Madie Posted February 1, 2019 Posted February 1, 2019 Byliśmy u weta. Obie maja przeplukline. Kremówka do operacji ale może poczekać do kastracji. Kremowka ma także bardzo przesuszona skórę co jest powodem drapania się nadmiernego - powinno przejść. Dostalismy rozpiskę pełna odrobaczen i szczepień. Pierwsze odrobaczenia dopyszczne w poniedzialek. Dziś było za wcześnie. Gapa za to ma płuca czyste ale po 3 filmikach pani doktor mimo ze sama nie słyszała nic poprosiła przejście się na echo, bo objawy mogą sugerować wadę. No i najważniejsze. Gapa została na weekend w nowym domu. Rezydent (8 letni sznaucer ) przyjął ja z rezerwa ale spokojnie. Maja sprawdzic czy się dogadają ale już owinęła sobie wszystkich wokół palca. Zdążyła przez 3 godziny zasikac posłanie kolegi psa, obsCzekac się w lustrze az to posiusiania i ukraść wszystkie zabawki zbycha. Wraz z Zeldą ( bo tak mA mieć teraz na imię) pojechała moja ostatnia klatka kennelowa. Kremowka ma jutro wizytę wiec prosimy o kciuki ;) 2 Quote
agat21 Posted February 1, 2019 Posted February 1, 2019 Oby Gapcia (sorry - Zelda) przekonała Zbycha do siebie i oby nie miał jej za złe zasikanego posłania i zaboru zabawek :) I wielkie kciuki za wizytę u Kremówki! Skąd się bierze przepuklina u psa? Cud, że najbiedniejszy szczeniaczek się napatoczył i udało się go zabrać. Marny byłby jego los ;( Sunia też bidulnie wygląda. 1 Quote
Madie Posted February 2, 2019 Posted February 2, 2019 Zelda w nowym domu bardzo płakała w nocy. Kremówka trochę tez była niespokojna ale trudno się dziwić. Tyle zmian. Teraz obie panny już po śniadaniu. Rszydent udaje już ze nie widzi szczeniaka. Wczoraj był bardziej napięty dziś jest dużo lepiej. Quote
Alaskan malamutte Posted February 2, 2019 Posted February 2, 2019 1 godzinę temu, Madie napisał: Zelda w nowym domu bardzo płakała w nocy. Kremówka trochę tez była niespokojna ale trudno się dziwić. Tyle zmian. Teraz obie panny już po śniadaniu. Rszydent udaje już ze nie widzi szczeniaka. Wczoraj był bardziej napięty dziś jest dużo lepiej. Pewnie tęskniła za siostrą.... Madie, zdjąć już ogloszenia Gapci/ Zeldy? Quote
Madie Posted February 2, 2019 Posted February 2, 2019 Poczekajmy do poniedziałku, zawsze wole dmuchać na zimne ale myśle ze nie będzie potrzebne :) Quote
Alaskan malamutte Posted February 2, 2019 Posted February 2, 2019 13 minut temu, Madie napisał: Poczekajmy do poniedziałku, zawsze wole dmuchać na zimne ale myśle ze nie będzie potrzebne :) Ok, to zostawiam Quote
Tola Posted February 2, 2019 Author Posted February 2, 2019 Bardzo się cieszę, ze jedna maluszka ma już pawie własny domek;). Ja miałam dzisiaj zapytanie z Warszawy o sunię jamnikopodobną, zapisałam kontakt, zobaczymy, jak to dalej się rozwinie. Jest też oferta domku dla czarnego szczeniaczka - skradł serce pani z lecznicy:). Quote
Madie Posted February 2, 2019 Posted February 2, 2019 Kremówka właśnie dotarła do swojego DSu. Chciałabym żeby tak o mnie ktoś dbał za dzieciaka jak będzie zaopiekowana Kremowka ;) wiecej szczegółów i zdjęć później :) 2 Quote
