DORA1020 Posted July 29, 2018 Author Posted July 29, 2018 Bardzo dziekuje za pomoc suni:) Poprosiłam Krystyne Pomarańska,zeby ktos z jej znajomych zrobił zbiórke na FB beda potrzebne aktualne fotki i jakies info z kliniki 1 Quote
Baltimoore Posted July 29, 2018 Posted July 29, 2018 NAJWAŻNIEJSZE że dzięki BYSKAWICZNEJ reakcji Krystyny, Dory i Murków i dzięki temu , że TZ Murki zawiózł sunię do Lublina, gdzie postawiono szybko dobrą diagnozę i włączono leczenie, Dysia ma szansę na wyjście z tego. Pieniądze się znajdą, mam nadzieję że Klinika w razie czego zgodzi się na spłaty w kilku ratach. Można jeszcze założyć zbiórkę na Ja pomagam. Może by z tej Kliniki przesłali nam skan czy coś takiego potwierdzający, że sunia trafiła do nich w krytycznym stanie i dalej jest hospitalizowana. TZ Murki nie jest zagrożony z powodu, że wiózł Dysię do Lublina, nie siejcie proszę paniki. Jakby choroby były w większości tak straszliwie zarażliwe, to dawno weci czy ludzcy lekarze by powymierali. 4 Quote
Baltimoore Posted July 29, 2018 Posted July 29, 2018 Droga Zagrodowy Pies Polski :) Fajnie, że masz taką przyjazną i prozwierzęcą gminę :) Pozazdrościcć :) Jaka jest moja gmina nie wiem- nie było okazji sprawdzić, bo raczej wyrzucane w okolicy zwierzęta (mieszkam w "takim" miejscu, trafiają po prostu do ludzi. I ja, i większość moich sąsiadów miała/ma zwierzaki, które ktoś w okolicy mojej ulicy wyrzucił i plątały się bezpańsko lub czekały w miejscu, aż samochód z którego je wyrzucono, wróci. W razie czego gmina zabiera do schroniska, które nie jest chyba najgorsze, ale zawsze schronisko. Co do gminy, w której znaleziono Dysię- dla niej trafienie do gminnego przytuliska czy co tam jest - byłoby wyrokiem. Większość gmin nie wyda tak dużych pieniędzy na leczenie bezdomnego psa w klinice, a miejscowy wet miałby problem z diagnostyką i leczeniem. I z pewnością nie miałybyśmy wpływu na jej dalsze losy i moglibyśmy ich nawet nie poznać. Co do rozmów w tej gminie- sama tam kiedyś dzwoniłam w sprawie innego psa, który tylko miał być prze gminę wysterylizowany i wynikły pewne problemy. Panie bardzo miłe, i owszem- ale nie udało mi się nic uzyskać ani dowiedzieć, ani wpłynąć na los psa do nich i do lecznicy, choć dzwoniłam kilkakrotnie i nie anonimowo. Klasyka mistrzowskiego i profesjonalnego spławiania namolnego petenta przez urzędników. Quote
Zagrodowy pies polski Posted July 29, 2018 Posted July 29, 2018 Czyli co do gminy jest jasność:( Szkoda, bo w końcu gmina ma budżetowe pieniądze na pomoc zwierzętom i to są pieniądze z naszych podatków. Niestety urzędnicy są różni:( Quote
Baltimoore Posted July 29, 2018 Posted July 29, 2018 Jeżeli idzie o Dysię- to tak. Jeśli idzie o pomoc gminy w kategoriach ogólnych- to od czasu do czasu pomoc dla bezdomnych zwierzaków na jakieś sterylki udaje się dostać, na niedużą skalę, ale nie można powiedzieć że gmina całkiem nic nie robi. Quote
agat21 Posted July 29, 2018 Posted July 29, 2018 Czyli nic nowego na tym świecie - kasa z podatków idzie na to, co podoba się rządzącym, na przykład na super potrzebne strzelnice, a my frajerzy ratujący zwierzęta możemy sobie co najwyżej powyć do księżyca. Mureczko, kasy jeszcze nie wysłałam, bo koniec miesiąca przyniósł mi niespodziewane wydatki, ale 1 sierpnia idzie przelew. Quote
Elisabeta Posted July 29, 2018 Posted July 29, 2018 Dysiu, wrócisz do zdrowia, wypiękniejesz, a za jakiś czas będziesz szczęśliwa we własnym, kochającym Domu. Dziś "nie próżnowałam" i jutro rano poleci na konto suni 100 zł od mojej kochanej siostry. 2 1 Quote
Ingrid44 Posted July 29, 2018 Posted July 29, 2018 Zamówiłam 15 kg worek karmy Brita dla Dysi. Powinno być we wtorek. 5 Quote
Aska7 Posted July 29, 2018 Posted July 29, 2018 Poproszę konto, uwielbiam wielkie suki. Biedna malutka, ale będzie dobrze. Robale pokonamy : ) Kilka lat temu przywiozłam do domu sunię nieważne skąd, ale była koszmarnie zarobaczona. Lekarz kazał zrobić badanie kału każdemu, który się kontaktował, więc wyszło, że trzy czterołapy i trzy dwułapy ( syn nie dotarł do chałupy) trzeba bylo zbadać, ale nikt na szczęście nic nie złapał. Bez paniki, będzie dobrze choć kosztownie : ( 3 Quote
