mdk8 Posted January 28, 2020 Posted January 28, 2020 na koncie Szagusia mam wpłatę od seramanias 10,- . Dziękuję . Quote
elficzkowa Posted February 3, 2020 Posted February 3, 2020 Pozdrowienia i uściski dla Szagusia i Moli@ przesyłam :) 1 Quote
Moli@ Posted February 4, 2020 Posted February 4, 2020 Szaguś, w miarę możliwości drepta dziarskim kroczkiem ... dziś zachwiał się i centralnie wylądował w wyprodukowanej przed chwilą kałuży :( Po śniadanku prosto do wanny. 1 Quote
seramarias Posted February 4, 2020 Posted February 4, 2020 Moli@, czy czocherkowi dolega coś po za starością? Pytam bez podtekstów, Szaguś to ładny psiak, zastanawiam się, czy jest brane pod uwagę szukanie mu domku, czy raczej domek tymczasowy będzie tym ostatnim miejscem jego pobytu. Zdaję sobie sprawę, że nie jest łatwo wyadoptować starszego psa, ale może gdzieś tam ktoś czeka na Szagusia. On wygląda na taką sierotkę, nieporadną, nic tylko kochać i rozpieszczać ;) Tylko proszę nie myśleć, że ja Szagusia chcę z raju u Moli@ wypędzać, nic z tych rzeczy, tak mnie tylko naszło, że starsze psiaki tak bardzo kochają i tak niedużo czasu mają i kiedy już są w bardzo dobrym dt, kiedy tak mocno się przywiązują do opiekuna, czują że to ich dom, ich człowiek, to serce boli, jak nagle trzeba po wielu miesiącach , czy latach ten raj im zburzyć i wysłać w świat, do nowego domu, nowych ludzi...Dlatego myślę, że jeśli bierze się pod uwagę szukanie domku to szybko, i dlatego wcale np. nie jest mi przykro że o Roxi nikt nie dzwoni.... Ale to takie tylko moje gdybania i odczucia. 1 1 Quote
Moli@ Posted February 4, 2020 Posted February 4, 2020 1 godzinę temu, seramarias napisał: Moli@, czy czocherkowi dolega coś po za starością? Pytam bez podtekstów, Szaguś to ładny psiak, zastanawiam się, czy jest brane pod uwagę szukanie mu domku, czy raczej domek tymczasowy będzie tym ostatnim miejscem jego pobytu. Zdaję sobie sprawę, że nie jest łatwo wyadoptować starszego psa, ale może gdzieś tam ktoś czeka na Szagusia. On wygląda na taką sierotkę, nieporadną, nic tylko kochać i rozpieszczać ;) Tylko proszę nie myśleć, że ja Szagusia chcę z raju u Moli@ wypędzać, nic z tych rzeczy, tak mnie tylko naszło, że starsze psiaki tak bardzo kochają i tak niedużo czasu mają i kiedy już są w bardzo dobrym dt, kiedy tak mocno się przywiązują do opiekuna, czują że to ich dom, ich człowiek, to serce boli, jak nagle trzeba po wielu miesiącach , czy latach ten raj im zburzyć i wysłać w świat, do nowego domu, nowych ludzi...Dlatego myślę, że jeśli bierze się pod uwagę szukanie domku to szybko, i dlatego wcale np. nie jest mi przykro że o Roxi nikt nie dzwoni.... Ale to takie tylko moje gdybania i odczucia. Pytaj pytaj :) Wiek Szagusia jest trudny do określenia a stan zdrowia nie rokuje większej poprawy. Rozległe zmiany zwyrodnieniowe kręgosłupa i kończyn do tego rozrost kręgów szyjnych + stary uraz jednej z kończyn tylnych nie rokują dobrze :( Wyłysienia w okolicy odbytu, na ogonie i biodrze + przerzedzony słabo odrastający cienki włos mogą sugerować zmiany hormonalne. Piesek nie jest wykastrowany... a weci zastanawiają się czy go męczyć zabiegiem. Z Szagim nie wyjdzie się na spacer - jedynie krótkie wyjścia - w tempie chłopczyka. Na schody (nawet bardzo niskie i szerokie stopnie) nie wejdzie - trzeba nosić. Słaby włos jest trudny w pielęgnacji - wymaga kilkukrotnego delikatnego czesania w ciągu doby...,ostrzyc / podciąć - prześwity będą bardzo widoczne :( Słabo słyszy..., słabo widzi - w ciemności ma już poważne problemy - idzie tylko przy nodze opiekuna. Bardzo lubi kontakt z opiekunem!! Uwielbia szczotkowanie, kąpiel..., głaskanie. Gdy coś chce - głośno powie...ale nie da się uciszyć..., szczeka na jednym tonie do skutku! Szczerze to Szaguś jako jedyny w naszym stadzie nie nadaje się do adopcji... 1 Quote
seramarias Posted February 4, 2020 Posted February 4, 2020 Dziękuję bardzo za wyczerpującą odpowiedź :) Biedny ten Szaguś, na szczęście niczego mu nie brakuje i może spokojnie dalej cieszyć się życiem i beztrosko spędzać czas na leniuchowaniu. 1 Quote
Moli@ Posted February 4, 2020 Posted February 4, 2020 10 minut temu, seramarias napisał: Dziękuję bardzo za wyczerpującą odpowiedź :) Biedny ten Szaguś, na szczęście niczego mu nie brakuje i może spokojnie dalej cieszyć się życiem i beztrosko spędzać czas na leniuchowaniu. Na kolankach ;) 2 Quote
