Ola la Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 :placz: [SIZE=3]Witajcie nazywam się Obawa. [SIZE=2]Jestem - własnie niestety Jestem. Wolałabym żeby w ogole mnie było. Nigdy. Ale dobrze.Jestem 2 letnią maleńką czarną sunią. Przebywam w schronisku w Katowicach. Myslę że jestem bardzo brzydka. Inne sunie są dorodne,włochate,łaciate i wesołe. Ciągle to słowo "jestem". Ja na przykład bardzo chciałabym zniknąć. Kiedy widzę inne pieski,kiedy widzę ludzi kulę się w kłębek i usiłuje wtopić się betonową podłogę. Nigdy jeszcze mi się to nie udało.Jakaś twarda ta podłoga i zimna.Nie poddaje sie i ciągle sie staram. W końcu trzeba pomagać marzeniom sie spełnić... Kiedyś gdy wyprowadzono mnie na dwor juz myslalam ze sie uda bo trawiasta ziemia wydawała sie być mięciutka. Zabrano mnie jednak spowrotem do boksu... NIKT NIGDY mnie nie głaska. Nigdy nie byłam kochana,głaskana.Nie traktowano mnie lepiej niż szczura plątającego się pod nod nogami. Jakos jednak zylam. Teraz gdy jestem w schronisku nie chcę juz jednak żyć. Tu nie ma NIC. Prócz pustki,krat i zimnej podłogi. Czasem ktoś przyjdzie ale nawet na mnie nie patrzy. Własciwie nie muszę sie chować i tak nikt mnie nie zauważa. Nie mam już szans. Nikt mnie pokocha. Czekam tylko aż uda mi się chociaż któregoś dnia zniknąć... Obawa Proszę w imię obawy o wsparcie finansowe. Sunia przebywa obecnie w platnym domu tymczasowym (300zl miesiecznie + ewentualna opieka weterynaryjna). Proszę o choćby najmniejsze wpłaty na sunie!każdy grosz się liczy. Jest młodą 2 letnią sunią...Nic dobrego jej w życiu nie spotkało. Czy jeszcze spotka? to zależy od was. BŁAGAMY O POMOC kontakt w sprawie adopcji suni 509 692 206 lub też kontakt z założycielką wątku schroniska w Katowicach Maciaszek. Quote
__Lara Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 Podnoszę wystraszonego psiaczka!! niech ktoś do nas zajrzy! prosimy...:( Quote
Dorothy Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 hmmm, platny DT ktory mialby potem byc domem stalym? Moze tez platnym? Nie bardzo to rozumiem. Koszt utrzymania tak malego psa jest znikomy, ja za karme dla 40 kilowego smoka place 180 miesiecznie...:shake: Quote
Ola la Posted April 1, 2009 Author Posted April 1, 2009 aha no to moze byc i 100 zl miesiecznie ja nie mam pojecia ile taki dom tymasowy moze kosztowac. placilam za psa 300 zl....a byl sredni.Mysle ze 100 zl moze byc? No nie wiem. No i domek moze i stalby sie w przyszlosci stalym rzecz jasna nie platnym.Domek do ktorego moglaby trafic sunia szukal pieska wiec mysle ,ze Obawa ma szanse na DS. Quote
Ola la Posted April 1, 2009 Author Posted April 1, 2009 Podniose znów sunie. Mógłby ktos napisać ile zaoferować DT za miesieczny pobyt suni?????? ja zupelnie nie wiem.A DT tez gdyz nigdy nie mial psa na tymczasie.Tylko swojego psa.... Quote
Dorothy Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 trudno powiedziec, mnie sie wydawalo ze platny DT polega na pokrywaniu kosztow karmy i weterynarza plus lekow... wszystko co ponadto, nazwalabym raczej hotelikiem dla psow... moze ta osoba zgodzila by sie na pokrywanie ww wydatkow? \szczegolnie jesli przymierza sie do zaadoptowania psa. Co wtedy z wydatkami? Przeciez nie znikna... Quote