Tola Posted February 2, 2019 Author Posted February 2, 2019 Nie znalazłam chętnej osoby do zrobienia bazarku imiennego, ale sunie musza mieć imiona, będzie nam tutaj łatwiej;) jamnikowata mamusia - Wiola jamnikowaty szczeniak - Goya/ Zojka jasna szorstka suczka - Beza mały czarny szczeniak - Tosia Nie mam imienia dla chudego szczeniaka i starszej suczki... Pomóżcie kochani.. Quote
Tola Posted February 2, 2019 Author Posted February 2, 2019 20 minut temu, Madie napisał: Kremówka właśnie dotarła do swojego DSu. Chciałabym żeby tak o mnie ktoś dbał za dzieciaka jak będzie zaopiekowana Kremowka ;) wiecej szczegółów i zdjęć później :) Adopcje błyskawiczne, świetnie:) Szkoda ze wyjeżdzasz, bo moze i kolejne maluchy znalazłyby w Warszawie takie domy... Quote
Nadziejka Posted February 2, 2019 Posted February 2, 2019 Dnia 26.01.2019 o 23:42, Alaskan malamutte napisał: Formy pomocy dla suczek: DEKLARACJE STAŁE 1. Alaskan malamute -opieka wirtualna Gapcia DEKLARACJE JEDNORAZOWE: 1. Nesiowata -20zł wpłacone 2. Poker -60zł wpłacone 3. Havanka 20zł wpłacone 4.kyioshi 30złwpłacone 5.Sowa 60złwpłacone 6. Zmysł 50złwpłacone 7.Kamila Proc 15złwpłacone 8.christo_fair 60zł wpłacone 9.helli 300zł wpłacone 10.Agnieszka od elik 60złwpłacone 11,Pani Irena z Katowic 60zł wpłacone 12.Anula 60zł wpłacone 13.Bębenek 70złwpłacone 14.Bogusik 50zł wpłacone Bazarki 1. b-b Inne formy pomocy: Rozliczenie finansów: Wpłaty : 1. helli - 300 zł -28.01.2019r 2.Sowa- 60 zł -.28.01.2019r 3. Bębenek -70zł -28.01.2019r. 4.Zmysł - 50zł -28.01.2019r 5.P. Ienka -60zł -28.01.2019r 6.Christo_fair -60zł -28.01.2019r 7.Anula -60zł -28.01.2019r 8.Agnieszka od elik -60zł -28.01.2019r 9.Poker -60zł -28.01.2019r 10.kiyoshi-30zł-28.01.2019r 11.Havanka - 20zł -30.01.2019r 12.Nesiowata - 20zł - 30.01.2019r 13.Kamila Proc -15zł -30.01.2019r 14.Bogusik -50zł -30.01.2019r Stan konta: 915,00zł na dzień 30.01.2019r Bazarki 1. b-b Inne formy pomocy: Mozna tez wkleic Nadziejkowy kramik prosze pani Lew srebrniczek,ksiazki,podusia, Solar kopertowka, Nefretete..Nadziejkowe roznosci dla szosteczki bieduniow wyrwanych z ..koszmaru ..zapraszam na kramik do 10 lutego. Quote
Jo37 Posted February 2, 2019 Posted February 2, 2019 Jeżeli chudy szczeniaczek to dziewczynka to proponuję - Kama, dla starszej suczki Alfa. Quote
Alaskan malamutte Posted February 2, 2019 Posted February 2, 2019 34 minuty temu, Nadziejka napisał: Mozna tez wkleic Nadziejkowy kramik prosze pani Lew srebrniczek,ksiazki,podusia, Solar kopertowka, Nefretete..Nadziejkowe roznosci dla szosteczki bieduniow wyrwanych z ..koszmaru ..zapraszam na kramik do 10 lutego. Dobrze proszę pani, wklejam. Quote
Alaskan malamutte Posted February 3, 2019 Posted February 3, 2019 Madie, jak Gapcia/ Zelda sie sprawuje w nowym domku? I jak Kremowka?? Masz jakieś wieści? Quote
Alaskan malamutte Posted February 3, 2019 Posted February 3, 2019 Malutka jamnisia, u mnie Linka ogłoszona na Wroclaw https://www.olx.pl/oferta/malutka-linka-w-typie-jamniczka-do-adopcji-CID103-IDynpPq.html Może ktoś wyróżni... Quote
