Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 12.06.2018 o 17:39, MALWA napisał:

Ale śliczna sunieczka. W jakim ona jest wieku ?

Roxi ma rok, max dwa lata. W dokumentach z Radys ma wpisany 1 rok.

Posted

Wszystko jest dobrze, już po sterylce, Roxi czuje się dobrze. Jedynie obrażona jest bardzo na niebieski fartuszek, najwidoczniej liczyła na różowy :). Przy okazji Roxi została zaczipowana.

c.thumb.JPG.71b31106a098b68477183ac59b0cbfb4.JPG

c1.thumb.JPG.97214b58c4c4b2bdfb8e8aca18c3a778.JPG

c2.thumb.JPG.e7878cabcd8e5e4c29b24d3bc2e225bf.JPG

• Like 2
  • Upvote 2
Posted

Roxi czuje się dobrze. Kasia mówiła, że już dokazuje z Daszką.

Wczoraj miałam dwa telefony o Roxi, jeden z Rybnika drugi z Krakowa. Domki miały dzwonić do Kasi, zobaczymy czy któryś zadzwoni.

W czwartek miałam też telefon z Siewierza, pani chciała najpierw pojechać poznać Roxi i to już w czwartek/piątek ale odradziłam bo Roxi miała w czwartek sterylkę. W weekend pani wyjeżdzała na wczasy i powiedziała ze jak wróci i Roxi bedzie nadal do adopcji to pojedzie poznać maleństwo.

Zobaczymy czy cos z się z tego wykluje.

• Upvote 1
Posted

Jest domek spod Krakowa zainteresowany adopcją Roxi. Dzisiaj Państwo byli poznać Roxi u Kasi i czekają już tylko na PA.

Znalazłam już osobę z FB do PA, powinna być w tygodniu, być może nawet jutro. Jeśli wypadnie pozytywnie (a ja czuję że tak będzie) to już w piątek Państwo chcą przyjechać po Roxi.

• Like 1
  • Upvote 1
Posted

Już po wizycie PA i Roxi może pakować plecak :). Najprawdopodobniej w czwartek Państwo przyjadą po Roxi do Kasi.

Roxi zamieszka w podkrakowskiej miejscowości, będzie mieszkała w szeregowcu z niewielkim ogródkiem a dookoła mnóstwo terenów zielonych. Mam przeczucie że to jest TEN domek  :).

• Like 1
Posted

Kochani mam wieści z domku Roxi. Wieści bardzo dobre wręcz rewelacyjne :).

Państwo powiedzieli że chcieli mieć pieska a mają samą słodycz  <3
Tylko pierwsza noc była troszkę niespokojna ale teraz Roxi zachowuje się tak, jakby mieszkała w nowym domu juz od paru lat. Pięknie chodzi w szeleczkach na spacery, ładnie zjada, cały czas się cieszy i domaga się pieszczot. Jest bardzo kochana, bardziej niż Państwo mogli się spodziewać :)

Ech i o to w tym wszystkim chodzi. Jestem bardzo szczęśliwa. Dziękuję Wam kochani za wsparcie dla Roxi <3. Dzięki Wam ta mała kruszynka ma taki wspaniały domek :).

• Like 1
  • Upvote 1
  • 2 weeks later...
Posted

Wieści od Roxi :)

"Dzień dobry, Roxi bardzo fajnie się u nas czuje, już całkiem swobodnie. Jest bardzo grzeczna, cieszy się bardzo na nasz widok, jak wracamy z pracy zdarza Jej się posikać z radości. Bardzo swobodnie czuje się w domu, ogródku, jeździ z nami chętnie samochodem, poznaje i lubi członków rodziny. Ma jedynie drobne problemy zdrowotne. Nie wiemy jednak czy ma to związek z podrażnieniem po sterylizacji (jak sugerowała Pani z hoteliku i weterynarz) : ma dalej katar i miewa duszności. Możliwe że to na tle emocjonalnym, a jeśli nie przejdzie, to będziemy robić rtg - tak sugerował weterynarz. Roxi powoli przybiera na wadze, poprawiło się futerko, chodzi za żona jak cień:) Nie będę ukrywał ale Roxi właściwie od samego początku śpi z nami w łóżku i początkowo robiła nam pobudki o 5 rano ale już się przyzwyczaiła do naszego rytmu dnia i pośpi do 6.30 :) "20.thumb.jpg.92b271eef721be3d535037f0bf69035a.jpg

21.thumb.jpg.5d9c92f991b9c880f3377385784f6b3d.jpg