Jump to content
Dogomania

JEDNO SERCE NIE DA RADY ! Serce Pipi i podopieczni w potrzebie!!! (Posty inf. 1-6)

Recommended Posts

Posted

Przepraszam za offa :oops:
Tak mi szkoda tego starego,chorego konika... :-(
Roześlijcie linka do allegro cegiełkowego do znajomych:
[URL="http://allegro.pl/show_item.php?item=758948151"]Stary,ślepy i kulawy koń potrzebuje pomocy!!! (758948151) - Aukcje internetowe Allegro[/URL]

Posted

[quote name='Ania+Milva i Ulver']Lalunia dopiero w niedziele pojedzie- TZ ma nawał roboty i sie nie wyrobimy szybciej.
Ale domek czeka:p[/quote]

Nawazniesze, ze domek czeka, pare dni nie zrobi roznicy:-o:-o

Posted

[quote name='Ania+Milva i Ulver']Lalunia dopiero w niedziele pojedzie- TZ ma nawał roboty i sie nie wyrobimy szybciej.
Ale domek czeka:p[/quote]

Czyli dzisiaj jest ten Wielki Dzień :loveu:

Posted

Ja dopiero wróciłam;)

Lalunia w nowym domku!!!
Na dzien dobry zrobiła siku w pokoju:evil_lol: Ale pani jej wszystko wybacza:p
Na Llaunie czekała karma, obróżka z adresatką:p
Bedzie miała super- i dzis juz spi w łózku!!

Jutro wstawie rozliczenie z pobytu maluchów.

Posted

:multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi:
Hurrrra!!! (pytałam o to na wątku hotelowym)..
Aniu,gdyby Ci się zamarzyła kolejna dostawa szczylków- to służę pomocą:diabloti:...

Posted

[quote name='Ania+Milva i Ulver']Ja dopiero wróciłam;)

Lalunia w nowym domku!!!
Na dzien dobry zrobiła siku w pokoju:evil_lol: Ale pani jej wszystko wybacza:p
Na Llaunie czekała karma, obróżka z adresatką:p
Bedzie miała super- i dzis juz spi w łózku!!

Jutro wstawie rozliczenie z pobytu maluchów.[/quote]

Super bardzo się cieszę :multi::multi:

Posted

[quote name='emilia2280']A co z Sabá? Czy porosla juz? Jak postépy w leczeniu? Moze ktos spytac Pipi jak jestescie w kontakcie?[/quote]

Z tymi poświętniakami to jest tak..
Saba-nie pogarsza się i super poprawy też nie ma.Sierść ma lśniącą,okresowo
pojawiają się małe placki,potem porastają.W najblizszym czasie-sterylka.
Jeśli chodzi o socjalizację: Pipi spróbowała oddzielić Gucia od Saby i Nory.Gucio załatwił sprawę po męsku,wygryzł dziurę i wrócił do nich.Obydwie suki traktują Gucia lepiej,może przynajmniej zjeść spokojnie,razem się bawią..
Nora da sobie założyć obrożę ,daje się głaskać,pokazuje brzuszek-pod warunkiem,że Pipi jest na kolanach.Przy próbie wstania -wyrywa się...
Pipi mówi,że gdyby szła na czterech kończynach to Nora by za Nią poszła...
Są u Pipi już rok.Żyją po swojemu...postępy są,ale powolutku to idzie.
Gdyby Pipi miała więcej czasu....gdyby.
Póki co są bezpieczne.I tyle.

Posted

Lala -teraz Dusia ma się świetnie, jej nowa pani jest z niej zadowolona bardzo -Dusia jest czysta, grzeczna i bardzo kochana. Miała już pierwsze małe strzyżenie:p
Co u Toli , to nie wiem- będę się teraz kontaktowała z nimi- czekam na książeczkę Szerszenia.

