Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Życzę wszystkim jutro powodzenia! :)
Skoro już polski jest liczony w Olsztynie i Lublinie.. :roll: przyszli weterynarze muszą walczyć i na tej arenie :lol:

• Replies 162
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Uf... Po 2 egzaminach humor duzo lepszy :) Mam nadzieje, ze biologia i chemia pójdzie równie gładko i pytania beda na poziomie dzisiejszego angielskiego :diabloti:

Posted

z tego co wiem to kiedyś możliwe było przeniesienie z zootechniki na wete.. teraz już chyba to znieśli.. jedynie po zootechnice można zrobić studium i wyrobić sobie uprawnienia technka-asystenta.

Posted

Powodzenia wszystkim zdajacym :) Ja juz na 4 roku wety we Wrocku jestem, wiec juz za polowa studiow :) Przygotujcie sie na duzo nauki,bo jakies 2 lata temu zmienili program nauczania i masakra jest teraz ;)

Posted

[quote name='sheltia12']
Ktos tu na poprzedniej stronie napisał że do Olsztyna chcą polski?!
[/quote]
ops. sory. Tylko ang i dwa do wyboru :oops:
Ta matura mi wyraźnie szkodzi :lol:

Posted

Ja nie wiem co mozna widziec fajnego w dzisiejszej biologii ;) Wiedzy to za wielkiej tam nie wymagali ,a pytania podchwytliwe i czesto ciezkie do sformułowania. Doświadczenia to wrzucili chyba wszystkie, jakie im z ostatnich lat sie nie zmiescily ;)
Z ciekawostek dodam, ze odpowiedzi do matur na portalach takich jak onet.pl czy gazeta.pl sa SPRZECZNE :) wiec nie wydaje mi sie, zeby odpowiedzi byly takie oczywiste ;) Szkoda, ze tak duzo bedzie brane "pod klucz", bo o ile nie martwie sie o zadania, w których była konkretna odpowiedz, to moje twórcze interpretacje zjawisk biologicznych moga być zgubne :lol:

Posted

Doświadczenia :lying:
Ale osobiscie jestem ciekawa jak rzeczywiscie z odpowiedziami jesli chodzi o ta mutacje, pierscienice, tulipan itp :lol: Ja zasugerowalam sie, ze skoro sa 2 pkt do zdobycia to zaznaczam dwa punkty :evil_lol:

Posted

Gratulacje angielskiego :) Ja mam polski ustny dopiero 27 maja, wiec sporo czasu...
Co do biologii to dla mnie latwiejsze byly arkusze z poprzednich lat :(. Ale matura to zbiór takich pytań, ktore dla jednych sa banalne a dla drugich po prostu glupie :lol: Moze za bardzo mnie straszyli tymi kluczami :oops: dowiemy sie w czerwcu.. Teraz tylko chemia i wolne :loveu:

Posted

Zgadzam się... Cała matura polega na zmieszczeniu się w kluczu :shake: Boję się, że coś mam na biologii dobrze ale klucz tego nie uznaje :angryy:

Ja jestem już po wszystkim, łącznie z ustnymi , została tylko chemia, której się boję TRAGICZNIE :shake:

Posted

Ale w gruncie rzeczy chemia jest bardziej przewidywalna niż biologia. Wystarczy powtórzyć stałe schematy zadań, jakieś przemiany jądrowe, budowe atomu i podstawy organiki (rozróznianie i przemiany) i smialo.
Nie ma szans chyba, zeby dali doswiadczenie z przemiana glukozy w jelicie szczura :evil_lol:

Posted

Maturzystom gratuluję biologii (na pewno dobrze zdanej!) i trzymam kciuki by jutro chemia Wam dobrze poszla.

Ja za rok piszę maturę i również wybieram się na weterynarię. Do Wrocławia! :p