Tola Posted February 3, 2019 Author Posted February 3, 2019 2 godziny temu, Alaskan malamutte napisał: Malutka jamnisia, u mnie Linka ogłoszona na Wroclaw https://www.olx.pl/oferta/malutka-linka-w-typie-jamniczka-do-adopcji-CID103-IDynpPq.html Może ktoś wyróżni... Dnia 31.01.2019 o 19:04, Havanka napisał: Dobrze, ze są juz na miejscu. Zrobiłam jeszcze olx Tosi - czarnemu maluszkowi: https://www.olx.pl/oferta/malutka-tosia-czeka-na-domek-CID103-IDyrg99.htmlhttps://www.olx.pl/oferta/malutka-tosia-czeka-na-domek-CID103-IDyrg99.html Pięknie Wam dziewczyny dziękuję,ja już nie bardzo to wszystko ogarniam, nie pamietam, która suczka na jakie miasto ma ogłoszenia, ale jakoś musimy dać radę. Quote
Tola Posted February 3, 2019 Author Posted February 3, 2019 Dzisiaj byłam w zamojskim schronie - tego nie da się ogarnąć, uwierzcie mi:( - w zagródce 11 szczeniaków - wszystkie dziewczynki:( Quote
Alaskan malamutte Posted February 3, 2019 Posted February 3, 2019 3 minuty temu, Tola napisał: Pięknie Wam dziewczyny dziękuję,ja już nie bardzo to wszystko ogarniam, nie pamietam, która suczka na jakie miasto ma ogłoszenia, ale jakoś musimy dać radę. Wcale się nie dziwię...Duzo tego....i jeszcze przecież są kotki w potrzebie.. Quote
Alaskan malamutte Posted February 3, 2019 Posted February 3, 2019 To może ja zbiorę tutaj ogłoszenia: 1. Jamnikowata Zoja/Goyka Wrocław https://www.olx.pl/oferta/malutka-linka-w-typie-jamniczka-do-adopcji-CID103-IDynpPq.html Warszawa https://www.olx.pl/oferta/goya-dwumiesieczna-suczka-czeka-na-dom-CID103-IDyqrR5.html 2. Tosia (malutka czarna) Warszawa https://www.olx.pl/oferta/malutka-tosia-czeka-na-domek-CID103-IDyrg99.htmlhttps://www.olx.pl/oferta/malutka-tosia-czeka-na-domek-CID103-IDyrg99.html Tyle znalazłam na watku. Gapci ani Kremówki ogłoszeń nie wklejam. Quote
Tola Posted February 3, 2019 Author Posted February 3, 2019 Tez jestem ciekawa, jak tam maluszki w swoich domach, jak się aklimatyzują... Quote
Jaaga Posted February 3, 2019 Posted February 3, 2019 Madie, tej suni, która je kupy proponuję zrobić badanie kału i test na lamblie. Bardzo często przy pierwotniakach tak się dzieje i żwacze wtedy nie pomogą. Niestety, nie ma uniwersalnego leku na wszystkie pasozyty, dlatego lepiej zbadac i podac odpowiedni na konkretny problem. Przepuklinki pępkowe, jesli są większe, to warto zrobić, żeby nie uwięzły w nich narządy. Moje dwie sprawdzone lekarki robią je w cenie 30-50 zł. U swoich szczeniat już po 7 tyg. daję przepuklinki na zabieg. Jesli jest malutka, to spokojnie mozna czekac do sterylki. Na FB zobaczyłam, że zamiast jednej suni, trafiły dwie. Szczeniorka wygląda jak 7 nieszczęsć. Schroniskowych bardzo żal. Już widac takie podrośnięte, oby zdążyły znaleźć dobre domy. 1 1 Quote
Zmysł Posted February 3, 2019 Posted February 3, 2019 Gratulacje , czapki z głów za całą akcję 1 Quote
b-b Posted February 3, 2019 Posted February 3, 2019 Te małe sunie...i cała reszta...serce płacze :(((((( 1 Quote
Onaa Posted February 3, 2019 Posted February 3, 2019 A czy jamnicza mamusia ma już ds ? Ona jest młodziutka ? Pytam bo do mnie dzwoniła pani o mojego wątkowego Nortonka - w typie rudego jamnika długowłosego, tyle że w wersji XL. Szukała pieska dla swojej 70 letniej mamy, która mieszka na Śląsku i ma kotka, i niedawno odeszła jej jamnikowata suczka. Była tylko rozmowa ale pani z rozmowy bardzo zwierzolubna. Quote
Recommended Posts