Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A to się jeszcze "pochwalę", że jutro z rana jadę jeszcze do schronu po 6letniego asta, który już w ogóle z budy nie wychodzi. A do tego taka z niego pipa, że z sukami w boksie siedzi, bo go wszystkie psy gryzą. No bida i rozpacz...a do tego zupełnie niewidzialna. I Uru (ta od labka Frocusa) zgodziła się go wziąć do siebie na tymczas! :loveu::multi:
O, tę pierdułkę bierze:

Właśnie szłam poprosić kogoś o wyprowadzenie go z budy na zdjęciach, kiedy zobaczyłam, że siedzi skulony w kąciku boksu. Do tego dnia nawet nie wiedziałam o jego istnieniu...ba, Lidka, która mi wymieniała wszystkie schroniskowe amstaffy też o nim zapomniała :eviltong: Przypomniało jej się dopiero jak wychodziłam...taki on jest niewidzialny...
Ale to już jego ostatnia w życiu noc w budzie :D

• Replies 202
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

super wieści! dziewczyny z niebieskiego bardzo się nad nim żaliły i ktos mial sprawdzic czy tatuaż ma ale nie wiem czy ktos sprawdzał

jak zalozycie mu wątek, to podrzućcie na bullowate do adopcji

Posted

No więc Rudy jest u nas od dziś i przyznaje,ze jest super psem! jeszcze troszke zamknietym ale z chwili na chwile ilosc machniec ogonem ulega ziwekszeniu:) na spacerkach pieknie chodzil i plywał:)z moim szalonym labem Focusem, dogaduja sie coraz lepiej i mysle ze bedzie ok. chodza po domu mijajac sie jak starzy kompani spod jednego dachu. doszlo do zwarcia na dworze i moze ten mlodszy na F.cos w koncu zrozumia,ze 6 latek nie zawsze ma ochote układac klocki;)teraz jemy kolacje i chadzaja sobie wokół nas. o Rudy polozyl sie gryzac kosć ale chyba zasypia...:) na prawde piekny i wspanialy pies!

Posted

Przepraszam, ale wczoraj naprawdę nie mogłam już wejść na dogo...
URU dzięki za zdjęcia :loveu: i za info...musimy się razem spotkać (z moją Frytką) i osbie wszystkie 3 popływają :multi:
Wątku mu na razie nie zakładamy, bo jeśli się Rudy dogada z Focusem (albo raczej jeśli Focus przestanie mu skakać po głowie :eviltong: ;) ), to psiak zostaje u Uru. Nie ma pośpiechu. A w razie czego za tydzień - dwa będziemy o wiele więcej o psiaku wiedzieć przy szukaniu mu domu.
A bajzel się nie zrobi, bo mam nadzieję, że w pn też wątek się szczęśliwie "zakończy"....
Słuchajcie, ale mam dom!!! NORMALNIE BOMBA :lol:
Wczoraj raniutko w drodze do schroniska super telefon. I nie mam już wątpliwości do kogo pójdzie Rudy (jeśli tylko uda mi się go wydostać!!!). Zadzwoniła do mnie pani Beatka, z recepcji od Niedzielskich i ona chce psiaka dla siebie :multi::multi::multi: W poniedziałek mam go normalnie zawieźć do kliniki :evil_lol: Czyli psiak będzie w cudownych rękach :D I będzie wujkiem socjalizatorem dla 12tygodniowego stafiika Jarka (asystenta dra Niedzielskiego) :lol:
Muszę tylko być wpn pod schroniskiem o 6:30 i mieć nadzieję, że będę pierwsza... Bros, mogę liczyć na Twoje towarzystwo przed 8, prawda? ;)

lilkie, a Monika do mnie nie dzwoniła. Chyba, że była tym jednym nrem, którego nie zdążyłam odebrać... Zaraz sprawdzę skrzynkę.

Acha,a tej Pani, która wcześniej dzwoniła w sprawie rudego, spróbuję podrzucić innego psiaczka...Podobnie jak osobom, które pisały do mnie w jego sprawie maila ;) Trzymajcie kciuki... za całą gromadkę ;)

Posted

pewnie Goś pewnie , bedę gnała co sił w nogach :multi::multi: mogę nawet szeleczki dla ślicznoty zabrać :)
wiesz teraz mi się przypomniała suka astowa z izolatki czy pytalaś może o nią ???

