Jump to content
Dogomania

JEDNO SERCE NIE DA RADY ! Serce Pipi i podopieczni w potrzebie!!! (Posty inf. 1-6)

Recommended Posts

Posted

Była dzisiaj pani z gminy u pani Stasi.Jutro ma przyjść pani opiekunka z Gminy.Dopiero wróciłam z tamtąd.Podziałała chyba moja wizyta,bo wyobraźcie sobie,zastałam syna,który akurat wrócił ze sklepu.Przyniósł serek wiejski i kupił 5 pampersów.Na stole leżał chleb i pachniało w domu czymś smażonym.Pani była przebrana,a w domu na toliku pojawił sie telewizor.Oglądała akurat barwy zczęścia.Jutro pomogę jej umyć głowę.Suczki nie zgadzają się ze sobą.Obie sa w ciąży.Oddać nie ma mowy,powiedziała.Szczeniaki odda,bo ma chętnych.Skrajnego zaniedbania nie widać.One nie są bite,bo bardzo przyjazne są.Śpia w łóżku z tą panią.Nie są chude.Nie ma do czego sie przyczepić.Syn z nimi przy mnie sie pobawił.Dla mnie to taka dziwna ta zabawa.Klepał ją i szarpał,tak dziwnie jakoś.Ale nie krzywdził.Oni mówia,że kochają je i za nic w świecie nie oddadzą.
Gorzej jest z pieskiem w budzie.Ale gdzie ja mam go zabrać?U nich w tej budzie to co kilka miesięcy inny piesek jest.Gdybym mogła zabrałabym natychmiast.Demonka mamy wieczorem nie było tam gdzie zawsze.Ale rano dobrze zjadła.Zostawiłam w krzakach wiaderko wody.
Z pania Stanisławą umówiłam się,że co dziennie przed pracą do niej wpadnę.
W czwartek ma przyjechać do niej córka.Ludzie mówią,że ona tylko tak mówi,ale zobaczymy.Po malutku poukłada się może jakoś.Będę na razie do niej zajeżdżała i przy okazji piesom podrzucę karmy.Piesek białasek wieczorem już tak nie rzucał się na karmę.Nie wiem czy pisałam,ale załozyłam mu kółko takie obrotowe do paska.Łańcuch trochę się rozkręcił.Ok ciocie,coś zjem i może dzisiaj wcześniej się położę.Już swoich karmić nie muszę,mąż ponakarmiał i nawet kolacja na mnie dzisiaj czekała he he.Może jutro będzie lepszy dzień.

Posted

[quote name='leni356']Pipi, Ty to masz ZŁOTE serce[/quote]

Dokładnie. Czytam, czytam i jestem pełna podziwu. Pipi, sama nie masz lekko a jeszcze innym pomagasz. Żeby było więcej takich ludzi... Mam nadzieję, że los kiedyś wynagrodzi Ci te wszystkie trudy, i te całe dobro do Ciebie wróci.

Dostałam maila od pani zainteresowanej Alutką. Ale pani ma małe, 3-letnie dziecko. Jak Alutka do dzieci? Pewnie niewiadomo. Odpisałam jej, napisałam że jakby co to są inne suczki, do wyboru do koloru ;) I powiedziałam, żeby najlepiej się z Tobą Pipi skontaktowała. Może podam jej też maila? Może to by była szansa dla jakiegoś psiaka.

Posted

:buzi::Dog_run::iloveyou:Pipiniu :loveu:[COLOR=Lime][SIZE=3]Aniele :loveu:[COLOR=Purple][SIZE=2]serduszko masz , co cala ziemie by ogarnac potrafilo i potrafi :loveu::loveu:dziekujemyyy z calych sil:modla::ylsuper:modle sie za domki dla niuniek ! Pipiniu odpocznij kochana nasza!![/SIZE][/COLOR][/SIZE][/COLOR]

Posted

pipi, jesteś niesamowita :loveu:, skąd Ty tyle energii czerpiesz? i dobroci?
A i mąż chyba się " poprawił":evil_lol:. Pozdrów go od nas i powiedz,że jest z niego dobry chłopak.

Posted

A z pampersami nie jest tak, że na receptę są tańsze, bo NFZ dopłaca?
Mama mi coś próbowała dziś wytłumaczyć..:oops:
Cieszę się, że coś się ruszyło.. Dobrze, że tam jesteś. Te ciąże suniek mnie martwią.. Skąd weźmie chętnych, jak nie wie ile psiaków..

Posted

[quote name='Soema']A z pampersami nie jest tak, że na receptę są tańsze, bo NFZ dopłaca?
Mama mi coś próbowała dziś wytłumaczyć..:oops:
Cieszę się, że coś się ruszyło.. Dobrze, że tam jesteś. Te ciąże suniek mnie martwią.. Skąd weźmie chętnych, jak nie wie ile psiaków..[/quote]
NFZ dopłaca - mozna kupić na receptę 1x w miesiącu ale nie pamiętam ile - i to co się dopłaca samemu, to wcale nie jest tak mało :shake: a z tego co wiem, to ta recepta nie wystarcza na normalne użytkowanie i i tak trzeba dokupować :-(

Posted

[quote name='gameta']NFZ dopłaca - mozna kupić na receptę 1x w miesiącu ale nie pamiętam ile - i to co się dopłaca samemu, to wcale nie jest tak mało :shake: a z tego co wiem, to ta recepta nie wystarcza na normalne użytkowanie i i tak trzeba dokupować :-([/quote]
Wiem.. :shake:
Ale zawsze to coś...:roll:

Posted

Pipi kochana ty moja kobietko nie wiem jak ty na to wszystko masz siły.

[SIZE=5]JESTEŚ WIELKA!!![/SIZE]
[SIZE=5][/SIZE]
Pipi wysłałam wczoraj pocztą pieniążki na tą twoją kochaną gromadkę 100zł.
Napisz proszę jak dojdą.;) Tylko tak Ci mogę pomóc aniele:cool3:

Posted

Już muszę lecieć.DZIĘKUJĘ WAM WSZYSTKIM Z CAŁEGO SERCA :loveu::loveu:
Ewcia1994dg,dziękuję.
Zapytam zaraz jak to jest z tymi pampersami.Rozmiar,to już wiem, 3/4 to są ponoć największe.
Zajadę do ośrodka zdrowia/to po drodze/ i zapytam.Jak mi sie uda na chwilunię wejść na kompa w pracy,to napiszę,jak nie będzie jak,to wieczorkiem.Dzisiaj w pracy mamy dyskotekę dla Gimnazjum,wczoraj była dla Podstawówki.Uwaga! - będę się bawić!!???
Jadę,bo mało już czasu.Pa

Posted

[quote name='Pipi']Już muszę lecieć.DZIĘKUJĘ WAM WSZYSTKIM Z CAŁEGO SERCA :loveu::loveu:
Ewcia1994dg,dziękuję.
Zapytam zaraz jak to jest z tymi pampersami.Rozmiar,to już wiem, 3/4 to są ponoć największe.
Zajadę do ośrodka zdrowia/to po drodze/ i zapytam.Jak mi sie uda na chwilunię wejść na kompa w pracy,to napiszę,jak nie będzie jak,to wieczorkiem.Dzisiaj w pracy mamy dyskotekę dla Gimnazjum,wczoraj była dla Podstawówki.Uwaga! - będę się bawić!!???
Jadę,bo mało już czasu.Pa[/quote]

No to lipa :cool1: ja mogę mieć tylko "S-1" czyli najmniejsze... Dobra, w takim razie trzeba się wybrać do lekarza rodzinnego - zwykły, z przychodni, z książeczką RUM tej pani i poprosić o receptę na pieluchomajtki. Uwaga - ona jest ważna tylko przez 30 dni i tylko w miesiącu wystawnienia, więc nie ma sensu jej brać np 29 czy 30 czerwca, bo nie zdąży się jej zrealizować :shake:
No i trzeba się wpierw w aptece dowiedzieć ile trzeba dopłacić do refundowanych pieluchomajtek na jeden miesiąc - bedziemy wiedzieć, ile potrzeba kasy...

Posted

dobra wyjęłam dokumenty mojej Mamy i mniej więcej moge powiedzieć jak było u nas ale nie jestem pewna co do liczby pieluchomajtek...wprawdzie moja Mama już nie używa,ale zawsze te pięć mam w zapasie:)
za 60 sztuk - 2 opak.dałam 126 zł już po zniżce z funduszu,czyli jedno opakowanie 30 sztuk wyniosło 63zł,a z tego co wiem limit chyba na jeden miesiąc jest albo 60 albo 90 sztuk i właśnie tu nie pamiętam bo w styczniu brałam:(jest taka specjalna książeczka i wpsiują ile się brało w danym miesiącu...ja skorzystałam na razie tylko w styczniu a karta jest ważna do końca roku i nie wiem czy musi byc koniecznie ciągłość czy nie
aha moja Mama niby zmieści się w dwójkę ale zawsze w szpitalu dawali jej trójeczkę to jest i wygodniej i luz trochę,bo jest dośc spora rozbieżnośc,dwójka troche za ciasna a w trójce można się utopić,choć jak mówię chyba lepiej się utopic niż mieć odciski;)

