Moli@ Posted February 26, 2020 Author Posted February 26, 2020 3 minuty temu, Aska7 napisał: Pikusia ma jakieś stałe deklaracje ? Jedną deklarację stałą 50,00 zł - Anna G.R. ze Szczekocin od lutego Fundacja Bonifacy - opłaci koszt wizyt w lecznicy Stowarzyszenie "PSIEroty z Podlasia" - kupią co miesiąc puchy dla Pikusi 1 Quote
Moli@ Posted February 26, 2020 Author Posted February 26, 2020 Ładna, przesympatyczna panienka..., proszę podziwiać jak pięknie "idzie" przy nodze :) Ma na sobie "stare" gacie..., noszone, prane a wyglądają jak nówki, porządnie uszyte z dobrych tkanin 1 1 Quote
Anula Posted February 26, 2020 Posted February 26, 2020 Jeżeli Pikusia chodzi już przy nodze to może puścić ją wolno? Quote
Moli@ Posted February 26, 2020 Author Posted February 26, 2020 12 minut temu, Anula napisał: Jeżeli Pikusia chodzi już przy nodze to może puścić ją wolno? Noooo, jutro puścimy..., dobry pomysł :) Quote
rozi Posted February 26, 2020 Posted February 26, 2020 To jest śliczne zdjęcie, węszy sobie, jak zdrowy pies :) 1 Quote
Moli@ Posted February 26, 2020 Author Posted February 26, 2020 20 minut temu, rozi napisał: To jest śliczne zdjęcie, węszy sobie, jak zdrowy pies :) Przyzwyczaiła się do wózeczka... "idzie" ogląda, czyta gazety :) Na dwóch zdjęciach stoi przy samochodzie...nasz sąsiad zatrzymał się 1 Quote
rozi Posted February 26, 2020 Posted February 26, 2020 1 minutę temu, Moli@ napisał: Przyzwyczaiła się do wózeczka... "idzie" ogląda, czyta gazety :) Jest dzielna, jak wiadomo, ale i wózeczek dobry. Quote
Aska7 Posted February 26, 2020 Posted February 26, 2020 Ja to trochę jak głupia liczę na cud. Ponieważ od ponad pół roku pałętam się po ortopedach i szpitalach i takich tam, to nadzieją napawa mnie opowieść mojego fizjoterapeuty, który się śmieje, że widział takie rtg kręgosłupa, że pacjent nie powinien wstać z łóżka, a przyszedł na terapię i się kładł, chodził i ruszał. A nie powinien teoretycznie. Organizm adaptuje się do niesłychanych ograniczeń i nic sobie z nich nie robi po pewnym czasie. Takie małe cudy cuda : ) Quote
Moli@ Posted February 26, 2020 Author Posted February 26, 2020 10 minut temu, rozi napisał: Jest dzielna, jak wiadomo, ale i wózeczek dobry. Odpukać...wózek bardzo dobrze się sprawuje...a jaki zwrotny... Quote
Moli@ Posted February 26, 2020 Author Posted February 26, 2020 6 minut temu, Aska7 napisał: Ja to trochę jak głupia liczę na cud. Ponieważ od ponad pół roku pałętam się po ortopedach i szpitalach i takich tam, to nadzieją napawa mnie opowieść mojego fizjoterapeuty, który się śmieje, że widział takie rtg kręgosłupa, że pacjent nie powinien wstać z łóżka, a przyszedł na terapię i się kładł, chodził i ruszał. A nie powinien teoretycznie. Organizm adaptuje się do niesłychanych ograniczeń i nic sobie z nich nie robi po pewnym czasie. Takie małe cudy cuda : ) Aska7 my też mamy taką nadzieję..., warto spróbować. Ja sama cudem (dzięki ćwiczeniom) chodzę... już w wieku 25 lat powinnam siedzieć na wózku inwalidzkim ,) twierdzili ortopedzi Quote
rozi Posted February 26, 2020 Posted February 26, 2020 Pikusia ma wielką wolę życia, a największe siły drzemią w środku zwierzątka (człowieka), byle im dać serdeczne starania i wiarę. Jeśli się nie uda, to trudno, no trudno, ale warto robić to wszystko. Może i wstanie piesunia :) 3 Quote
zuanna Posted February 26, 2020 Posted February 26, 2020 A ja poprosiłam o wysłanie niebieskiej fasolki... Będzie miała Pikusia dwie niebieskie :) 3 1 Quote
Aska7 Posted February 26, 2020 Posted February 26, 2020 58 minut temu, zuanna napisał: A ja poprosiłam o wysłanie niebieskiej fasolki... Będzie miała Pikusia dwie niebieskie :) I dobrze. Jej w niebieskim do twarzy : ) Quote
Dusia-Duszka Posted February 26, 2020 Posted February 26, 2020 1 godzinę temu, zuanna napisał: A ja poprosiłam o wysłanie niebieskiej fasolki... Będzie miała Pikusia dwie niebieskie :) Bardzo dobry wybór. Psy najlepiej widzą pasmo kolorów w okolicach niebieskiego. https://piesologia.pl/jak-widza-psy/ 1 Quote
Moli@ Posted February 27, 2020 Author Posted February 27, 2020 Kurier dostarczył przesyłkę z elektrostymulatorem są cztery elektrody Quote
rozi Posted February 27, 2020 Posted February 27, 2020 No to masz nowe zajęcie, gdyby Ci się nudziło :D Quote
Moli@ Posted February 27, 2020 Author Posted February 27, 2020 34 minuty temu, rozi napisał: No to masz nowe zajęcie, gdyby Ci się nudziło :D Ale sprzątanie odpada ,) Quote
Anula Posted February 27, 2020 Posted February 27, 2020 42 minuty temu, Moli@ napisał: Kurier dostarczył przesyłkę z elektrostymulatorem są cztery elektrody Znany Sekuła takie coś stosuje z powodzeniem. Quote
Moli@ Posted February 27, 2020 Author Posted February 27, 2020 Dziś ledwo zapakowałam w gatki..., kochana urwisica zabierała ogon :) co włożę w dziurkę to wyciągnie..., machała kitą w górę / dół na boki jak szalona :) Przekładałam ogon jedną ręką...drugą trzymałam gacie na brzuszku. Cudny początek dnia :) 3 1 Quote
agat21 Posted February 27, 2020 Posted February 27, 2020 2 godziny temu, Moli@ napisał: Dziś ledwo zapakowałam w gatki..., kochana urwisica zabierała ogon :) co włożę w dziurkę to wyciągnie..., machała kitą w górę / dół na boki jak szalona :) Przekładałam ogon jedną ręką...drugą trzymałam gacie na brzuszku. Cudny początek dnia :) No fajna zabawa z zabieraniem ogona :) Na początek dnia świetna coby cały dzień był radosny :) Quote
Moli@ Posted February 27, 2020 Author Posted February 27, 2020 Pani Aniu, dziękuję za tak wiele ciepłych słów...za pyszne czekoladki, zrobiła mi Pani przemiłą niespodziankę. Dziękuję bardzo :) Quote
Recommended Posts