[B]Wstawiam zaległe rozliczenie:[/B]

Wpłynęło do mnie+200zł JKP

Wydatki:
Tola hotel- 34zł
Lala hotel -80zł
Odrobaczenie -10zł
---------------------------
- 124zł

Zostaje więc +76zł- wyślę do Jkp pw na co przekazac nadwyżkę.

[B]Dzięki wszystkim!![/B]

Posted

Cieszę się bardzo,serdecznie dziękuję.Laluni i Tolci wszystkiego,wszystkiego najlepszego w nowych domkach.
Oby tak wszystkim pieskom się poszczęściło jak im.Dziękuję bardzo.

Posted

[quote name='evita.']Zapraszam na bazarek na Kajtusia (bądącego pod opieką Pipi) i jej pozostałych psów:
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f99/nie-masz-sie-w-co-ubrac-zajrzyj-do-nas-na-kajtusia-psy-pipi-do-30-09-a-147198/[/URL]
P.S. Super, że Tolci się udało :multi:[/quote]
Za pieniążki zebrane na tym bazarku została zakupiona taka karma dla psiaków Pipi:
[url=http://www.allegro.pl/item760820132_bosch_my_friend_20kg_2_x_puszka_kurier_promocja.html]BOSCH MY FRIEND 20kg + 2 x PUSZKA+KURIER -PROMOCJA (760820132) - Aukcje internetowe Allegro[/url]
P.S. Pipi- daj znac jak dotrze do Ciebie ;)

Posted

Dzwoniłam ok tydzień temu i wszystko było w miarę ok.
Ale skoro tak się dopytujesz,zadzwonię jutro i napiszę.
Z ostatnich wiadomości...hmmm jak to na podlaskiej wsi- ciągle jakieś psie kłopoty.Pipi na szczęście nauczyła się odmawiać,co wcale do końca nie chroni..bo ludzie zwracaja się do Pipi uważając,że załatwi każdy problem...
Ostatnia historia dot suczki mieszkającej przy szkole.Pipi składała się z kimś na zastrzyki hormonalne.W tym roku sunia dostała lek za późno i urodziła szczeniaki.No i cóż,przy pomocy kogoś Pipi wyciągnęła szczeniaki i zawiozła do uśpienia.Tylko...nie wiadomo jakim cudem jeden szczeniak został..jakoś tak leżał z daleka od innych,choć Pipi sama je wyciągała a druga osoba zajmowała sunię...Szceniak to dziewczynka.Obiecuję,że jutro zadzwonię to się dowiemy.
Jednak podstawą jest łaczność przez net...na szczęście udało sie wykombinować komputer.

Posted

Zgodnie z obietnicą rozmawiałam dziś z Pipi. Nie o wszystko pytałam,jak to przez telefon.Najwazniejsze ustalenia sa takie,że 2 listopada zawiozę Jej komputer,wtedy wszystko sama bedzie mogła pisać.
3 listopada Pipi idzie do szpitala na mały zabieg (będzie wykonany ambulatoryjnie)..niby nic,ale kciuki potrzebne.
I mam nadzieje,że w listopadzie Pipi będzie już z nami :)

Posted

[quote name='Evelin']Zgodnie z obietnicą rozmawiałam dziś z Pipi. Nie o wszystko pytałam,jak to przez telefon.Najwazniejsze ustalenia sa takie,że 2 listopada zawiozę Jej komputer,wtedy wszystko sama bedzie mogła pisać.
3 listopada Pipi idzie do szpitala na mały zabieg (będzie wykonany ambulatoryjnie)..niby nic,ale kciuki potrzebne.
I mam nadzieje,że w listopadzie Pipi będzie już z nami :)[/QUOTE]

Trzymam kciuki i zdrówka życzę naszej Pipi!!!

Posted

Dziewczynki zajżyjcie proszę do suni tam jest tak mało osób na wątku:-(
Może coś doradzicie.
[URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=13185488#post13185488"][COLOR=#000000]http://www.dogomania.pl/forum/showth...8#post13185488[/COLOR][/URL]