Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 350
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Erazm napisał(a):
Dex sie wystraszyl i tyle. Reki nie pogryzl mocno, uszczypnal?

Wbił zęba, zrobił dziurę, krwawiło. Nie szarpał, odskoczył od razu. A zaraz potem dziad jeden szedł za tą dziewuszką, machał ogonem i się chciał bawić. Zabije go chyba:angryy:

Posted

Masz rację GoskaGoska. Mój jamnik pewnie odgryzłby kawałek palca. Ja łap do obcych psów nie pcham, ale przyznaj, że lepiej byłoby dla Dexa i jego planowanej adopcji aby takie zachowania go nie charakteryzowały.

Posted

przepraszam, ale to chyba nie jest tragedia ze pies ugryzl obcą osobę, ktora pchała do niego ręcę, to ewidentnie winna tej dziewczyny NIE GŁASZCZE SIĘ OBYcyCH PSÓW! Gorzej jak by ugryz, ktorąś z was - nie wiem jakos mnie to nie dziwi moze dlatego, ze zadne moj pies nie dawał głaskać się przez obcych. Wiec to, ze dziabnął kogoś, to nie robi z niego potwora. No tym bardzieje, ze ta dziewczyna jakaś nieodpowiedzialna - i to jej się przydazyło nie pierwszy raz, moze jednak cos ona wywzala w psach ze się na nią rzucają, ponoc na błędach się człowiek uczy, ale widać nie ona.
W kagancu no moze chodzi, ale ludzie tez powinni miec powiązane ręcę, jak je sami pchają

Posted

Biedny Dexik...
Nie dosc, ze jakas gowniara chciala go wymacac to jeszcze moze miec robaki.
Dex lubi dojrzale kobiety i ja go rozumiem, a nastolatki, malolatki itp... niech sobie miziaja inne pieski.

Posted

aresik napisał(a):
Biedny Dexik...
Nie dosc, ze jakas gowniara chciala go wymacac to jeszcze moze miec robaki.
Dex lubi dojrzale kobiety i ja go rozumiem, a nastolatki, malolatki itp... niech sobie miziaja inne pieski.

Aresik, przepraszam bardzo - zdajesz sobie sprawę, że możesz tu kogoś urazić? Nie bierzesz pod uwagę, że tu są także nastolatki i nazywanie ich gówniarami jest co najmniej nie na miejscu? Dodam, żeś sam gówniarz, więc zbastuj.;););)
:ban:

Posted

Jesli jedna osoba powie cos ... olej to.
Jesli dwie - zastanow sie nad tym.
Jesli trzy i wiecej, moze cos w tym jest...

Poczekam wiec na obrazone osoby i jak bedzie ich odpowiednia ilosc i nie bede jeszcze zbanowany to przeprosze.

Z tymi nastkami przesadzilem. Chodzilo mi o homo sapiens do 12, 13 roku zycia max. Pozniej (gimnazjum, liceum,...) homo sapiens dziela sie:
a) na te ktore lubia/kochaja zwierzaki i wiedza, ze nie nalezy glaskac pieska po wczesniejszym zapytaniu wlasciciela, badz nawet w przypadku ugryzienia mowia sobie, ze to byla ich wina bo nie zapytaly wlasciciela czy moga.
b) na te ktore lubia zwierzeta w TV.
c) na te ktore nie lubia zwierzat.
d) inne

Posted

Erazm napisał(a):
Aresik, ja marze, aby ktos nazawal mnie choc jeszcze raz w zyciu gowniara, szczyl itd Do mnie tak mozesz, a nawet wskazane:evil_lol:

Kiedy Erazm do Wroclawia zawitasz ? :eviltong:
Jesli z pewnych wzgledow nie bedzie moglo mi przejsc przez usta samo "gowniaro" dodam pani i bedzie "pani gowniaro"
Ok?:evil_lol:

Posted

Erazm napisał(a):
Na dzien dzisiejsz wyglada na jutro, ale czekam na powrot TZ bo sie okaze czy mi swoj samochod pozyczy, wlasnego pozbylam sie goopia:flaming:

Erazm, czy masz w planach zobaczenie Itiego i Dexa ?? :evil_lol:
Chlopaki pewnie sie uciesza :roll:

Posted

Daje mu od dziś przez 3 dni tablety na robale, w tym na włosogłówkę. Mam nadzieję, ze to pomoże, bo dalsze szukanie przyczyn wiąże się z kosztami specjalistycznych badań.

A chłopak męczy się, co chwilę się garbi na spacerze i dusi i dusi, a wylatuje śluz. Nie wspomnę o tym, że to czasem muszę zbierać, bo bywa, że złapie go taka sr*** na chodniku.

Dziś niestety nie byliśmy razem na spacerze, wpadłam do Ulv na chwilę, bo musiałam szybko wracać do mojego stada.

