Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
12 godzin temu, agat21 napisał:

Zefirek uczył się dziś bawić piłeczką! Całkiem przyzwoicie mu szło, nawet ze dwa razy wziął ją w pyszczek, a potem oddał pani, ale potem jednak uznał, że jest za fajna na dzielenie się nią i że będzie sam się nią bawił, więc czmychnął z nią na pięterko i zaniósł oczywiście na swój kocyk :)

Taka zwykle coś jak piłeczka, a tyle zefirkowej radości. 

Widzę, że będą tu się bić o Zefirka ;) Trzymam dalej kciuki za najlepszy domek.

Posted

image.png.4b942eeee3e2740b25e39e739e25812f.png

No wreszcie się udało wstawić fakturę za hotelowanie Zefirka

Wpłynęły na konto dzisiaj też pieniądze z bazarku Nadziejki, dzięki piękne image.png.44b37a0528823efe1c23e461f773b3a6.png wstawiam na początku wątku do rozliczenia.

Posted

image.png.9e46b3c93610a127a7b968f499a51123.png

Zefirro coraz pewniejszy, coraz mniej się boi pana, znosi sobie coraz więcej "skarbów" na posłanie - czyli urządza się ;))

Oj, chyba trzeba szybko to przerwać, bo inaczej ciężko mu będzie opuścić ten dom.. 

• Like 3
Posted

Sunia rezydentka pokazała Zefirkowi na dworze, że można gonić koty i że to jest fajne.. No i było fajne dla Zefirka.

Na szczęście w domu takiej "lekcji" nie było, więc Zefirek jest tam nadal kocim aniołem :D

image.png.d1949a6b7ba0518f6ee09af397ba5819.png

• Like 3
  • Upvote 2
Posted
2 godziny temu, kiyoshi napisał:

Zagladam do Zefirka i trzymam kciuki za adopcje

A czy list z zaswiadczeniem o szczepieniu juz dotarl??

Jeszcze nie. Sprawdzę dziś w skrzynce 

Posted

Uwaga...

fanfary...

image.png.ea2d799a67b2b9f52181b71afd396d2c.png

Zefirek godzinę temu pojechał do domu!!!! 

image.png.78e2b8ac990a7f61c44fc0cb762092fc.png

Niebawem napiszę więcej, ale teraz muszę wracać do roboty i tak tylko wpadłam podzielić się radością! 

• Like 5
  • Upvote 1
Posted

Ojej !!!!! Jak zobaczyłam te fanfary, to nie mogłam uwierzyć, ze są na cześć Zefirka ! Cisza, cisza.... a tu nagle DOM !

Niespodzianka przeogromna ! Czekam z Wami na więcej informacji, bo jestem bardzo ciekawa.

Posted

Ufff.. można trochę odetchnąć i spuścić stres. 

Państwo, którzy byli zapoznać się z Zefirkiem kilka dni temu, przyjechali dziś z córcią, żeby też poznała Zefirka i żeby uskutecznić wspólny spacer. No i cóż tu dużo mówić, już wcześniej sygnalizowali, że druga podróż powinna mieć inną liczbę pasażerów do i ze Skierniewic ;)) Przeprowadziłam kilka rozmów z panią Agnieszką z hotelu, z panem i panią z obecnej już rodziny Zefirka. I postanowiłam, że faktycznie będzie najlepiej, jeśli Zefirek pojedzie jak najszybciej do domu. On za bardzo już się zżył z hotelikiem, i za bardzo był wycofany w stosunku do innych, żeby to jeszcze pogłębiać. Kolejnym argumentem było to, że wyraźnie nie służyło mu zostawanie samemu w domu. Nawet na krótko. Piszczał i mocno drapał w drzwi, skakał na okna. A u państwa przez większość dnia jest w domu babcia, więc Zefirro nie będzie prawie wcale sam. :) Po tertio: nie mają małych dzieci, ich córcia jedna jest juz dorosła i mieszka osobno, a druga jest nastolatką. 

Tak więc zgodziłam się, żby dzis już go wzięli, a ja zamiast wizyty przedadopcyjnej zrobiłam wizytę poadopcyjną :)

Zefirek oczywiście na maksa zestresowany, wróciło "skamienienie" psa w trudnych sytuacjach. Przy wyjeździe rozpaczliwie chował się za panią Agnieszkę, nie chciał jechać, były łzy i pani Agnieszki i córci państwa, jak widziała jak Zefirek się boi. W domu zaszył się pod łóżkiem córci. Ale jak ja przyszłam, był już trochę żywszy, zdecydowanie upatrzył sobie córkę państwa jako przewodniczkę w kolejnym nowym miejscu, chodzi za nią i jej pilnuje. Nawet macha do niej ogonkiem, I zaczął nawet jeść :)) co już jest naprawdę dobrym objawem. 

Rodzina fajna, ciepła, serdeczna, zwierzakowa, i - jak sami mówią od "zwierząt specjalnej troski", bo wszystkie ich byłe i obecne (mają 2 koty) to fiycznie lub psychicznie odbiegające od normy :D Zefirek będzie z nimi jeździł na wakacje, we wspólnej przyczepie campingowej, tak, jak poprzednie psy. Będzie spał tam, gdzie zechce, pewnie w łóżku ich córki ;)) Na wiosnę zostanie wykastrowany. 

A jutro rano będę mieć wieści o pierwszej nocy ;)

• Like 5
  • Upvote 1
Posted

Jeszcze raz wszystkim dogamaniaczkom, które pomagały w każdy możliwy sposób Zefirkowi, kłaniam się nisko i ściskam serdecznie w imieniu Zefirka. Chociaż w jego imieniu to chyba powinnam polizać po twarzy ;)))

image.png.8a54fe72f9caceed3377cce089c38e02.png

• Like 2