Jump to content
Dogomania

Misio odszedł[*]:( ....W DS:).Misio,malutki psiaczek przez kilka lat bezdomny,teraz ma tylko Was.Pomózmy odzyskac Misiowi zdrowie i wiare w ludzi.

Recommended Posts

Posted

Misio pojawil sie przy bloku,w ktorym mieszkam ok. 3 lat temu.

Zostawialam mu jedzenie i musiałam odejsc kilka kroków,zeby psiak zjadl.Przychodzil z kolega,czarnym,wiekszym psiakiem/czarny byl jeszcze bardziej wycofany/.

Czarny po pół roku przestal przychodzic,a Misio zostal,włócząc sie po miasteczku w poszukiwaniu jedzenia i dobrych ludzi.

Dlugo trwało zanim dał sie pogłaskać,na poczatku przy dotknieciu go popiskiwał i szybko uciekał.Ale małymi kroczkami doszło do tego,ze dał sie pogłaskac,chociaz przy tym był czujny.Coraz wiecej osob polubiło Misia i go dokarmiało,ale nikt nie mógł dać mu domu.Spal gdzie popadlo,pod drzewem,w krzakach,w lecie ktos go widzial w kukurydzy,a niedawno prawie w kałuzy.Niestety nie wszyscy lubili psiaczka,na ulicy,gdzie przebywal najcześciej rzucali w niego petardami,wyganiali go.

Msio dlugo czekal na miejsce  w hoteliku.

W koncu sie udalo.29.01.218  pojechal.

Ale okazuje sie,ze Misio ma problemy zdrowotne.

Bardzo prosze o pomoc dla niego,

DSC02762.JPG

Kazda złotówka na wage złota.

Bardzo dziekuje za wsparcie i pomoc.

Skarbnikiem zgodziła sie byc Madie.Prosze do niej kierowac wszystkie wpłaty dla Misiulka.Bardzo dziekuje:)

Hotelik u Murki
Alior Bank
66 2490 0005 0000 4500 9421 4126

Deklaracje:

Madie---pierwszy miesiąc hotelikowania.

Elisabeta----50zl /od lutego/

Istar19-----10zl /od lutego/

ania75----10zl 

agat21----10zl

Mama malti---10zl /od stycznia/

Ingrid44------40zł

Olena84---10zł

sharka-----10zł/od marca/

Stan konta na 29 marzec wynosił -194,50 zł 

+194,50 zł Madie

+20 zł Iwona K.

-255 zł hotelowanie 30.03-28.04

Stan konta na 28 kwiecień wynosi -235 zł.

• Upvote 1
Posted

Jestem u Misia, Dora. 

Już o nim trochę wiemy z wątku Bezdomniaczków ze Szczebrzeszyna... Musimy mu razem pomóc.

Dzięki deklaracji Madie będzie może łatwiej z zebraniem stałych albo jednorazowych deklaracji. Bo z tym na Dogo ostatnio ciężko jest. Invision-Board-France-111.gif 

Deklaruję 50 zł stałej od lutego dla biednego, chorego i bardzo dzielnego Misia.

Posted

POST ROZLICZENIOWY MISIA

DEKLARACJE

Madie---pierwszy miesiąc hotelikowania.

Elisabeta----50zl /od lutego/

Istar19-----10zl /od lutego/

ania75----10zl 

agat21----10zl

Mama malti---10zl /od stycznia/

Ingrid44------40zł

Olena84---10zł

Wpłaty

Maj 2018

Olena 84 - 10zł (stała za maj)

sharka - 40zł  (stała za za maj i czerwiec + dodatkowe 20 zł)

Istar19 - 10zł (stała za maj)

agat21 - 10zl (stała za maj)

Kwiecień 2018

sharka - 20zł  (stała za kwiecień + dodatkowe 10zł)

Elisabeta - 100zł (stała za kwiecień i maj)

Olena 84 - 10zł (stała za kwiecień)

agat21 - 10zl (stała za kwiecień)

Ingrid44 - 120zł (za marzec, kwiecien i maj)

Istar19 - 10zł (stała za kwiecień)

