jotka Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 Kochani! Jest podpisana umowa o organizacji wolontariatu w sosnowieckim schronisku. Umowę podpisał MZUK z Fundacją S.O.S. dla Zwierząt. Z inicjatywą w tej sprawie wystąpił Zarząd MZUK w Sosnowcu. Za nami stoi ponad półroczny wolontariat psi i koci w katowickim schronisku, dobrze prowadzona strona internetowa schroniska, wysoka adopcyjność oraz ponad 2 - letnia dobra współpraca z katowickim schroniskiem. Fakty te niewątpliwie były wzięte pod uwagę przez MZUK przy wyborze partnera. Zapraszamy wszystkich, którzy chcą uczestniczyć w tym wolontariacie do zgłaszania swoich kandydatur na maila [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] Quote
Nadziejka Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 :crazyeye::loveu::loveu::ylsuper::cool2::thumbs::iloveyou:o matenko ziemio jak cudnie!!! cioteczko ale wiesci hohoooooooooooooooooooooooo serce rosnie ! ja sie zglaszam , wyslalam przed chwilka :multi::multi::multi:ale wiesci oby sie wszystko udalo! Quote
Agucha Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 [quote name='ewa gonzales']:crazyeye::loveu::loveu::ylsuper::cool2::thumbs::iloveyou:o matenko ziemio jak cudnie!!! cioteczko ale wiesci hohoooooooooooooooooooooooo serce rosnie ! ja sie zglaszam , wyslalam przed chwilka :multi::multi::multi:ale wiesci oby sie wszystko udalo![/QUOTE] No i masz Ewuniu otwartą bramę w końcu, hi hi ;) Quote
Nadziejka Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 [quote name='Agucha']No i masz Ewuniu otwartą bramę w końcu, hi hi ;)[/QUOTE] ciotenko Agu:loveu::Cool!::B-fly::bye::bye:dziekuje za piekne pocieszenie moze tan cudzik sie zisci tylko najpierwej musimy sie przecie dogadac z cioteczkami z SoS :loveu:az serce rosnieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee Quote
Nadziejka Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 ajusci ze wiem cioteczko wiem , bom wam powierzyla rok temu psiaczka pPrincunia , ktorego Ola la w swych rekach trzymala , na Dniu Psiaka w Katowicach , to byl maj , dzieki SoS - Princunio czarnulek ma dom:loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
diana79 Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 wspaniale :multi: wieści trzymam mocno kciuki za wolontariat :thumbs: Quote
henikar Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 Też się bardzo cieszę z wolontariatu i piszę się. Pozdrawiam. Quote
JOMA Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 Wiele razy tu zaglądałam ale teraz nie wypada nie mieć tego wątku w subskrypcjach - życzę powodzenia i bardzo się cieszę :multi: Quote
jotka Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 Henikar, Katik - na wolontariat mogą się zapisać [U]wszyscy[/U], zwłaszcza Ci, którzy w czasie posuchy tutaj byli. Quote
Sandra222 Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 Gratuluję osobom zaangażowanym w tę sprawę i dziękuję w imieniu zwierzaków. Swoją kandydaturę oczywiście wysłałam :) Quote
beataczl Posted June 12, 2010 Posted June 12, 2010 zapisuje i ja... ciesze sie z wolontariatu w Sosnowcu, podpisywalam Wasza petycje, ...:multi: jak najwiecej wolontariuszy zycze i wyadoptowanych piesków:smile: Quote
BoUnTy Posted June 12, 2010 Posted June 12, 2010 Oby wolontariuszy zgłosiło się jak najwiecej, żeby psiaczki wreszcie miały swoje wątki, zdjęcia i masę ogłoszeń, aby wreszcie znalazły wymarzone domki dzięki Wam ;) Quote
filomen Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 [quote name='jotka']Kochani! Jest podpisana umowa o organizacji wolontariatu w sosnowieckim schronisku. Umowę podpisał MZUK z Fundacją S.O.S. dla Zwierząt. Z inicjatywą w tej sprawie wystąpił Zarząd MZUK w Sosnowcu. Za nami stoi ponad półroczny wolontariat psi i koci w katowickim schronisku, dobrze prowadzona strona internetowa schroniska, wysoka adopcyjność oraz ponad 2 - letnia dobra współpraca z katowickim schroniskiem. Fakty te niewątpliwie były wzięte pod uwagę przez MZUK przy wyborze partnera. Zapraszamy wszystkich, którzy chcą uczestniczyć w tym wolontariacie do zgłaszania swoich kandydatur na maila [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL][/QUOTE] gratuluję fundacji i wierzę, że nasza praca, spotkania i naciski na UM również przyczynily się do podjęcia tej decyzji. Na pewno macie większe doswiadczenie w pracy ze schroniskiem tak więc wygrały na tym przede wszystkim zwierzęta. Ze swojej strony deklaruję wsparcie i pomoc w przekształceniu tej umieralni w schronisko Quote
