zapka Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 Czytam i nie wierzę i nie pojmuję po co tyle jadu. Żadnej solidarności, tylko nieuzasadnione wyrzuty. Psów z Sosnowca zostało ostatnio wiele wyciągniętych, co zawdzięczamy wielu osobom, a o wielu na dogo nawet się nie wspomina bo to mogłoby nam tylko przysporzyć kłopotu. Więc nie piszcie że się nie angażujemy. Dogo nie jest wyznacznikiem. O wielu rzeczach tu nie piszemy. [QUOTE]Zresztą już więcej nie będę pisała na ten temat i w ogóle poczekam na Kisiaraf i wtedy podejdziemy do kierownika schroniska na spotkanie i postaramy się jakoś dogadać odnośnie psów. I szczerze mówiąc nie mam czasu na informowanie wszystkich[/QUOTE] [QUOTE]Ja się zajmuję kotami z naszego schroniska i dla mnie to jest priorytet, psami już nie dam rady się zajmować bo nie mam już na to czasu, ale chciałam pomóc w zorganizowaniu spotkania z kierownikiem i do ustalenia pewnych rzeczy które na tą chwilę są możliwe do załatwienia i które ułatwią działania w sprawie pomocy psom.[/QUOTE] To jak chcecie we dwie sobie stworzyć wolontariat i sobie w nim działać? Tak wiele czasu i wysiłku wymaga poinformowanie zainteresowanych o możliwości pomocy psom? To po co te rozmowy skoro nie chcecie nikogo angażować. Chyba im nas więcej tym lepiej, tym bardziej że nie masz terenia1 czasu jak sama piszesz. Takie teksty nie zachęcą nikogo do odwiedzania ani tego wątku ani schroniska. Z tego co wiem, w sprawie wolontariatu w schronie rozmowy prowadziły już dwie fundacje i nie doszło do porozumienia, więc tym bardziej dla pojedynczych osób nie jest to łatwa sprawa. Ja w takim razie liczę na Kisiaraf że nas tutaj poinformuje o jakichkolwiek ustaleniach odnośnie formalnego lub nieformalnego wolontariatu, w którym moglibyśmy uczestniczyć. Mam nadzieję, że uda wam się dogadać ze schronem. Ja osobiście nie wiem czy dam radę czasowo się z wszystkich wyrobić, ale będę gorąco zachęcać innych. Pozdrawiam sosnowieckich dogomaniaków. Quote
Betta Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 kto działa praktycznie - chwała mu za to !!!! kto nie może - niech pomoże w inny sposób.... [B]dogo jest świetnym miejscem do omówienia pewnych strategii działania i zebrania ludzi do konkretnych akcji[/B].... dlatego prosze odnieście sie do tego co napisałam wyżej.... jezeli uważacie że to ma jakis sens... to poprosimy p. tereske borcz o wskazówki i możemy zadziałać wszyscy razem..... moja jeszcze jedna refleksja... nie rozumiem czepiania sie osób z innego miasta w którym tez jest schronisko, by udzielały sie w "nie swoim", a które jak wiadomo robia wiele, gsyby nie Rybka nie dowiedziałabym sie nawet o tym jakie wałki nie z tego "cywilizowanego" świata sa udziałem Sosnowieckiego schronu... może warto zaangażować miejscowych....zrobic jakąs akcje? Quote
zapka Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 A odnośnie wypowiedzi Betty, podobno kontrolę IW i UM są i nic złego nie wykazują. Nie udowodnimy im nic "na gębę", trzeba zbierać konkretne dowody że psy są trzymane z sukami, a ewidentnie są. Jeśli ktoś z was wyciągnął sukę z tego schroniska i okazuje się że jest szczenna, zbierajcie na to dowody: wypis psa ze schroniska z datą, zaświadczenia o sterylizacji od weta z datą. To są konkretne dowody, z którymi można powalczyć. Quote
MartynaP Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 ludzie opanujcie sie po co wy sie tu sprzeczacie????? kto powiedział ze wolontariat maja tworzyc dwie osoby???? zapka przeczytałas kilka ostatnich ston???? wolontariat-to dopiero rozmowy,nic nie jest pewne. kilka osob sie tu zgłosiło nikt nie powiedzial ze to Kasia i teresa ida do kierownika w sprawie wolontariatru,tylko zeby troche ułatwili wchodzenie do schronu,robienie zdjec,i zabieranie psy na DT,moze uda sie załatwic zeby nie wykupywac ich za pieniadze tylko poprostu zabierac. Po to ida do kierownika. Sory ale nie dosc ze tereska zgodzila sie pomoc załatwic cos w sprawie psow w tym schronie zeby chetni mogli bez problemow tam wchodzic to jeszcze macie do niej jakies pretensje. Schron moze a nie musi tam wpuszczac takich ludzi jak my bo jak juz wiadomo niema tam wolontariatu. oprocz dogo sa jeszcze telefony,niemozna wziasc sobie numeru i zadzwonic za jakis czas zapytac czy cos sie w schronie ruszylo??? Quote