Posted

DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM ZA POMOC,BARDZO DZIĘKUJĘ.Już nie wiem jak mam dziękować.
Mam jednak prośbę.Proszę zainteresowanych losem pani St.o kontakty na pw,albo na gg 7163414.Miałam w pracy przykrą rozmowę,bardzo mi ktoś zarzuca,że ja nie mam prawa pisać na całą Polskę takich rzeczy.Okazuje się,że pomocy dla mnie zero,ale zainteresowanie tym co ja robię ogromne.Wszyscy czytają i jeszcze podsycają swoją nienawiść.Nie rozumiem tego,ale nie będę już pisała tutaj.Tylko o psach,dobrze?Pani St. oczywiście wie,że pomoc od Was dla niej otrzymałam i cieszyła się bardzo.Wszyscy zastanawiali się i to latami,jak pomóc kobiecie i nawet głośno mówili o tym i tv ściągać chcieli,ale jakoś nikt,oprócz mnie i jednej pani jeszcze nic nie zrobił.Dziwne,a teraz pretensje.Przeprazam wszystkich,których zabolało,że o pani Stasi napisałam.Za to jak tv by przyjechała,to wtedy bła by większa"tajemnica".Ciężko,co raz bardziej ciężko mi się żyje w tym środowisku.Zarzucali mi,że pomagam psom,że ludze potrzebują pomocy.Jak do człowieka wyciągnęłam rękę,to też nie dobra jestem.Nie wiem w domu wariatów mnie najchętniej by pewnie widzieli.Tutaj,to jest tak,że jeden na drugiego gada,ale w oczy wszystko gra i jakoś leci.Ja tak nie umiem.Zastanawiam się co raz bardziej,że trzeba powoli zwijać żagle i pryskać z tąd.Jedna nic nie zdziałam.Nie mam w ani jednej osobie wsparcia,oprócz Was oczywiście.

Posted

Pipi nie martw się tymi ludziskami :shake: Na nas zawsze możesz liczyc.
I jak coś to wiesz ;) nie krępuj się.
Mam nadzieję, że wczoraj poszalałaś:eviltong::eviltong::eviltong:

Posted

:crazyeye:o boże co za ludzie - wszystko źle - bo wg nich to trzeba siedzieć cicho w swoim domu i się nie wychylać - bo jak Ty pomagasz to pewnie im się robi głupio, że sami NIC nie zrobili, więc zamiast przyłączyć się do pomocy to wygodniej usadzić Ciebie :angryy:

Posted

a pies im mordy drapał w przenośni i dosłownie :mad:
Podanie samego imienia nie jest ujawnieniem osoby, a ludzie z Waszej miejscowości i tak wiedzą o kogo chodzi, więc po co ta hipokryzja :angryy:
Niech się wstydzą swojego postępowania, zamiast pomóc, to jeszcze kłody pod nogi rzucają. Nie chce się im nic robić, a Twoja postawa jest wyrzutem ich sumienia, dlatego Ci dokuczają.:diabloti:

Posted

Przykro mi Pipi, że masz do czynienia z tak prymitywnymi ludźmi..:roll:
Jak mnie to drażni, Katolicy! W Kościele się pokaże, a żeby coś sensownego z tego wynieść to już za trudne..
Pipi, przelałam tak jak obiecałam. Trzymaj się! Z prymitywnymi ludźmi nie wygrasz..

Posted

Suczki p. Stasi trzeba wysterylizowac. Nie znajdzie chetnych na szczeniaki co pol roku, to nie wchodzi w rachube. Pieniadze sie znajda, Pipi, spytasz jej czy pozwoli je zabrac na sterylki aborcyjne?

Posted

[quote name='admirabilis6']Suczki p. Stasi trzeba wysterylizowac. Nie znajdzie chetnych na szczeniaki co pol roku, to nie wchodzi w rachube. Pieniadze sie znajda, Pipi, spytasz jej czy pozwoli je zabrac na sterylki aborcyjne?[/quote]

A moze dac ludziom flaszke wodki czy cos innego i podejsc ich, by dali wykastrowac ?