Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
4 godziny temu, MALWA napisał:

Ogromny minus na koncie Tobisia. Choć trochę wspomogę.

Kasiu konto poproszę - to, które już miałam  oczywiście skasowałam.....

Dziękuję już wysyłam :*

Posted
42 minuty temu, Kejciu napisał:

Jest to wzmocnienie po iniekcji jakie miał do stawów na zwyrodnienia.

W stawach nie ma zwyrodnien. Kartrofen ma wzmocnic dzialanie kwasu hialuronowego, ktory ma wspomoc maziowatosc w nadgarstkach bo one chrobocza przy maksynalnym zgieciu. To prawdopodobnie taka wlasciwosc tych krotkich lapek, ktore swoje lata jyz tez maja. Pisalam o tym szczegolowo troche wczesniej.

Posted
1 godzinę temu, moyogi napisał:

W stawach nie ma zwyrodnien. Kartrofen ma wzmocnic dzialanie kwasu hialuronowego, ktory ma wspomoc maziowatosc w nadgarstkach bo one chrobocza przy maksynalnym zgieciu. To prawdopodobnie taka wlasciwosc tych krotkich lapek, ktore swoje lata jyz tez maja. Pisalam o tym szczegolowo troche wczesniej.

oooops  - Oczywiście że nie ma :) ja już nie kontaktuję z gorąca :) chodziło mi też o wyraz na Z ale nie zwyrodnienie a zapalenie :)

znalazłam też fajny artykuł w necie o cartrophenie - zaraz poszukam jak znajdę to wkleję link

http://megavet.eu/files/1/6/3/pdf_0d49a9c7-ee0d-4fb0-ae61-2a369db36e04.pdf

• Upvote 1
Posted

Na filmiku Tobi wyglada jak baleron ale chociaz chudzina nie jest, to nie jest tez takim okraglakiem. Poprzednio zostal ostrzyzony bardzo krotko, teraz futro ma dlugosc ok 2 cm. No i stoi sobie to futro w stylu afro na calym Tobisiu, dodajac mu kilogramow. Widac to najlepiej przy obrozy (ktorej wcale nie widac) i szelkach, ktore sa tez dosc luzno zalozone.

Tobi wazy ok 10 kg i powinien schudnac, z tym nie ma dyskusji. Tyle ze ciezko go odchudzic, kiedy ze wzgledu na lapki tak bardzo ograniczamy mu ruch. Je naprawde niewiele.

IMAG7044-600x363.jpg

IMAG7041-600x1067.jpg

Posted
3 minuty temu, uxmal napisał:

jaki on jest malutki. To światełko 1/4 grzbietu mu zajmuje :)

Swiatelko jest malutkie i leciutkie. I nawet nie daje w rzeczywistosci takiej luny. Tak na telefonie sie nagralo bo juz ciemno dzis bylo, jak sie wybralismy do parku. 

Posted
8 godzin temu, Poker napisał:

Słodziak mały, zipie z gorąca. Moje psiaki mają włączony wentylator.

Lubię lato i ciepło ale te ostatnie dni są tak gorące że już bez przesady.... a tu u nas nie zapowiada się na chłody jeszcze kolejny tydzień :(

Posted
2 minuty temu, MALWA napisał:

Dobrze, ze dzisiaj chłodniej, przynajmniej pod Poznaniem pada od samego rana....

Ale macie dobrze. W Warszawie dalej grzeje niemiłosiernie. Rano było względnie, ale tylko rano. Teraz człowiek  tylko siedzi i pot się po nim leje.

Posted
25 minut temu, Nesiowata napisał:

Ale macie dobrze. W Warszawie dalej grzeje niemiłosiernie. Rano było względnie, ale tylko rano. Teraz człowiek  tylko siedzi i pot się po nim leje.

Noo jest już 32 st. :( strach wyjść z domu wstyd siedzieć w domu :( Załamka.

Posted

Pogoda nie sprzyja, szczegolnie starszym i chorym zwierzakom. Wczoraj stracilismy kolejnego miejskiego kotelka, z jednej z kolonii, ktorymi sie opiekujemy. Najbardziej zlosci bezsilnosc, bo mieszkanie nie jest z gumy, a skala bezdomnosci tak ogromna. W takich chwilach mysle o tych wszystkich futrach, ktorych nikt nie wyciagnie z rowu, jak naszego Tobisia...

Posted

A na chociażby olx czy FB milion ogłoszeń dziennie ... oddam kotka... oddam pieska... kociaki i szczeniaki do adopcji....i co mogę uwierzyć w kilka przypadków że rzeczywiście ciężarna kotka czy suka się pojawiła u kogoś w domu bezdomna ....ale w 90% przypadków ? ... wg mnie to zwykłe obrzydliwe niedopilnowanie! ale łatwiej tak napisać może faja hejtu nie popłynie - a jeszcze wszyscy się zachwycą że złoty człowiek, ogromne serduszko itp....tfu! na wszystich takich bo mnie krew normalnie zalewa...

• Upvote 2