joi Posted February 28, 2017 Posted February 28, 2017 Cała jestem w skowronkach :D, jest ewidentnie lepiej. Ptyś dzisiaj dziarsko pobiegł na siusiu a śniadanie zmiótł z miseczki jak na na prawdziwego psa przystało. Widać że czuje się o wiele lepiej po podaniu leków 4 Quote
rozi Posted February 28, 2017 Posted February 28, 2017 Mój Boże, i on w schronie siedział, i w jakimś chlewiku zdaje się, ten psina domowy... 1 Quote
joi Posted February 28, 2017 Posted February 28, 2017 Fejs się sam nie przejrzy a ja siedzę na półdupku, bo dwóch chłopaków mi się na kolanach rozpycha :D 2 Quote
dreag Posted February 28, 2017 Posted February 28, 2017 1 godzinę temu, rozi napisał: Mój Boże, i on w schronie siedział, i w jakimś chlewiku zdaje się, ten psina domowy... Jak większośc tych biednych psiaków... :( Quote
Nadziejka Posted February 28, 2017 Posted February 28, 2017 Serduszko kokanae zagladam z milionem pozdriwoien przepraszam jeszcze nic a nic nie poslalam najpredzej jak tylko moge postaram pozdrawiam wszystkie lapenki calunia gromadke Wasza Quote
Moli@ Posted February 28, 2017 Posted February 28, 2017 Za pańcią krok w krok...barometr coraz wyżej :) 2 Quote
Moli@ Posted February 28, 2017 Posted February 28, 2017 Obiad - namoczona Josera + konserwa, wciągnął...w miseczce zostawił 2 bubaśki :) 1 Quote
joi Posted February 28, 2017 Posted February 28, 2017 To jeszcze wieczorową porą :D Niesamowity przytulak z niego tylko patrzy jak się przytulić 4 Quote
Moli@ Posted March 1, 2017 Posted March 1, 2017 20 + 4 gratis! Rinti Pur, 24 x 400 g - Cielęcina 82,60 zł 1 82,60 zł Mieszany pakiet Animonda GranCarno Original Adult, 6 x 400 g - Pakiet 1 22,80 zł 1 22,80 zł Dostawa GRATIS Cena razem z VAT 105,40 zł Quote
Moli@ Posted March 1, 2017 Posted March 1, 2017 W Zooplusie są promocje na puchy, drogie ale dobre jakościowo, których w tym momencie potrzebujemy dla Ptyśka. Zakupiłyśmy 30 puszek 400g - puszka na dzień, mniejsze żeby nie podsychały w lodówce. Quote
Moli@ Posted March 1, 2017 Posted March 1, 2017 Kupiłam w Biedronce, w promocji 1,69 zł x 10szt = 16,90 zł Quote
joi Posted March 1, 2017 Posted March 1, 2017 Ptysiek dziś zaczął szczekać :D. Śmiesznym głosem szczeniaka domaga się wyjścia na spacer albo mojej obecności 1 Quote
joi Posted March 1, 2017 Posted March 1, 2017 Dla Ptysia najwyższą wartością jest mieć swojego człowieka i być z nim. Nie lubi przyjmować leków, ale karnie melduje się na swoje miejsce, bo wie że po podaniu pigułek będą głaski i mizianka.Nie wiem co ten pies przeszedł w swoim życiu, pewnie jak wszystkie, bardzo dużo złego i trochę dobregoPtyś ma głęboko ukrytą urodę. Przypomina mi z pychola starego, brudnego, rzuconego w kąt misia, którego nikt już nie chce. I pewnie tak wyglądało jego życie. Zawsze na drugim planie, zawsze niby zaopiekowany, ale nie najważniejszy, nie jedyny 2 Quote
rozi Posted March 1, 2017 Posted March 1, 2017 Bez przesady. To moja Kula powinna była być biedna_nieszczęśliwa, bo dwa spore kundle ukochane, a ona najmniejsza, i jeszcze musiała się wyrabiać bez smyczy na spacerach, bo te dwa przygłuche i przyślepawe, więc na flexi. Jedyny to mało który pies jest. Quote
joi Posted March 1, 2017 Posted March 1, 2017 5 minut temu, rozi napisał: Bez przesady. To moja Kula powinna była być biedna_nieszczęśliwa, bo dwa spore kundle ukochane, a ona najmniejsza, i jeszcze musiała się wyrabiać bez smyczy na spacerach, bo te dwa przygłuche i przyślepawe, więc na flexi. Jedyny to mało który pies jest. Nie przesadzam,opowiadam życie z perspektywy Ptyśka a nie człowieka, Jestem domem tymczasowym, być może znów czeka go zmiana, może znów jakiemuś nowemu człowiekowi będzie musiał zaufać 1 Quote
rozi Posted March 1, 2017 Posted March 1, 2017 1 minutę temu, joi napisał: Nie przesadzam,opowiadam życie z perspektywy Ptyśka a nie człowieka, Jestem domem tymczasowym, być może znów czeka go zmiana, może znów jakiemuś nowemu człowiekowi będzie musiał zaufać Moim zdaniem Kapciuch jest fantastyczny, chodzi mi tylko o to, że u Was się odnalazł, przytula się, niekoniecznie musi zawładnąć człowiekiem po całości. Quote
WiosnaA Posted March 2, 2017 Posted March 2, 2017 (edited) Łapie za serce widok Tak wtulonego Kapciuszka....i w ogóle sam Kapciuszek...poczciwy psiak. ed. ups...imię ma chyba teraz inne...Ptysio? dostał nowe? Edited March 2, 2017 by WiosnaA Quote
Moli@ Posted March 3, 2017 Posted March 3, 2017 7 godzin temu, WiosnaA napisał: Łapie za serce widok Tak wtulonego Kapciuszka....i w ogóle sam Kapciuszek...poczciwy psiak. ed. ups...imię ma chyba teraz inne...Ptysio? dostał nowe? Kapeć, Kapciuszek ...przez gardło mi nie przechodziło, przecież nie będę mówić do pieska ty kapciu i nazwałyśmy Ptysiem...słodkim ciasteczkiem :) Quote
Moli@ Posted March 3, 2017 Posted March 3, 2017 Dojechały zakupione przez nas puchy dla Ptysia :) Zdjęcie marnej jakości ale ten barometr w górze :) 1 Quote
joi Posted March 4, 2017 Posted March 4, 2017 Porannie :D. Kolan za mało, rąk za mało, fotel za wąski :D 3 Quote
Nadziejka Posted March 4, 2017 Posted March 4, 2017 Cuda cuda przecudenka dziekuje za radosci w sercu ktore sprawiacie ciociu joi ciociu Moli@ wyczarujecie zawsze najpiekniejsze dnie najpiekniejsze miesiace i lata dla lapeczek okrutnie skrzywdzonych przez czleka marnego dziekuje pozdrawiam lapenki wszystkie Quote
joi Posted March 5, 2017 Posted March 5, 2017 Pracowita niedziela, wszystkie pieseły uczestniczyły w wiosennych porządkach w ogrodzie. Na pierwszy ponadplanowy pobyt na świeżym powietrzu musiałam Ptysia wyciągać za uszy. Na drugi poszedł już z mniejszymi oporami, tak jakby się ciągle bał, że nie będzie mógł wrócić do domu. Zdjęć nie było, bo czasem brakło trzeciej i czwartej ręki do prac porządkowych :D 1 Quote
joi Posted March 6, 2017 Posted March 6, 2017 Ptyś i Promyczek byli dziś i weta na badaniach kontrolnych. Ptysiowi została pobrana krew, i kał do badania wyniki będą wieczorem. Koszt 78 zł, zapłacono gotówkąRano o zgrozo nie było śniadanka, żałość w oczach Ptysia nie do opisania. Po powrocie wymiatał miseczkę, nie patrzył sucha karma czy konserwaJestem oburzona, ludzie na ulicy, w lecznicy widzą tylko Promyczka, komplementują, zachwycają się. Mało brakowało a jakaś starsza pani zaliczyłaby ode mnie wiązkę. Tylko weci stanęli na wysokości i dopieszczali obu chłopaków jednakowo 2 Quote
joi Posted March 6, 2017 Posted March 6, 2017 Telefonicznie na szybko już wiem że Ptyś ma wszystkie wyniki dobre, w normie. Jutro będziemy się kontaktować z doktor Kalinowską i będą dokładne informacje Quote
Recommended Posts