Moli@ Posted July 7, 2019 Posted July 7, 2019 Cytat tekstu Fundacji Bonifacy Stary pies pijaka … ma ponad 10 lat, waży 8 kg, nie widzi, nie słyszy, jest wychudzony, nosi stado pcheł, które nie dają mu spać i tworzą rany, ma stare złamanie kości piszczelowej z przemieszczeniem … Mimo tego całego bagażu nieszczęścia Misiek wciąż starał się nadążać za swoim panem. Siedział całymi dniami przy pijakach, nikt się o niego nie troszczył czy ma co jeść, czy wróci do domu… W ubiegłym tygodniu potrącił go samochód, Misiek przeleżał cały dzień na asfalcie, nikt nie udzielił mu pomocy, ktoś kazał pijakowi go zabrać. Pijak zabrał i życie wróciło do ,,normy”, Misiek powlókł się za nim pod budkę z piwem… Gdyby nie stanął Anioł na jego drodze długo by już nie pociągnął … Tydzień czasu Miś był w Boliłapce. Dziś został przywieziony do nas na dom tymczasowy, po ostatnim wypadku doszło mu jeszcze złamanie kości śródstopia. Potrzebna dość skomplikowana operacja tylnej lewej łapki, ale wyniki krwi są bardzo słabe i dopóki się nie poprawią nikt się operacji nie podejmie, bo może nie przeżyć narkozy. Misiek jest obolały i całkowicie zdezorientowany, nie widzi, nie słyszy, jest w obcym miejscu, kłapie na wszystkie strony. Mimo wszystko ma szansę żyć... Bardzo prosimy Państwa o wsparcie. Obiecujemy, że zrobimy co się da, aby Miśka wyleczyć i zapewnić mu pogodną, dostatnią starość. Za każdy grosik dziękujemy w imieniu Miśka. https://www.ratujemyzwierzaki.pl/pomoc-dla-miska Quote
Moli@ Posted July 7, 2019 Author Posted July 7, 2019 Miś już po kąpieli ... odsypia, boczki zmienia :) 1 1 Quote
Moli@ Posted July 7, 2019 Author Posted July 7, 2019 Fundacja Bonifacy zaopatrzyła Misia w jedzonko..., klatkę kenelową - jakby była potrzebna a nasze psiaki dostały pipety od pcheł i kleszczy - dziękujemy :) Quote
Moli@ Posted July 7, 2019 Author Posted July 7, 2019 Sierść, skóra w opłakanym stanie..., ślady nadrapanych pogryzień przez pchły 1 Quote
Nesiowata Posted July 7, 2019 Posted July 7, 2019 Czy ktoś zbiera pieniądze dla psiaka poza zbiórką? Quote
elficzkowa Posted July 7, 2019 Posted July 7, 2019 Jak on bardzo podobny do mojego Elfika. Wpłaciłam grosz na zbiórce. 1 Quote
Moli@ Posted July 7, 2019 Author Posted July 7, 2019 Kolacja zjedzona, tableta wciągnięta... Wieczorny spacerek zaliczony..., była kupka i malutkie siusiu. Wody nie pił, moczu mało i ciemny... do obserwacji! Ciekawa jestem czy pił i siusiał w lecznicy? 1 1 Quote
Moli@ Posted July 7, 2019 Author Posted July 7, 2019 38 minut temu, elficzkowa napisał: Jak on bardzo podobny do mojego Elfika. Wpłaciłam grosz na zbiórce. Bardzo dziękuję :) Quote
Moli@ Posted July 7, 2019 Author Posted July 7, 2019 43 minuty temu, Nesiowata napisał: Czy ktoś zbiera pieniądze dla psiaka poza zbiórką? Nic mi o tym nie wiadomo... Quote
Aldrumka Posted July 7, 2019 Posted July 7, 2019 ale bieda , płakać się chce jak dobrze, że się u Ciebie przytulił lecę do zbiórki 1 Quote
Moli@ Posted July 8, 2019 Author Posted July 8, 2019 Po wieczornym spacerku Miś błyskawicznie pokicał na legowisko, na którym czuje się bezpiecznie. Bardzo zmęczony, osłabiony..., skóra po kąpieli tak nie swędzi...szybko zasnął. W nocy budził się, popiskiwał...chyba łapka boli. Podamy zlecony przez wetkę środek przeciwbólowy 1 Quote
rozi Posted July 8, 2019 Posted July 8, 2019 Pije już? Może tak jak z Roxi, trzeba mleka kapnąć? Quote
Moli@ Posted July 8, 2019 Author Posted July 8, 2019 2 minuty temu, rozi napisał: Pije już? Może tak jak z Roxi, trzeba mleka kapnąć? Nie pije... próbowałyśmy z mlekiem :( Quote
Moli@ Posted July 8, 2019 Author Posted July 8, 2019 Do kąpieli, podnoszenia z legowiska zakładam kaganiec. Łypki unosi i ostrzegawczo pokazuje ząbki..., nie chcę denerwować, nie muszę uważać a przez to mniej bólu mu sprawiam W ogrodzie siada i wącha - kręcąc, unosząc w górę, przekrzywiając główkę. Poznaje teren. Prowadzony na smyczy czuje się pewniej, zaczyna reagować na ruch smyczą - zmienia kierunek. 1 Quote
Moli@ Posted July 8, 2019 Author Posted July 8, 2019 2 minuty temu, rozi napisał: Może rosół? Czy coś. Będziemy kombinować Quote
Moli@ Posted July 8, 2019 Author Posted July 8, 2019 1 minutę temu, rozi napisał: Pana może szuka górnym wiatrem :( Pewnie też... Quote
Moli@ Posted July 8, 2019 Author Posted July 8, 2019 31 minut temu, rozi napisał: Od zmysłów odszedł z tego stresu. ,) Quote
seramarias Posted July 8, 2019 Posted July 8, 2019 1 godzinę temu, Moli@ napisał: Zestresowany nowym miejscem bardzo :D Widać, aż zemdlał z tego stresu ; ) 1 Quote
Moli@ Posted July 8, 2019 Author Posted July 8, 2019 Zjadł śniadanie (suchy namoczony w dużej ilości wody + konserwa) +antybiotyk 1/2tab + 1/3 tab przeciwbólowy (zgodnie ze zleceniem weta) Nie pije! Czy on potrafi pić z miseczki? może tu problem Spacerek :) Była kupka i siusiu (więcej) 1 Quote
Tyśka) Posted July 8, 2019 Posted July 8, 2019 Jaka bidulinka... ale trafił w najlepsze ręce, wypięknieje raz-dwa. A próbowałaś dawać mu nie w misce, a np. w garnku picie? Quote
Moli@ Posted July 8, 2019 Author Posted July 8, 2019 Przed chwilą, Tyś(ka) napisał: Jaka bidulinka... ale trafił w najlepsze ręce, wypięknieje raz-dwa. A próbowałaś dawać mu nie w misce, a np. w garnku picie? Nie próbowałam... też mi to przemknęło przez głowę. Moja Łatka piła tylko z kałuży :( Quote
Recommended Posts