Posted

Mam w planie, zdecydownie. Okazlo sie , ze malej trzeba zrobic przeswietlenie szyji(doktor mowila o odcinku, podejrzewa, ze mala spadla z wysokosci po tym nastapilo niedotlenienie mozgu, wiec wstrzymuje wyjazd do zrobienia rtg tego odcinka, czekam na tel. prawdopodobnie zrobimy rtg w poniedzialek, wtedy wieczorem pojade pod Lodzi , a stamtad to juz krotka droga o poranku do Wrocka;)

Posted

Dostałam taki email:

"Witam
Przeglądałam Allegro i znalazłam wiadomość o tym, że Dex-102 dalmatyńczyk (numer 635693023) poszukuje domu. Jestem tym psem oczarowana i bardzo chciałabym wiedzieć o nim jak najwięcej. Mieszkam w
Czechowicach-Dziedzicach i trudno byłoby mi wybrać się do Wrocławia, żeby go poznać.
A teraz trochę o mojej rodzinie:Nasza piątka (mąż,trójka dzieci - z których najmłodsza córka ma 10 lat -
i ja) zajmuje mieszkanie w bloku. Budujemy własny domek, gdzie znalazłoby się miejsce dla Dexa."

Posted

[quote name='diuna_wro']Dostałam taki email:

"Witam
Przeglądałam Allegro i znalazłam wiadomość o tym, że Dex-102 dalmatyńczyk (numer 635693023) poszukuje domu. Jestem tym psem oczarowana i bardzo chciałabym wiedzieć o nim jak najwięcej. Mieszkam w
Czechowicach-Dziedzicach i trudno byłoby mi wybrać się do Wrocławia, żeby go poznać.
A teraz trochę o mojej rodzinie:Nasza piątka (mąż,trójka dzieci - z których najmłodsza córka ma 10 lat -
i ja) zajmuje mieszkanie w bloku. Budujemy własny domek, gdzie znalazłoby się miejsce dla Dexa."

Kurcze ja jakoś nie widze dexa z małymi dziećmi... bałabym się żeby nie doszło do nieszczęścia...
No ale nie wiem jak uważacie.
Jeżeli Dex potrafi ugryzc to nie narażałabym dzieci.

Posted

Kana napisał(a):
Kurcze ja jakoś nie widze dexa z małymi dziećmi... bałabym się żeby nie doszło do nieszczęścia...
No ale nie wiem jak uważacie.
Jeżeli Dex potrafi ugryzc to nie narażałabym dzieci.

Tak, wiem.

Mnie się jednak zdaje, że Dex po prostu nie lubi obcych, bez względu na wiek. Widziałam go z dziećmi i było OK. Ryzykować życiem czy zdrowiem dzieci tej miłej Pani jednak nie będziemy...

Szkoda, że Eiko taki jest, fajny domek mógłby mieć.:-(

Posted

[quote name='Kana']Może wcisnąć jej innego dalmata :diabloti:

Taaak, zapytałam:diabloti:.
Chce Eiko Bis. Warunek: niezbyt młody, nauczony czystości, grzecznie chodzący na smyczy.
Pani pięknie się wyraża o Eiko.

To na razie druga osoba zainteresowana. Poprzednia miała 1,5 roczne dziecko.
Oj Eiko, Eiko. Ogromna szkoda, żeś taki zbir :shake:

Eiko dziś pobiegał ze mną w ulewę. Pusty park i tylko my. Cali mokrzy, zmęczeni, zadowoleni. Romantycznie:loveu:

Posted

He he, romantycznie bardzo. Ja niestety w tej chwili bardzo nieromantycznie wracałam z matury do domu w ulewie, ale nic to bo zdana:evil_lol: Ja trzymam kciuki mocno za dobrą adopcję, ale z dziećmi bym uważała. One dotykają wszędzie i nie myślą o konsekwencjach, a mam wrażenie, że Dex ma taki stan psychiczny jak obawa. Od tego stanu krótka droga do kolejnego zwanego dystansem, a następnym jest już punkt krytyczny tylko, że on chyba pomija drugi etap jak wywnioskowałam z tego spotkania z nieodpowiedzialną dziewczyną. Gryzienie Dexa nie wynika z agresji a z obawy, tak mi się wydaje. To naturalne, że pies reaguje obroną na obcą osobę, która nieoczekiwanie nachyla się nad nim w dodatku kiedy on chwilę wcześniej był okiełznany przez ciebie. Natłok wydarzeń to spowodował. Chwilę potem uzmysłowił sobie, że to jednak wcale mu nie zagrażało i wesoło poszedł za dziewczyną. Wiadomo, że z psami nie wolno gwałtownie postępować, a na pewno nie z tymi, których nie znamy.

Wyobraźcie sobie sytuację, że idziecie przez ulicę i nagle z boku wychodzi zupełnie obca nam osoba, która stanowczo i gwałtownie zbliża rękę ku naszej głowie. Ja na bank odruchowo zrobiłabym unik a może nawet zasłoniłabym się ręką. To jest impuls. Taki impuls przemówił przez Dexa.

To tylko moje zdanie. Nie uważam go za agresywnego, ale na pewno uważam, że jego właściciel musi mieć wyobraźnię.

Posted

Dostałam tel w sprawie Eiko i wymieniliśmy z Panem kilka emaili. Obiecujący kontakt. Trzymajcie kciuki!!!

A Eiko... dziś na spacerze podszedł do obcych ludzi siedzących na ławce, był wesoły, tulił się do nich, dawał buziaki i pozwalał się głaskać. Codziennie doświadczam, że Eiko nie tyle nie lubi ludzi obcych, on po prostu się za bardzo boi "gestów agresji" jakimi niewątpliwie są wyciągnięte znienacka ręce czy nieznani ludzie pochylający się nad nim lub biegnące szybko w jego stronę krzyczące dzieci.

Czy ktoś pisał do tej Pani, do której podałam wyżej kontakt?