Jump to content
Dogomania

Bazarek dla trzech biednych biedaków :( Niewidomego Fado na utrzymanie, Miłki na dług i Rokyego na leczenie. Pomóżmy psiaczkom biedaczkom. Do 21.04. godz. 21:00.

Recommended Posts

Posted

Ja tylko bułki nagminnie piekłam, w normalnym piekarniku. Chleb jem wyłącznie okrągły suchy z IKEA, żaden ze sklepu mi nie smakuje, a mam różne piekarnie i naprawdę testowałam dużo. Gdybym nie mieszkała sama, to z pewnością kupiłabym wypiekacz.

Posted
7 godzin temu, ewu napisał:

Ojej jakie smkołyki:)

Mi też ślinka cieknie :)  Lubię smak i zapach chleba i wszelakiego pieczywa, a najbardziej niestety tego pszennego. Dzisiaj planowaliśmy pojechać na Rynek, bo już działają tam kramy świąteczne i na pewno, jak zwykle były pajdy wiejskiego chleba z wiejskim smalcem. Ale musieliśmy zmienić plany, bo trzeba było odebrać kotkę od znajomej, bo u niej jutro od rana wymieniają okna, a to byłaby bardzo niekomfortowa sytuacja dla kotki.

Posted
7 godzin temu, rozi napisał:

Chleb jem wyłącznie okrągły suchy z IKEA,

A w IKEA wypiekają bez spulchniaczy, poprawiaczy i kto wie czego tam jeszcze?

Posted
7 godzin temu, Radek napisał:

Wypieka Asia, a ja przepadam za domowym chlebem:) 

Szczyńsiorz, szczyńściorz  :)  Podwójny. Nie musi piec, a może jeść  :)

Posted
4 minuty temu, elik napisał:

na pewno, jak zwykle były pajdy wiejskiego chleba z wiejskim smalcem

Jak ja takie pajdy uwielbiam. Zawsze się opycham jak są kramiki z żywnością. 

A szczęście z chlebem to mam, bo Asia robi naprawdę dobry. Wczoraj sobie kupiłem pestki z dyni i czarny sezam jako dodatek do chleba:)

Posted
4 godziny temu, b-b napisał:

Dziękuję Elu za zaproszenie :)

Poproszę w CW:

5, 19 - 10 sztuk, 20 - 8 sztuk, 38 - 5 sztuk :)

Witaj Boguniu. Bardzo dziękuję za przybycie   i udział w bazareczku   721506383_kwiatki9.gif.cec88ffed10192bfdc64ad2ff9aec725.gif

Pędzę zanotować  biegnie.jpg.0a3587f017aae2d2407c43bbf6e366e9.jpg

Posted
1 godzinę temu, Bogusik napisał:

Podniosę bazarek i jednocześnie poproszę cegiełki za 30zł.

Witaj, witaj w moich skromnych progach :) 

Bardzo dziękuję za pomoc dla psiaczków.   kwietki.jpg.d2b254d7d4c1f10002287200ba05f77e.jpg

Pędzę zanotować   biegnie.jpg.b77f482b7dd0fe6ebadd81fc76df992e.jpg

Nie wiem czy pamiętasz Boguniu, o tym, że masz u mnie jeden fant - czarne getry, które nabyłaś kilka bazarków wstecz :)

Posted
38 minut temu, Radek napisał:

Jak ja takie pajdy uwielbiam. Zawsze się opycham jak są kramiki z żywnością. 

A szczęście z chlebem to mam, bo Asia robi naprawdę dobry. Wczoraj sobie kupiłem pestki z dyni i czarny sezam jako dodatek do chleba:)

Ja też bardzo lubię.

Od czasu do czasu wspominamy z mężem pajdy pysznego chlebka z superowym smalcem, jakie na Dni Tischnerowskie organizowane przez Wydawnictwo ZNAK, serwowały gospodynie z Łopusznej z wielkiego glinianego dzbana.  Gwoździem programu był pieczony baran przywieziony w całości i krojony po kawałku prosto do rąk uczestników obchodów Dni Tischnerowskich. Niestety tak było dawno. Teraz gospodynie z Łopusznej już nie przyjeżdżają. A szkoda :(

Posted
15 minut temu, elik napisał:

Od czasu do czasu wspominamy z mężem pajdy pysznego chlebka z superowym smalcem, jakie na Dni Tischnerowskie organizowane przez Wydawnictwo ZNAK, serwowały gospodynie z Łopusznej z wielkiego glinianego dzbana. 

W markecie koło nas są raz w miesiącu organizowane targi żywności. Też mają smalec z glinianego dzbana:) Oprócz smalcu kupuję też sobie kwas chlebowy, mniam. 

Posted
47 minut temu, elik napisał:

Witaj, witaj w moich skromnych progach :) 

Bardzo dziękuję za pomoc dla psiaczków.   kwietki.jpg.d2b254d7d4c1f10002287200ba05f77e.jpg

Pędzę zanotować   biegnie.jpg.b77f482b7dd0fe6ebadd81fc76df992e.jpg

Nie wiem czy pamiętasz Boguniu, o tym, że masz u mnie jeden fant - czarne getry, które nabyłaś kilka bazarków wstecz :)

Elu o getrach zapomniałam na amento! Jeżeli jeszcze planujesz jakiś bazarek do początku do maja,to chętnie zaglądnę,a jeżeli nie to poproszę o wysyłkę do Anuli

Posted
Przed chwilą, Bogusik napisał:

Elu o getrach zapomniałam na amento! Jeżeli jeszcze planujesz jakiś bazarek do początku do maja,to chętnie zaglądnę,a jeżeli nie to poproszę o wysyłkę do Anuli

Boguniu, jak ten bazarek szczęśliwie zakończę przy Waszej pomocy, to na pewno będę robić kolejny, ale trudno jest mi powiedzieć czy to będzie w maju. Będę się starała, ale Pod koniec kwietnia przenosimy się na działkę i wtedy będę miała huk roboty, bo i dom trzeba ogarnąć, co po ziemie jest bardzo pracochłonne, a i w warzywniaku mnóstwo pracy i z kwiatkami... Postaram się zrobić w maju, bo kasa psiaczkom potrzebne, ale nie wiem jak  będę z czasem.

Posted

I ja się melduję w gotowości.

Niestety zaraz będę zmykać i to co najmniej na 3 godziny, ale gdy wrócę, to wszystko ogarnę :) Oby tylko było co ogarniać :)

Posted
10 godzin temu, elik napisał:

Boguniu, jak ten bazarek szczęśliwie zakończę przy Waszej pomocy, to na pewno będę robić kolejny, ale trudno jest mi powiedzieć czy to będzie w maju. Będę się starała, ale Pod koniec kwietnia przenosimy się na działkę i wtedy będę miała huk roboty, bo i dom trzeba ogarnąć, co po ziemie jest bardzo pracochłonne, a i w warzywniaku mnóstwo pracy i z kwiatkami... Postaram się zrobić w maju, bo kasa psiaczkom potrzebne, ale nie wiem jak  będę z czasem.

Dobrze Elu to poczekam  do maja i zobaczymy :)