::shiny::shiny: :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Odprowadzilam wlasnie Lajle i Kacpra po wieczornym spacerku.
Oj szalała szalała lalala.

Posted

Patrzymy na te zdjęcia i nie możemy sie nadziwić jaki wielki potencjał tkwił w tej psince i był duszony. Ona jest cudowna :loveu: Jednak powiedzenie" miłość dodaje nam sensu życia" jest prawdziwie:loveu:

Posted

oj zupelnie inna jest:-D a minely raptem 4 dni...
dzis ide po Lajlisko na spacerek do lasku.Mamy dluuuuugo linke.
Musimy na siebie uwazac slynna pantera/puma z opolszczyzny byla widziana w niedziele w Bytomiu:smhair2::eek:
no ale jak Lajli bedzie sie tak psychika polepszala to z pewnoscia postawi sie stworowi a ten ucieknie w poplochu:-D

ihabe
racja to niewiarygodne jak ona teraz wyglada:lol:
a swoja droga wczoraj leciutko powarkiwala na przechodzacego obok pieska:cool3:
oj Lajla uzależnia:-D

ps.zapraszam do nas na spacerek:) w koncu katowice nie tak daleko;)no i wszystkich zapraszaaaamy z Lajla nawet z nad morza:-D

Posted

Jestem pod ogromnym wrażeniem przemiany Lajli :crazyeye: :multi: Każde kolejne zdjęcie dziewczyny to wielkie i bardzo pozytywne zaskoczenie ;) Ze skulonej, przestraszonej kruszynki, Lajla przeistoczyła się w dumną, pełną życia, piękną damę :lol: I te uszka stojące :cool3:

Posted

Witajta!ahoj!
Lajla juz padnieta pos spacerku co prawda nie po lesie bo nie doszukalam sie sprayu na kleszcze :-Djutro ciocia kupi jej obrozke ale wlasnie spary.

Rany jak ja nie znosze kleszczy...a jeszcze gorsze sa dla mnie tzw wszy jelenie...cos a'la klaeszcz ale działa jakos inaczej:-D

o tak Lajla zdecydowanie zachowuje sie jak dama...
zestresowala dzis yorka jakiegos picusia glancusia na spacerze oto i on:

Kacper swierdzil ze"Lajla spotkała na swojej drodze miłość":-oja mysle ze ma jednak ciut lepszy gust:shake:

tu widac ze Lajla jednak jest niewielka sunia:

i uśmiech wam Lajla śle dobre kobitki!