Bakusiowa - 30zł (stała za kwiecień)

Marzec 2018

Istar19 - 10zł (stała za marzec)

Ania75 - 30zł (stała za luty, marzec, kwiecień)

Olena 84 - 10zł (stała za marzec)

sharka - 10zł  (stała za marzec)

agat21 - 10zl (stała za marzec)

Z bazarku Nadziejki - 70zł

Bakusiowa - 30zł

Luty 2018

agat21 - 10zl (stała za luty)

Elisabeta - 100zł (stała za luty i marzec)

Olena 84 - 10zł

Ingrid44 - 40zł

Bakusiowa - 30zł

Na koncie Misia na dzień 18 maja znajduje się 300,50 zł

Wydatki

03.04 - Hotelik (marzec) - 195,50

30/04 - Hotelik (kwiecień) -235

Wszelkie wpłaty proszę wraz z dopiskiem "dla Misia", loginem z dogo i ewentualnie miesiącem, za który jest przelew proszę wpłacać na konto, które podeślę w PW. 

Posted

Szkoda, że wątek Misia jest na lubelskim, a nie ogólnopolskim... mniejsza szansa, że ktoś tu będzie zaglądał... ale... może poproszę o banerekkogoś to może uda się i Misio otrzyma banerkowy prezent - łatwiej będzie trafić.

A zdjęć Misia z ulicy miałam gdzieś na komputerze więcej... ale nie wiem, czy ich czasem nie zapodziałam. I tak to już bez znaczenia, najpierw należy zadbać o zdrówko Misia, a potem Murka zrobi mu śliczne zdjęcia do ogłoszeń:)

O, takie mi się uchowały :)
18582241_1279725632148151_2751137184150754099_n.jpg.0218f260bb2c72bfb2464f9276fe513e.jpg

18582133_1278564668930914_7085467042936412722_n.jpg.397611d76b6667bd3cada211cae714cd.jpg

i ta zwinięta kuleczka to też Misio...  jak dobrze, że to już przeszłość.

18519617_1278564672264247_4402128145853186515_n.jpg.42b7c18ddc798c388fe05c134a9ec650.jpg

Misio jest tej samej "rasy" (mały spaniel lubelski :) ), co... Misio vekl Brugo (zamieszkał we Wro) oraz Yogi od ala123 (zamieszkał w Warszawie). Oba to super pieski rodzinne, grzeczne, cudowne... :) I obaj byli u Murki. Wierzę, że i Misio nie splami "rasy" hihi :)

• Upvote 1
Posted

zrobię dziś albo jutro Misiowi banerek.

malwinka u której miałam deklarację poszła już do siebie, to ode mnie będzie stała od lutego 10 zł.

wpłaty będę około 10 każdego miesiąca, a jakby ich nie było...nie wstydźcie się ,mnie pogonić - cierpię teraz na lekką "sklerozę", a raczej rozkojarzenie ;)

poproszę o nr konta.

• Upvote 1
Posted

Skopiuję jeszcze posty z wątku ogólnego podopiecznych Dory - po tym jak Misio został złapany... garść informacji o Misiu i jego stanie...

17 godzin temu, DORA1020 napisał:

...

Misio dzisiaj po poludniu pojechal do Murki

nestety ma problemy zdrowotne:(

juz w tej komórce wymiotował,a przed chwila Murka dzwoniła,ze Misiulek załatwił sie krwią

mialam mu zalozyc watek,ale to moze jutro,dzisiaj nawet myslec nie moge

moze pomoc przyszla za pozno:(

ja jestem panikarą,zawsze bardzo sie boje,Misio zostal bardzo skrzywdzony przez czlowieka

16 godzin temu, Murka napisał:

Misio jest spokojny i grzeczny, nawet ogonkiem pomachuje mimo, że zna mnie ledwo parę godzin. Nie chce jeść i załatwia się kapiąc brudną krwią lub tylko napina się. Wygląda to na długotrwałą biegunkę. Może dlatego dał się złapać, że się źle czuje?