seramarias Posted February 4, 2020 Posted February 4, 2020 Jak niewiele trzeba do szczęścia, pełen brzuszek, ciepełko, kolana do leżenia,, ręce do głaskania :) 3 Quote
elficzkowa Posted February 4, 2020 Posted February 4, 2020 6 godzin temu, Moli@ napisał: Rozkoszny dziadunio :) Toż to sama słodycz ! Cud, miód, malina, och i ach i wata cukrowa na patyku i ... sama nie wiem co jeszcze :) Moli@ jesteś cudowną opiekunką Szagusia ! I widzę, że Szaguś to potwierdza. Lekko otwarty pysio, leżenie do góry brzuszkiem i rozmarzone oczęta :) No gdzie mu będzie lepiej ! 2 1 Quote
Tyśka) Posted February 4, 2020 Posted February 4, 2020 Przeczytałam opis o Szagusiu, który stworzyła MOli@ i dziękuję Bogu, i wszystkim dogomaniackim aniołom stróżom za to, że Szagi mógł pojechać tutaj, a nie do fundacji. Wiem, że tam krzywda by mu się nie działa, ale perspektywa (nawet awaryjnie przez jakiś czas) boksu wewnętrznego jakoś przysparza mnie o ból serca. Szagi wygrał los na loterii "Życie" i może szczęśliwie spędzać swoją starość w troskliwych rękach. :) Rozczulają mnie takie psie dziadki. 2 Quote
mdk8 Posted February 5, 2020 Posted February 5, 2020 Szaguś dostał pieniądze od Anuli 20,- i elficzkowej 50,-. Dziękuję :) Quote
elficzkowa Posted February 5, 2020 Posted February 5, 2020 Dnia 4.02.2020 o 13:01, Moli@ napisał: Na kolankach ;) A ja dzisiaj już nie wiem który raz jestem na wątku Szagiego i nie mogę się na niego napatrzeć :) A jak mi to humor poprawia :) 1 Quote
mdk8 Posted February 11, 2020 Posted February 11, 2020 Siostra elficzkowej pamięta o Szagusiu i podarowała mu 20,-. Dziękuję :) Quote
elficzkowa Posted February 11, 2020 Posted February 11, 2020 19 minut temu, Moli@ napisał: Szaguś chyba najchętniej zostałby na stałe na kolankach ;) Jeszcze żeby tam jeść dawali na tych kolanach to nie trzeba by schodzić, no najwyżej szybkie sioo i koo i hop! z powrotem ;) 1 Quote
Moli@ Posted February 11, 2020 Posted February 11, 2020 14 minut temu, elficzkowa napisał: Szaguś chyba najchętniej zostałby na stałe na kolankach ;) Jeszcze żeby tam jeść dawali na tych kolanach to nie trzeba by schodzić, no najwyżej szybkie sioo i koo i hop! z powrotem ;) Starszy pan lubi być w centrum uwagi ,) a na kolanach głaski, szczotkowanie...całuski :) 1 Quote
elficzkowa Posted February 12, 2020 Posted February 12, 2020 18 godzin temu, Moli@ napisał: Starszy pan lubi być w centrum uwagi ,) a na kolanach głaski, szczotkowanie...całuski :) A jak starszemu panu smakuje jedzonko ? Co zakupić aby jadł ze smakiem ? Quote
Moli@ Posted February 12, 2020 Posted February 12, 2020 11 minut temu, elficzkowa napisał: A jak starszemu panu smakuje jedzonko ? Co zakupić aby jadł ze smakiem ? Rocco senior 6 x 800g - Drób z płatkami owsianymi 222680.0 34,80 zł (7,25 zł / kg) Szaguś już wcina z apetytem puchy z dodatkiem suchej karmy ( namoczonej). Całość musi być dokładnie wymieszana i rozdrobniona..., serca kroję na cieniutkie plasterki bo pluje większymi kawałkami. Urwis z niego...gryzaki, kosteczki, psie ciasteczka gryzie bez problemu ,) ale od czego ma się starą ,) ,) ,) Quote
elficzkowa Posted February 12, 2020 Posted February 12, 2020 13 minut temu, Moli@ napisał: Rocco senior 6 x 800g - Drób z płatkami owsianymi 222680.0 34,80 zł (7,25 zł / kg) Szaguś już wcina z apetytem puchy z dodatkiem suchej karmy ( namoczonej). Całość musi być dokładnie wymieszana i rozdrobniona..., serca kroję na cieniutkie plasterki bo pluje większymi kawałkami. Urwis z niego...gryzaki, kosteczki, psie ciasteczka gryzie bez problemu ,) ale od czego ma się starą ,) ,) ,) A jaką karmę dla psiaczków zamówić ? Szkoda, że nie ma ,,Sanatorium miłości'' w wersji psiej :) Myślę, ze Szagi miałby wzięcie ;) 2 Quote
Moli@ Posted February 12, 2020 Posted February 12, 2020 10 minut temu, elficzkowa napisał: A jaką karmę dla psiaczków zamówić ? Szkoda, że nie ma ,,Sanatorium miłości'' w wersji psiej :) Myślę, ze Szagi miałby wzięcie ;) Briantos Adult, jagnięcina & ryż 14 kg 528997.1 74,80 zł (5,34 zł / kg) Quote
Moli@ Posted February 12, 2020 Posted February 12, 2020 Mamy to korzystamy :) ..... dupcia, jeden boczek..., drugi boczek Boczki zaokrąglone żebra nie straszą :) 3 1 Quote
Recommended Posts