Ola la Posted April 1, 2009 Author Posted April 1, 2009 Dorothy Chodzi mi wlasnie o koszty karmy i ew. opieki weterynaryjnej . tak osoba przymierza sie do aadoptowania psa ale wymarzonego małego szczeniaka. Ja mentalności ludzkiej nie zmienie. I tak ciesze sie ze ktos chce pomoc i wziasc psa choc na DT platny. Trudno żeby ktos wzial psa ot tak gdybym powiedziala :sluchaj jest maly,czarny,przecietnej urody totalnie przerazony pies w schronisku przygarniesz?tymbardziej ze ktos przymierza sie adopcji wymarzonego szczeniorka. co innego gdy proponuje go "tymczasowo" i z pokryciem kosztow zywienia i leczenia... Quote
silke Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 Hym, to ja mogę zadeklarować symboliczne 10 zł/mc (więcej naprawdę już nie mogę), ale jak ten DT będzie przedstawiać rachunki. :p Przy malutkim piesku, jeśli nie potrzebuje specjalistycznej karmy albo - odpukać - leczenia, 100 zł/mc to baaardzo dużo... Może, skoro to ktoś znajomy, łatwiej byłoby po prostu dostarczać tej osobie karmę? I ważniejsze: Czy jest szansa, żeby malutkiej zrobić jakieś jeszcze zdjęcia? Quote
Ola la Posted April 1, 2009 Author Posted April 1, 2009 silke dziekuję bardzo:loveu: choc nie wiem czy w ogole to ruszy:( zrobie allegro cegielkowe,bazarek... Mysle ,ze kupno karmy to dobry pomysl.Ale lepiej jakTrzeba by dobrej karmy... nie wiem czy ja dobrze widze ale troszke w kiepskim stanie zdaje sie byc siersc suni(?) Jutro dowiem sie wszystkiego dokładnie. Obawiam sie ze nie ma mozliwosci zrobienia lepszych zdjec suni.Prosilam Maciaszek ale kiedy ona jest w schronie to ma wieeeeeeele psow do obfocenia...Pozatym nie wiele osob ma wstep do tego schroniska ot tak zeby zdjecia porobic :-( z powodu bardzo nieprzyjemnej sytuacji w przeszlosci... tak wiec podsumowujac mysle ze kupno karmy wystarczyloby DT a wiem ze bylby dobry bo to moja ciotka ,naprawde dobra kobita. Nie widziala jeszcze malej ale zgodzila sie nie wazne jak sunia bedzie wygladac.Wazne zeby nie wykazywala agresji w stosunku do ludzi... Quote
emilia2280 Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 O-la, tez m ogé dolozyc do tego DT, ale musisz znac konkrety. Od kiedy mogá zabrac psa, czy sié potem nie rozmyslá. I jak z tymi kosztami. Czy weterynarz i karma ich zadowolá? Quote
Ola la Posted April 1, 2009 Author Posted April 1, 2009 Jejku ciesze sie ,ze jeszcze ktoś do Obawy zaglądnął!:multi: emilia byłoby wspaniale. Jutro sie wszystkiego dowiem dokladnie. Ja tez sie oczywiscie doloze. Mysle ze 100 zl jest do uzbierania i bylaby to dobra kwota za tymczas...Maciaszek tez tak sadzi. a co do DTto jest odpowiedzialny i nie ma takiej opcji ay nie bylo co z psem zrobic nawet jesli wplaty przestana wplywac...choc to oczywiscie nie byloby zbyt dobre ... dzis nawet nie wiedzialam co proponowac i czy proponowac bo nie wiedzialam czy ktos pomoze... Sunia moze byc w DT nawet od jutra... Quote
Ola la Posted April 1, 2009 Author Posted April 1, 2009 no i ja kupie suni wyprawke.tzn obrozke mam czerwona z "diamentami" :P jest na malego psa a moja wspaniala babcia kupila ją na upasionego sznaucera:evil_lol: Quote
