Jump to content
Dogomania

JEDNO SERCE NIE DA RADY ! Serce Pipi i podopieczni w potrzebie!!! (Posty inf. 1-6)

Recommended Posts

Posted

Jestem po przerwie.Dostałam komputer od Randy,a przywiozła go Evelin.Bardzo serdecznie dziękuję.Te kobiety są ze mną w stałym kontakcie i bardzo dużo mi pomagają.Nie wiem jak to by było gdyby nie one.Evelin wywiozła z mojej gminy naprawdę sporo psów i gdyby nie one, to raczej u mnie zostało by już tylko trzy,może cztery.Jednak jestem ogromnie wdzięczna,ponieważ przynajmniej nie muszę już tak latać po tych wioskach i karmić i prosić żeby nie przeganiali biedaków,np z pod sklepu.Z tej strony mam komfort przeogromny.Jestem już bezrobotna,więc mogę poświęcić czas dla moich psiaczków.Oczywiście kotków też.
U nas pomalutku jakoś leci.Mam nowego psiulka,który wraz z wywalonymi braćmi włóczył się po wsi.Po jakimś czasie ja rano wychodzę z domu,patrzę,a z budki w której całe lato spały koty,jakiś nosek wystaje?Zaglądam dalej,i co widzę?,piesoooo???????!!!,cholera,pomyślałam w pierwszej chwili.Wystarczyło mu,że kilka razy, kiedy przejeżdżałam przez wieś,dałam chrupek i widocznie po zapachu,czy co, przyszedł do mnie.Mądrala z niego,bo było ich czwórka i tylko on jeden przeżył.Jego rodzeństwo pod kołami zakończyli żywot.Liczyłam na to,że może ludzie wezmą,ponieważ to były same pieski.Nie stety,nikogo nie obchodziły.Przeganiali,bo to dziady. . .
Dostał imię Płomyk,ponieważ sprawiał takie wrażenie,że zaraz zgaśnie.Przewracał się na plecki i przepraszał,że żyje.Jest bardzo karny,nie oddala się nigdzie.Psy biegają,bawią się,a on siedzi przy domu i tylko się przygląda.Rusza za mną,ale tylko do bramy i zostaje.Jak idę po mleko,to kilka mi towarzyszy,ale nie on.Mogłabym pisać o nim książkę,ale może założę mu wątek i tam będzie ciąg dalszy,ok?
Mam problemy ze zdjęciami,ponieważ korzystałam z fotosika Aga i Eto,nie wiedząc,że trzeba abonament płacić.Tak myślę,bo na czerwono mi się pokazuje,że mam już ponad 100 zdjęć,więc muszę opłacić abonament.Skontaktuję się z Agą i zobaczę,co mogę zrobić.Proszę o jeszcze trochę cierpliwości.
Kochane,dziękuję za dobre słowa,za życzliwość i zainteresowanie,kiedy mnie tu nie było.Mam nadzieję,że teraz już będę i nic się nie stanie.Dziękuję,pozdrawiam.

Posted

Pipi,a po co abonament na fotosiku płacić? Załóż sobie swoje własne konto i przechowuj tylko aktualnie potrzebne zdjęcia.Wykasuj zalegające zdjecia
i bedziesz mogła dodawać nowe bezpłatnie.
Mozna tam przechowywać zdjęcia ale tylko 100.
Jak się zmieścisz w tej liczbie-to fotosik jest za free :)

Posted

Evelin,dzięki,właśnie do tego doszłam i już jest dobrze.
Oto Płomyk[IMG]http://images43.fotosik.pl/223/454fcc3cdae4c034med.jpg[/IMG]

Posted

[IMG]http://images46.fotosik.pl/222/93cd890105a06971med.jpg[/IMG]
Tak wyglądał jak przyszedł do mnie.Chudy,z wielkim brzuszkiem i bardzo zmęczony i smutny.Było mu wszystko jedno,czy inne psy go "zjedzą",czy przyjmą do siebie.One wszystkie znają to uczucie i przywitały Płomyka jak braciszka.

Posted

[COLOR=Navy]A witaj Pipi :p . Odsluchaj te wiad. na tel. i znajdz ten czas na rozmowę tel.-ok? :razz: . Brakowalo nam tu twych relacji z życia podlaskich zwierzaków -nie tlyko psów. Także spoleczności podlaskiej-tej borykającej się z wieloma problemami . Czasem ciotki mogly pomóc tam. Pozdrawiam.:p
A Plomyk sliczny jest ...:loveu:
[/COLOR]

Posted

Pipi- fajnie, że już jesteś :lol:
Płomyk rzeczywiście na tej pierwszej fotce wygląda jak 7 nieszczęsc :shake: Ten wydęty brzuszek to pewnie od robali. Ale widac, że to cudny psiak :loveu:. Powinien szybko znaleźc domek :)
Mogę mu zrobic allegro. Tylko poproszę więcej fotek (może byc na maila).
pozdrawiam

Posted

Witaj Pipi :) Widzę nowy "nabytek", śliczny maluszek. Postaraj się proszę wstawić więcej jego fotek, to zrobię mu trochę ogłoszeń. Trzeba mu intensywnie szukać domku, póki młodziutki jest ;)

PS. Jak tam Mietek się miewa?

Pozdrawiam.

Posted

jeszcze się przez wątek nie przebiłam ale maluszek śliczny jest:razz:
Czy karma dla psiaków nadal potrzebna?(no i jaka karma? jakakolwiek?)
i ewentualnie na jaki adres wysłać?

