Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No to się zakochałam! :loveu: Normalnie na zabój! I to tak z zaskoczenia... w życiu się nie spodziewałam, że mix asta z budy, to jest... TAKI PIES! W schronisku go w ogóle widać nie było... Ale wystarczyło 10min, a psiak się zaczął budzić... A to co w nim drzemało, powaliło mnie zupełnie. Nie umiem tego nawet opisać...potencjał, dusza, serce, ineteligencja...nie, to wciąż nie to... CHARAKTER. On Jest Wspaniały!!!
A taki niepozorny, szary "kurdelek"... kiedy jednak zaczyna się "zachowywać" przyciąga wzrok przechodniów, wzbudza zainteresowanie...

Grzeczny niesamowicie mimo, że widać było, że energia go roznosi... Wygląda pozytywnie. Z suczkami ślicznie chciał się bawić... Ale gdy tylko dałam mu do przeciągania smycz - wyszedł z niego amstaff.

Żaden z pozostałych astów nie brał się do "rozszarpywania smyczy" z taką zaciętością, żaden się tak na to nie nakręcał...i żaden tak ładnie nie reagował na łagodne "zostaw"! Ale Łagodne, bo na ostre słowo reaguje spojrzeniem w oczy :diabloti: ... To będzie pies bezgranicznie zapatrzony w swojego właściciela. Dla człowieka zrobi wszystko - byle tylko człowiek go dobrze traktował...
No i, o matko, on jest stworzony do agility!! :loveu::loveu::loveu: Ponad metrowy murek przy PKSie przekoczył ze stój tak lekko, jakby to był przydrożny krawężnik :crazyeye: Kopary nam z Uru opadły :D A do ręki skoczył tak, że się w kadrze nie zmieścił, bo się Magda nie spodziewała Takiego Skoku:

I również nie było w tym przesadnego wysiłku :cool3:
A poza tym to młody pies, który uwielbia się bawić - chce wreszcie poszaleć!

Ale i słodki

• Replies 202
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

miziacz,

pieszczoch,

ale wciąż z CHARAKTEREM

Okamia dała mu robocze imię Jazz... Bardzo mi się podoba, więc może takie zostanie... :loveu:

Dla niego tylko najlepszy dom!

ps: Dżero już nie ma w schronie

Posted

nic dodać nic ująć! widziłam objawy tej miłosci:loveu:
serio to i pan Jazz przylgnął do naszej Goś więc żeby nie było, że to miłość wrzucona w pustke:eviltong:

pies na prawde rewelacja i szczerze mówiąc to na tych zdjeciach, wygląda niesamowicie dostojnie! kurcze,tak trudno uwierzyć,ze w schronie w bezruchu leżał na budze...a dziś full energy! i jakby czasu spędzonego w schronie nie bylo!super!

Jazz... imie podoba mi sie mega i super do niego pasuje! taka zwyczajnie mieszkanka klimatu.troche modern troche klasyk! ale rewelacja psiur! tylko,ze w temacie astów to mnie osobiście zdobył inny,powszechnie zwany Niuniusiem:loveu:

Posted

Nom facet z niego niesamowity :loveu: Już powoli kapuje o co b:evil_lol: Skoczek niesamowity :cool3: ręce mi poszarpał przy zabawie piłka na sznurku... a i wyrwał sznurek :evil_lol: i jest osobno piłka i osobno sznurek :evil_lol: Za smaki robi siad leży i daje łapkę :evil_lol: o skakaniu nie wspomnę :loveu:

fot niestety nie mam bo aparat padł :shake: jutro jakies dam :razz:

Posted

Młody do dzieci jest ok :loveu: do innych suk w zależności od ich nastawienia :roll: sam sie nie zaczepia a moją mende wręcz ignoruje :cool1:
Za człowiekiem pójdzie wszędzie :loveu: za smaki zrobi wszystko :loveu:
Oto kilka fot Jazza :evil_lol: z mizianka porannego
NIestety robione są komórką :roll:

własnie ta mała menda pakuje mi sie na kolanka :evil_lol:

Posted

Niesamowity!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
I tak to jest poto sa DT bo gdyby byl dalej w schronie to pewnie CI ktorzy przyszliby nawet po psa w jego typie to by go nie zauwazyli.
A tak napewno szybciorem trafi do dobrego domu bo skoro ma taki cudny charakter to napewno znajda sie ludzie ktorzy wlasnie takiego cudu szukaja :D
I za to trzymam kciuki.
Goś Ty to masz powera!!!

Posted

No właśnie chyba się już wczoraj wykończyłam! ;P
Pierniczę, dzisiaj robię sobie dzień wolny, bo zwyczajnie paaadam ;) Poświęcę czas chłopakowi, moim psiakom i spaniu... :eviltong:
Okamia dzięki choć za zdjęcia z kom. Napisz później jak minął pierwszy duży spacer...i jeśli masz gdzieś wodę w okolicy, to napisz może czy Jazz lubi pływać, bo ja nie zdążyłam tego sprawdzić...
Tak, że ja dzisiaj się już nie loguję - będę tylko biernie podczytywać wątki :evil_lol: A jutro ruszam z kolejnymi bidami (bo ps: w schronie od wt jest kolejny ast :shake: znajda, więc jeszcze mam cichą nadzieję, że ktoś się po niego zgłosi)
A dla Jazza potrzebujemy kogoś, kto mógłby wpaść z wizytą przedadopcyjną do Legnicy Bo tam mieszka pewna Pani Ania...która chciałaby się Jazzem zaopiekować :loveu:

Posted

Już bylismy na spacerze :cool3: i młody to bakteria wredna jest :mad: ja już padam a on jeszcze - kija, piłkę musiałam rzucać aż mnie ramię boli :mad: Nad wodą byli my i wchodzi ale nie pływa i nie za głęboko, ostrożnie :razz: na spacerku latał na 20m lince ale trzymał się w miarę blisko chyba że wyniuchał jakąś sarenkę lub zajęca:evil_lol: Powoli kuma że Jazz to on :evil_lol: byliśmy sami bym mogła użyć linki i poznać go :evil_lol: Chyba zaraz pójdę się zdrzemnąć :lol:

zdjątka wkleje później :evil_lol:

Posted

bros napisał(a):
Okamia, Okamia niecierpliwie czekamy na foty :)

łatwo powiedzieć jak mi sie wpakował taki KTB na kolana a lekkie to nie jest :evil_lol::mad:

Posted

Uru, mam wieście, które Cię uspokoją ;) Pani Wioletta do mnie napisała, że w skrócie FINEK JEST NIESAMOWITY :loveu::loveu::loveu: Przeprasza, że nie ma teraz czasu zdjęć powysyłać, ale zaprasza nas koniecznie w odwiedziny po świętach ;) Więc o Finka chyba też możemy być spokojne :multi:

Zajrzyjcie może też na ten wątek... dziewczyny mnie proszą, a ja sama też od jakiegoś czasu zastanawiam się co by tu można zrobić...
http://www.dogomania.pl/forum/f28/sp...pomocy-131787/

Posted

Młody jest niesamowity :loveu: potulny, grzeczny. Tylko kiedy mu zwracam uwagę patrzy jak bym miała czymś zaraz przyłożyć :-(
Na spacerkach troszkę ciągnie... Uwielbia piłki, patyki i inne rzeczy do rzucania :evil_lol: U mnie znalazł piłkę pod szafką która tam leżała od ok pół roku :evil_lol: Do mężczyzn z początku jest nieufny ale gdy mu się pokaże że to swój to jest ok :evil_lol: Do dzieci jak pisałam jest ok ;) Na razie oduczam go ciągłego skakania po smaki a uczę siadania gdy coś chce :evil_lol: On się chyba we mnie zabujał bo odstąpić mnie na krok nie chce :roll: Dzisiaj do łazienki za mną rano wlazł :evil_lol: Gdy chce iść na dwór to to sygnalizuje... Robi kółka i skacze do smyczy :evil_lol: Mały niesamowicie chrapie... Nie wiem czy ma coś z drogami oddechowymi czy może ten typ tak ma :roll: Niestety do weta pójdziemy po świętach bo wczoraj wyjechał na święta do rodziny (wszak mógł facet wyjechać później ale Ja bym musiała wcześniej wstać a po odebraniu małego potrzebowałam snu :shake:) umówiliśmy się na wtorek;) Jest poinformowany na co ma się przygotować ;)

Robi rzadką kupkę ale myślę że to z powodu zmiany diety. Jest miziasto przytulaśny... gdy może ociera się o człowieka, pcha na kolana i domaga uwagi ... przeciągać się kocha :loveu: dostał nawet specjalną zabawkę od mojego chłopaka :evil_lol:

Później wrzucę więcej fot bo narazie mam małe problemy z fotosikiem :shake:

Posted

Same dobre wieści! Kurcze super! :loveu: Zaraz podrzucę info pani Ani...
Ech, ten psiak BARDZO potrzebuje się do kogoś przywiązać!

Posted

Goś napisał(a):
Same dobre wieści! Kurcze super! :loveu: Zaraz podrzucę info pani Ani...
Ech, ten psiak BARDZO potrzebuje się do kogoś przywiązać!

wiem wiem :evil_lol: i ja mu na to pozwalam :loveu: a wiecie jaki on jest szybko kapujący :crazyeye: już wie kiedy może skakać a kiedy trzeba grzecznie usiąść :evil_lol: Tylko kiedy głupawki dostaje to jest nie do wytrzymania :evil_lol: Lubi moczyć się w wodzie ale musi mieć ochotę :evil_lol: nawet wtedy popływa :loveu:

Tak jak prosiłaś Gosiu pracujemy nad puść/oddaj i ze smakami nam wychodzi... Bez smaków też czasami odda :evil_lol:

Posted

Nom a u nas małe sukcesy :loveu: mały coraz grzeczniejszy :evil_lol: z moją bestią się na spacerach skumali i psy razem obszczekują :evil_lol: znaczy on szczeka, ona bulgocze i pozuje by prowokować te za płotem :evil_lol: mieliśmy nawet 5 min zabawy dopóki młody nie podbiegł do mnie ... ale wtedy kelly się :angryy: że do jej pańci tak perfidnie sobie pozwolił podbiec i przyleciała z bulgotem za co była zjebka :mad:
Ogólnie całkiem się wpasował w moją familię gdzie same baby :evil_lol: a on kastrat i harem ma :cool1: Moi znajomi mają ubaw że ma za dobrze z tymi babami :evil_lol:
Dzięki niemu najprawdopodobniej przekonaliśmy ludziów że psy ze schronu nie zawsze są bardzo problemowe :loveu: Bo każdemu kto nas zaczepia oczywiście mówię że chłopak jeszcze w środę w schronie był :evil_lol: Zwłaszcza kiedy słyszę że on taki grzeczny i ładny :evil_lol:

A teraz fotki:

C.D.N.

Posted

Co tu taka pustka... Hello! Gdzie się wszyscy podziali??
Koniec obżarstwa - psiaki odwiedzać! Co to za świąteczne porzucenie,hm... :mad: