Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kochani! Jest podpisana umowa o organizacji wolontariatu w sosnowieckim schronisku. Umowę podpisał MZUK z Fundacją S.O.S. dla Zwierząt. Z inicjatywą w tej sprawie wystąpił Zarząd MZUK w Sosnowcu. Za nami stoi ponad półroczny wolontariat psi i koci w katowickim schronisku, dobrze prowadzona strona internetowa schroniska, wysoka adopcyjność oraz ponad 2 - letnia dobra współpraca z katowickim schroniskiem.
Fakty te niewątpliwie były wzięte pod uwagę przez MZUK przy wyborze partnera.
Zapraszamy wszystkich, którzy chcą uczestniczyć w tym wolontariacie do zgłaszania swoich kandydatur na maila [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]

Posted

:crazyeye::loveu::loveu::ylsuper::cool2::thumbs::iloveyou:o matenko ziemio jak cudnie!!! cioteczko ale wiesci hohoooooooooooooooooooooooo serce rosnie ! ja sie zglaszam , wyslalam przed chwilka :multi::multi::multi:ale wiesci oby sie wszystko udalo!

Posted

[quote name='ewa gonzales']:crazyeye::loveu::loveu::ylsuper::cool2::thumbs::iloveyou:o matenko ziemio jak cudnie!!! cioteczko ale wiesci hohoooooooooooooooooooooooo serce rosnie ! ja sie zglaszam , wyslalam przed chwilka :multi::multi::multi:ale wiesci oby sie wszystko udalo![/QUOTE]
No i masz Ewuniu otwartą bramę w końcu, hi hi ;)

Posted

[quote name='Agucha']No i masz Ewuniu otwartą bramę w końcu, hi hi ;)[/QUOTE]

ciotenko Agu:loveu::Cool!::B-fly::bye::bye:dziekuje za piekne pocieszenie moze tan cudzik sie zisci tylko najpierwej musimy sie przecie dogadac z cioteczkami z SoS :loveu:az serce rosnieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Posted

ajusci ze wiem cioteczko wiem , bom wam powierzyla rok temu psiaczka pPrincunia , ktorego Ola la w swych rekach trzymala , na Dniu Psiaka w Katowicach , to byl maj , dzieki SoS - Princunio czarnulek ma dom:loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

Oby wolontariuszy zgłosiło się jak najwiecej, żeby psiaczki wreszcie miały swoje wątki, zdjęcia i masę ogłoszeń, aby wreszcie znalazły wymarzone domki dzięki Wam ;)

Posted

[quote name='jotka']Kochani! Jest podpisana umowa o organizacji wolontariatu w sosnowieckim schronisku. Umowę podpisał MZUK z Fundacją S.O.S. dla Zwierząt. Z inicjatywą w tej sprawie wystąpił Zarząd MZUK w Sosnowcu. Za nami stoi ponad półroczny wolontariat psi i koci w katowickim schronisku, dobrze prowadzona strona internetowa schroniska, wysoka adopcyjność oraz ponad 2 - letnia dobra współpraca z katowickim schroniskiem.
Fakty te niewątpliwie były wzięte pod uwagę przez MZUK przy wyborze partnera.
Zapraszamy wszystkich, którzy chcą uczestniczyć w tym wolontariacie do zgłaszania swoich kandydatur na maila [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL][/QUOTE]

gratuluję fundacji i wierzę, że nasza praca, spotkania i naciski na UM również przyczynily się do podjęcia tej decyzji. Na pewno macie większe doswiadczenie w pracy ze schroniskiem tak więc wygrały na tym przede wszystkim zwierzęta. Ze swojej strony deklaruję wsparcie i pomoc w przekształceniu tej umieralni w schronisko

Posted

Filomen, jestem przekonana, że zgoda na wolontariat jest wypadkową wszystkich zdarzeń. Cieszę się z Twojej deklaracji, mam nadzieję, ze wszystko się uda. Niestety, na razie nie ma porażająco wielkiego odzewu na zaproszenie do wolontariatu.