Elisabeta Posted July 30, 2018 Posted July 30, 2018 Dobrze się dzieje u naszej Dysi... Spokojnego poniedziałku Wszystkim. Quote
Baltimoore Posted July 30, 2018 Posted July 30, 2018 Dziewczyny, jesteście CUDOWNE :) Elisabeta, wyściskaj siostrę :))) 1 Quote
DORA1020 Posted July 30, 2018 Author Posted July 30, 2018 10 godzin temu, Aska7 napisał: Poproszę konto, uwielbiam wielkie suki. Biedna malutka, ale będzie dobrze. Robale pokonamy : ) Kilka lat temu przywiozłam do domu sunię nieważne skąd, ale była koszmarnie zarobaczona. Lekarz kazał zrobić badanie kału każdemu, który się kontaktował, więc wyszło, że trzy czterołapy i trzy dwułapy ( syn nie dotarł do chałupy) trzeba bylo zbadać, ale nikt na szczęście nic nie złapał. Bez paniki, będzie dobrze choć kosztownie : ( Bardzo dziękuje:) Sunia jest duża i podobno bardzo kochana,ja ja widziałam tylko na zdjęciu.Ale pysio mówi sam za siebie. Numer konta jest Murki/jest w 1 poście Hotelik u Murki Alior Bank 66 2490 0005 0000 4500 9421 4126 Quote
DORA1020 Posted July 30, 2018 Author Posted July 30, 2018 10 godzin temu, Ingrid44 napisał: Zamówiłam 15 kg worek karmy Brita dla Dysi. Powinno być we wtorek. Bardzo dziekuje Ingrid:) Ciekawe na jaki czas wystarczy 15kg 11 godzin temu, Elisabeta napisał: Dysiu, wrócisz do zdrowia, wypiękniejesz, a za jakiś czas będziesz szczęśliwa we własnym, kochającym Domu. Dziś "nie próżnowałam" i jutro rano poleci na konto suni 100 zł od mojej kochanej siostry. Wiedziałam juz o tym wcześniej siostra Elisabety juz raz pomogła....Misiowi bardzo jej dziekuję:) za wielkie serce:) 1 Quote
Elisabeta Posted July 30, 2018 Posted July 30, 2018 Olenko,... Bo lajków znowu na razie nie mam. 3 godziny temu, DORA1020 napisał: siostra Elisabety juz raz pomogła....Misiowi bardzo jej dziekuję:) za wielkie serce:) Apsikowi, Dorka. Ale to nieważny szczegół. Szczebrzeszyniakowi w potrzebie. Quote
DORA1020 Posted July 30, 2018 Author Posted July 30, 2018 4 godziny temu, Elisabeta napisał: Olenko,... Bo lajków znowu na razie nie mam. Apsikowi, Dorka. Ale to nieważny szczegół. Szczebrzeszyniakowi w potrzebie. Za duzo siedzi mi w głowie psiakow...kociakow ale wiem,ze pomogła:) pamietam:) dziekuje Olena za bazarek:) Quote
DORA1020 Posted July 31, 2018 Author Posted July 31, 2018 W tym tygodniu Murka zrobi Dysi fotki 1 Quote
jaguska Posted July 31, 2018 Posted July 31, 2018 Parę grosików przyjdzie na konto Murki z mojego malutkiego bazarku książkowego na Forum Ogrodniczym Oaza, jak ktoś ma tam konto to zapraszam w odwiedziny. http://forumogrodniczeoaza.pl/index.php/forum/68-oaza-charytatywnie/128219-czytamy-dla-dysi 2 Quote
Elisabeta Posted July 31, 2018 Posted July 31, 2018 Jagusko, jak fajnie... Dysia będzie miała Przyjaciół wśród ogrodniczej braci. Dzięki Tobie. Nie mam na forum Oaza konta, bo mój ogród to kilka donic na balkonie i doniczki na parapetach... 1 Quote
DORA1020 Posted July 31, 2018 Author Posted July 31, 2018 2 godziny temu, jaguska napisał: Parę grosików przyjdzie na konto Murki z mojego malutkiego bazarku książkowego na Forum Ogrodniczym Oaza, jak ktoś ma tam konto to zapraszam w odwiedziny. http://forumogrodniczeoaza.pl/index.php/forum/68-oaza-charytatywnie/128219-czytamy-dla-dysi Ciesze sie tez tak jak Elisabeta mam ogród na balkonie........a właściwie tylko balkon..... Quote
jaguska Posted July 31, 2018 Posted July 31, 2018 Taki mały off. Dziewczyny, na balkonie można WSZYSTKO :) 2 Quote
Tyśka) Posted July 31, 2018 Posted July 31, 2018 Jak ja zazdroszczę tym, którzy mają balkon! Nie mam kawałka ziemi :( Quote
Aska7 Posted July 31, 2018 Posted July 31, 2018 Ja mam 3.5 tys. w ogrodzeniu + 5.5 tys. swojego lasu : ). W ogrodzeniu głównie iglaki, bo ziemia kiepska, ale przy 4 psach jest kompostownik, więc i duży warzywniak i mały sad jest. To siem pochwaliłam, a co : ) 3 1 Quote
Recommended Posts