sleepingbyday Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 KOLEJNA BEZDOMNA MAMA!!!!! W magnuszewie pod warką, na pewnej działce, oszczeniła sie i mieszka sunia z trzema szczeniakami. śpią na ziemi, pod gołym niebiem, nie mają zadaszenia, nie mają nic! czasem dokarmia je właściciel działki. szczeniaki mają ok 2 miesięcy, ok 25 cm w kłębie. mama jest średnia plus, mniejsza od ONka, ale nie mała. zdjęcia będą. Informację dostała p. Ala prowadząca przytulisko w Augustowie. ona nie ma jak wprowadzić tyle nowych psów do siebie. ja naprawde już nie wiem, co robić..... Quote
wanda szostek Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 Podnoszę rodzinkę. Kombinujmy jak domy zorganizować. Właściwie dom, bo muszą być jeszcze z Mamą i lepiej jak najdłużej. Pieski będą spore. Quote
Belula Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 Przynajmniej żyją te szczeniaki... Przecież były mrozy, jak przyszły na świat.... To jakieś małe pocieszenie.... Quote
agaga21 Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 o cholerka! koniecznie trzeba im lokum znaleźć... Quote
agata51 Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 Wytrzymaj, dzielna mamusiu. Wiosna idzie. [IMG]http://pages.prodigy.net/rogerlori1/emoticons/jossun.gif[/IMG] Quote
sleepingbyday Posted March 27, 2009 Author Posted March 27, 2009 Belula, myslisz, ze ona urodziła 3 szczeniaki, ta prawie onka? moim zdaniem, ze są trzy to wynik bezdomności. one mają dwa miesiące, zaraz się rozlezą, a mama pójdzie wiosennie zaciązyć. ja się nie łudzę. Quote
sonikowa Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 Trzeba gdzieś spod ziemii wyciągnąć im domek, bo i suka wymaga opieki i małe. Szczepienia itd.. Pod warką są? To najbliżej będzie Warszawa z dużych miast. Quote
GoskaGoska Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 no coz mysle , ze podstawa to foto szczeniaki szbko znajda domek - jak maja 8 tyg to juz mogá isc do adopcji, tylko zeby dobre domki sié znalazy, ale podstawa to zdjécia Quote
sonikowa Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 A, jeszcze mam taki pomysł, zainspirowana przez historie Inki z 11 szczeniakami, żeby choć budę jej kupić, żeby miała jakieś schronienie. Co myślicie? Quote
zerduszko Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 [quote name='sleepingbyday']Belula, myslisz, ze ona urodziła 3 szczeniaki, ta prawie onka? moim zdaniem, ze są trzy to wynik bezdomności. one mają dwa miesiące, zaraz się rozlezą, a mama pójdzie wiosennie zaciązyć. ja się nie łudzę.[/quote] A zastrzyk?? Najlepsza sterylka, tylko gdzie ją trzymać potem :shake: Quote
__Lara Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 Konieczna sterylizacja, bo tak to będzie to trwać bez końca :shake: Quote
Ukryty Smok Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 Zrzucamy się na coś? SBD, fanty? Zrobisz bazarek? Masz jeszcze trochę siły? Pzdr, Ukryty Smok Quote
wanda szostek Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 [quote name='zerduszko']A zastrzyk?? Najlepsza sterylka, tylko gdzie ją trzymać potem :shake:[/quote] Konieczny dla rodzinki DT jak najszybciej. Wtedy szczeniaczki można ogłaszać i po ich adopcji zrobić suni sterylkę i szukać domu Quote
Gosiapk Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 Na pewno będziemy potrzebowały dT i pieniędzy na sterylkę. Quote
sleepingbyday Posted March 27, 2009 Author Posted March 27, 2009 kasa będzie nam potzrebna, jak będzie z nią co zrobić. jak będziemy miec dt (haha, zaśmiałam sie gorzko) to będziemy zbierać kasę. tak mi sie wydawa... Quote
marlenka Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 Z tą Budą dobry pomysł , ale nie wiadomo jak właściciel działki zareaguje , Bo budą mogę zrobic , po co kasę płacic, tylko problem z tym że musi miec kojec bo nawieje , nie wieadomo jaka to działka czy ogrodzenie szcelne itp. Quote
Gosiapk Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 [quote name='sleepingbyday']kasa będzie nam potzrebna, jak będzie z nią co zrobić. jak będziemy miec dt (haha, zaśmiałam sie gorzko) to będziemy zbierać kasę. tak mi sie wydawa...[/quote] Czyli najpierw DT. Tylko gdzie go znaleźć :roll: Quote
sonikowa Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 Czy ta działka jest ogrodzona? Upierdliwie zapytam po raz kolejny, może spróbować postawić jej tam budę? Skoro i tak tam śpi, to co to szkodzi, żeby miała kawałek dachu nad głową i schronienie od wiatru? Quote
sleepingbyday Posted March 27, 2009 Author Posted March 27, 2009 [quote name='marlenka']Z tą Budą dobry pomysł , ale nie wiadomo jak właściciel działki zareaguje , Bo budą mogę zrobic , po co kasę płacic, tylko problem z tym że musi miec kojec bo nawieje , nie wieadomo jaka to działka czy ogrodzenie szcelne itp.[/quote] zgadza się. dt dla mamy, ds dla szczeniaków. one maja juz 2 miesiące, zaraz je wyprowadzi mama w cholerę, i szukaj wiatru w polu. czekamy na zdjęcia, bez tego nic... Quote
marlenka Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 Nie wiadomo czy działka jest ogrodzona. I czy własciciel sie zgodzi na budę. Trzeba zapytać . Quote
Recommended Posts