Betta Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 ale ja mówie własnie o tym że jeśli IW sprawuje kontrole to niech wie że to interesuje ludzi.... wystosowanie pism z zapytaniem o sprawy tego schroniska powinno im dac do zastanowienia , a i uważam że można ich zapytac czy jesli uważają że wszystko tam jest ok, czy nie chcieliby dokonac odwiedzin tego schroniska w asyście telewizji..... to o czym mówisz zapko to wazne ale czasochłonne a i tak pewnie bedzie sie ciagneło... oni ewidentnie maja to gdzies.... i tylko jesli o takiej nieodpowiedzialnej postawie IW dowie sie opinia publiczna wtedy cos z tym zrobią !!!! a już wogóle widze jak kierownik cokolwiek zmieni skoro wie że IW i UM daje mu wolna rękę .... telewizja to jedna sprawa, ale pomyslcie jeżeli IW dostanie kilkadziesiąt (taka optymistyczna wersja) pism od dogomaniaków i bedzie musiało na nie odpowiedziec to myslicie że nie przejma sie.... poza tym moim zdaniem dowodem konkretnym beda zdjecia trzymanych razem psów i suk, a najlepiej doświadczenie tego widoku przez inspektora na własne oczy... dowody o których mówisz musiały by byc naprawde rzetelne... bo np Milka... była szcenna ale czy na dokumencie (jakim) dotyczacym jej sterylizacji jest info w jakim dniu-tygodniu były szczeniaki.... przeciez beda starali sie udowodnic ze zaszła w ciaze poza schronem.... a z tego co mi wiadomo była sterylizowana ponad tydzien po tym jak ja wyciagnieto.... [quote name='zapka']A odnośnie wypowiedzi Betty, podobno kontrolę IW i UM są i nic złego nie wykazuj.[/QUOTE] [B]to my jesteśmy głupi czy oni ???[/B] Quote
zapka Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 [QUOTE]zapka przeczytałas kilka ostatnich ston???? wolontariat-to dopiero rozmowy,nic nie jest pewne. kilka osob sie tu zgłosiło nikt nie powiedzial ze to Kasia i teresa ida do kierownika w sprawie wolontariatru,tylko zeby troche ułatwili wchodzenie do schronu. Po to ida do kierownika.[/QUOTE] Chodzi o przekaz informacji zainteresowanym, bez info o tym co się dzieje żadnego wolontariatu się nie stworzy. [B]Betta,[/B] możliwe że wet jest w stanie ocenić w przybliżeniu który to tydzień ciąży. Zdjęcia ciężko robić, bo my jeżdąć tam sami nie jesteśmy w stanie czasem dojrzeć co to za płeć, a już dopiero przez kraty wyraźne zdjęcie zrobić. A mogą się wykręcać że po sterylce zwierze jest, tylko nie widać że ciachane. Quote
jusstyna85 Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 Może zamiast sie sprzeczać,spożytkujcie energie...2 psiaki z tego schroniska zostały wyciągnięte i brakuje kasy, osób do podnoszenia wątku,rozsyłania,robienia ogłoszeń.Ja nie jestem z tego miasta, mam "swoje" Schronisko w moim mieście,ale nie mogłam patrzeć jak staruszek siedział za kratami.Dla przyjemności nie robiłam wątku. [url]http://www.dogomania.pl/threads/185631-2-PSY-w-KARCERZE-%C5%9AMIERCI-naznaczone-U%C5%9APIENIEM-ich-%C5%BCycie-zale%C5%BCy-od-nas?p=14680937#post14680937[/url] Quote
jotka Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Mówił stary żółw do młodego żółwia: "wiesz synu, przede wszystkim trzeba mieć siłę, a potem ewentualnie można mieć rację". Dodam, ze do tej sprawy trzeba jeszcze mieć rozum i lisią przebiegłość. To niestety na mieszkańcach Sosnowca spoczywa obowiązek domagania się, żeby władze miasta wypełniały ustawowe obowiązki w sposób należyty. Nie łudźcie się, jak długo będą te władze, które są, nie zmieni się nic. Poza tym, nie wszystko powinniście omawiać na forum, nie tylko Wy umiecie czytać, nie tylko Wy znacie dogo. Quote
carolinascotties Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 zgadzam sie, ze wiele kwestii powinniscie poruszac na innym, zamknietym forum - to nie problem takowe zalozyc :) Quote
filomen Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 [COLOR=black]witajcie, [/COLOR] [COLOR=black]nie mam czasu na sledzenie całego wątku - piszę w sprawie wolontariatu. [/COLOR] [COLOR=black][B]od lutego br prowadzone są rozmowy z Urzędem Miasta na ten temat[/B]. Jest bardzo ciężko ale na razie negocjujemy. Mam nadzieję ze do dwóch tygodni sprawa sie rozstrzygnie czy będzie oficjalny wolontariat czy nie. Jeśli będzie decyzja pozytywna na pewno wszem i wobec poproszę wszystkie osoby chętne o zaangażowanie się. [B][U]Chodzi nam o psy i koty[/U][/B]. O ile Teresa ma temat kotów w miarę opanowany to co do psów sytuacja jest mniej zoragnizowana i na pewno trzeba będzie to z głową zaplanować. [/COLOR] [COLOR=black]Nie chcę za dużo o tym pisać bo naprawdę mocno naciskamy UM i liczymy, że się uda i nie chcę tego zepsuć. Jesli ktoś chce wiedzieć więcej proszę o priv. [/COLOR] [COLOR=black]Jeśli decyzja będzie negatywna to będę prosiła o zaangażowanie się wszystkich w akcje protestacyjne, wysyłanie mejli, powiadamianie mediów itp. Uderzymy do radnych, do kogo się da. Idą wybory i moze to byc nośny temat. Pracujemy nad wolonatriatem więc nie kłócicie sie, dam Wam znać jakie sa decyzje. [/COLOR] Quote
Betta Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 ważne ! dziewczyny, jakis czastemu wiele psów zostało wyciagnietych ze schornu... Tereska B. zapłaciła za chyba 4-5 po 40 zł ? a w dodatku wizeła Milke która wysterylizowała.... mam pytanie....czy ktoś jej zwrócił chociaz za sterylke? bo miały byc robione bazarki? zrobił ktoś? zrobi ktoś? ja chciałam zrobic dla Milci , ale mam teraz 2 bazarki....takze nawet juz fantów nie mam..... Quote
Sandra222 Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 Czy ktos ostatnio był w schronisku? potrzebuje informację na temat jednej suni. Proszę o info na priv... Quote
filomen Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 proszę o pomoc w sprawie rozmow z UM miasta ponizej link [URL]http://www.dogomania.pl/threads/186591-schronisko-Sosnowiec-akcja-wysyłania-petycji!-Potrzebne-wasze-wsparcie!!!!!?p=14774987#post14774987[/URL] Quote
terenia1 Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 Prosimy o wysyłanie petycji do UM w Sosnowcu , bardzo ważne Quote
zapka Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 [quote name='Betta']ważne ! dziewczyny, jakis czastemu wiele psów zostało wyciagnietych ze schornu... Tereska B. zapłaciła za chyba 4-5 po 40 zł ? a w dodatku wizeła Milke która wysterylizowała.... mam pytanie....czy ktoś jej zwrócił chociaz za sterylke? bo miały byc robione bazarki? zrobił ktoś? zrobi ktoś? ja chciałam zrobic dla Milci , ale mam teraz 2 bazarki....takze nawet juz fantów nie mam.....[/QUOTE] Betta, ja teraz mam jeden bazarek na sosnowieckie psiaki (w moim podpisie) i jak ten się skończy to zaczynam drugi. Pieniądze podzielę między Teresę B. i Jaagę, która też wyciąga psy. Quote
Daria_13 Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 [url]http://www.dogomania.pl/threads/186644-Sara-eutanazja-schronisko-czy-nowy-dom-wybierz-to-od-ciebie-zale%C5%BCy-jej-%C5%BCycie[/url]... Quote
MartynaP Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 [COLOR=Red][B]podpisujmy [/B][/COLOR] [url]http://www.petycje.pl/petycjePodpisz.php?petycjeid=5440&podpis_rodzaj=1[/url] Quote
Agucha Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 Hmmm, pismo mogliście edytować... zaadresowane jest do Prezydenta a w samym pismie zwracacie się do Państwa... Quote
Sandra222 Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 Kto jeszcze nie zagłosował prosimy o głosik... [COLOR=#0000FF][FONT=Arial][U][url]http://www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=5440[/url][/U][/FONT][/COLOR] Quote
filomen Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 [quote name='Agucha']Hmmm, pismo mogliście edytować... zaadresowane jest do Prezydenta a w samym pismie zwracacie się do Państwa...[/QUOTE] zgadzam się w oryginale byli radni + prezydent. W pismie jest kilka błedów stylistycznych, ale byłam tak zdenerwowana po spotkaniu z prezydentem, że nie sprawdziłam dokładnie. [B]Ważne, że mamy 300 głosów za.[/B] Quote
Nadziejka Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 [SIZE="4"]Dziewczyny drogie potrzebna pomoc dla suni , jest w schr ....potrzebna cioteczka , ktora moze tam ....bezpiecznie zrobic zdjatka sunki .....wiecej napisac nie moge . Bardzo prosze o pomopc 1!![/SIZE] Quote
Recommended Posts