Jutro rano jadę z nim do weta, bo dzisiaj się już naszego weta nie było (nie wiedziałam jeszcze o tej krwi, dopiero w domu jak go wyprowadziłam to to zobaczyłam).

7 godzin temu, DORA1020 napisał:

Misio jest psiaczkiem ślicznym,dobrym,chciałoby sie go przytulac na okrąglo

on macha ogonkiem do ludzi,jednoczesnie bardzo sie boi

oby tylko wyzdrowiał

Posted

Dużo dobrego dzieje się u Misia... happy.gif 

Dziewczyny kochane, numer Misiowego konta Dora podała w pierwszym poście. Trzeba tylko wpisać imię psiaka, bo U Murki ich trochę jest...

Tysiu, jesteś wspaniała i kochana.  0heart.gif Jak Ty to robisz, że pomagasz na tylu wątkach?...

Bardzo czekam na banerek, bo same widzicie, jak sobie radzę w mojej  sygnaturce.

Niech Dora szybko zajrzy na wątek, bo wszystko piękne tu to Jej dobre Serce i oddanie Bezdomniakom. 

Żeby nam tylko Misio wyzdrowiał i doszedł do siebie po tylu latach tułaczki...

Posted

3 godziny temu, Nesiowata napisał:

To ja poproszę nr konta

3 godziny temu, Istar19 napisał:

zrobię dziś albo jutro Misiowi banerek.

malwinka u której miałam deklarację poszła już do siebie, to ode mnie będzie stała od lutego 10 zł.

wpłaty będę około 10 każdego miesiąca, a jakby ich nie było...nie wstydźcie się ,mnie pogonić - cierpię teraz na lekką "sklerozę", a raczej rozkojarzenie ;)

poproszę o nr konta.

2 godziny temu, ania75 napisał:

Ja też dorzucę grosik 10 zł stałej 

Wiedziałam,ze nie zawiedziecie.

Bardzo dziekuje:)

Posted
8 godzin temu, Elisabeta napisał:

Jestem u Misia, Dora. 

Już o nim trochę wiemy z wątku Bezdomniaczków ze Szczebrzeszyna... Musimy mu razem pomóc.

Dzięki deklaracji Madie będzie może łatwiej z zebraniem stałych albo jednorazowych deklaracji. Bo z tym na Dogo ostatnio ciężko jest. Invision-Board-France-111.gif 

Deklaruję 50 zł stałej od lutego dla biednego, chorego i bardzo dzielnego Misia.

3 godziny temu, Ingrid44 napisał:

Ja tez jestem u Misia i pomogę psiaczkowi. Narazie muszę podumać jak przesłać pieniazki. Może ktoś ma Pay pal ?

Elisabeta...Ingrid....dziekuje bardzo:)

zawsze jestescie u szczebrzezyniakow z pomocą:)

Posted

Dziekuje Tyska:)

wiedzialam,ze te zdjecia gdzies są

Misio jest w lecznicy

pewnie pózniej wejdzie Murka i napisze co powiedzial wet

wstępnie wiem,ze Misulek ma ok.5 lat i wazy 10kg

Posted
2 godziny temu, Elisabeta napisał:

Tysiu, jesteś wspaniała i kochana.  0heart.gif Jak Ty to robisz, że pomagasz na tylu wątkach?...

Nie robię absolutnie nic niezwykłego :)
Bardzo brakuje mi psiaka na stancji, nie mam z kim chadzać na spacery, więc i czasu mam więcej :) 

• Upvote 1
Posted

Misio ma jakiś nieżyt jelit (brzuch bardzo go boli), ale nie wygląda to groźnie i nie jest to wirusówka. Może być np. od nadmiaru robali lub od zjedzenia czegoś. 

Dostał już leki (antybiotyk, rozkurczowe), zastrzyki będę mu dawać jeszcze jutro i pojutrze. Być może trzeba będzie przedłużyć antybiotykoterapię, jeśli przez te parę dni Misio nie wyzdrowieje całkiem.

Jutro postaram się jakieś fotki mu zrobić.

To spokojny psiak i potrafi zamaszyście machać ogonem:)

• Upvote 3