Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Rokuś może się pakować i ruszać do swojego stałego domku :) Wizyta wypadła bardzo dobrze.Okazało się,że 7 lat temu Lucynka robiła również wizytę u Państwa gdy chcieli adoptować sunię ze schroniska.Powiadomiłam o naszej decyzji domek i Hanię.Prawdo podobnie pojadą po Rokusia do Hoteliku jutro ale to mają już ustalić między sobą

Lucynko jeszcze raz kochana dziękuję za przeprowadzenie wizyty :)

Posted
3 godziny temu, szafirka napisał:

Jutro przed południem Państwo przyjadą po Rokusia.

Zrobiłam Rokusiowi ogłoszenie na OLX z 4 zdjęciami pierwszymi z wątku i już piękny ma domek.Szkoda mi było wyróżnienia bo po Emi jest ważne do 28.10.17.

No cóż niech piękny Roki wyrusza do swojego domku.Widocznie był pisany jemu.

Teraz chyba zastąpię Rokusia w OLX na Isię z tym,że Isia jeszcze nie ma dobrych zdjęć i nie jest po SPA.

Posted
4 godziny temu, Sara2011 napisał:

Pani wpatrzona w Rokusia, super <3. Gratualcje dla Was -Anula i Bogusik, kolejne życie uratowane.

No tak masz rację,życie uratowane i tylko to się liczy.Tak sobie myśle ile jeszcze tych psów czeka na ratunek.To jest matnia i chyba nigdy się z niej nie wyjdzie.

• Upvote 1
Posted

Rozmawiałam z p.Wiolettą i podróż minęła bez problemów.Zapoznanie z kotkiem nie wypadło rewelacyjnie ale też bez rozlewu krwi.Rokuś wypił sporo wody,zjadł i na spacerku zrobił wszystko co trzeba.Teraz właśnie był sprawiedliwy podział czyli Rokuś na kolankach u Pańcia a kotecek u Pańci :) Wysłałam maila i będa zdjęcia.Jutro wieczorkiem dzwonię po kolejna ture wiadomości po przebytej nocy i drugim dniu pobytu Rokusia w swoim domku

• Upvote 1
Posted
16 minut temu, Bogusik napisał:

Rozmawiałam z p.Wiolettą i podróż minęła bez problemów.Zapoznanie z kotkiem nie wypadło rewelacyjnie ale też bez rozlewu krwi.Rokuś wypił sporo wody,zjadł i na spacerku zrobił wszystko co trzeba.Teraz właśnie był sprawiedliwy podział czyli Rokuś na kolankach u Pańcia a kotecek u Pańci :) Wysłałam maila i będa zdjęcia.Jutro wieczorkiem dzwonię po kolejna ture wiadomości po przebytej nocy i drugim dniu pobytu Rokusia w swoim domku

Zwierzaki muszą się poznać i potrzeba na to czasu.Zapewne kotek będzie większość dnia spędzał na meblu,na górze i obserwował Rokusia a Roki jego. 

Posted
27 minut temu, Anula napisał:

Zwierzaki muszą się poznać i potrzeba na to czasu.Zapewne kotek będzie większość dnia spędzał na meblu,na górze i obserwował Rokusia a Roki jego. 

Kotek - Laki bardzo zgodnie żył z poprzednią sunią ale jest zazdrosny o Pańciostwo.Puki co to miski są umieszczone wyżej a dla Rokusia niżej

Posted

Rokuś przespał noc trochę wędrując i zmieniając miejsca z legowiska na fotel lub kanapę.Z kicią nadal średnio i raczej oboje się siebie boją i traktują jak intruza ale nie jest  źle.W końcu z czasem, jakoś się muszą dogadać.Kilka zdjęć z dzisiaj :)

IMG_20171016_090020.jpg.fbfdb07bdcbb1af09d2d17273fb44843.jpg

IMG_20171016_085944.jpg.216f9ad8685dd8baa40b835995e770f2.jpg

IMG_20171016_172654.jpg.5fdd665df56b022ca6a50df4bbaa28ec.jpg

I śliczna kicia-Laki :)

IMG_20171016_090045.jpg.843cb80dd964be76f0ae9bf2098ce1c9.jpg

IMG_20171016_113645.jpg.69c2f20146899170c864e2c1a832ae95.jpg

Posted

No tak,tak jak pisałam kicia Laki na wysokościach urzęduje.

Roki nie ma adresówki.Czy zawsze tak musimy walczyć o nią? Hania raczej przypięła adresówkę.

Posted

Roki pięknie wygląda. Anulko upomnijcie się o tę adresówkę. Ja też wiecznie walczę o szelki , adresatki. Wyposażam , przypinam a i tak domki mają "swoje zwyczaje".

Posted
10 godzin temu, Anula napisał:

No tak,tak jak pisałam kicia Laki na wysokościach urzęduje.

Roki nie ma adresówki.Czy zawsze tak musimy walczyć o nią? Hania raczej przypięła adresówkę.

3 minuty temu, ewu napisał:

Roki pięknie wygląda. Anulko upomnijcie się o tę adresówkę. Ja też wiecznie walczę o szelki , adresatki. Wyposażam , przypinam a i tak domki mają "swoje zwyczaje".

Napisałam obszernego maila o adresatce  i przypomniałam także o rejestracji czipa w SAFE ANIMAL.Teraz dostałam zdjęcie, z wpisu do bazy i zapewnienie,że adresatka też jest.Zobaczymy na kolejnych zdjęciach bo jak inaczej sprawdzić....Wszystko zawsze mówię dwa razy w prowadzonych rozmowach i zapewnieniach,że tak będzie ale same wiecie jak z tym jest....