Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted
3 minuty temu, Aska7 napisał:

Pikusia ma jakieś stałe deklaracje ?

Jedną deklarację stałą

50,00 zł - Anna G.R. ze Szczekocin od lutego

Fundacja Bonifacy - opłaci koszt wizyt w lecznicy

Stowarzyszenie "PSIEroty z Podlasia" - kupią co miesiąc puchy dla Pikusi

• Upvote 1
Posted

Ładna, przesympatyczna panienka..., proszę podziwiać jak pięknie "idzie" przy nodze :)

Ma na sobie "stare" gacie..., noszone, prane a wyglądają jak nówki, porządnie uszyte z dobrych tkanin

57f929f70283e158med.jpg

50db47b4fbc036d4med.jpg

ba3ae79b14532bf9med.jpg

cbde35523939b763med.jpg

5f5b8555321171c4med.jpg

34cbae6719332547med.jpg

• Like 1
  • Upvote 1
Posted
20 minut temu, rozi napisał:

To jest śliczne zdjęcie, węszy sobie, jak zdrowy pies  :)

9145c4d0c9d480d8med.jpg

Przyzwyczaiła się do wózeczka... "idzie" ogląda, czyta gazety :)

Na dwóch zdjęciach stoi przy samochodzie...nasz sąsiad zatrzymał się

• Upvote 1
Posted

Ja to trochę jak głupia liczę na cud. Ponieważ od ponad pół roku pałętam się po ortopedach i szpitalach i takich tam, to nadzieją napawa mnie opowieść mojego fizjoterapeuty, który się śmieje, że widział takie rtg kręgosłupa, że pacjent nie powinien wstać z łóżka, a przyszedł na terapię i się kładł, chodził i ruszał. A nie powinien teoretycznie. Organizm adaptuje się do niesłychanych ograniczeń i nic sobie z nich nie robi po pewnym czasie. Takie małe cudy cuda : )

Posted
6 minut temu, Aska7 napisał:

Ja to trochę jak głupia liczę na cud. Ponieważ od ponad pół roku pałętam się po ortopedach i szpitalach i takich tam, to nadzieją napawa mnie opowieść mojego fizjoterapeuty, który się śmieje, że widział takie rtg kręgosłupa, że pacjent nie powinien wstać z łóżka, a przyszedł na terapię i się kładł, chodził i ruszał. A nie powinien teoretycznie. Organizm adaptuje się do niesłychanych ograniczeń i nic sobie z nich nie robi po pewnym czasie. Takie małe cudy cuda : )

Aska7 my też mamy taką nadzieję..., warto spróbować.

Ja sama cudem (dzięki ćwiczeniom) chodzę... już w wieku 25 lat powinnam siedzieć na wózku inwalidzkim ,) twierdzili ortopedzi

Posted

Pikusia ma wielką wolę życia, a największe siły drzemią w środku zwierzątka (człowieka), byle im dać serdeczne starania i wiarę. Jeśli się nie uda, to trudno, no trudno, ale warto robić to wszystko. Może i wstanie piesunia  :)

• Upvote 3
Posted
58 minut temu, zuanna napisał:

A ja poprosiłam o wysłanie niebieskiej fasolki... Będzie miała Pikusia dwie niebieskie :)

I dobrze. Jej w niebieskim do twarzy : )

Posted

Dziś ledwo zapakowałam w gatki..., kochana urwisica zabierała ogon :) co włożę w dziurkę to wyciągnie..., machała kitą w górę / dół  na boki jak szalona :)

Przekładałam ogon jedną ręką...drugą trzymałam gacie na brzuszku.

Cudny początek dnia :)

• Like 3
  • Upvote 1
Posted
2 godziny temu, Moli@ napisał:

Dziś ledwo zapakowałam w gatki..., kochana urwisica zabierała ogon :) co włożę w dziurkę to wyciągnie..., machała kitą w górę / dół  na boki jak szalona :)

Przekładałam ogon jedną ręką...drugą trzymałam gacie na brzuszku.

Cudny początek dnia :)

No fajna zabawa z zabieraniem ogona :) Na początek dnia świetna coby cały dzień był radosny :)