anica Posted August 24, 2018 Posted August 24, 2018 Przed chwilą, b-b napisał: Macie przynajmniej czym oddychać :) Bogduniu, do Was też przyjdzie! podobno to front, który obejmie całą Polskę , zobaczymy? Quote
elik Posted August 24, 2018 Author Posted August 24, 2018 Dnia 22.08.2018 o 21:52, Tyś(ka) napisał: To ja tak, że skoro moje ogłoszenie nie daje efektu to podpowiedzcie co zmienić? Może miasto? https://www.olx.pl/oferta/slodka-malwinka-maly-gonczy-slaski-ciepla-rodzinna-radosna-CID103-IDwJ8yN.html Takie piękne zdjęcia i nic :( Ludzie bez serc, bez ducha!!! Może na Warszawę Tysiu? Wyróżnię to ogłoszenie, tylko czy można wyróżnić, a potem zmienić miasto? Quote
elik Posted August 24, 2018 Author Posted August 24, 2018 5 godzin temu, anica napisał: edit, we Wrocławiu już leje.... W Bochni od 3-ciej w nocy pada i leje na zmianę z przerwani, a w nocy szalała burza. Masia i Alfik panicznie boją się burzy, a Emi nic sobie z niej nie robi. Oby tylko nie nabyła zwyczajów od rezydentów. Quote
elik Posted August 24, 2018 Author Posted August 24, 2018 Dostałam fakturę za szczepienie Malwinki p/chorobom wirusowym Przelew Quote
elik Posted August 24, 2018 Author Posted August 24, 2018 5 minut temu, Nesiowata napisał: Ale cena! Ja płace 85 zł za wirusówki. U mnie też coś koło tego. Czeka mnie to szczepienie Emi. Muszę się zorientować ile kosztuje tu we Bochni. Może mniej niż w Krakowie. Quote
Anecik Posted August 24, 2018 Posted August 24, 2018 1 godzinę temu, Nesiowata napisał: Ale cena! Ja płace 85 zł za wirusówki. U mojego weta tyle to kombajn (wścieklizna i wirusówki) kosztuje :) Quote
elik Posted August 24, 2018 Author Posted August 24, 2018 1 godzinę temu, Nesiowata napisał: Ale cena! Ja płace 85 zł za wirusówki. 59 minut temu, elik napisał: U mnie też coś koło tego. Czeka mnie to szczepienie Emi. Muszę się zorientować ile kosztuje tu we Bochni. Może mniej niż w Krakowie. 4 minuty temu, Anecik napisał: U mojego weta tyle to kombajn (wścieklizna i wirusówki) kosztuje :) Niestety życie w większych miastach więcej kosztuje, jak widać także psie :) Quote
Nesiowata Posted August 24, 2018 Posted August 24, 2018 1 godzinę temu, Anecik napisał: U mojego weta tyle to kombajn (wścieklizna i wirusówki) kosztuje :) Najlepsze jest to, że u innego weterynarza łączna szczepionka (wścieklizna i wirusówki) kosztuje 75 zł, przynajmniej w ubiegłym roku tak zapłaciłam. I jak na to patrzeć? Do tego pierwszego przestałam chodzić, dwa razy się nacięłam i w zupełności wystarczy. Quote
b-b Posted August 24, 2018 Posted August 24, 2018 12 godzin temu, anica napisał: Bogduniu, do Was też przyjdzie! podobno to front, który obejmie całą Polskę , zobaczymy? 7 godzin temu, elik napisał: W Bochni od 3-ciej w nocy pada i leje na zmianę z przerwani, a w nocy szalała burza. Masia i Alfik panicznie boją się burzy, a Emi nic sobie z niej nie robi. Oby tylko nie nabyła zwyczajów od rezydentów. U mnie popadało troszeczkę dopiero teraz, Może coś w nocy więcej spadnie. 4 godziny temu, Anecik napisał: U mojego weta tyle to kombajn (wścieklizna i wirusówki) kosztuje :) U mnie w tamtym roku prawie 90zł płaciłam za kombajn. Ale teraz czytam ,że podobno tak się nie powinno szczepić. I co robić? Quote
elik Posted August 25, 2018 Author Posted August 25, 2018 7 godzin temu, b-b napisał: Ale teraz czytam ,że podobno tak się nie powinno szczepić. I co robić? Od wielu lat tak nie szczepię. Była to moja przemyślana decyzja w trosce o psiaki. Jedna szczepionka, to już obciążenie dla organizmu, a co dopiero dwie na raz. Poza tym od dawna uważam, że te dwa, trzy, pięć w jednym to nigdy nie będzie to samo, co pojedyncze preparaty. Może są wyjątki, ale wyjątek potwierdza regułę :) 1 Quote
b-b Posted August 25, 2018 Posted August 25, 2018 3 godziny temu, elik napisał: Od wielu lat tak nie szczepię. Była to moja przemyślana decyzja w trosce o psiaki. Jedna szczepionka, to już obciążenie dla organizmu, a co dopiero dwie na raz. Poza tym od dawna uważam, że te dwa, trzy, pięć w jednym to nigdy nie będzie to samo, co pojedyncze preparaty. Może są wyjątki, ale wyjątek potwierdza regułę :) Czyli szczepić osobno i już :) Quote
