rozi Posted April 14, 2019 Posted April 14, 2019 Ja tylko bułki nagminnie piekłam, w normalnym piekarniku. Chleb jem wyłącznie okrągły suchy z IKEA, żaden ze sklepu mi nie smakuje, a mam różne piekarnie i naprawdę testowałam dużo. Gdybym nie mieszkała sama, to z pewnością kupiłabym wypiekacz. Quote
Radek Posted April 14, 2019 Posted April 14, 2019 1 godzinę temu, elik napisał: Ty też lubisz? Jeść, czy wypiekać :) Wypieka Asia, a ja przepadam za domowym chlebem:) Quote
b-b Posted April 14, 2019 Posted April 14, 2019 Dziękuję Elu za zaproszenie :) Poproszę w CW: 5, 19 - 10 sztuk, 20 - 8 sztuk, 38 - 5 sztuk :) Quote
Bogusik Posted April 14, 2019 Posted April 14, 2019 Podniosę bazarek i jednocześnie poproszę cegiełki za 30zł. Quote
elik Posted April 14, 2019 Author Posted April 14, 2019 7 godzin temu, ewu napisał: Ojej jakie smkołyki:) Mi też ślinka cieknie :) Lubię smak i zapach chleba i wszelakiego pieczywa, a najbardziej niestety tego pszennego. Dzisiaj planowaliśmy pojechać na Rynek, bo już działają tam kramy świąteczne i na pewno, jak zwykle były pajdy wiejskiego chleba z wiejskim smalcem. Ale musieliśmy zmienić plany, bo trzeba było odebrać kotkę od znajomej, bo u niej jutro od rana wymieniają okna, a to byłaby bardzo niekomfortowa sytuacja dla kotki. Quote
elik Posted April 14, 2019 Author Posted April 14, 2019 7 godzin temu, rozi napisał: Chleb jem wyłącznie okrągły suchy z IKEA, A w IKEA wypiekają bez spulchniaczy, poprawiaczy i kto wie czego tam jeszcze? Quote
elik Posted April 14, 2019 Author Posted April 14, 2019 7 godzin temu, Radek napisał: Wypieka Asia, a ja przepadam za domowym chlebem:) Szczyńsiorz, szczyńściorz :) Podwójny. Nie musi piec, a może jeść :) Quote
Radek Posted April 14, 2019 Posted April 14, 2019 4 minuty temu, elik napisał: na pewno, jak zwykle były pajdy wiejskiego chleba z wiejskim smalcem Jak ja takie pajdy uwielbiam. Zawsze się opycham jak są kramiki z żywnością. A szczęście z chlebem to mam, bo Asia robi naprawdę dobry. Wczoraj sobie kupiłem pestki z dyni i czarny sezam jako dodatek do chleba:) Quote
elik Posted April 14, 2019 Author Posted April 14, 2019 4 godziny temu, b-b napisał: Dziękuję Elu za zaproszenie :) Poproszę w CW: 5, 19 - 10 sztuk, 20 - 8 sztuk, 38 - 5 sztuk :) Witaj Boguniu. Bardzo dziękuję za przybycie i udział w bazareczku Pędzę zanotować Quote
elik Posted April 14, 2019 Author Posted April 14, 2019 1 godzinę temu, Bogusik napisał: Podniosę bazarek i jednocześnie poproszę cegiełki za 30zł. Witaj, witaj w moich skromnych progach :) Bardzo dziękuję za pomoc dla psiaczków. Pędzę zanotować Nie wiem czy pamiętasz Boguniu, o tym, że masz u mnie jeden fant - czarne getry, które nabyłaś kilka bazarków wstecz :) Quote
elik Posted April 14, 2019 Author Posted April 14, 2019 38 minut temu, Radek napisał: Jak ja takie pajdy uwielbiam. Zawsze się opycham jak są kramiki z żywnością. A szczęście z chlebem to mam, bo Asia robi naprawdę dobry. Wczoraj sobie kupiłem pestki z dyni i czarny sezam jako dodatek do chleba:) Ja też bardzo lubię. Od czasu do czasu wspominamy z mężem pajdy pysznego chlebka z superowym smalcem, jakie na Dni Tischnerowskie organizowane przez Wydawnictwo ZNAK, serwowały gospodynie z Łopusznej z wielkiego glinianego dzbana. Gwoździem programu był pieczony baran przywieziony w całości i krojony po kawałku prosto do rąk uczestników obchodów Dni Tischnerowskich. Niestety tak było dawno. Teraz gospodynie z Łopusznej już nie przyjeżdżają. A szkoda :( Quote
