Poker Posted July 24, 2009 Author Posted July 24, 2009 śliczne dziewczynki :loveu:, a na ostatnim zdjęciu to przymiarka do kąpieli ? :eviltong: Quote
Lucyna Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 Kwiatuszkowi bardzo pomogło przebywanie z Lucy, stała się odważniejsza na zewnątrz, nauczyła się bawić, lepiej je itp. Lucy pojechała już do swojego domku i teraz tęsknimy za nią. :placz: Tak jak wcześniej pisałam, niedługo przeprowadzamy się i stadko rodzinne będziemy widywać się częściej, a więc Frezja będzie miała towarzystwo. A na zdjęciu panienki są po spacerku. Jeśli jest mokro i pada deszczyk, to mycie pod prysznicem obowiązkowe.:mad: Wycieram je później starym prześcieradłem,:diabloti: czochram sierść i powiem, że Frezja to polubiła. Kiedyś uciekała z prysznica, a teraz grzecznie stoi i czeka. Lucy pokazała jej jak należy się zachowywać. Jak będzie okazja, to zrobię zdjęcie Kwiatuszka zaraz po wytarciu. Wygląda jak lew.:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Lucyna Posted August 1, 2009 Posted August 1, 2009 kilka bieżących fotek - Frezja umie się bawić ...:loveu: i filmik P1020999.flv video by Lucyna_2009 - Photobucket Quote
anciaahk Posted August 2, 2009 Posted August 2, 2009 To nie ten sam psiak :crazyeye:, chyba został podmieniony :loveu:. Cudnie postawione uszka, piękny uśmiech i jaka żwawość. Quote
Lucyna Posted August 2, 2009 Posted August 2, 2009 Zobacz anciaahk jak tutaj szaleje :loveu: Problemem jest jej strach przed obcymi pieskami i ludźmi. Na spacerki musimy wybierać miejsca jej znane bo w nowych się stresuje i nie chce się załatwiać. Może jej to przejdzie. Poza tym to bardzo kochana sunieczka. P1020994.flv video by Lucyna_2009 - Photobucket Quote
Poker Posted August 2, 2009 Author Posted August 2, 2009 Niesamowite jak ona biega :crazyeye:, i piłeczkę przynosi :multi:iskierka z niej Widziałam ja wczoraj, jak zwykle słodki kwiatuszek, :loveu: ale zapomniała nas już zupełnie.To znaczy, że dobrze jej w swoim domku i to własnie chodzi . Quote
anciaahk Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 Hahahaha to chyba wszystkie rude takie szybkie. Jak strzała :). Moja poprzednia sunia była bardzo podobna do Frezji i też tak ekspresowo biegała. Karmelek już ciut mniej, ale też potrafi mieć przyspieszenie. Pozdrawiamy! Quote
Poker Posted August 16, 2009 Author Posted August 16, 2009 ale dłuuuuuuuuuuuuuga przerwa w wiadomościach o Kwiatuszku :eviltong: Quote
Lucyna Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 Dłuuuuuuuuuuuuuuga przerwa bo wszystko po staremu ...:eviltong::eviltong::eviltong: Dzisiaj były odwiedziny córci. Zrobiła pieskom "fryzurki i pazurki" Frezja Lucy potem było szczekanko na tarasie po toalecie Lucy Frezja A później wizyta w Dobrzykowicach. Psice tak szybko biegały, że nie zdążyłam zrobić im zdjęcia. Podsumowując Frezjuńka w domu zachowuje się wspaniale, kochamy ją wszyscy. Jest "wariatuńciem". Jedyne co nam przeszkadza, to jej niechęć do spacerów. Jeśli jest sama, to na spacer musimy nieść ją na rękach, bo po załatwieniu potrzeb wraca do domu. Natomiast w towarzystwie Lucy idzie na spacer z ochotą i zaczepia ją do zabawy i biegów. Wniosek z tego jeden, ona potrzebuje psiego towarzystwa. :loveu::loveu::loveu: Quote
Poker Posted August 19, 2009 Author Posted August 19, 2009 Zgadzam się w 1000000000000000000000000000000% A obie dziewczynki śliczne :loveu:, trudno je chwilami rozróżnić, dobrze,że kity mają inne :evil_lol: Quote
agacia Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 Lucy ma uszy klapniete i biala plame na czole ;) Quote
Poker Posted September 6, 2009 Author Posted September 6, 2009 czyli bawimy się w "kto znajdzie więcej różnic" ?:evil_lol: Quote
