Ulka18 Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 Krzywik ma bardzo biedne nózki. Nie zmniejszam zdjec, zeby bylo dokladnie widac. Quote
Filipki Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 No strasznie biedna ta łapinka, to chyba po jakimś wypadku. nie bardzo wiem czy można mu pomóc. Łapcia już pewnie taka zostanie, ale kto da dom biednemu Krzywikowi? Quote
Ulka18 Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 [SIZE="3"]Dziadeczek Loczek, pierwsze zdjecia :lol: Quote
Reno2001 Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 Aga, podpytaj czy nowi Panstwo Loczka dostali do niego całą reklamówkę ze zdjęciami, lekami itp? Ja to przekazałam na granicy z zaznaczeniem, ze to komplet do Loczka, ale lepiej podpytac. Gdyba psa odbierała Ramona nie miałabym watpliwości, ale tak to wolę się upewnic. Bardzo się cieszę, ze Lokuś już U SIEBIE!!! :multi::multi::multi: Quote
Ulka18 Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 Reno2001 napisał(a):Aga, podpytaj czy nowi Panstwo Loczka dostali do niego całą reklamówkę ze zdjęciami, lekami itp? Ja to przekazałam na granicy z zaznaczeniem, ze to komplet do Loczka, ale lepiej podpytac. Gdyba psa odbierała Ramona nie miałabym watpliwości, ale tak to wolę się upewnic. Ewus, maja wszystko, bo juz o RTG pytali :cool3: Adopcje nadzoruje Gaby od staruszkow, bedzie wszystko zaopiekowane jak trzeba. Quote
Murka Posted April 26, 2009 Author Posted April 26, 2009 Dobrze, że wszystko dotarło. Mam nadzieję, że rozszyfrują napisy na lekach :evil_lol: A ja mam takie może głupie pytanie... Co oznacza to "Opa" przy Loczku???? Quote
Reno2001 Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 Murka napisał(a):Dobrze, że wszystko dotarło. Mam nadzieję, że rozszyfrują napisy na lekach :evil_lol: A ja mam takie może głupie pytanie... Co oznacza to "Opa" przy Loczku???? Opa to po niemiecku zdrobniale dziadziuś ;). Quote
Ulka18 Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 Napisalam wszystko Gaby jeszcze raz o Loczku. Wlasciciele na pewno pójda z nim do weta, bo Gaby uwaza, ze dawka tego leku na odwodnienie jest za duza. Na Loczka jeszcze pisali 'Opchen', co oznacza dziadunio :lol: Quote
Murka Posted April 26, 2009 Author Posted April 26, 2009 Ja dawałam furosemid 2 razy dziennie (na opakowaniu napisałam 3 razy, bo takie było zalecenie weta, ale jak Loczek na początku nie bardzo chciał zjadać tabletki, to powiedział, że może byc nawet raz dziennie). Quote
Reno2001 Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 No to tempo jest błyskawiczne :crazyeye:. Dajcie tylko znac, jeśli to będzie wcześniej jak we wrześniu ;) to już teraz będę miec to na uwadze ... :eviltong: Quote
Ulka18 Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 Ulka18 napisał(a): Znalazlam kilka fantastycznych psiakow np. takiego kudlaczka z b. 10. Zebyscie widzialy jak on patrzyl, siedzial i patrzyl. Bylam u niego chyba z 15 minut, Halcia juz poszla do swietlicy. Rozkrecil sie na koniec i nawet zaczal sie przytulac. Ten pieseczek jest juz zarezerwowany na kolejny wyjazd :multi: Temat: Was super fuer Gaby :-) Data: Pn Kwietnia 27 2009, 2:37 am Hallo Aga, Du hast recht - der Hund ist was für mich. Ihr könnt sie schonmal für den nächsten Transport reservieren. Wie alt ist er?Süße Maus.LG Gabi Quote
agusiazet Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 Ulka18, Ty jesteś szybsza od torpedy w reklamowaniu mieleckich psiaków:) Quote
halcia Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 S u p e r ,a uciekłam ,bo zamarzałam.....Czy oprócz Zlotu ,robimy najazd na zdjecia w tygodniu? Quote
Ulka18 Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 halcia napisał(a):S u p e r ,a uciekłam ,bo zamarzałam.....Czy oprócz Zlotu ,robimy najazd na zdjecia w tygodniu? Robimy, Halcia, robimy. Gdybys mogla pojechac np. w poniedzialek/wtorek i zrobic kilka-kilkanascie psów to byloby extra. Boksy w rejonach 160-170, gdzie chodzilysmy ostatnio i tarnobrzeskie rejony. Kazdy pies dobrze sfocony jest na wage zlota, bo ma szanse na dom. Ja sie postaram wyrwac z pracy i dostac urlop (zalezy od humoru szefa i przydzielonych mi zadan), albo jesli mi sie nie uda, to przyjade wczesniej na zlot. Ulka18, Ty jesteś szybsza od torpedy w reklamowaniu mieleckich psiaków Agusiu, gdybys widziala tą psinke, to by Ci serce pęklo :placz: Pokazywalam Mamie, powiedziala, ze musialam sie niezle powstrzymywac, zeby go nie wziac do domu ;) Reno na razie nie znam terminu nastepnego wyjazdu, ale bede wypychac psiakow ile sie tylko da. Quote
