Jump to content
Dogomania

ROXI (*) ZASNĘŁA... DO ZOBACZENIA, MALEŃKA. :( Zdradziłeś mnie, człowieku: ale przez 3 lata miałam prawdziwe życie i byłam kochana u Moli.

Recommended Posts

Posted
19 minut temu, rozi napisał:

Bardzo się bała?

Była zestresowana...zapakowałam do samochodu... spacer w mieście ( do chodzenia na smyczy nie jest przyzwyczajona), nieznane "nachalne"psy w lecznicy - ząbki na przywitanie pokazywała. Do zdjęcia trzeba było zabezpieczyć pyszczek - gryzie ,) Gryzelda. Z lecznicy odebrałam wybudzoną po kroplówce/płukaniu.

Tu, w prowizorycznym kagańcu już po zdjęciach

100_2492.JPG

Posted
2 godziny temu, Moli@ napisał:

Wysłałam fakturkę Aldrumce na pw

ale tu na wątku lepiej widać nr konta :)

jutro rano przeleję

trzymam za sunię, żeby doszła do siebie jak najszybciej

Posted

W nocy spała... zrobiła siusiu - rano znalazłam dużą kałużę ( po kroplówce nie dziwię się ).  Biedna patrzyła z lekkim strachem w oczach - nie będzie krzyczeć.

Trochę drepcze, zjadła śniadanie - ryż na mleku :)

Kubraczek suchy, czyli z raną nic się nie dzieje

100_2526.JPG

Zdecydowanie mleczna panna, mleko na łapkach - łapczywie piła :)

100_2525.JPG

Posted
1 godzinę temu, rozi napisał:

Może miała krowę? Bo nie sądzę, żeby ktoś specjalnie dla psa mleko kupował.

Nie musieli specjalnie kupować, są ludzie którzy nie wyobrażają sobie dnia bez zupy a tu chyba ktoś jadał mleczne, pił mleko i dzielił się z Roxi :)

Posted
17 minut temu, Moli@ napisał:

Nie musieli specjalnie kupować, są ludzie którzy nie wyobrażają sobie dnia bez zupy a tu chyba ktoś jadał mleczne, pił mleko i dzielił się z Roxi :)

Ano tak. Zapomniałam, że ludzie takie rzeczy jedzą  :)  Mmm... owsianka mi się przypomniała, chyba sobie kiedyś ugotuję.

Posted

Dzielna Roxi :)

W nocy sypnęło śniegiem...rano za łopatę Roxi nie może brodzić w zaspach :)

Panienka w jamniczym sweterku, odwrotnie założonym zabezpieczając brzuszek.

Uxmal zakupiła dla Roxi kubraczek, szyty na miarę... dziś przesyłka ma wyruszyć do nas od producentki.

Ślicznie dziękujemy :)

100_2531.JPG

100_2530.JPG

100_2532.JPG

100_2536.JPG

100_2539.JPG

• Upvote 1
Posted

Roxi zjadła kolację, na wieczornym wyjściu chwilę spacerowała załatwiła sprawy i kierunek dom. Grzeczna dziewczynka.

Jest wynik biopsji...OK, na szczęście to tylko komórki tłuszczowe. Fakturka  do odbioru w poniedziałek.

Kupiłam małej obrożę od kleszczy (paragon)

100_2547.JPG

100_2548.JPG

Posted

Wczoraj podałam antybiotyk w zastrzyku, musiałam założyć kaganiec.

Z karmieniem niezły "ubaw"... zupa mleczna - podstawa. Była karmiona z ręki - kanapeczki, kiełbaska, mięsko w malutkich kawałeczkach. Nawet duże ilości mięsa z ryżem czy makaronem zjada jednym zębem.

Pije tylko wodę z dodatkiem mleka. Kupki ładne.

Widzę że kaftanik przeszkadza (nigdy nie była ubierana) na szczęście nie ściąga, nie gryzie. Kaftaniki suchy, raną się nie interesuje.

Nosek chłodny wilgotny, odpukać jest OK :)

100_2553.JPG

100_2552.JPG

• Upvote 3
Posted

Roxi dzień zaczyna około 5... spacer i grzecznie czeka na   śniadanko - zupa mleczna (już wiem że lubi z ryżem, manną ). Obiad około 12... serwuję mięsko np mielony kotlet połączony z Doliną Noteci do tego ryż lub makaron (bardzo rozgotowany) całość rozdrobniona ,)

No to znamy niektóre nawyki opiekunów :)

100_2556.JPG

Biedna panienka... strata domu, opiekunów...to dla niej straszne przeżycie (:

• Upvote 2
Posted
2 godziny temu, Moli@ napisał:

Biedna panienka... strata domu, opiekunów...to dla niej straszne przeżycie (:

To więcej niż pewne.

Dobrze, że trafiła na jeszcze swoich Aniołów.

Posted
14 godzin temu, Moli@ napisał:

Z karmieniem niezły "ubaw"... zupa mleczna - podstawa. Była karmiona z ręki - kanapeczki, kiełbaska, mięsko w malutkich kawałeczkach. Nawet duże ilości mięsa z ryżem czy makaronem zjada jednym zębem.

Czyli miała pana który kochał i dbał na tyle na ile potrafił. A babsko ją tak po prostu... bach do schronu. Biedna sunia :(

Moli@, skąd takie wnioski co do wcześniejszego sposobu karmienia? ;)