Posted

Goś, czy Ty jesteś pewna, że ten ast konczy kwarantanne w poniedzialek? ja bylam dzisiaj w schronie i zrozumialam, ze jutro jest do zabrania i jest juz ktos na niego chetny.. ale moze sie myle.. lepiej zadzwonic i sie upewnic

ps.
bo to ten co teraz siedzi w izolatce po kastracji, no nie?

Posted

Goś napisał(a):
No pewnie ;) Popodsyłam ludziom pieski...tylko szkoda, że tak mało o niektórych jest napisane :roll:

Trzeba by po wątku szukać ludzi, którzy wstawiali je.. Andzia ma bana i nie ma jak uaktualnić na razie..:roll:

Posted

Goś, czy Ty jesteś pewna, że ten ast konczy kwarantanne w poniedzialek?

No toś mnie teraz dobiła... No dwa razy pytałam czy na pewno do 6go... I mówiłam, ze bedę po niego w pn z rana... A teraz i tak się niczego nie dowiem, więc mam nadzieję, że źle zrozumiałaś, bo inaczej wielka lipa

Posted

NaamahsChild napisał(a):
Kochana, jeśli transport dalej potrzebny, to ja mam koleżankę z Poznania.. może na święta by zawiozła? Ale PKP..

Naa a ta koleżanka wracając mogłaby też jakiegoś wziąć?? bo na transportowym ktoś ogłaszał że potrzeba transport Poznan - Wrocław

Posted

Ojejku super - no pewnie! :D Zapytam tylko Okamii czy może jej się psiak na święta zwalić...
A PKP mi zupełnie nie przeszkadza...też miałam zamiar go tak zawieźć

Posted

Ja też raz jechałam z psem PKP i problemu nie ma ;)
Mogła bym tylko wiedzieć kiedy i w jakich godzinach ta koleżanka wraca? Bo to chyba najważniejsze...

A co do świąt to problemu nie widzę ;) Jakoś specjalnie większa ilość osób się nie zapowiada więc jeden pies więcej problemu nie sprawi ;)

Posted

xmartix napisał(a):
Naa a ta koleżanka wracając mogłaby też jakiegoś wziąć?? bo na transportowym ktoś ogłaszał że potrzeba transport Poznan - Wrocław

Jak pojedzie sama to chyba nie.. bo wg nowych przepisów można jednego psiaka..

Posted

Newsy:
Fin (bo takie imię dostał brązowy amstaff z tymczasu u Uru) pojechał dzisiaj do nowego domku stałęgo :multi: Wspaniałego domku stałego u Pani, która początkowo interesowała się adopcją złotasa. Domek jest naprawdę super i zostawiłam tam psiaka z czystym sumieniem :loveu: Widać, że wszystkie 3 panie zakochane w nim będą bezgraniczne. I, co ważne, doceniły jego stateczny wiek i wiążące się z tym opanowanie, spokój i cierpliwość. Psiak też je z miejsca polubił, więc wróżę mu już spokojne życie ;)
U Uru niestety zostać nie mógł, bo przy całej jego cierpliwości, zaczynał już mieć powoli dość wszędobylskiego Focusa z ADHD :eviltong: I jakkolwiek labek nie miał żadnych zamiarów, bo chciał się tylko bawić, ale chciał to robić bez przerwy i metodą tarana ;) A Finek jednak ma już 6 lat i przestrzega zasad psiej etykiety i zdecydowanie nie ospowiadał mu sposób bycia Focusa. Zbyt duża różnica charakterów...Psiaki by się conajwyżej tolerowały, a to przecież nie o to chodzi. Tak jest lepiej dla wszystkich... I wszyscy są zadowoleni :lol:

A jutro wstaję 4:30, szybko obrobię swoje babeczki i lece do schronu, zajmować kolejkę :roll: Trzymajcie kciuki, bo pani Basia już dzisiaj do mnie dzwoniła, upewniając sie, że wszystko nadal aktualne :lol: