Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

KOLEJNA BEZDOMNA MAMA!!!!!

W magnuszewie pod warką, na pewnej działce, oszczeniła sie i mieszka sunia z trzema szczeniakami. śpią na ziemi, pod gołym niebiem, nie mają zadaszenia, nie mają nic! czasem dokarmia je właściciel działki. szczeniaki mają ok 2 miesięcy, ok 25 cm w kłębie. mama jest średnia plus, mniejsza od ONka, ale nie mała.
zdjęcia będą. Informację dostała p. Ala prowadząca przytulisko w Augustowie. ona nie ma jak wprowadzić tyle nowych psów do siebie.
ja naprawde już nie wiem, co robić.....

• Replies 77
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Belula, myslisz, ze ona urodziła 3 szczeniaki, ta prawie onka? moim zdaniem, ze są trzy to wynik bezdomności.
one mają dwa miesiące, zaraz się rozlezą, a mama pójdzie wiosennie zaciązyć. ja się nie łudzę.

Posted

[quote name='sleepingbyday']Belula, myslisz, ze ona urodziła 3 szczeniaki, ta prawie onka? moim zdaniem, ze są trzy to wynik bezdomności.
one mają dwa miesiące, zaraz się rozlezą, a mama pójdzie wiosennie zaciązyć. ja się nie łudzę.[/quote]
A zastrzyk?? Najlepsza sterylka, tylko gdzie ją trzymać potem :shake:

Posted

[quote name='zerduszko']A zastrzyk?? Najlepsza sterylka, tylko gdzie ją trzymać potem :shake:[/quote]

Konieczny dla rodzinki DT jak najszybciej. Wtedy szczeniaczki można ogłaszać i po ich adopcji zrobić suni sterylkę i szukać domu

Posted

Z tą Budą dobry pomysł , ale nie wiadomo jak właściciel działki zareaguje , Bo budą mogę zrobic , po co kasę płacic, tylko problem z tym że musi miec kojec bo nawieje , nie wieadomo jaka to działka czy ogrodzenie szcelne itp.

Posted

[quote name='sleepingbyday']kasa będzie nam potzrebna, jak będzie z nią co zrobić. jak będziemy miec dt (haha, zaśmiałam sie gorzko) to będziemy zbierać kasę. tak mi sie wydawa...[/quote]
Czyli najpierw DT. Tylko gdzie go znaleźć :roll:

Posted

Czy ta działka jest ogrodzona?
Upierdliwie zapytam po raz kolejny, może spróbować postawić jej tam budę? Skoro i tak tam śpi, to co to szkodzi, żeby miała kawałek dachu nad głową i schronienie od wiatru?

Posted

[quote name='marlenka']Z tą Budą dobry pomysł , ale nie wiadomo jak właściciel działki zareaguje , Bo budą mogę zrobic , po co kasę płacic, tylko problem z tym że musi miec kojec bo nawieje , nie wieadomo jaka to działka czy ogrodzenie szcelne itp.[/quote]

zgadza się. dt dla mamy, ds dla szczeniaków. one maja juz 2 miesiące, zaraz je wyprowadzi mama w cholerę, i szukaj wiatru w polu. czekamy na zdjęcia, bez tego nic...