Ra_dunia Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 Wspaniałe informacje. Ta ten kudłaczek na zdjęciu rzeczywiście ma takie oczka, że nic, tylko przygarnąć i pokochać... Quote
halcia Posted April 28, 2009 Posted April 28, 2009 No to załózmy wtorek:evil_lol:,ale co sama,czy dojedziesz?Bo Zbyszek pewnie do 14-15. Quote
Filipki Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 A czy kiedyś mogłybyście mi zrobić zdjęcie Filippa? Rok temu był w okolicy 35-39. Quote
Ulka18 Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 Filipki, wydaje mi sie, ze wszystkie Wasze psiaki sa w b. 12. Tam na pewno byly 2 psy oprocz Krzywika i Gracji. Quote
Filipki Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 Filipp to taki mały, czarny i oczywiście kudłaty. Ulka mam taką nieśmiałą prośbę. Czy mogłabyś przedstawić Krzywika Fundacji? Boję się, że tutaj to nawet szkoda go ogłaszać:shake:. Quote
Ulka18 Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 [quote name='Filipki']Filipp to taki mały, czarny i oczywiście kudłaty. Ulka mam taką nieśmiałą prośbę. Czy mogłabyś przedstawić Krzywika Fundacji? Boję się, że tutaj to nawet szkoda go ogłaszać:shake:. Krzywik polecial juz wczoraj do Fundacji wraz z innymi kandydatami. Nie zapomne o malutkim Krzywiczku, to zbyt kochany piesek, zeby siedzial w schronisku. Tutaj ich lista. Kandidaten aus TH - teil 1 1/ Mami, Huendin, kastriert, ca. 3 Jahre, Sonnenschein Schronisko dla zwierząt bezdomnych w Mielcu 2/ Olga, Huendin, ca.8-9 Jahre, traurige Huendin, so LIEB :-) Sehnsucht nach Leute hat sie unglaubliche :-( Schronisko dla zwierząt bezdomnych w Mielcu 3/ Niesmialeczka, Huendin, 5-6 Jahre, kastriert, war wahrescheinlich geschalgen Schronisko dla zwierząt bezdomnych w Mielcu 4/ Biania, Huendin, ca. 2-3 Jahre, kastriert, total lieb. Schronisko dla zwierząt bezdomnych w Mielcu 5/ KLUCHA, Huendin, ca. 4-5 Jahre, total lieb Schronisko dla zwierząt bezdomnych w Mielcu 6/ schockoladige Huendin, ca. 3-5 Jahre, sehr scheu, neue Fotos als Beilage Schronisko dla zwierząt bezdomnych w Mielcu 7/ EWUNIA, mix husky Huendin, ca. 3-4 Jahre, sehr kalm, ruhig, kastriert (?) Schronisko dla zwierząt bezdomnych w Mielcu 8/ MISIA, Huendin, ca. 3 Jahre, sehr ruhig, stubenrein, ist jetzt im Kasia Pension. Kasia sagt, dass sie ideale Huendin ist Schronisko dla zwierząt bezdomnych w Mielcu 9/ NORA, die Tochter von Kora, die bei Euch schon vermittelt war. Nora ist ca. 6-7 Jahre alt, scheu, freundlich und sehr kalm, ihre Frauchen ist gestorben :-( Schronisko dla zwierząt bezdomnych w Mielcu 10/ LINDA, Huendin,ca. 5-7 Jahre alt, total lieb, sehr kalm, schon lange im TH, hatte kranke Ohren :-( Schronisko dla zwierząt bezdomnych w Mielcu 11/ Krzywik, der Ruede, ca. 7-9 Jahre alt, war geschlagen :-( er ist wirklich sehr nett, aber hat Angst von manchen Leuten, neue Fotos folgen. Schronisko dla zwierząt bezdomnych w Mielcu Wenn Ihr die Hunde waehlen, dann mache ich genaue Uebersetzung. Quote
halcia Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 Lisienka i Madzia tez by miały wziecie ,ze ho ,ho! Quote
Ulka18 Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 One pójda w drugim rzucie. Musze jeszcze dodac kilka psow, ktore podeslal kierownik. Quote
Filipki Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 Ulka , dzięki za Krzywika, może mu się uda. Super,że o nim pomyślałaś.Tylu weteranów ostatnio znalazło domy. Robicie gigantyczną robotę. Quote
Murka Posted May 1, 2009 Author Posted May 1, 2009 Ciekawe jak tam nasz Dziadunio sobie radzi na obczyźnie :cool3: Nie mogę się doczekać fotek :loveu: Quote
Recommended Posts