anica Posted August 25, 2018 Posted August 25, 2018 3 godziny temu, elik napisał: Od wielu lat tak nie szczepię. Była to moja przemyślana decyzja w trosce o psiaki. Jedna szczepionka, to już obciążenie dla organizmu, a co dopiero dwie na raz. Poza tym od dawna uważam, że te dwa, trzy, pięć w jednym to nigdy nie będzie to samo, co pojedyncze preparaty. Może są wyjątki, ale wyjątek potwierdza regułę :) Elu do dzisiaj jestem Ci wdzięczna za tę radę! Taksunia, dwa lata temu, męczyła się kilka dni po takiej ''skojarzonej'' szczepionce /we wrocławiu ,zapłaciłam 150zł/ nie jadła , pieniste wymioty, biegunki, ogólne osłabienie :( mało tego ,dzwoniłam do wetki ,która absolutnie zaprzeczyła ,że to od szczepionki!... pewnie się czymś struła!...sunia miała dwa lata, młoda i zdrowa! inny wet ,powiedział ,że starszy schorowany pies po obciążeniu taką 'bombą wirósów' może nawet zejść !... teraz szczepię już drugi rok osobno i jest OK :) Quote
Tyśka) Posted August 25, 2018 Posted August 25, 2018 Moja wetka od początku mówiła nam, że łączone szczepionki są kiepskie i ona na nie się nie pisze. Zaufałam jej 10lat temu i okazało się, że słusznie, za duże ryzyko. Pomijając fakt, że na wściekliznę trzeba szczepić rokrocznie, a na wirusówki... co parę lat... nasza wetka kazała nam na wirusówki szczepić mojego co 2-3lata, nie częściej, w zaeżności od kondycji psa i jego doświadczeń. I się pokornie posłuchaliśmy. Uważam, że to najlepsza decyzja. Pies jest zdrowy, nie chorował nigdy, mimo że miałam u siebie na DT szczeniaka z parwo - o czym wetka doskonale wiedziała... że ja zawsze coś przwylokę do domu, jakiegoś chorowitka. Jedyne co, to kundliszon co parę lat zmaga się z zapaleniem ucha (tzn dzięki Bogu od 3lat spokój) i dwa razy przeżył babeszjozę. Wyniki ma jak młody, 3-4letni pies, narządy też podobno w bardzo dobrym stanie (badamy się regularnie), a jest już 10latkiem, stąd wiem, że to dobra decyzja z tymi szczepieniami:) Aaa, za wściekliznę my nie płacimy, bo płacimy podatek (niestety koszt podatku to 50zł). Za wirusówki płacimy jakieś grosze, chyba 30zł - o wiele więcej kosztuje mnie szczepienie kota (bo same szczepienia to koszt rzędu około 80zł, a przed szczepieniami zawsze trzeba go przebadać, co kosztuje średnio 200zł). No ale ogólnie utrzymanie kota jest większe niż psa małej wielkości (tzn niby mój pies to już mały średniak: 38cm w kłębie, waga docelowa: 15kg). Quote
elik Posted August 25, 2018 Author Posted August 25, 2018 4 godziny temu, b-b napisał: Czyli szczepić osobno i już :) Zdecydowanie osobno Boguniu :) Quote
elik Posted August 25, 2018 Author Posted August 25, 2018 4 godziny temu, anica napisał: Elu do dzisiaj jestem Ci wdzięczna za tę radę! Taksunia, dwa lata temu, męczyła się kilka dni po takiej ''skojarzonej'' szczepionce /we wrocławiu ,zapłaciłam 150zł/ nie jadła , pieniste wymioty, biegunki, ogólne osłabienie :( mało tego ,dzwoniłam do wetki ,która absolutnie zaprzeczyła ,że to od szczepionki!... pewnie się czymś struła!...sunia miała dwa lata, młoda i zdrowa! inny wet ,powiedział ,że starszy schorowany pies po obciążeniu taką 'bombą wirósów' może nawet zejść !... teraz szczepię już drugi rok osobno i jest OK :) Biedna sunia :( Całe szczęście, że na tym się skończyło. Chcemy jak najlepiej dla naszych czworonogów, a czasem nieświadomie można zrobić coś niewłaściwego. Quote
MALWA Posted August 26, 2018 Posted August 26, 2018 Zaglądam do małej Malwinki. Taka śliczna sunia i nic... dalej w hoteliku siedzi.... Quote
elik Posted August 26, 2018 Author Posted August 26, 2018 3 godziny temu, MALWA napisał: Taka śliczna sunia i nic... dalej w hoteliku siedzi.... Znowu wyróżniłam jej ogłoszenie do 25.09. Może tym razem... Quote
elik Posted August 30, 2018 Author Posted August 30, 2018 27.08. na konto Malwinki wpłynęły poniższe kwoty: 40,00 zł od helli deklaracja VIII 40,00 zł od Mazowszanka13 deklaracja VIII-IX Bardzo serdecznie dziękuję Quote
elik Posted August 30, 2018 Author Posted August 30, 2018 Otrzymałam poprawioną fakturę za sterylizację Malwinki. Będę występować do A.S. o zwrot kosztów. Zapewne potrwa to około miesiąca, ale zwrot otrzymamy. Przelew Quote
Anecik Posted September 2, 2018 Posted September 2, 2018 Malwinka ma się dobrze, zakolegowała sie z Szyszką z Radys :) I żeby nie było - sama zaczyna zabawę. I faktura Quote
elik Posted September 3, 2018 Author Posted September 3, 2018 11 godzin temu, Anecik napisał: Malwinka ma się dobrze, zakolegowała sie z Szyszką z Radys :) I żeby nie było - sama zaczyna zabawę. Ładna mi zabawa. Toż to regularne molestowanie. W dodatku dwoje wielkiego na jednego małego Quote
Anecik Posted September 3, 2018 Posted September 3, 2018 28 minut temu, elik napisał: Ładna mi zabawa. Toż to regularne molestowanie. W dodatku dwoje wielkiego na jednego małego Ale to zawsze mała zaczyna :) Quote
elik Posted September 3, 2018 Author Posted September 3, 2018 11 godzin temu, Anecik napisał: faktura Przelew Quote
Recommended Posts