Posted

[CENTER][SIZE=5][COLOR=blue][URL="http://www.silesiacup2010.pl/silesiacup.html"][B][I]Kolejna Akcja Adopcyjna w Katowicach[/I][/B][/URL][/COLOR][/SIZE][/CENTER]

[CENTER][SIZE=5][COLOR=blue][B][I][U]Silesia City Center[/U][URL="http://www.silesiacup2010.pl/silesiacup.html"] !!!![/URL][/I][/B][/COLOR][/SIZE] [/CENTER]

[CENTER][COLOR=red][I][B][SIZE=5]26 - 27 czerwca 2010 r[/SIZE][/B][/I][/COLOR]
[/CENTER]
[COLOR=red][I][B][SIZE=5]
[/SIZE][/B][/I][/COLOR][CENTER][URL="http://www.silesiacup2010.pl/silesiacup.html"][B][COLOR=green][FONT=Arial]Podczas akcji adopcyjnej obędzie się zbiórka zużytych tuszy i tonerów. Kontener na puste pojemniki będzie znajdował się przy stoisku adopcyjnym[/FONT][/COLOR][/B][B][COLOR=teal][FONT=Arial]. [/FONT][/COLOR][/B][/URL]
[/CENTER]

[CENTER][COLOR=Magenta][B]W czasie akcji zbieramy dary dla popowodziowych zwierząt z Bierunia [/B][/COLOR]
[COLOR=Magenta] [B]- potrzeby są ogromne ![/B][/COLOR]

[/CENTER]
Tradycyjnie potrzebujemy chętnych wolontariuszy do pomocy: opieki nad zwierzętami, do kwestowania, rozdawania ulotek. Wszystkich chętnych zapraszam do zgłaszania się na wątku silesiowym - już wkrótce będzie grafik [IMG]http://www.dogomania.../images/smilies/icon_lol.gif[/IMG]

[url]http://www.dogomania.pl/threads/106922-DZIE%C5%83-PSA-quot-Psiejsko-Czarodziejsko-w-Silesia-City-Center-quot[/url]

Posted

Na ta chwile jest bardzo dużo psów w typie rasy. Dzisiaj byłam w schronie, zdjęć nie mam. Bardzo chudy dalmat, spaniel, mnóstwo onków, rudy terrier i terrier czarny z krawatką cały czas są. Przymilna bullowata sunia jest. Kulejący pies podobny do Milki jest. Dużo szczyli chyba z 20. 3 buldogi (w boxie gdzie siedział Axel) jak ktoś coś chce to mój nr. 513-819-464 bo dzisiaj jadę jeszcze raz karmić kocięta (których też jest mnóstwo) i wyglądają jak trupy.

Posted

przepraszam za to pytanie - nie przeczytałam całego wątku ale czy jest jakaś strona, na której można sobie pooglądać zawartość schroniska ? - chodzi oczywiście o zwierzaki - na stronie schroniska jakoś mało zwierzaków - tak mi się wydaje

Posted

Wiem że to nie miejsce na takie rzeczy ale o fretce było to o kocurze też będzie. Znajoma mojej mamy jest zrozpaczona, nie je, nie śpi, ciągle płacze. To już depresja. 15 we wtorek ukradziono Johna jej kocurka. Grupka chłopaków wsadziła go do worka i uciekli. Mamy nadzieje że znudził im się i go puścili, za Johnym tęskni cała rodzina. Ja dzisiaj zrobiłam ogłoszenia i jutro je porozwieszam ale boje się że to nie wystarczy. Kot jest biało-czarny, ma niecały rok, jest zadbany, nie ma obróżki. Wiem że będzie ciężko bo biało-czarnych dachowców jest mnóstwo, ale i tak błagam o pomoc w poszukiwaniu Johna. Za znalezienie go lub jakiekolwiek info nagroda. John zaginą na ul. Konstytucji w Sosnowcu (NIWKA) wrazie czego proszę o kontakt 513-819-464

Posted

[quote name='Wiewiórka'] [B]3 buldogi [/B](w boxie gdzie siedział Axel) jak ktoś coś chce to mój nr. 513-819-464 bo dzisiaj jadę jeszcze raz karmić kocięta (których też jest mnóstwo) i wyglądają jak trupy.[/QUOTE]
Proszę o jakies info o bulwach!