Posted

[quote name='dzidda']jeszcze się przez wątek nie przebiłam ale maluszek śliczny jest:razz:
Czy karma dla psiaków nadal potrzebna?(no i jaka karma? jakakolwiek?)
i ewentualnie na jaki adres wysłać?[/QUOTE]
każda karma się przyda w każdej ilości, Pipi ma sporo psiaków do wykarmienia, nie tylko swoich ale bezdomnych u siebie we wsi.
Bardzo dziękujemy!:multi:

Posted

Pipi jak to miło, że znowu jesteś z nami. Bardzo tu Ciebie brakowało.
Psiaczek prześliczny. Boziu taki młodziutki a jaki mądry.
Pozdrowienia dla Ciebie i całej Twojej rodzinki.

Posted

[quote name='dzidda']czy telefon komorkowy w pierszym poście jest do Pipi?
muszę kurierowi podać jakby nie mógł dotrzeć:razz:[/QUOTE]
tak to nr. Pipi.

Posted

Słuchajcie,przyjechałam do szkoły na komputer,bo znowu mam problemy.Myślałam,że modem ADSL do neostrady się po psuł,jeździłam dzisiaj do miasta wymieniłam na nowy/diody przestały świecić i nie było połączenia/.Po zainstalowaniu okazało się,że też nie działa.Byli z Telekomunikacji,sprawdzili linię,wszystko w porządku.A pan z infolinii powiedział,że coś z systemem jest nie tak,albo komputer za słaby jest,żeby dać prąd dla modemu.Ja to mam szczęście.A tak się cieszyłam.Muszę czekać do poniedziałku,powiozę komputer do sprawdzenia.W Bielsku Podlaskim wszystko czynne jest do 16:00,więc dzisiaj za późno jest.

Wszystkim dziękuję za pamięć,cieszę się,że o mnie pamiętacie.
Muszę znowu poczekać ze wszystkim.Mam tyle zdjęć,filmików.Myślałam,że powklejam.
Dzidda,dziękuję bardzo.
Agaacia,Mietek ma się dobrze,tylko bez nogi i jak na trzech chodzi,to czasami mu bolą i szybciej się męczy.On teraz więcej w chlewie siedzi.Ale już dawno zapomniał o tym co go spotkało,bo do psów się tuli.
Olga7,przepraszam,ale ja już nie mam chyba tej komórki,raczej gdzieś zgubiłam,albo zostawiłam,sama nie wiem co z nia się stało.Została mi tylko ładowarka na pamiatkę.Co raz częściej mi się zdarza coś,gdzieś wsadzić,albo zgubić.Starość,nie radość.
Do poniedziałku kochane,miłego weekendu.

Posted

Moge wyslac troche rzeczy ale gdzie i jak znajde adres do Pipi???
Moge jej wyslac ubrania a na panow jaki rozmiar???
Postram sie zeby ktos jej podrzucil troche karmy ale GDZIE????
Podajcie mi namiary na pv.

Posted

Płomyk jest piękny, poprostu cudowny, jak go zobaczyłam to się zakochałam:loveu: te białe skarpetki i brwi, ten cudowny ogon i uszka :loveu: czekam już na szczeniaczka który miał być wywieziony, ale gdyby nie to, to Pipi mogłaby go pakować i wsadzać w pociąg do mnie. Niestety nie mam warunków na 3 psy, a bardzo bym chciała. Oby znalazł się ktoś kto zakocha się w nim i już nigdy nie odda.

Posted

[quote name='alek5464']Moge wyslac troche rzeczy ale gdzie i jak znajde adres do Pipi???
Moge jej wyslac ubrania a na panow jaki rozmiar???
Postram sie zeby ktos jej podrzucil troche karmy ale GDZIE????
Podajcie mi namiary na pv.[/QUOTE]
nie wiem czy ktoś Ci już odpowiedział, ale w tym wątku na 1 str. są namiary na Pipi
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/przygarnelam-chore-bezdomne-psiaki-z-pola-na-dt-blagam-o-wsparcie-karma-128124/[/URL]
z tego co pamiętam panowie Pipi są szczupli i wysocy;)
bardzo dziękuję!

Posted

[quote name='Evelin']O kurcze..a to pech.Komputer do tej pory chodził bez zarzutu..:mad:[/QUOTE]
Evelin,przepraszam,przepraszam,przepraszam. . . . . . . . . . . ,taka ze mnie panikara.Nie potrzebnie panikowałam,bo to wychodzi na to,że wina modemów.Poprostu mam takiego pecha giganta,że trzy modemy i wszystkie wadliwe.Dzisiaj wzięłam z telekomunikacji inny model i jak na razie jest ok.Miałam zxdsl,a dzisiaj wzięłam sagem.Mam nadzieję,że wszystko już będzie dobrze.
EVELIN,nie gniewaj się,przepraszam.
Na usprawiedliwienie mogę tylko powiedzieć,że na infolinii tak mi zasugerowali,że to może coś z komputerem nie tak,a ja głupol odrazu napisałam.Sorki,dobra kobietko i dziękuję za komputer.

Posted

[quote name='dzidda']dostałam maila że dzisiaj powinna dojść paczka:roll:[/QUOTE]
Bardzo dziękuję,jak tylko otrzymam,zaraz powiadomię.Jesteś kochana,dziękuję.

Posted

[quote name='Pipi']Bardzo dziękuję,jak tylko otrzymam,zaraz powiadomię.Jesteś kochana,dziękuję.[/QUOTE]
Nie ma za co dziękować. Trzeba pomagać jak można:lol:
powinno być 40kg karmy. proszę daj znać czy tyle przynieśli:roll:

Posted

[quote name='dzidda']Nie ma za co dziękować. Trzeba pomagać jak można:lol:
powinno być 40kg karmy. proszę daj znać czy tyle przynieśli:roll:[/QUOTE]
Huraaaa! ! !,przed chwilą bardzo miły pan przywiózł 40 kg suchego My Friend.Bardzo,bardzo dziękujemy.