agacia Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 Nie da sie ukryc, ze dziewczyny sa bardzo podobne do siebie i jak razem ida na spacer mozna pomyslec, ze sa rasowe :] Jak Lucy jest u rodzicow to Frezja nawet zaczyna jesc kulki :] Quote
Lucyna Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 Frezjunia ma koleżanki :eviltong::eviltong::eviltong: [IMG]http://i695.photobucket.com/albums/vv314/Lucyna_2009/P1030585.jpg[/IMG] [B]Aza[/B]:loveu::lol::multi::eviltong::loveu::lol::multi::eviltong::loveu: [IMG]http://i695.photobucket.com/albums/vv314/Lucyna_2009/P1030581.jpg[/IMG] [B]Anu[/B]:loveu::multi::eviltong::loveu::multi::eviltong: [IMG]http://i695.photobucket.com/albums/vv314/Lucyna_2009/P1030578.jpg[/IMG] Quote
Poker Posted September 24, 2009 Author Posted September 24, 2009 A to leniwce pospolite :eviltong: Quote
Lilmo Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 A skąd one u Was? Toż to Pielegniarki z jamorowego hoteliku... dziewczyny Pirata! :loveu: Jaki ten dogomaniacki świat mały :evil_lol: Pozdrowienia dla pięknego Kwiatuszka! :Rose: Quote
Lucyna Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 A one u nas, bo to miłość od pierwszego wejrzenia. Wyciągnęłam je ze schronu. Myślałam, że pójdą dwie razem, ale jest ciężko. Nie mogę zatrzymać dwóch suczek. Szukamy domku dla jednej z nich. Są cudne i bardzo grzeczne. Promujemy wśród znajomych. Może ktoś się skusi. Początkowo Kwiatuszek był oburzony, ale z każdym dniem jest lepiej. Dzisiaj wcinała z nimi suchą karmę prawie z jednej miski. Szok !!! Zawsze suche było dla niej beeeee..... Quote
Lucyna Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 Na prośbę Szami wklejam zdjęcia naszego Kwiatuszka, teraz znów w towarzystwie naszej byłej już tymczasowiczki - Gwiazdeczki. Razem je wysterylizowałam dwa tygodnie temu. Przed zabiegiem miała kontrolne EKG i wynik był zadziwiająco dobry, ta sama wetka wykonywała je co przed rokiem i stwierdziła, że poprzedni wynik był nieciekawy prawdopodobnie ze stresu i negatywnych przeżyć. Frezja czuje się dobrze, jest to zadziwiający przypadek psa lubiącego oglądać TV. Bardzo lubi "Czterech pancernych" Jak pojawia się Szarik, to warkoli, aby nie ważył się wyjść z telewizora. Śmieszna psina się z niej zrobiła, śpi z nami w łóżeczku pod kołderką i naturalnie skradła nasze serducha. Nie przytyła za bardzo, może 20 dkg, trzyma figurę cały czas. Quote
Lilmo Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 Oj stęskniłam się za zdjęciami tego pięknego Kwiatuszka :loveu: Pozdrowienia dla Was! :Rose: Quote
Szami Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 Lucynko dziękuję , ale bardzo mało nam tej Frezji pokazałaś !!!!!!!!!!! Co prawda Frezja ma śliczny ogonek :lol: , ale ja czuję niedosyt - proszę o więcej zdjęć !!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
Lucyna Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 Dobrze, wkleję jeszcze, mam mało czasu bo wirtualnych podopiecznych wiele. Filmiki z Kwiatuszkiem i zdjęcia były też na wątku Azy i Anu. W ciągu najbliższych dni coś wkleję. Cynia - ten mix belga ma cudny domek, Demi też się coś szykuje. Jak przegram z aparatu, to wkleję. Przypomniało mi się, że małż zrobił zdjęcie Frezji jak TV oglądała, biorę aparat i sprawdzam. Quote
Lucyna Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 Jedziemy przekazać Gwiazdeczkę z dnia dzisiejszego ogląda TV - jakiś film Ach ta Frezja ... Quote
Poker Posted February 8, 2010 Author Posted February 8, 2010 ale rewelacyjne zdjęcia To się z Frezji dama pełną mordką zrobiła, a już ten posążek przed TV jest niesamowity. Quote
Lucyna Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 Mamy z niej ubaw, za każdym razem jak w tv pojawia się jakiś zwierz, to "grucha", a jak szybko biegnie to szczeka i pilnuje, żeby z ekranu do domu nie wskoczył. I niech mi ktoś jeszcze kiedyś powie, że psy nie widzą obrazów w telewizorze. Quote
Recommended Posts