Radek Posted April 14, 2019 Posted April 14, 2019 15 minut temu, elik napisał: Od czasu do czasu wspominamy z mężem pajdy pysznego chlebka z superowym smalcem, jakie na Dni Tischnerowskie organizowane przez Wydawnictwo ZNAK, serwowały gospodynie z Łopusznej z wielkiego glinianego dzbana. W markecie koło nas są raz w miesiącu organizowane targi żywności. Też mają smalec z glinianego dzbana:) Oprócz smalcu kupuję też sobie kwas chlebowy, mniam. Quote
Mazowszanka13 Posted April 14, 2019 Posted April 14, 2019 11 godzin temu, Mazowszanka13 napisał: poz.46 w opcji KT poproszę :) Potwierdzam :) Quote
elik Posted April 14, 2019 Author Posted April 14, 2019 4 minuty temu, Mazowszanka13 napisał: Potwierdzam :) Bardzo dziękuję, już notuję Quote
Bogusik Posted April 14, 2019 Posted April 14, 2019 47 minut temu, elik napisał: Witaj, witaj w moich skromnych progach :) Bardzo dziękuję za pomoc dla psiaczków. Pędzę zanotować Nie wiem czy pamiętasz Boguniu, o tym, że masz u mnie jeden fant - czarne getry, które nabyłaś kilka bazarków wstecz :) Elu o getrach zapomniałam na amento! Jeżeli jeszcze planujesz jakiś bazarek do początku do maja,to chętnie zaglądnę,a jeżeli nie to poproszę o wysyłkę do Anuli Quote
elik Posted April 14, 2019 Author Posted April 14, 2019 Przed chwilą, Bogusik napisał: Elu o getrach zapomniałam na amento! Jeżeli jeszcze planujesz jakiś bazarek do początku do maja,to chętnie zaglądnę,a jeżeli nie to poproszę o wysyłkę do Anuli Boguniu, jak ten bazarek szczęśliwie zakończę przy Waszej pomocy, to na pewno będę robić kolejny, ale trudno jest mi powiedzieć czy to będzie w maju. Będę się starała, ale Pod koniec kwietnia przenosimy się na działkę i wtedy będę miała huk roboty, bo i dom trzeba ogarnąć, co po ziemie jest bardzo pracochłonne, a i w warzywniaku mnóstwo pracy i z kwiatkami... Postaram się zrobić w maju, bo kasa psiaczkom potrzebne, ale nie wiem jak będę z czasem. Quote
elik Posted April 15, 2019 Author Posted April 15, 2019 I ja się melduję w gotowości. Niestety zaraz będę zmykać i to co najmniej na 3 godziny, ale gdy wrócę, to wszystko ogarnę :) Oby tylko było co ogarniać :) Quote
Bogusik Posted April 15, 2019 Posted April 15, 2019 10 godzin temu, elik napisał: Boguniu, jak ten bazarek szczęśliwie zakończę przy Waszej pomocy, to na pewno będę robić kolejny, ale trudno jest mi powiedzieć czy to będzie w maju. Będę się starała, ale Pod koniec kwietnia przenosimy się na działkę i wtedy będę miała huk roboty, bo i dom trzeba ogarnąć, co po ziemie jest bardzo pracochłonne, a i w warzywniaku mnóstwo pracy i z kwiatkami... Postaram się zrobić w maju, bo kasa psiaczkom potrzebne, ale nie wiem jak będę z czasem. Dobrze Elu to poczekam do maja i zobaczymy :) Quote
Radek Posted April 15, 2019 Posted April 15, 2019 5 godzin temu, elik napisał: Oby tylko było co ogarniać :) Może się ktoś rozrzutny trafi;) Quote
Olena84 Posted April 15, 2019 Posted April 15, 2019 Zapraszamy na piękny bazarek. Elu nr 22 jest dobrze? A ja prosze 38 - 10sztuk i list zwykły Quote
Recommended Posts