Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wprowadziłam psiaki do domu, cofnęłam się po Szagusia .... mały "biegnie" do wejścia a w oczach strach - zostawiła :(

Wzięłam na ręce..., wtulił się  w oczy patrzy po twarzy liże...

• Like 5
  • Upvote 2
Posted
1 minutę temu, Moli@ napisał:

Wprowadziłam psiaki do domu, cofnęłam się po Szagusia .... mały "biegnie" do wejścia a w oczach strach - zostawiła :(

Wzięłam na ręce..., wtulił się o w oczy patrzy po twarzy liże...

To się miłość psia nazywa :) Serduszko kochane...

Posted
1 godzinę temu, Moli@ napisał:

Wzięłam na ręce..., wtulił się  w oczy patrzy po twarzy liże...

Biedny Szaguś,sądził,że zostawili biednego psa na pastwę losu,na dworze,a on tyle się wymarzł już w swoim nędznym życiu.

Posted

Szaguś zadomowił się i rozgościł u Moli@ i jest mu tam bardzo dobrze :) To teraz trzeba zadbać o Moli@ aby miała czym karmić naszego przystojniaka oraz swoje stadko. Moli@ napisz proszę jaką karmę trzeba zamówić i w jakiej ilości oraz jakie trzeba uregulować jeszcze płatności żywieniowe Szagusia. Widzę na wątku paragony za zakupy dla Szagiego. Czy zapłacimy po pełnym miesiącu czy już teraz ? Mamy okres przedświąteczny więc dobrze by było aby wszystko dotarło przed Świętami. 

Oglądam zdjęcia Szagiego i aż mi się łezka kręci w oku ze wzruszenia. Jest taki piękny, zadbany i zakochany w Moli@. Jednocześnie strach mnie ogarnia na samą myśl, że mógłby trafić do schroniska :(

Moli@ bardzo proszę poprzytulaj go bardzo, bardzo mocno w moim imieniu :)

• Upvote 2
Posted

Trzecia wizyta / 22.11: Konsultacja ortopedyczna - 120zł

Badanie RTG - 70zł

do zapłaty : 190zł  22.11(na dług)

Czwarta wizyta / 25.11 - kontrolne badanie + witaminy w capsułkach z lecznicy

do zapłaty ? (na dług) + 39,99zł / 25.11 (paragon z apteki)

Zalecono

- BRAINACTIVE BALANCE 38 caps  1x 1 dziennie ( dostałam w oryginalnym opakowaniu - cena na opakowaniu - nie dotyczy) - na dług

- Neurovit 100tab  1 x 1 dziennie 39,99zł / 25.11 (zapłaciłam gotówką - paragon)

- HMB 2x1tab - brak w lecznicy (przyspiesza wzrost masy ciała / mięśni)

- Nivalin 2,5mg 1 x dziennie (podskórnie) - brak w leczni

Poniedziałek / wtorek - zaplanowana kolejna wizyta w lecznicy - czekam na wyznaczenie terminu/godziny.

Wezmę rozliczenie tych trzech wizyt.

Posted

Szagi przyjechał 16.11 z puchą - 800g Dolina Noteci, 800g Animonda + saszetki 12 x 100g Orlando (nadal mam 11szt).

Nóżki (w galarecie), ryż, kasza jaglana - nie rozliczam, traktuję jako dodatek. Dostaje odrobinę suchej karmy (nie rozliczam na razie).

Podstawą karmienia są puchy - zjada dziennie około 700/800g. Dostaje Rocco senior na przemian z Doliną Noteci (Noteć uwielbia).

Proponuję zakupić12 x 800g Rocco senior...dla Szagusia + Briantos Adult, jagnięcina & ryż 1 x 14kg dla stada (za opiekę)

i zamkniemy okres rozliczeniowy 16.11 - 31.12

Posted
13 godzin temu, Moli@ napisał:

(Noteć uwielbia).

Właśnie moja Kula uwielbia Noteć. Całkiem przypadkiem to wyszło, dostała w prezencie kilka saszetek, bo normalnie to ja psu gotuję. Po Noteci robi dużo więcej kup, wiadomo, ale czuje się świetnie, śmiga, i tak sobie myślę, że to przewentylowanie przewodu pokarmowego dobrze jej robi. Zjada ilości w/g przepisu. Pytałam wetkę, mówi że jak jest dobrze, to na tym zostać.

Problem mój w tym, że nie mam po co gotować, a lubię.

Posted
12 godzin temu, rozi napisał:

Właśnie moja Kula uwielbia Noteć. Całkiem przypadkiem to wyszło, dostała w prezencie kilka saszetek, bo normalnie to ja psu gotuję. Po Noteci robi dużo więcej kup, wiadomo, ale czuje się świetnie, śmiga, i tak sobie myślę, że to przewentylowanie przewodu pokarmowego dobrze jej robi. Zjada ilości w/g przepisu. Pytałam wetkę, mówi że jak jest dobrze, to na tym zostać.

Problem mój w tym, że nie mam po co gotować, a lubię.

Mój Elfik jakiś czas temu też bardzo polubił Noteć. Niestety ostatnio jest : blee, nieee, yyy jadł nie będę. Więc będzie znowu gotowane. On ogólnie jest niejadkiem więc to , że chciał jeść puszki bardzo mnie cieszyło. Niestety nie długo tej radości było.

Posted
Dnia 7.12.2019 o 05:42, Moli@ napisał:

rzecia wizyta / 22.11: Konsultacja ortopedyczna - 120zł

Badanie RTG - 70zł

do zapłaty : 190zł  22.11(na dług)

Czwarta wizyta / 25.11 - kontrolne badanie + witaminy w capsułkach z lecznicy

do zapłaty ? (na dług) + 39,99zł / 25.11 (paragon z apteki)

Zalecono

- BRAINACTIVE BALANCE 38 caps  1x 1 dziennie ( dostałam w oryginalnym opakowaniu - cena na opakowaniu - nie dotyczy) - na dług

- Neurovit 100tab  1 x 1 dziennie 39,99zł / 25.11 (zapłaciłam gotówką - paragon)

Razem 268,98  ?  A za Brainactive balance  ?

Posted
4 godziny temu, mdk8 napisał:

Razem 268,98  ?  A za Brainactive balance  ?

Trzecia wizyta - 22.11 - 190zł

Czwarta wizyta - 25.11 - 85,20zł (z Brainactive balance)

275,20zł (dług w lecznicy)

+ 39,99zł / 25.11 Neurovit tab 100szt - (zakup  w aptece na receptę - paragon/zapłacono)

Posted
1 godzinę temu, Moli@ napisał:

Trzecia wizyta - 22.11 - 190zł

Czwarta wizyta - 25.11 - 85,20zł (z Brainactive balance)

275,20zł (dług w lecznicy)

+ 39,99zł / 25.11 Neurovit tab 100szt - (zakup  w aptece na receptę - paragon/zapłacono)

ok. przelewam 315,19

Posted
Dnia 7.12.2019 o 06:44, Moli@ napisał:

Proponuję zakupić12 x 800g Rocco senior...dla Szagusia + Briantos Adult, jagnięcina & ryż 1 x 14kg dla stada (za opiekę)

3 minuty temu, elficzkowa napisał:

Super, że będzie wszystko rozliczone. Czy zamówisz od razu karmę dla Szagusia oraz dla stadka Moli@ ? Powinno wystarczyć pieniędzy. 

ok tylko poproszę na pw adres do wysyłki .