jotka Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 Filomen, jestem przekonana, że zgoda na wolontariat jest wypadkową wszystkich zdarzeń. Cieszę się z Twojej deklaracji, mam nadzieję, ze wszystko się uda. Niestety, na razie nie ma porażająco wielkiego odzewu na zaproszenie do wolontariatu. Quote
Kisiaraf Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 Takie info pourlopowe WOW :) Jak ja się ciesze zgłoszenie już wysyłam pomimo, że Jotka dobrze mnie zna :) Dzięki fundacjo dzięki :) Quote
JOMA Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 [CENTER][SIZE=5][COLOR=blue][URL="http://www.silesiacup2010.pl/silesiacup.html"][B][I]Kolejna Akcja Adopcyjna w Katowicach[/I][/B][/URL][/COLOR][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=5][COLOR=blue][B][I][U]Silesia City Center[/U][URL="http://www.silesiacup2010.pl/silesiacup.html"] !!!![/URL][/I][/B][/COLOR][/SIZE] [/CENTER] [CENTER][COLOR=red][I][B][SIZE=5]26 - 27 czerwca 2010 r[/SIZE][/B][/I][/COLOR] [/CENTER] [COLOR=red][I][B][SIZE=5] [/SIZE][/B][/I][/COLOR][CENTER][URL="http://www.silesiacup2010.pl/silesiacup.html"][B][COLOR=green][FONT=Arial]Podczas akcji adopcyjnej obędzie się zbiórka zużytych tuszy i tonerów. Kontener na puste pojemniki będzie znajdował się przy stoisku adopcyjnym[/FONT][/COLOR][/B][B][COLOR=teal][FONT=Arial]. [/FONT][/COLOR][/B][/URL] [/CENTER] [CENTER][COLOR=Magenta][B]W czasie akcji zbieramy dary dla popowodziowych zwierząt z Bierunia [/B][/COLOR] [COLOR=Magenta] [B]- potrzeby są ogromne ![/B][/COLOR] [/CENTER] Tradycyjnie potrzebujemy chętnych wolontariuszy do pomocy: opieki nad zwierzętami, do kwestowania, rozdawania ulotek. Wszystkich chętnych zapraszam do zgłaszania się na wątku silesiowym - już wkrótce będzie grafik [IMG]http://www.dogomania.../images/smilies/icon_lol.gif[/IMG] [url]http://www.dogomania.pl/threads/106922-DZIE%C5%83-PSA-quot-Psiejsko-Czarodziejsko-w-Silesia-City-Center-quot[/url] Quote
Sandra222 Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 Halo, halo......co taka cisza z tym wolontariatem? Quote
Wiewiórka Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 Na ta chwile jest bardzo dużo psów w typie rasy. Dzisiaj byłam w schronie, zdjęć nie mam. Bardzo chudy dalmat, spaniel, mnóstwo onków, rudy terrier i terrier czarny z krawatką cały czas są. Przymilna bullowata sunia jest. Kulejący pies podobny do Milki jest. Dużo szczyli chyba z 20. 3 buldogi (w boxie gdzie siedział Axel) jak ktoś coś chce to mój nr. 513-819-464 bo dzisiaj jadę jeszcze raz karmić kocięta (których też jest mnóstwo) i wyglądają jak trupy. Quote
JOMA Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 przepraszam za to pytanie - nie przeczytałam całego wątku ale czy jest jakaś strona, na której można sobie pooglądać zawartość schroniska ? - chodzi oczywiście o zwierzaki - na stronie schroniska jakoś mało zwierzaków - tak mi się wydaje Quote
Wiewiórka Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 Wiem że to nie miejsce na takie rzeczy ale o fretce było to o kocurze też będzie. Znajoma mojej mamy jest zrozpaczona, nie je, nie śpi, ciągle płacze. To już depresja. 15 we wtorek ukradziono Johna jej kocurka. Grupka chłopaków wsadziła go do worka i uciekli. Mamy nadzieje że znudził im się i go puścili, za Johnym tęskni cała rodzina. Ja dzisiaj zrobiłam ogłoszenia i jutro je porozwieszam ale boje się że to nie wystarczy. Kot jest biało-czarny, ma niecały rok, jest zadbany, nie ma obróżki. Wiem że będzie ciężko bo biało-czarnych dachowców jest mnóstwo, ale i tak błagam o pomoc w poszukiwaniu Johna. Za znalezienie go lub jakiekolwiek info nagroda. John zaginą na ul. Konstytucji w Sosnowcu (NIWKA) wrazie czego proszę o kontakt 513-819-464 Quote
Agucha Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 [quote name='Wiewiórka'] [B]3 buldogi [/B](w boxie gdzie siedział Axel) jak ktoś coś chce to mój nr. 513-819-464 bo dzisiaj jadę jeszcze raz karmić kocięta (których też jest mnóstwo) i wyglądają jak trupy.[/QUOTE] Proszę o jakies info o bulwach! Quote
Recommended Posts