Alaskan malamutte Posted July 19, 2017 Posted July 19, 2017 3 minuty temu, Anula napisał: Konkretnie: zabrać dwie sunie do anecik,jeżeli anecik nie da sobie rady to Suzi przenieść do nowego Hoteliku z behawiorystą a Hana zostanie u anecik. Takie rozwiązanie też wygeneruje olbrzymie koszty....Transport... Myślałyśmy tak: dać sunie do tego hoteliku z trenerem, jeśli okaże się, że Suzi jest ok, to anecik przyjedzie po obie.... Uwierzcie nam, my z Tolą nie śpimy od dwóch dni.....a telefony nam się grzeją... Quote
Alaskan malamutte Posted July 19, 2017 Posted July 19, 2017 1 minutę temu, Gabi79 napisał: A jeśli Suzi szybko się otworzy, to chyba będzie można przenieść sunie? Tak, rozmawiałyśmy już z anecik.. Quote
Anula Posted July 19, 2017 Posted July 19, 2017 1 minutę temu, Alaskan malamutte napisał: Takie rozwiązanie też wygeneruje olbrzymie koszty....Transport... Myślałyśmy tak: dać sunie do tego hoteliku z trenerem, jeśli okaże się, że Suzi jest ok, to anecik przyjedzie po obie.... Uwierzcie nam, my z Tolą nie śpimy od dwóch dni.....a telefony nam się grzeją... Takie rozwiązanie też jest dobre.Przeraził mnie koszt 1200,00zł opłaty.Aneta chyba mniej policzy za hotelikowanie. Quote
Alaskan malamutte Posted July 19, 2017 Posted July 19, 2017 1 minutę temu, Anula napisał: Takie rozwiązanie też jest dobre.Przeraził mnie koszt 1200,00zł opłaty.Aneta chyba mniej policzy za hotelikowanie. Anula, te 1200 zl to jest bez karmy i bez weta!!!!! Koszt u anecik taki jak u Murki. Quote
Gabi79 Posted July 19, 2017 Posted July 19, 2017 11 minut temu, Alaskan malamutte napisał: Koszt u anecik taki jak u Murki. Asiu Anula miała na myśli koszty u p. Moniki1200, że u anecik będzie mniej. Myślę sobie, że jak u Tropka będzie ok. można pieniążki przekazać dla suniek. Quote
Tola Posted July 19, 2017 Author Posted July 19, 2017 Jak pomyślę, ze nie uda się znalezc innego rozwiązania i trzeba będzie jednak przystać na te ogromny koszt, to robi mi się słabo :( Zostało tak niewiele czasu, a przecież najpóźniej we wtorek trzeba zabrać suczki ze schroniska:( Quote
Tola Posted July 19, 2017 Author Posted July 19, 2017 Tam mozna dać psa na parę dni, ale nie na dłużej :( Quote
Alaskan malamutte Posted July 19, 2017 Posted July 19, 2017 Przed chwilą, Tola napisał: Tam mozna dać psa na parę dni, ale nie na dłużej :( Tolu, jak nic nie wymyślimy, to trzeba tak zrobić.....Nikt nam niestety miejsca nie ustąpi.... Quote
Gabi79 Posted July 19, 2017 Posted July 19, 2017 1 minutę temu, Tola napisał: Tam mozna dać psa na parę dni, ale nie na dłużej :( Gdzie Tolu, do p. Moniki? Quote
mar.gajko Posted July 19, 2017 Posted July 19, 2017 Ale dziewczyny, przecież nei ma mowy o agresji tylko o wycofaniu raczej. Nie rzuca się na człowieka z zębami. Anecik nie może jej wziąć? Nie musi od razu przytulać mocno :) Quote
Alaskan malamutte Posted July 19, 2017 Posted July 19, 2017 7 minut temu, Gabi79 napisał: Asiu Anula miała na myśli koszty u p. Moniki1200, że u anecik będzie mniej. Gabrysiu, napisałam, że u anecik podobnie jak u Murki!! Quote
Alaskan malamutte Posted July 19, 2017 Posted July 19, 2017 1 minutę temu, mar.gajko napisał: Ale dziewczyny, przecież nei ma mowy o agresji tylko o wycofaniu raczej. Nie rzuca się na człowieka z zębami. Anecik nie może jej wziąć? Nie musi od razu przytulać mocno :) anecik ma w tej chwili trzy wycofane psy, w tym mega trudną Tigrę..... Quote
Tola Posted July 19, 2017 Author Posted July 19, 2017 2 minuty temu, Gabi79 napisał: Gdzie Tolu, do p. Moniki? NO tak, warunki dobre, właścicielka z sercem do zwierząt, ale ceny nie dla bezdomniaków :( Quote
Alaskan malamutte Posted July 19, 2017 Posted July 19, 2017 9 minut temu, Gabi79 napisał: Myślę sobie, że jak u Tropka będzie ok. można pieniążki przekazać dla suniek. Gabrysiu kochana!! Bardzo dziękujemy!!! Bardzo pragnę, aby Tropcio miał domek z bajki!!! Quote
