Jump to content
Dogomania

Nela zamieszkała w Przyborowie koło Nowej Soli ! Staruszka Nela - damy radę jej pomóc ? Juz bezpieczna w hoteliku u kikou

Recommended Posts

Posted
7 godzin temu, Havanka napisał:

Agnieszko, już wcześniej przygotowałam dla Neli tekst do ogłoszeń i czekałam na sygnał, zeby ruszyć z ogłoszeniami. Ela ma teraz sporo obowiązków, więc może ja odciążę ją trochę?

Czarodziejko kochana  czar.gif.debbd5f046ad971faeca550c21382a00.gif    

Sama jesteś, że tak powiem brzydko, ale adekwatnie, zawalona robocizną, a chcesz mi pomóc. Cała Ty   5a6271ba440ba_serce10.jpg.4c7b1d56dd043b43205e62c3f8453886.jpg

Eluniu, dziękuję Ci serdecznie  5a62716945d5f_serce1.gif.83f348590d5d646afe9c261f2377e489.gif

Masz szczęśliwą rękę do ogłoszeń więc pewnie i tym razem Nelcia wkrótce spocznie w sercach i na kolankach kochających ją opiekunów.

5a62724813df9_gifDzikuj))).gif.d4fb79db89493f595f25ca3a9e115527.gif

Posted
9 godzin temu, elik napisał:

Czarodziejko kochana  czar.gif.debbd5f046ad971faeca550c21382a00.gif    

Sama jesteś, że tak powiem brzydko, ale adekwatnie, zawalona robocizną, a chcesz mi pomóc. Cała Ty   5a6271ba440ba_serce10.jpg.4c7b1d56dd043b43205e62c3f8453886.jpg

Eluniu, dziękuję Ci serdecznie  5a62716945d5f_serce1.gif.83f348590d5d646afe9c261f2377e489.gif

Masz szczęśliwą rękę do ogłoszeń więc pewnie i tym razem Nelcia wkrótce spocznie w sercach i na kolankach kochających ją opiekunów.

5a62724813df9_gifDzikuj))).gif.d4fb79db89493f595f25ca3a9e115527.gif

Elu, chętnie zrobię ogłoszenia, bo tylko w taki sposób mogę pomóc. Poczekam jeszcze na zdjęcia Neli i będziemy szukać domku !

Posted
2 godziny temu, Havanka napisał:

Elu, chętnie zrobię ogłoszenia, bo tylko w taki sposób mogę pomóc. Poczekam jeszcze na zdjęcia Neli i będziemy szukać domku !

Bardzo dziękuję moja imienniczko :)P

Ładne zdjęcia Neluni bardzo są potrzebne.

Posted
8 godzin temu, elik napisał:

No to się rozpędziłam z ogłoszeniami. Mam tekst ale nie ma jeszcze zdjęć...

Nela czeka na Twoja miłość i ciepły kącik...

Siedem długich, mroźnych zim, siedem upalnych lat, w betonowym boksie schroniska, na odmianę losu czekała Nela, suczka w średnim wieku. Pyszczek lekko posiwiały, oczy smutne, wciąż błagały o dom. Pogodzona ze swym nędznym losem, lizała przez kraty ręce wolontariuszce, która ją odwiedzała. Dzięki właśnie tej osobie i zdjęciom, które zrobiła, udało się zorganizować dla niej pomoc. Obecnie Nela mieszka w hoteliku dla psów i poznaje uroki normalnego, psiego życia. Stała się radosna, uwielbia kontakt z człowiekiem i zabawy z innymi psami. Bardzo grzeczna, posłuszna, potrafi zachować czystość w mieszkaniu. Jest zdrowa, wysterylizowana, zaszczepiona i odrobaczona - gotowa na nowe życie.

Większość ludzi szuka młodych, rasowych psów. A ja pytam, w czym są gorsze te starsze i bez rodowodu? Czy nie są wierne i nie potrafią kochać? Wręcz przeciwnie, doceniają każde dobro, które otrzymują od człowieka.

Jeżeli zechcesz dać Neli dom i dużo miłości, na którą w pełni zasługuje, zadzwoń pod numer podany w ogłoszeniu. W razie potrzeby, pomożemy w transporcie.

• Upvote 1
Posted
Dnia 20.01.2018 o 09:26, Havanka napisał:

22 godziny temu, elik napisał:

Dziekuje za pomoc dla naszego Eliczka !

Posted
14 godzin temu, Havanka napisał:

Siedem długich, mroźnych zim, siedem upalnych lat, w betonowym boksie schroniska, na odmianę losu czekała Nela, suczka w średnim wieku. Pyszczek lekko posiwiały, oczy smutne, wciąż błagały o dom. Pogodzona ze swym nędznym losem, lizała przez kraty ręce wolontariuszce, która ją odwiedzała. Dzięki właśnie tej osobie i zdjęciom, które zrobiła, udało się zorganizować dla niej pomoc. Obecnie Nela mieszka w hoteliku dla psów i poznaje uroki normalnego, psiego życia. Stała się radosna, uwielbia kontakt z człowiekiem i zabawy z innymi psami. Bardzo grzeczna, posłuszna, potrafi zachować czystość w mieszkaniu. Jest zdrowa, wysterylizowana, zaszczepiona i odrobaczona - gotowa na nowe życie.

Większość ludzi szuka młodych, rasowych psów. A ja pytam, w czym są gorsze te starsze i bez rodowodu? Czy nie są wierne i nie potrafią kochać? Wręcz przeciwnie, doceniają każde dobro, które otrzymują od człowieka.

Jeżeli zechcesz dać Neli dom i dużo miłości, na którą w pełni zasługuje, zadzwoń pod numer podany w ogłoszeniu. W razie potrzeby, pomożemy w transporcie.

Piekanie dzekuje za tekst - chwyta za serducho. 

Moj tekst jest taki zwykly, choc bardzo staralam sie,kiedy go pisalam.

Mysle, ze przy takim tekscie sunia musi znalezc dom !

Posted
2 minuty temu, MALWA napisał:

Mam nadzieję...

Posted
11 godzin temu, Poker napisał:

MALWO, na jakie konto mam wpłacić kasę z bazarku ? niestety tylko całe 35 zł .

Dziekuje jeszcze raz za bazarek. 

Jestem  u rodzicow, pisze z komorki. Wracam po poludniu, to wowczas przesle nr konta. 

Posted
14 godzin temu, Havanka napisał:

Dopiero przed chwilą się obudziłam :) Od wczorajszego popołudnia do teraz, z małymi przerwami, odsypiałam zaległości w spaniu.  Wstałam i  od razu zabieram się za bazarek, ale jeszcze zaglądnęłam do psiaczków  :)

Piękny tekst :) Bardzo serdecznie dziękujemy  5a6467c2e6a4c_kwiatki8.jpg.4d379bd4cdb65c7e712290f99766ae5e.jpg

Posted
11 godzin temu, Poker napisał:

MALWO, na jakie konto mam wpłacić kasę z bazarku ? niestety tylko całe 35 zł .

Nie mów niestety, każda złotówka jest na wagę złota i bardzo gorąco dziękujemy za pomoc dla Neluni    5a6467c2e6a4c_kwiatki8.jpg.4d379bd4cdb65c7e712290f99766ae5e.jpg  

Nr konta zaraz podam na PW.

Posted
12 godzin temu, elik napisał:

Nie mów niestety, każda złotówka jest na wagę złota i bardzo gorąco dziękujemy za pomoc dla Neluni    5a6467c2e6a4c_kwiatki8.jpg.4d379bd4cdb65c7e712290f99766ae5e.jpg  

Nr konta zaraz podam na PW.

Elik dziękuję za podanie konta do wpłat.

Tak zakręciłam się przy bazarku dla Gwiazdki i Ulvehin, że kompletnie wypadło mi to z głowy, by podać konto.

Posted

Kikou przesłała mi dzisiaj sms kilka zdjęć Neli, takich zimowych z podwórka.

Weszłam zobaczyć czy zapisały się wszystkie zdjęcia - różnie może być...

Poproszę jutro Kasie o wstawienie zdjęć na watek.

Posted
3 godziny temu, Nesiowata napisał:

Nelu  jak najszybciej niech znajdzie się Twój prawdziwy domek.

U kikou jest Neluni dobrze, jednak wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej!

Posted
9 godzin temu, MALWA napisał:

Dziękuję za ogłoszenia dla Neli.

Havanko - jesteś wspaniała !

Żeby się tylko udało znaleźć domek. Tyle psiaków czeka tak długo...

Posted
22 godziny temu, MALWA napisał:

.. też tak myślę!notworthy.gif

Posted
1 godzinę temu, Havanka napisał:

Chciałabym wyróżnić ogłoszenie Neli na OLX. Czy nie macie nic przeciwko, gdybym poprosiła o kasę?

Oczywiście Havaneczko, zaraz zrobię przelew, tylko powiedz ile. 

Posted
11 minut temu, Havanka napisał:

Dziękuję Eluś. Na cały miesiąc, to koszt 17 zł.

Już przelewam, jutro będziesz miała na koncie :)

Dzięki wielkie Eluniu :)