uxmal Posted October 14, 2019 Posted October 14, 2019 4 minuty temu, rozi napisał: Wystarczy Wujek Google :D Choć hiacynt wygląda niewinnie, to jego listki wywołują zaczerwienienie, swędzenie skóry oraz pęcherze. Nawet urocze kolorowe kwiaty mogą przyczynić się do powstania ostrych reakcji alergicznych. Podobnie działa na skórę skłonną do podrażnień intensywny zapach hiacyntu. Pomimo, że jest piękny i ma cudowny zapach a jego wygląd, nawet w środku zimy, przywodzi na myśl wiosnę nie ryzykuj i nie uprawiaj hiacyntów w domu jeśli masz małe dzieci. Najczęstszymi objawami zatrucia są bóle głowy, wymioty oraz biegunka. https://www.homify.pl/katalogi-inspiracji/457999/trujace-rosliny-w-domu-czego-unikac Ahaaaaaa, dziękuję Ogrodniczko :)) Quote
rozi Posted October 14, 2019 Posted October 14, 2019 10 minut temu, uxmal napisał: Ahaaaaaa, dziękuję Ogrodniczko :)) Jeszcze o narcyzach Ci powiem, bo zatruwają też glebę i nie wolno w sąsiedztwie hodować ziół, co w przypadku balkonu ma ogromne znaczenie. Ta informacja znaczy. https://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/urazy-wypadki/narcycy-cale-trujace-aa-GBCD-snBA-qHBp.html Quote
uxmal Posted October 14, 2019 Posted October 14, 2019 43 minuty temu, rozi napisał: Jeszcze o narcyzach Ci powiem, bo zatruwają też glebę i nie wolno w sąsiedztwie hodować ziół, co w przypadku balkonu ma ogromne znaczenie. Ta informacja znaczy. https://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/urazy-wypadki/narcycy-cale-trujace-aa-GBCD-snBA-qHBp.html O ! Nie wiedziałam.dzięki Zioła stoją przy paprociach nad nimi na parapecie stoi ten hiacynt. Przesunę go żeby mi wiosną na bazylię nie chuchał. Przy ziołach rośnie powój i chryzantemy. Quote
anica Posted October 15, 2019 Posted October 15, 2019 Dzień dobry :) ...i zawsze można się ,czegoś nauczyć :) Quote
Poker Posted October 15, 2019 Author Posted October 15, 2019 3 godziny temu, Olena84 napisał: proszę przepis proszę 2 godziny temu, anica napisał: Dzień dobry :) ...i zawsze można się ,czegoś nauczyć :) zawsze. do końca życia Quote
jankamałpa Posted October 15, 2019 Posted October 15, 2019 a ja jak widzę ten bazarek to go zawsze oczytuje nie jak "Sos do sałaty" tylko jako S O S dla sałaty :) Quote
Poker Posted October 15, 2019 Author Posted October 15, 2019 13 minut temu, jankamałpa napisał: a ja jak widzę ten bazarek to go zawsze oczytuje nie jak "Sos do sałaty" tylko jako S O S dla sałaty :) Brałam pod uwagę takie odczytywanie tego sos. I dlatego właśnie jest sos , a nie SOS. Quote
jankamałpa Posted October 15, 2019 Posted October 15, 2019 4 minuty temu, Poker napisał: Brałam pod uwagę takie odczytywanie tego sos. I dlatego właśnie jest sos , a nie SOS. ale w sumie to jest S O S nie dla sałaty co prawda ale dla zwierzaków. Quote
Poker Posted October 15, 2019 Author Posted October 15, 2019 32 minuty temu, rozi napisał: …- - - ... Pamiętasz alfabet Morsa? Ja też kiedyś go znałam i to dobrze,ale to było prawie sto lat temu. Quote
rozi Posted October 15, 2019 Posted October 15, 2019 27 minut temu, Poker napisał: Pamiętasz alfabet Morsa? Ja też kiedyś go znałam i to dobrze,ale to było prawie sto lat temu. S O S to chyba każdy pamięta :D Quote
Poker Posted October 15, 2019 Author Posted October 15, 2019 5 minut temu, rozi napisał: S O S to chyba każdy pamięta :D Pod warunkiem , że wie co to jest i ma dobrą pamięć. Ja niestety już nie pamiętam. Quote
uxmal Posted October 15, 2019 Posted October 15, 2019 1 godzinę temu, rozi napisał: S O S to chyba każdy pamięta :D Nie, :( szybciej wyślę SMS z SOS lub MMS z SOS niż Sos morsem. Esperanto też nie znam. Quote
Poker Posted October 15, 2019 Author Posted October 15, 2019 Kto jeszcze się połakomi na pyszny sos? Quote
anica Posted October 16, 2019 Posted October 16, 2019 Dzień dobry :) ... moja skromna piąteczka poleciała :) Quote
Poker Posted October 16, 2019 Author Posted October 16, 2019 1 godzinę temu, anica napisał: Dzień dobry :) ... moja skromna piąteczka poleciała :) dzięki Quote
rozi Posted October 16, 2019 Posted October 16, 2019 Dziękuję za przepis :) U mnie była jakaś przerwa techniczna (banki się fuzjonują), dziś wpłacę piątaczka. Quote
Recommended Posts