agat21 Posted July 19, 2017 Posted July 19, 2017 Czyli w końcu plan jest taki, żeby obie sunie pojechały do Brutusa, i po paru dniach obserwacji albo obie - jak się okaże, że Suzi jest ok - jadą do anecik? Quote
Tola Posted July 19, 2017 Author Posted July 19, 2017 3 minuty temu, Tola napisał: NO tak, warunki dobre, właścicielka z sercem do zwierząt, ale ceny nie dla bezdomniaków :( Dobrze wiedzieć, ze coś takiego mamy w okolicy, czasami trzeba natychmiast umieścić bezpiecznie psa, ale nie na długo.. Quote
mar.gajko Posted July 19, 2017 Posted July 19, 2017 1 minutę temu, Tola napisał: Dobrze wiedzieć, ze coś takiego mamy w okolicy, czasami trzeba natychmiast umieścić bezpiecznie psa, ale nie na długo.. A nie dało sie coś wynegocjować? Takie ma powodzenie hotel i zapchany? Quote
Alaskan malamutte Posted July 19, 2017 Posted July 19, 2017 1 minutę temu, agat21 napisał: Czyli w końcu plan jest taki, żeby obie sunie pojechały do Brutusa, i po paru dniach obserwacji albo obie - jak się okaże, że Suzi jest ok - jadą do anecik? Agatko, to jest plan B, kosztowny, ale jeśli nic innego nie znajdziemy, nie stanie się jakiś cud, to nie mamy wyjścia.... Quote
Alaskan malamutte Posted July 19, 2017 Posted July 19, 2017 Przed chwilą, mar.gajko napisał: A nie dało sie coś wynegocjować? Takie ma powodzenie hotel i zapchany? Nawet nie pytaj jakie są ceny dla "domniaków"... Quote
Gabi79 Posted July 19, 2017 Posted July 19, 2017 Przed chwilą, Alaskan malamutte napisał: Gabrysiu kochana!! Bardzo dziękujemy!!! Bardzo pragnę, aby Tropcio miał domek z bajki!!! Miałam cichą nadzieję, że na miejsce Tropka wybierzemy jakąś kolejną bidę, ale sunie są w potrzebie. Ja nie mam prawa tu nic sugerować, ale może trzeba dać sunie do p. Moniki na kilkanaście dni, okaże się jaka jest Suzi i najwyżej Hana pojedzie do anecik, a dla Suzi może w międzyczasie zwolni się miejsce u Murki. A jeśli Suzi okaże się Normalnym psiakiem, tzn. nie wycofanym, pojadą do anecik razem/ Dobra, już się nie "wcinam" Decyzja należy do Was i do deklarowiczów Quote
Tola Posted July 19, 2017 Author Posted July 19, 2017 Przed chwilą, mar.gajko napisał: A nie dało sie coś wynegocjować? Takie ma powodzenie hotel i zapchany? To cena po negocjacji, dla fundacji - cena dla gości hotelowych znacznie wyższa... Tam jest chyba 7 kojców, w tym 5 zajętych, psy są pojedyńczo w boksach. Quote
mar.gajko Posted July 19, 2017 Posted July 19, 2017 Przed chwilą, Alaskan malamutte napisał: Nawet nie pytaj jakie są ceny dla "domniaków"... To ceny warszawskie, bo nawet nie krakowskie. I co ma chętnych? Quote
mar.gajko Posted July 19, 2017 Posted July 19, 2017 1 minutę temu, Tola napisał: To cena po negocjacji, dla fundacji - cena dla gości hotelowych znacznie wyższa... Tam jest chyba 7 kojców, w tym 5 zajętych, psy są pojedyńczo w boksach. No proszę, to ja wykorzystam "rodzinną" posesję i hotel założę w lubelskim :) przy takich cenach to wystarczy 5-7 psów na utrzymanie :) Quote
Gabi79 Posted July 19, 2017 Posted July 19, 2017 1 minutę temu, Tola napisał: To cena po negocjacji, dla fundacji - cena dla gości hotelowych znacznie wyższa... Tam jest chyba 7 kojców, w tym 5 zajętych, psy są pojedyńczo w boksach. Ja za Zulcię też płaciłam 600/miesiąc w hotelu z behawiorystą, Na szczęście Zula była w domu, nie w kojcu. Kilka tygodni wystarczyło, by Zulcia zrobiła ogromne postępy, oby z Suzi też tak było. Quote
Alaskan malamutte Posted July 19, 2017 Posted July 19, 2017 Przed chwilą, mar.gajko napisał: To ceny warszawskie, bo nawet nie krakowskie. I co ma chętnych? Ma. Są psy domne i cztery bezdomniaki....jeden znalazł już domek...Są dwa wolne kojce... Quote
Recommended Posts