malagos Posted October 25, 2019 Posted October 25, 2019 Nie ma czasu odetchnąć od tymczasów... Remik trafił do gminnego kojca w poniedziałek 21 października, a dwa dni temu zabraliśmy go do naszego kojca. Zawsze to psiak "pod ręką". Radosny, energiczny, trochę zaniedbany. Będziemy go ogłaszać na razie w naszej gminie, bo być może po prostu kolejny pies, który wyszedł "na panienki" i zakotwiczył u sąsiadów. A ludzie się nauczyli, ze zaraz można zgłosić do gminy i psa zabiorą, bo nikt nie udowodni, ze to pies właścicielski, tylko np. się znudził :( Na razie poznajemy się z Remikiem :) Widać, że z naszymi suczkami ok (a Diana i Bazia od razu poszły go przetestować szczekając, warcząc i szczerząc zęby przez kraty kojca) - po prostu merda kikutem ogonka, to i suczkom jakoś tak niezręcznie na niego napadać :) Remik ma 120 zł z bazarku Aldrumki - dziękujemy! Patmol, dziękuję za instrukcję wstawienia zdjątek przez zapodaj! 1 Quote
Tyśka) Posted October 25, 2019 Posted October 25, 2019 Zaglądam na wątek, bo lubię te Twojego autorstwa, Twoi podopieczni szybko znajdują domki i mam nadzieję, ze będzie i tak tym razem. Można zdjęcia dodawać przez fotosik, po załadowaniu się zdjęcia trzeba jedynie ustawić: "link na forum" i skopiować (to taki link zaczynający się URL i Kończący /URL w kwadratowych nawiasach) 1 Quote
Nadziejka Posted October 25, 2019 Posted October 25, 2019 odwiedzam pozdrawiam i sciskam serduchem za Remcia 1 Quote
malagos Posted October 25, 2019 Author Posted October 25, 2019 Dziś przymiarka obróżki i próba pierwszego spacerku, bo chłopak się nudzi w kojcu i drze japę. Co ciekawsze, pogardził świeżutkim gnatkiem - powąchał i zostawił... 1 Quote
malagos Posted October 25, 2019 Author Posted October 25, 2019 I pierwszy spacer za nami. Spokojnie dał sobie założyć obrożę i smycz, z radością wyskoczył z kojca. A sadzie był kupa, a siusianie to ze 20 razy. Znaczy sobie teren :) 1 Quote
malagos Posted October 26, 2019 Author Posted October 26, 2019 Energiczny spacer, śniadanie - tak zaczęliśmy z Remikiem dzień. Jeszcze nie mam odwagi zabrać go na spacer wspólnie z Dianą i Bazią, poczekam na Tomka - jak wróci w poniedziałek, to razem ogarniemy towarzystwo, wtedy ubędzie mi roboty i wychodzenia na raty. 1 Quote
Nadziejka Posted October 26, 2019 Posted October 26, 2019 Mnóstwo pozdrowien dla całej drużynki ciocinej zasylamy Quote
malagos Posted October 27, 2019 Author Posted October 27, 2019 Już opowiadam :) Dobrym pomysłem było wysłanie zdjęcia i ogłoszenia do sołtyski wsi. Okazało się, że Remik (właściwie Murzynek) ma dom i jest trochę włóczykijem. Został odebrany przez panią rano. A po godzinie zadzwonił facet, od którego chciałam ze 2 tygodnie temu zabrać psa z łańcucha, takiego owczarkowatego. Tak zwlekał, ze straciłam nadzieję, a chłopina ma 5 psów w dość skromnych warunkach... I pyta, czy może zaraz mi go przywieźć. I oto w miejsce Remika mam Szarika :). No dzieje się, dzieje! Szarik jest zabiedzony, ma bardzo wytartą szyje od łańcucha, śliczne uszy i cudownie przekrzywia łebek, jak się do niego mówi :) 1 Quote
Aldrumka Posted October 27, 2019 Posted October 27, 2019 ale historia .... a Szarik pewnie szybko odżyje :) 1 Quote
Poker Posted October 27, 2019 Posted October 27, 2019 kręci się ta karuzela życia w zawrotnym tempie. 1 Quote
malagos Posted October 28, 2019 Author Posted October 28, 2019 20 godzin temu, Aldrumka napisał: ale historia .... a Szarik pewnie szybko odżyje :) Alinko, to ja pieniądze od Ciebie przeznaczę na karmę dla Szarika. Zaraz mu założę wątek. Quote
konfirm31 Posted October 28, 2019 Posted October 28, 2019 Poszłam pod prąd i od Szarika, trafiłam do Remika. Pilnuj się domku, Remiku i nie szwendaj się po okolicy, bo nie zawsze trafisz do Malagossów ;) 1 Quote
Aldrumka Posted October 29, 2019 Posted October 29, 2019 23 godziny temu, malagos napisał: Alinko, to ja pieniądze od Ciebie przeznaczę na karmę dla Szarika. Zaraz mu założę wątek. Małgosiu, oczywiście przeznacz na to co najbardziej potrzebne,. Myślałam też, że może są jakieś długi 1 Quote
Recommended Posts