Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='sleepingbyday']
camara, liczba mnoga niepotrzebna, chandler przeca ironizowała ;)

nawet wkurzona poznam się na żarcie :cool3:
to nie było ani do chandler ani do ciebie :p

• Replies 157
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Camara']Jakbyście przeczytały uważnie wpisy na wątku to byście wiedziały

ale nie - przeciez łatwiej urządzać zlot czarownic i klepać co ślina na język przyniesie, nie patrząc, że (w domyśle) można komuś krzywdę wyrządzić

również mnie - bo to ja pilotuję ten dom
i wypraszam sobie pomówienia a szczególnie tego typu

było - dostała pierwszej cieczki

nie sterylizuje się dużych suk przed pierwszą cieczką

dlaczego? - odsyłam do opracowań medycznych - trochę trudu wam nie zaszkodzi, bo widocznie za dużo macie czasu

Nie rozumiem po co tyle agresji? Na wczesną sterylizację poglądy są różne (odsyłam do opracowań medycznych). Dla mnie mniejszym złem jest sterylizacja przed pierwszą cieczką, niż wydanie suki bez sterylki. Po prostu. EOT

Posted

Zofio - jakiej agresji???

każdy ma prawo do własnych poglądów - resztę mogę wyjaśnić telefonicznie

oczywiście mogłyśmy ją trzymać na DT - siedziała już prawie 4 miesiące to mogła posiedzieć jeszcze kilka kolejnych w oczekiwaniu na cieczkę, potem jeszcze parę tygodni, żeby można jej było wykonac zabieg...
niech się suka przywiąże do tymczasowych opiekunów, żeby później gorzej zniosła przenosiny do DS
o to chodzi?

z tego co wiem, Zofio - nie jesteś specjalistką w wielkopsach, sama o tym mówiłaś. Ja jestem. Elza też. I widocznie czytamy inne opracowania medyczne nt. sterylizacji.

Posted

Camara napisał(a):
z tego co wiem, Zofio - nie jesteś specjalistką w wielkopsach, sama o tym mówiłaś. Ja jestem. Elza też. I widocznie czytamy inne opracowania medyczne nt. sterylizacji.

Poprawka - pisałam o kaukazach ;) A co do sterylizacji przed pierwszą cieczką, zgódźmy się, że chodzi o wybór mniejszego zła. Ja wybrałabym tak jak piszę, Wy - inaczej.

Posted

Camara napisał(a):
nawet wkurzona poznam się na żarcie :cool3:
to nie było ani do chandler ani do ciebie :p

Nie wiem, co i do kogo było, było w liczbie mnogiej o "klepaniu", więc chcę wyjaśnić swoje intencje.

Na pytanie Zofii o to, co znaczy, że Lena była za młoda wskazałam na wypowiedź Elzy, która, moim zdaniem wszystko wyjaśnia (Elza napisała, że to była pierwsza cieczka), ale zaznaczyłam, że jeżeli Elza zechce, to wyjaśni Zofii co, jak i dlaczego dogłębnie.
Nie było tu ironii, to było na poważnie.

Co do zaufania do Elzy, to ja je mam. Dlatego też pomimo tego, a może właśnie dlatego, że pies trafił do Niej za moim pośrednictwem, a ja Elzie ufam, jeżeli chodzi o odpowiedzialne adopcje psiaków, nie wałkowałam tematu sterylizacji, choć wiedziałam, że Lenka nie jest sterylizowana.
Jeżeli więc pisałaś coś o klepaniu do mnie, to adres nie jest właściwy, jeżeli nie, to zwykłe forumowe nieporozumienie i życie płynie dalej.

EDIT
Zofio, powiem Ci, że mnie Twoje pytanie w tym wątku lekko wkurzyło. Nie pytaj dlaczego, pewnie to wrodzona agresja :p.
Mialaś zdziwione oczy i nie wiedziałaś, co to znaczy, że suka była za młoda, a teraz okazuje się, że wiedziałaś, tylko masz "inne podejście".
Czasem pytania brzmią prowokująco w takich wątkach, jak ten, biorąc pod uwagę autora wątku, bo ludzie urabiają sobie ręce po pachy dając dt potrzebującym psom, a inni "tylko" pytają i wyrażają zdziwienie. Po co?