Jump to content
Dogomania

ROXI (*) ZASNĘŁA... DO ZOBACZENIA, MALEŃKA. :( Zdradziłeś mnie, człowieku: ale przez 3 lata miałam prawdziwe życie i byłam kochana u Moli.

Recommended Posts

Posted
10 minut temu, Moli@ napisał:

Dopytam w kwestii szczepienia, kaszel kenelowy najbardziej mnie interesuje...

Zbiorę informacje w jednym poście... mogę dopisywać ,)

... a ja będę z uwagą czytać, ponieważ ciągle mam wątpliwości jeśli chodzi o szczepienia? Tasia jedną ze szczepionek, dwa lata temu, bardzo odchorowała, kilka dni odmawiała jedzenia, wymioty i biegunka, więc jestem teraz ... ostrożnie ,obserwująca;) a kaszel kennelowy przechodziła również /pomimo szczepień/ we Wrocławiu w ubiegłym roku na śródmieściu, szalał wirus... chyba wszystkie psy znajomych miały ;(   z reguły kończyło się na trzydniowym antybiotyku, tylko Taksuni /bo kapało jej z nosa/ 'mądra' wetka aplikowała przez dwa tygodniekwasny.gif

Posted

W ogłoszeniu trzeba napisać, że Roxi jest OKROPNA. Gryzie, wyrywa się i uprawia żebractwo. Że gdyby ktoś chciał wyprowadzić daleko i pozbyć się, to nie da rady, bo bardzo się pilnuje. I że jest za długa.

• Upvote 1
Posted

ROXI:

Waga 13 kg – przed szczepieniem zostanie zważona

Wzrost 33 cm. Długość: 74 cm (od czubka nosa do nasady ogona)

Zdecydowanie domowa ale nie kanapowa. Nie przyzwyczajona do brania na ręce, do zabawy z człowiekiem

Nie ma wprawy w chodzeniu po schodach.

Na smyczy była prowadzana sporadycznie. Na ogrodzonym terenie porusza się bez problemów, reaguje szybko na przywołanie.

Potrafi zachować się w samochodzie

Zdarzyły się dwie wpadki z siusianiem – będziemy obserwować.

Zaakceptowała nowe imię, reaguje na przywołanie w terenie.

Typowa jedynaczka – nie bawi się z psami, jest zazdrosna… miski broni! – będziemy obserwować.

Przyzwyczajona do domowego jedzenia. Wodę już pije. Lubi suchą karmę Pedigree

Ze strachu  gryzie!

Nie załatwia się prowadzona na smyczy (uczymy się)

Posted
Dnia 6.02.2018 o 17:05, elficzkowa napisał:

Na konto staruszki poleciało 23 zł z bazarku Nadziejki. 

dziękujemy,  tu w finansach zapisałam, czy mam to gdzieś potwierdzić  jeśli tak poproszę o link bo w tytułach bazarków Nadziejki nie znalazłam

Posted

Dziękuję za informacje o Roxulce... oj, to księżna z niej. Faktycznie typowy pies starszej osoby... psina mojej babci też taka była jak Roxi... :)

Oby ktoś się w niej zakochał.

Posted

Ludzie nie mają pojęcia, jak cudownie się żyje z takim zwykłym, mądrym psem, co sam wie, co ma robić, pilnuje się, nie zawraca głowy, wystarczy mu miseczka i kąt na podłodze. No i przysmaki, ale to sama przyjemność dać takiemu przysmak. Przedwojenny piesek.

• Like 2
Posted
53 minuty temu, rozi napisał:

Ludzie nie mają pojęcia, jak cudownie się żyje z takim zwykłym, mądrym psem, co sam wie, co ma robić, pilnuje się, nie zawraca głowy, wystarczy mu miseczka i kąt na podłodze. No i przysmaki, ale to sama przyjemność dać takiemu przysmak. Przedwojenny piesek.

oj, prawda! l

Posted

Z tego wszystkiego wzięłam się za gotowanie. Robię dla Kuli klopsiki mięsno - ryżowe  :)  Prawdziwe, własne klopsiki, z majerankiem, płatkami pomidorów, czosnkiem i zielem angielskim, do sosu trochę masełka. Jak pachną!

Posted

Część tylko w słoikach, bo za mało sosu, resztę zamrożę no i na dwa dni zostawię świeże.

Wklejam relację specjalnie dla Moli@ z podziękowaniem za zakupy i słoiki Kerusa.

http://zmniejszacz.pl/zdjecie/2018/2/10/10809699_DSC03511.JPG

http://zmniejszacz.pl/zdjecie/2018/2/10/10809701_DSC03512.JPG

http://zmniejszacz.pl/zdjecie/2018/2/10/10809700_DSC03516.JPG

Posted
31 minut temu, rozi napisał:

Część tylko w słoikach, bo za mało sosu, resztę zamrożę no i na dwa dni zostawię świeże.

Wklejam relację specjalnie dla Moli@ z podziękowaniem za zakupy i słoiki Kerusa.

http://zmniejszacz.pl/zdjecie/2018/2/10/10809699_DSC03511.JPG

http://zmniejszacz.pl/zdjecie/2018/2/10/10809701_DSC03512.JPG

http://zmniejszacz.pl/zdjecie/2018/2/10/10809700_DSC03516.JPG

Masz to wyczucie... nabyłam w Lidlu w promocji  mielone mięsko i zastanawiałam się co z niego wyczarować dla sierściuchów :)

Posted
5 minut temu, Moli@ napisał:

Masz to wyczucie... nabyłam w Lidlu w promocji  mielone mięsko i zastanawiałam się co z niego wyczarować dla sierściuchów :)

Zrobisz klopsy? Kulka zaraz pęknie, bardzo jej smakowały.

Posted
8 minut temu, rozi napisał:

Zrobisz klopsy? Kulka zaraz pęknie, bardzo jej smakowały.

Jasne że zrobię, fajny pomysł

... dodatkowy spacerek zaliczysz z Kuleczką :)

Posted
14 minut temu, Moli@ napisał:

Jasne że zrobię, fajny pomysł

Kula po sterylce i niemłoda, więc dałam dwa razy tyle ryżu (ugotowanego), co mięsa, można jeszcze kluseczkami potem rozprowadzić. Dałam też jajko, żeby się ścinały, jak wrzucam do wrzącej wody/sosu. I troszkę tartej bułki.

Próbowałam, dobre są  :)

Posted
12 minut temu, rozi napisał:

Kula po sterylce i niemłoda, więc dałam dwa razy tyle ryżu, co mięsa, można jeszcze kluseczkami potem rozprowadzić. Dałam też jajko, żeby się ścinały, jak wrzucam do wrzącej wody/sosu. I troszkę tartej bułki.

Próbowałam, dobre są  :)

Wyglądają bardzo apetycznie :)

Zjedzą kurczaka dostaną kulki....  sklepy mogą rywalizować i robić takie fajne mięskowe promocje ,)

A we wtorek odbieram zamówione kosteczki schabowe z mięskiem dla urwisów... 5 kg tygodniowo dostają żeby nie przegiąć...ufff

Posted
12 minut temu, rozi napisał:

Tak tak, a Miśka wytrzeszcz. Ty to umiesz psu reklamę zrobić...

Nie tylko psu... sobie i innym też robię piękną ,)

Misi wytrzeszcz się cofnął :)