emilia2280 Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 Ola la napisał(a):no i ja kupie suni wyprawke.tzn obrozke mam czerwona z "diamentami" :P jest na malego psa a moja wspaniala babcia kupila ją na upasionego sznaucera:evil_lol: To poczekaj na jeszcze kilka deklaracji Ola. I trzymaj Dt w gotowosci. Quote
Ola la Posted April 1, 2009 Author Posted April 1, 2009 Emilio czekam czekam na deklaracje.Porozsyłam troszku wątek... A DT trzymam w pelnej gotowosci trzymam.Jutro sie do niego wybiore. Oby sie udało...;) narazie ciiiiiiiiiiii Quote
maciaszek Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 Jestem i ja. Tak, jak pisałam Ci na PW, dogadaj wszystko z ciotką, żeby zasady wzięcia suni na dt były jasne od początku. Myślę też, że będziemy mogli dorzucić jakiś grosz z katowickiego konta :). Quote
Ola la Posted April 1, 2009 Author Posted April 1, 2009 Witoj witoj! oczywista oczywistość. Wszystko jutro jasno przedstawie. Pokaze sunie.Chwyta za serce. Super by bylo gdyby cos jeszcze udalo sie dorzucic. Jutro zrobie bazarek bo narazie to padam na gębulca:-o Quote
zuzlikowa Posted April 2, 2009 Posted April 2, 2009 Nie wiem czy dużo dołożę...ale policzę,a jeśli będzie trudno to jakieś kolczyki ,wisiorki...na sunię przeznaczę!Jutro policzę!:lol: Quote
MyrkurDagur Posted April 2, 2009 Posted April 2, 2009 Witajcie :multi: Jestem i ja ;) Również parę groszy suni dorzucę - może nie będzie tego dużo, ale zawsze coś ;) Niedługo postaram się dokładnie określić. Quote
giselle4 Posted April 2, 2009 Posted April 2, 2009 zapisuje pozniej zobacze na ile jeszcze moge sobie pozwilic;) Quote
Nadziejka Posted April 2, 2009 Posted April 2, 2009 :loveu::loveu::multi:Witajcie dziewczyny ! Olaaa , ta sunka jest przepikna i delikatniusia :calus::thumbs::modla:niechaj sie uda wszystko z malunia !! Quote
Ola la Posted April 2, 2009 Author Posted April 2, 2009 Jejku dziewczynki dziękuje w imieniu suni!:multi:kazdy drobny grosik cuś znaczy. Ja wystawie dzis bazarek na małą jak wroce ;)z opcja kup teraz boi kaska pilnie potrzebna,Moze niedlugo uda sie uzbierac ta sumke.:loveu: Quote
maciaszek Posted April 2, 2009 Posted April 2, 2009 Ola_la, to chyba najwyższa pora podać konto do wpłat. Może dobrze by było, żeby to było Twoje konto? Jesteś łącznikiem między nami a ciocią. Quote
Ola la Posted April 2, 2009 Author Posted April 2, 2009 Jejku juz jeste m wreszcie w domku! Wszystko zalatwione.:loveu::loveu::loveu::loveu: tutaj numer konta do wplat dla malenkiej. nr konta tż ale ja zarządzam:eviltong: na bierzaco bede robic rozliczenia no i oczywiscie zapisze kto ile przelal zabieram sie teraz za super bazarek dla suni.Przed wyjsciem niestety nie zdazylam go zrobic! konto 08194010765658020000000000 lukas bank Tomasz Matyja ul. Szczecińska 1/2 41-206 Sosnowiec oczywista oczywistosc z dopiskiem dla Obawy i nick z Dogogmania zebym wiedziala kto juz wplacil i mogla zapisac. ;) Quote
maciaszek Posted April 2, 2009 Posted April 2, 2009 Prosimy o pomoc dla suni... Ola_la, a jeśli nie udałoby się uzbierać szybko całej kwoty to czy byłaby taka opcja, żeby ciocia poczekała chwilę na dopłatę brakującej kasy? Quote
Recommended Posts